19/04/2016

Winterslaap

Dames en heren,

ik trap wederom een open deur in, maar er zijn geen seizoenen meer. Laat dit enige flauw excuus zijn waarom deze blog een winterslaap van meer dan 3 jaar (!) heeft gehouden.

Drie jaar, seg! Mijn laatste berichtje dateert inderdaad al van in oktober 2012. Het ging toen om het eerste deel van mijn verslag van de marathon van Zwolle die ik een 3-tal weken tevoren gelopen had. In een slechte tijd, overigens. Nu, er waren wel wat verzachtende omstandigheden: een verstoorde voorbereiding, heel wat wind tijdens de wedstrijd waardoor zelfs klasbakken als Ronald hun vooropgestelde doel (als ik het me goed herinner ging hij toen voor een tijd onder de 3 uur) niet gehaald hebben, maar toch...

Deel 1 van het verslag dus. Er is nooit een deel 2 gekomen. Waarom niet? Tja, geen tijd zeker. Jullie weten wel hoe dat gaat, niet?
Nu, als ik zie hoeveel blogs van toen er ondertussen verdwenen zijn of op z'n minst niet meer van updates voorzien worden, dan ben ik eerder een regelvolger dan een uitzonderingmaker, maar laat ook dat geen excuus zijn.

Is er ondertussen veel veranderd? Bwah, eigenlijk niet.
Ik ben verhuisd. Naar een nieuwe woning? Met tuin. En zon (toch een dag of 5 per jaar).
En ... hond! Na 20 jaar gezaag, geklaag en tranengeplens heb ik Tania overstag doen gaan. Een Beauceron, 6 maand oud ondertussen, wanneer hij zin heeft luisterend naar de naam Bowie (inderdaad, genoemd naar ...). Hij zal zeker nog wel de revue passeren op deze pagina's.

Voor het overige pas ik nog steeds in hetzelfde keurslijf van meer dan 3 jaar terug. Ik loop nog. Zeker en vast; het eerste wat ik op dit blog heb aangepast zijn de data die jullie in de koloms rechts van dit bericht kunnen lezen, en dan vooral de rubrieken 'gelopen marathons' (waren er 8, zijn er nu 10 en nummer 11 volgt nu zondag), Geert Running Tour en PR's, hoewel in deze laatste niet veel nieuws te rapen valt.
Drie nieuwe PR's heb ik laten optekenen sinds 2012: op de 5 kilometer (omdat ik tot anderhalf jaar geleden nog nooit die afstand in wedstrijdverband gelopen heb), de 15 kilometer (was per ongeluk) en op de marathon.
Deze laatste zou ik graag nu zondag nog een beetje naar beneden brengen, want ik reis naar Düsseldorf met ambitie, waarover later meer.

 

Beste vrienden, lezers, toevallige passanten of onversneden sensatiezoekers, sta me toe om het vandaag bij dit aarzelende 'hereerste' bericht te houden. Ik beloof om terug meer gebruik te maken van dit medium om mijn zielsroerselen wanneer nodig te delen, want dat heb ik af en toe wel degelijk gemist; ik ben nu eenmaal iemand die van zich moet kunnen afschrijven om bepaalde zaken te verwerken.
Pas op, zoals vanouds kan ik niet beloven dat je hier altijd terecht zal kunnen voor loopnieuws, maar dat moeten jullie er dan maar bij nemen.
Oh ja, en voor de oude klanten: verwacht ook een comeback van de 'Telex van de Week'.

 

12:49 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13/02/2012

Wedstrijden?

Ik krijg weer meer en meer uitnodigingen om nog eens een wedstrijdje te lopen.
Ook zijn er heel wat mensen die me de laatste tijd vragen waar en wanneer ik me nog eens in het strijdgewoel van een startvak ga begeven. Het lijkt erop dat mijn rentrée op loopschoenen stilaan bekend geworden is, maar ik zou toch nog enig voorbehoud willen aantekenen.

