13/02/2012

Wedstrijden?

Ik krijg weer meer en meer uitnodigingen om nog eens een wedstrijdje te lopen.
Ook zijn er heel wat mensen die me de laatste tijd vragen waar en wanneer ik me nog eens in het strijdgewoel van een startvak ga begeven. Het lijkt erop dat mijn rentrée op loopschoenen stilaan bekend geworden is, maar ik zou toch nog enig voorbehoud willen aantekenen.

Eerst en vooral is er het feit dat ik ten volle besef dat ik écht 100% moet zijn om aan een wedstrijd deel te nemen. Ik heb al wel eens geprobeerd om ter voorbereiding van een marathon een race to lopen 'op hartslag', 'met de rem op', 'om te testen', en met nog een hele rits aan andere zelfbeschermende maatregelen in de rugzak, maar zoiets lukt me enkel tot op het moment dat ik een loper voor me zie lopen. Met andere woorden, eens het startschot in de lucht hangt is 't naar de Fillistijnen en loop ik voor wat ik waard ben.
Dat die waarde al eens een pak lager ligt dan wat ik wensen zou, dat is iets anders, maar de grinta blijft steeds onverwoestbaar aan de mondhoeken kleven.

Ten tweede is er ook nog het feit dat ik eigenlijk op dit moment in de opbouw naar de start van een voorbereiding zit, waarmee ik wil zeggen dat de weg nog lang is.
Pas op, ik ben blij dat ik terug loop, en ik ben zelfs gematigd tevreden met m'n trainingen. Op dit moment heb ik niet direct een volledig strak omlijnde planning op papier staan, maar ik heb wel in m'n hoofd hoe ik m'n huidig vormpeil wat wil opkrikken, en zowel de langere duurtrainingen (eergisteren 21k net onder de 1u50, hartslag super onder controle), de tempolopen (gisteren een tempowisselloop met telkens stukken van 3k aan 4'30" ... njet problèm!) als de versnellingen (vorige week 3 keer 1k @ 3'45" middenin een duurloopje ... alles okidoki!!) lopen vlot en worden goed gerecupereerd.

Slotsom: ik sta ongeveer waar ik anderhalve maand geleden hoopte te staan, maar een wedstrijd -en zeker een marathon!- zijn voorlopig niet aan de orde.
Allez, 't is te zeggen ... het zou wel eens kunnen dat ik begin volgende maand (shit -oei ... vergeef me ... eueueuh ... putain!- da's al binnen een goeie 2 weken ... kust nu m'n ... - ai; weeral bijna ... eueueuh ... vierhoofdige dijbeenspier-) even een klein gastoptreden geef in het Slechte Vrienden team van goede vriend Steven (ik weet het, ik weet het ... het klinkt tegenstrijdig ...) tijdes de winterduathlon van Putte, maar de 2 loopstukjes die ik daar voor m'n rekening zou moeten nemen zijn nog eens geen 5k lang, dus dat zal wel gaan ... hoop ik!

Enfin, om maar te zeggen aan Sandy en de Oppermier van de Galibier dat ik wel degelijk zeer goed naar m'n lichaam luister (wablief? wat zeg je? nóg meer lopen?? maar ja zulle, m'n zoetje, als gij da graag hebt dan doen we dat hé ... -zie je wel ;-)- ) en steeds een goed en welgemeend doktersadvies opvolg (aan mijn huisarts: het spijt me écht van die ontvoering van je 2 kinderen en het martelen van je favoriete huisdier, maar uiteindelijk ben ik blij dat het allemaal is goedgekomen en je voor mij het licht op groen hebt willen zetten ...).

En marathons? Ach ... wie weet ... some day, (not necessarily) over the ocean ...

Ah ja, Wim, op dit moment loop ik wel degelijk nagenoeg volledig pijnvrij hoor. De ontsteking probeer ik wat af te remmen door regelmatige ijskoeling, het dragen van compressiekousen tijdens en recuperatiekousen na de training, het overdadig smeren van een lidocaïnezalf, versterkende oefeningen, maar zoals steeds met chronische aandoeningen is dit alles geen garantie op een volledige overwinning van de kwaal. Amputatie tot net boven de knie zou dit wel zijn, maar ik vrees dat deze maatregel nefast is voor m'n startsnelheid, dus ik stel dat nog even uit ;-)

Aan iedereen die een paar loopschoenen in de kast heeft staan wens ik een prettige werkweek en een prachtige winterloopkilometers toe; aan de anderen enkel dat eerste, én een goed lief, want ook dat kan je warm houden...

10:16 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Op tijd en stond een vermanend vingerke omhoog van ons moe! Wees blij dat ik nog niet begin te roepen "doe ne sjaal aan!" "zet een muts op!" "Sebiet schaart ge nog een valling op!" ;-)

Gepost door: Sandy | 13/02/2012

Merci mille fois pour cette actrice..

Gepost door: tadalafil | 23/02/2012

De commentaren zijn gesloten.