20/04/2016

Statistieken

Statistieken zijn zo mijn ding niet.

Het boeit me bijvoorbeeld langs geen kanten of er nu meer meisjes dan jongens onder de 7 jaar oud de pil gebruiken, het kan me geen fluit schelen in welk land het hoogste aantal personen om het leven komen door te stoppen met ademen en sta me toe om verveeld het hoofd af te wenden wanneer het televisienieuws het weer eens heeft over de dalende trent in longontstekingen bij winterzwaffelaars.

Zijn er uitzonderingen?
Jawel, er zijn steeds uitzonderingen, al ware het maar omdat er altijd wel ene is die de regels niet volgt.
(disclaimer: de bovenstaande zin dient enkel ter vervollediging van dit bericht en mag in geen geval beschouwd worden als schuldbekentenis van mijnentwege.)

Zo las ik enkele jaren geleden over een statistiek die ons leerde dat in Groot Brittannië de gemidelde borstomvang bij vrouwen het hoogste in de wereld mag genoemd worden. Tja, wat wil je wanneer je land zo noemt? Immigreren ga ik er niet voor doen, maar je stapt toch al direct een pak beter gezind op de Eurostar, de volgende keer je in Londen moet zijn ...

Ook verschenen in mijn lijfkrant, onder de kop 'Vlaming vrijt gemiddeld minder dan 2 keer per week': allerlei gegevens over het intieme leven mijner streekgenoten.
Blijkbaar hebben 97.400 mensen deelgenomen aan deze enquête, wat meteen toch al een mooi algemeen overzicht zou moeten opleveren. Ter verduidelijking: ik behoor niet tot de groep uit het bedklappers die op de vragen heeft geantwoord; wanneer ik rustig kuierend op een winkelzondag een vragenlijst over de status van mijn huiswerk onder de neus geduwd zou krijgen kan dit hoogstens maar een statistische +1 voor de rubriek 'zinvol straatgeweld op een zondag' opleveren, vandaar.
Niet getreurd, gelukkig heeft men dus een voldoend aantal loslippige broeders en zusters gevonden zodat we toch nog iets te weten konden komen, met name het volgende:

- gemiddeld vrijt een Vlaamse man 1,4 keer per week
- een Vlaamse vrouw daarentegen vrijt gemiddeld 1,3 keer per week

Kijk, dàt zijn nu eens getallen waar ik graag mee werk zie ...
Ten eerste zie ik altijd graag kommagetallen in een statistiek staan, want ik heb de wildste fantasieën over hoe een vrijpartij van 0,4 keer er exact zou moeten uitzien, maar vooral zou ik wel eens willen weten waar dit verschil eigenlijk vandaan komt...

statistieken-binaire-opties.jpgBon, ik zal wel niet slim genoeg zijn om dit allemaal te begrijpen.
Wat ik wél weet is dat het er statistisch allemaal goed uit ziet voor zondag: ten opzichte van mijn PR-marathon, gelopen in Keulen, weeg ik nu 2kg minder, loop ik op mijn duurlopen gemiddeld 4" per kilometer sneller en heb ik een rustigere laatste week. We zullen zondag eens zien wat er van een statistiek overblijft na 42.195 meter labeur.

Vamos!

 

08:01 Gepost door Geert in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

succes!

Gepost door: Bart | 20/04/2016

De commentaren zijn gesloten.