Eerst en vooral is er het feit dat ik ten volle besef dat ik écht 100% moet zijn om aan een wedstrijd deel te nemen. Ik heb al wel eens geprobeerd om ter voorbereiding van een marathon een race to lopen 'op hartslag', 'met de rem op', 'om te testen', en met nog een hele rits aan andere zelfbeschermende maatregelen in de rugzak, maar zoiets lukt me enkel tot op het moment dat ik een loper voor me zie lopen. Met andere woorden, eens het startschot in de lucht hangt is 't naar de Fillistijnen en loop ik voor wat ik waard ben.
Dat die waarde al eens een pak lager ligt dan wat ik wensen zou, dat is iets anders, maar de grinta blijft steeds onverwoestbaar aan de mondhoeken kleven.

Ten tweede is er ook nog het feit dat ik eigenlijk op dit moment in de opbouw naar de start van een voorbereiding zit, waarmee ik wil zeggen dat de weg nog lang is.
Pas op, ik ben blij dat ik terug loop, en ik ben zelfs gematigd tevreden met m'n trainingen. Op dit moment heb ik niet direct een volledig strak omlijnde planning op papier staan, maar ik heb wel in m'n hoofd hoe ik m'n huidig vormpeil wat wil opkrikken, en zowel de langere duurtrainingen (eergisteren 21k net onder de 1u50, hartslag super onder controle), de tempolopen (gisteren een tempowisselloop met telkens stukken van 3k aan 4'30" ... njet problèm!) als de versnellingen (vorige week 3 keer 1k @ 3'45" middenin een duurloopje ... alles okidoki!!) lopen vlot en worden goed gerecupereerd.

Slotsom: ik sta ongeveer waar ik anderhalve maand geleden hoopte te staan, maar een wedstrijd -en zeker een marathon!- zijn voorlopig niet aan de orde.
Allez, 't is te zeggen ... het zou wel eens kunnen dat ik begin volgende maand (shit -oei ... vergeef me ... eueueuh ... putain!- da's al binnen een goeie 2 weken ... kust nu m'n ... - ai; weeral bijna ... eueueuh ... vierhoofdige dijbeenspier-) even een klein gastoptreden geef in het Slechte Vrienden team van goede vriend Steven (ik weet het, ik weet het ... het klinkt tegenstrijdig ...) tijdes de winterduathlon van Putte, maar de 2 loopstukjes die ik daar voor m'n rekening zou moeten nemen zijn nog eens geen 5k lang, dus dat zal wel gaan ... hoop ik!

Enfin, om maar te zeggen aan Sandy en de Oppermier van de Galibier dat ik wel degelijk zeer goed naar m'n lichaam luister (wablief? wat zeg je? nóg meer lopen?? maar ja zulle, m'n zoetje, als gij da graag hebt dan doen we dat hé ... -zie je wel ;-)- ) en steeds een goed en welgemeend doktersadvies opvolg (aan mijn huisarts: het spijt me écht van die ontvoering van je 2 kinderen en het martelen van je favoriete huisdier, maar uiteindelijk ben ik blij dat het allemaal is goedgekomen en je voor mij het licht op groen hebt willen zetten ...).

En marathons? Ach ... wie weet ... some day, (not necessarily) over the ocean ...

Ah ja, Wim, op dit moment loop ik wel degelijk nagenoeg volledig pijnvrij hoor. De ontsteking probeer ik wat af te remmen door regelmatige ijskoeling, het dragen van compressiekousen tijdens en recuperatiekousen na de training, het overdadig smeren van een lidocaïnezalf, versterkende oefeningen, maar zoals steeds met chronische aandoeningen is dit alles geen garantie op een volledige overwinning van de kwaal. Amputatie tot net boven de knie zou dit wel zijn, maar ik vrees dat deze maatregel nefast is voor m'n startsnelheid, dus ik stel dat nog even uit ;-)

Aan iedereen die een paar loopschoenen in de kast heeft staan wens ik een prettige werkweek en een prachtige winterloopkilometers toe; aan de anderen enkel dat eerste, én een goed lief, want ook dat kan je warm houden...

10:16 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01/06/2010

Zijsprongetjes

Ik sprong, jij sprong, hij sprong, maar vandaag even iets over zij sprong, want hoewel hardlopen, en dan nog liefst wanneer de afstand boven het gemiddelde uitstijgt, nog steeds mijn favoriete sportelactiviteit is kriebelt het de laatste tijd meer en meer om ook eens in een andere discipline iets te proberen.
Niet verwonderlijk, want reeds als kind was ik een veelsporter, niet alleen op het gebied van aantal uren sport per week, maar ook wat betreft de diversiteit in de beoefende sporttakken.
Ik had altijd wel een 'hoofdsport', waar ik me 200% voor inzette, maar deze werd vrijwel continue bijgestaan door een veranderlijke schare aan 'nevensporten' waar ik me toch ook nog 150% kon achter zetten. Tja, als je geen talent hebt moet je het met inzet compenseren hé ... als ik nu terugkijk op mijn jeugd (de tijdlijn in Tania haar klas refereert naar die periode onder de noemer 'duistere middeleeuwen') kan ik alleen maar vaststellen dat moest ik evenveel tijd en energie in mijn studies hebben gestoken ik nu waarschijnlijk mijn naam wél zonder fouten kunnen spellen. Maar kom, gedane zaken nemen geen keer en ik mag niet klagen met mijn huidige stand van zaken; 't kon erger (stel dat ik was afgestudeerd als mensenrechtenactivist ... dan zat ik nu in een Israëlische gevangenis ... brrrrrr ...).

Bon, ik ging het hebben over geplande eisprongetjes, eueueuh ... nee, sorry ... zijsprongetjes ...
bennyWelnu, vooreerst is er al ééntje gepland tijdens het komende weekend. In Torhout staat dan de Benny Vansteelant memorial op het programma. Deze onfortuinlijke duatleet was bij leven en welzijn één van mijn persoonlijke helden en een typisch Vlaams sporticoon: absolute wereldtop binnen zijn discipline maar slechts na het behalen van wereldtitel nummer elféndertig kreeg hij een kleine vermelding in het sportcatern van de diverse kranten, ergens halverwege tussen de provinciale voetbaluitslagen en de resultaten van de meest recente wedstrijden inzake zakkenlopen.

Een duatlon dus. Het is wel zo dat ik pas vorige vrijdag ontdekte dat deze wedstrijd voor het komende weekeinde gepland stond, en nu is mijn zondag al half volgeboekt ... kan me ook niet goed meer voorbereiden en dergelijke excuses meer ... enfin, ik zag het niet direct goed zitten om er in mijn uppie naar toe te rijden. Verlossing en welgekome hulp werd me aangereikt door een zeer stuurvaardig collega die wel brood zag in het idee om er een duobaan van te maken. Ik zal de loopstukjes van 5 en 2,5 kilometer voor mijn rekening nemen (wauw ... wàt een zijsprong hé!?), mijn collega de 20 kilometer fietsen tussenin. Samen vormen we het team 'Slechte Vrienden', naar analogie van onze wielertoeristenclub.

ventoux-kontZijsprong numero 2 springt wel uit de band: volgend jaar ga ik samen met enkele gelijkgezinden de Ventoux beklimmen. Mijn beste kameraad stelde voor om dit binnen 2 jaar te doen, maar omdat ik niet in een planning geloof die de gemiddelde leeftijd van een Belgische regering ruimschoots overstijgt heb ik hem ervan overtuigd om dit volgend jaar te doen. Trouwens, binnen 2 jaar wil ik richting Italië fietsen om er de Zoncolan te bedwingen!
Nu geef ik geheid toe dat een beklimming van de Ventoux niet het meest originele idee aller tijden is, maar mensen die het kunnen weten vertelden me dat het uitzicht bovenaan en vooral onderweg de moeite loont.
Extra motivatie om die Ventoux serieus te nemen is dat mijn vrouwtje ernstig overweegt om ook mee te gaan, dus dat gaat nog wat geven.

Zijn er onder mijn trouwe lezers nog mensen die een leuke sportieve uitdaging in gedachten hebben, laat ze maar weten in jullie reacties, want blijkbaar ben ik in deze periode van het jaar het meest ontvankelijk voor wilde ideeën en sportieve fantasieën.
barbieQ
Mag ik er wel op attenderen dat gevaarlijke of mensonwaardige voorstellen zoals een 'barbie-Q' of een roeiwedstrijdje richting Gaza door de jury niet weerhouden zullen worden.

08:11 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

15/01/2009

Aanpassingen

De aandachtige toeschouwer heeft het misschien al gemerkt, maar ik heb (eindelijk) nog eens grote kuis gehouden aan de rechterkant van deze pagina.
Meer bepaald de secties 'gelopen kilometers' en 'planning' werden aangepast. Over het stukje van de wedstrijdplanning kan ik kort zijn, want veel verrassingen zal je er niet vinden: volgende week 10k in Uithoorn, 3 weken later een halve marathon maar 'k weet nog niet waar, nog eens 3 weken later de 20k van Alphen aan den Rijn (dan zijn we daar ook ne keer geweest; er schijnt daar een bekende loper te wonen ...) en tenslotte op 2de paasdag een martelgang in de voetsporen van ... (wie dat ondertussen nog niet weet is verloren voor de mensheid!).

LeieNieuwkomer in het lijstje is de Leiemarathon. Klein, sympathiek en alom bejubeld op diverse blogs mag deze wedstrijd niet op mijn palmares ontbreken. Het wordt zeker speciaal vanwege de bijzondere datum maar ook omdat het m'n eerste inheemse 42'er zal worden. Het spreekt me ook aan dat je een fietsbegeleider mag afvaardigen, en dus kan de bevoorrading perfect verlopen ... ik kijk er al naar uit.
Je moet trouwens maar eens kijken naar wie er al allemaal is ingeschreven; de helft van de atleten kennen we. OK, dat er een zekere Koen uit Gistle (volgens mij een anagram van Gistel) tussen staat, da's normaal, want probeer maar eens een marathon ten noorden van de steenbokskeerkring te vinden waar die niet gaat lopen, maar ook heel wat andere notoire bloggers zulen present zijn. Indien Frank Spencer de avond te voren het wijze besluit neemt om op het gelijkvloers te gaan slapen zal er ook voor hem langs de boorden van de Leie gesupporterd kunnen worden.
Enfin, 't gaat daar plezant worden.

Nu, mijn lijstje is uiteraard nog niet volledig, maar wat er nu op staat wordt zeker gelopen. Ook de 12u van Den Haag zou er nog moeten tussen komen, maar ik heb de exacte datum niet ...
Verder zoek ik nog wel wat wedstrijden van diverse lengte: er komt zeker nog wel een recordpoging op de 15k en op de 10 mijl, en uiteraard plan ik nog wel wat voorbereidende wedstrijden tijdens de voorbereiding op de Leiemarathon, maar alles op zijn tijd, nietwaar?


Veder heb ik wederom het goede voornemen om terug m'n kilometerteller op deze blog wat nauwkeuriger bij te houden. Op zich is dat toch ook een kleine stimulans om al de trainingen minutieus te laten doorgaan. Als ik naar m'n eindtotaal van 2008 kijk kan ik toch niet echt tevreden zijn hé: 2.115k en een paar meter ... ver kom je er niet mee. En dan mag ik nog van geluk spreken dat december met 317 kilometer nog een beetje de meubelen heeft gered, anders was 't helemaal een flop. Nee, dit jaar moet 't ook op dat vlak beter, en met minder dan 3.000 kilometer mag ik niet tevreden zijn. De eerste 130 zijn in elk geval al gelopen ...

08:21 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

16/12/2008

Negatieve groei

Voor wie het nog niet weet: we stevenen af op een negatieve economische groei.

Persoonlijk heb ik een beetje een probleem met deze manier van praten, alsof het niet mag gezegd worden dat het slecht gaat: in het bejaardentehuis zeg je toch ook niet 'Jawel meneer, u bent weeral 2 centimeter negatief gegroeid'. Nee hoor, met een duidelijk 'Nonkel Frans, ge zijt weer gekrompen' komt de boodschap ook over.
Een kapper zal eveneens minder wonderelexirs verkopen wanneer hij z'n klanten op het hart drukt dat hun haar een prachtige negatieve groeicurve vertoont. Driewerf neen ... 'Marie, ge krijgt ne plekkop' is de enige juiste manier om de boodschap krachtdadig moet overkomen.

Ik zal het dan maar zelf zeggen: mensen, vrienden, lezers, onze economie krimpt ineen. Meer nog, ze krinkelt en kronkelt aan de gebarsten en verbrokkelde voetstukken waarop eens de imposante standbeelden van onze grootbanken stonden. Hopelijk vinden we deze keer een betere oplossing dan bij de vorige grote kredietcrisis in de jaren 30; die kon toen eigenlijk pas omgekeerd worden met een wereldoorlog.

Zullen er eigenlijk gevolgen zijn voor het bloggerslegioen? Welja, en sommigen onder ons voelen het nu reeds: gisteren las ik nog van een snelle blogger (namen noem ik niet in gevallen als deze) dat hij z'n tijdelijke baan kwijt is, zij die werken in de staalnijverheid hebben ook niet meer de werkzekerheid van weleer en ook Marathon Geert kan zich al eens het hoofd breken wanneer er dient nagedacht te worden over de toekomst. De automobielsector, weet u wel ...

Op korte termijn zal het nog wel meevallen, maar ik dek me toch al in voor wat komen zal. Concreet heb ik de plannen laten varen om later dit jaar aan zowel de Marathon van New York als die van Berlijn deel te nemen. Ik ga me nu niet opzadelen met een hoge kostenlast met het risico dat ik me er later pijn aan kan doen.

Maar, waar een wil is is een weg, waar de damp hangt aan de ruit daar de waterketel fluit, waar de vuizakken buiten staan de vuilkar komen zal gaan en wanneer je écht wil kan je overal de zon zien schijnen. Er bestaat immers een (w)aardig alternatief voor de Marathon van Berlijn, en dan nog wel op krak dezelfde dag: De Leiemarathon!
De primeur had ik al weggegeven als reactie op een andere blog (neeje, vandaag worden er écht geen namen genoemd), maar bij deze volgt de officieel geratificeerde en in drie exemplaren opgemaakte bevestiging: op 20/09/2009 loop ik mijn eerste Marathon op Vlaamsche bodem.

Het moest er uiteindelijk toch eens van komen hé. Het alternatief was wachten tot ik in de +70-klasse met een negatieve groei aan de start zou staan ...
negative

05:30 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

02/07/2007

Monsterverbond

Gisteren stond de laatste écht lange duurloop voor het verlof op het programma. Omdat er vanaf 's middags een BBQ stond ingepland, een gegeven met onduidelijk einduur, stond ik 's morgens vroeger op dan op een doordeweekse zondagochtend (pun is intended) om de pistoleekes te gaan afhalen bij onze favoriete bakker, en om 9u kon ik aan mijn 30k beginnen.
Aan de vaartdijk gekomen merkte ik een loper op die blijkbaar een zelfde tempo dan wat ik van plan was (140bpm, tss de 11 en de 12 per uur) aanhield, en deze inschatting was juist, want de 100 meter die hij op me voor had werden slechts na 3 km overbrugd, zij het wel met respect voor mijn vooropgestelde tempo.
Bon, als je dan toch naast elkaar begint te lopen raak je makkelijk aan de praat en de bewuste lope bleek inderdaad van mijn kaliber te zijn met heel wat toevallige overeenkomsten: hij heeft meer marathonervaring, want al 7 42'ers gelopen, PR is 3u23 (vgl met het mijne), loopt veel kilometers (tot 150k per week!!), enfin ... 't was een leuke babbel. Blijkt dat de brave man ook nog op 100m van mijn bureau werkt in Evere ... een mens zou nog in toeval beginnen geloven!
In elk geval, we hebben een 8 à 9 km samen gelopen en zo'n babbel onderweg doet de tijd toch wat sneller gaan. Na 2u46' was mijn trainingsarbeid volbracht en werd de neus richting BBQ gericht ... om het met de woorden van Julie te zeggen: zondag was goed voor een nuloperatie.

Vandaag is er een rustdag, morgen begint een nieuwe trainingsweek, maar 't zal een rustige zijn, met een goeie 60k op de planning, want vrijdagnacht vertrekken we met de wagen naar Frankrijk vor een deugddoende vakantie!!

Ik heb het in dit berichtje dus al gehad over het verleden en het heden, tijd om over te schakelen naar de toekomst.

De toekomst brengt ons trouwens bij de titel van dit berichtje: er is een monsterverbond in de maak, een coalitie tussen Vlaanderen en Nederland, een samenwerking waar nog veel zal over geschreven worden, een project dat in bloed, zweet en tra(i)nen zal uitgedrukt worden.

In de maand juni van het jaar Onzes Heren 2008 zullen Dutchrunner Koen en Marathon Geert de handen in elkaar slaan om de Olympus berg te temmen.

Ik heb het er al eerder over gehad, en mijn planning was om deze marathon (eigenlijk een wedstrijd over 44km) in 2009 te lopen, maar Koen schreef me vorige week aan in de hoop me zo gek te krijgen om volgend jaar al deel te nemen, en ook was er vorige week een reactie op mijn blog van de op één na snelste Belg (mooi 36ste in 7h17') in de editie van dit jaar, gevolgd door een supermotiverend mailtje. En ja, ik geef het toe, het vlees is zwak!
Het enige voorbehoud dat ik plaats is wanneer ik binnen enkele weken op de top van de Jungfrau moet vaststellen dat ik helemaal niet gemaakt ben om iets zwaarders dan een 'gewone' Marathon te lopen, maar eigenlijk verwacht me ik persoonlijk niet aan een forfait, dus, Koen, we're in ... ik neem je uitdaging aan!

Onderaan dit bericht kan je al een profielschets van de wedstrijd vinden ... links de Olympus Marathon (van 0 naar 2695m hoog en weer terug), rechts ter vergelijking de Jungfrau (van 565m tot een maximale hoogte van 2320m).
Nog enkele data ter vergelijking: de winnende tijd op de Jungfrau 2007 bedroeg 2hr59'34", de Olympus werd dit jaar gewonnen in 5hr18'53".
Zowel Koen als ik hebben al een wenselijke eindtijd in het hoofd, waarover later zonder twijfel meer, maar ik kan al wel verklappen dat het ambitieus is.

Dat Zeus zich al maar klaar houdt!!

olympusjungfrau

08:28 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

26/06/2007

Vakantie, wo bist du bleven?

Na deze week nog een weekje werken, en dan zal mijn hoofd 3 weken lang bits & byte-vrij zijn.
En geloof me, 't wordt tijd ... niet alleen vanwege de voorbije drukke periode op professioneel gebied, maar ook vanwege die bende soepkiekes die het prachtig vinden om van in Antwerpen tot in Brussel netjes een CO²-rijk lint van metalen monsters in rijen dik na mekaar te positioneren. Ondertussen zorgen hun collega's ervoor dat ook elke weg/baan/straat/tussendeur/bosdreef mooi dichtgeslibt geraakt, zodat ik vandaag veroordeeld ben tot thuis werken.
Niet dat dit me stoort, want vanwege het ongerepte arbeidskarakter, eigen aan het thuiswerken, levert dit veelal een meer productieve dag op, en daarbij is het uiteraard aangenaam om in je eigen habitat te kunnen verblijven. Ik prijs me dan ook gelukkig dat Toyota me, waar mogelijk, die gelegenheid kan bieden.
Nog even een laatste 'hiep hiep hoera' voor de uitvinding van VPN, en dan stop ik met geleuter over 't werk!

Over naar de sportredactie ... gisteren was een rustdag, dus daar valt niet veel over te vertellen. Ondertussen ben ik goed gerecupereerd van de 28 km lange duurloop van afgelopen zondag. Op nog meer dan 10 weken voor de marathon lijkt dit veel, maar ik werk nu even toe naar een kleine tussenpiek in mijn trainingen, zodat ik de volgende 3 weken rustig kan recupereren met weektotalen van telkens 60km, daar waar ik vorige week nog aan 96km zat en voor deze week toch vlotjes boven de 100 moet uitkomen. 

Hierna dus 3 weekjes een beetje kalmer, met telkens een trainingsdag gevolgd door een rustdag, nadien geven we er tot aan de Monschau Marathon terug een lap op. Na Monschau terug een weekje recuperatie, daarna nog even een piekweekje, en dan het klassieke taperen. Het is de eerste keer dat ik in een beloop van 1 maand twee maal het startlint van een marathon in de ogen zal kijken, en 't zijn dan nog niet van de minste. We zullen wel zien wat we ervan bakken, PR's kunnen noch hoeven, maar ik wil uiteraard wél sterk presteren.

ol1Over marathon-avonturen gesproken ... zoals eerder reeds vermeld zou ik graag elk jaar één 'specialleke' lopen. Dit jaar dus de Jungfrau, het najaar van 2008 zal me tot in Wales voeren om aan de Snowdonia deel te nemen, en gisteren heb ik in een reactie een pracht van een tip gekregen voor 2009 ... de Olympus Marathon! Klik maar even op de link en laat je verleiden ... ik weet niet met zekerheid welke Marc me dit heeft doorgestuurd (moest ik gokken, ik zou mijn geld inzetten op de bijna-winnaar van de Chambord Marathon) maar als algemene stelregel wil ik even meedelen dat je me nooit tot zoiets mag uitdagen; mezelf kennende laat die marathon me vanaf heden tot op het moment dat ik mijn loopschoen naast de versleten bottine van Zeus heb gezet niet meer los!!
ol2Pikant detail: dit jaar had de winnaar een toptijd van enkele seconden boven de 5u18' (de luierik ;-) ).

Misschien krijg ik onze pa wel zo ver dat hij meeloopt ... 2 zotten bij elkaar, dat praat makkelijk, vandaar ...
Over onze pa gesproken, hij is sinds gisterenavond terug in 't land na z'n wandelingske naar Santiago ... vanavond zullen er wel foto's en straffe verhalen ('k weet 't, 't is een familietrekje) op het menu staan!

10:55 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

09/03/2007

 AANDACHT ... AANDACHT ... AANDACHT ...

Misschien horen jullie ook tot de immens grote en immer groeiende schare bewonderaars van het grootste literaire talent onder de blogzon: Fred van der Gon Netscher.

Indien dit niet zo is, kan ik slechts mijn medeleven betonen voor al het moois dat jullie tot op heden missen, en ik kan dan ook alleen maar aanraden om eventjes op zijn blog te gaan kijken. Als jullie geluk hebben dan heeft hij ook vandaag weer een weergalloos stukje geschreven, doorspekt met prachtige foto's, een landgenoot van Maurice waardig.

MAAR (alle mooie verhalen bevatten minstens 1 'maar') ... indien jullie al wél kennis hebben gemaakt met Fredje's blog (ik mag toch Fredje zeggen hé, meneer van der Gon Netscher?), dan zullen jullie misschien al gelezen hebben dat Haag Atletiek, de atletiekvereniging waartoe hij behoort een wel héél speciale wedstrijd organiseert: een 12 uren loop!

Wablief? Yep, een 12 uren loop!

Maar ('k heb het gezegd hé ...), genoeg iconografie over Fred, laten we de maestro zelf uitleggen waar het om draait:

"Het evenement vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni, zo rond de langste dag. Je kunt het met recht een lange dag noemen, want 12 uur lang bezig zijn met je sport (van 09.00 uur tot 21.00 uur) doe je niet zo maar eventjes. Vooral ‘s avonds, tegen het einde, wanneer de benen zwaarder worden en de pauzes korter lijken, ervaren de deelnemers ten volle dat het een lange dag is. Belangrijk is dan ook om niet te snel te beginnen, je krachten te verdelen over de gehele dag, zodat je ook je latere loopbeurten zonder problemen kunt afwerken.
Aan de 12 uurs estafette neem je deel als team van 6 lopers. De meeste teams hebben ook een coach, het aanspreekpunt voor de organisatie. Van ’s morgens 9 tot ’s avonds 9 uur lopen de teamleden om beurten een parcours van 1851 m, dat begint en eindigt op de atletiekbaan. Het gaat er om als team totaal een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Behalve de 12 uurs estafette is er ook de 6 uurs variant. De 6 uurs estafetteteams beginnen pas om 15:00 uur en lopen dus 6 uur. Dat klinkt makkelijker, maar dat is het niet, want de teams bestaan uit slechts 4 lopers. De pauzes tussen je loopbeurten zijn dan aanzienlijk korter."

Het volledige verhaal kan ik niet weergeven op deze plaats, en wel vanwege copyright-technische redenen, maar als jullie interesse gewekt is, lees dan even verder op de plaats waarheen deze link je brengt.

Waarom herhaal ik Fredje's boodschap hier? Wel, als jullie me nu nog niet hebben horen afkomen dan horen jullie waarschijnlijk tot dat beperkte deel van de bevolking dat nog geen olifant kan horen trompetteren als zijn slurf 15 centimeter in je oor steekt, maar voor alle duidelijkheid zal ik me dan maar volledig bloot geven (nope, sorry, geen foto's deze keer, een copyright schenden is al meer dan genoeg, zedenschennis zal voor een andere keer zijn!): IK ZOU DAAR GRAAG AAN MEE DOEN, en wel liefst met een groep enthousiaste en gemotiveerde bloggers.
Zeg nu zelf, zou het niet leuk zijn moesten we deze prachtige organisatie en leuk initiatief kunnen eren let een deelname van The Flemish Lions, het eerste bloggersteam uit Vlaanderen dat de internationale toer op gaat?
Voilà, dat dacht ik ook ja!
Voor alle duidelijkheid: ik zoek geen wereldtoppers (Felix Limo heeft me al 3 keer gebeld, maar die mens zaagt te veel; daar hou ik het geen 12 uur mee vol!), maar gezellige mensen met een dijk van een groepsgevoel: jullie dus!!

Kruip dus massaal in die virtuele pen en stuur me een berichtje als je kan & wil mee doen!

Nog enkele gegevens:
- datum: zaterdag, 16 juni;
- teams: 6 teamleden voor de 12 urenloop, 4 teamleden voor de 6 urenloop;
- special guest: Petra doet ook zeker mee (ok, daar kunnen we niet van winnen, maar we strijden met olympisce spirit voor de eer);
- onze leuze: voor blog, voor vrijheid en voor nagerecht!

Stuur me een berichtje en ik zorg wel dat we ingeschreven raken ... we kunnen met meerdere ploegen aan de startmeet komen, en als 't niet uitkomt zoeken we wel wat aanvulling via Fred. Oh ja, niet onbelangrijk: als er Nederlandse vrienden deel willen uitmaken (Petra?? interesse??) van on(s)(ze) prachtteam(s), dan kan dit uiteraard ... enkel Johnny Halliday kan ik niet op tijd door de naturalistieprocedure krijgen!

Ik zet me nu in een makkelijk zetel met het vizier op m'n mailbox gericht ... de lijnen zijn NU open!

 

 

09:13 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |