06/01/2012

Weste Bensen!

Laat ons eens beginnen zoals alle normale mensen een nieuw jaar beginnen:
Gelukkig nieuwjaar!

Ziezo, dat is meteen ook weeral achter de rug.
Pas op, 't is niet dat ik het niet meen hoor, helemaal niet! Ik wens jullie allemaal van ganser harte een prachtig, vrolijk, zonnig (ook al weer geleden van in 1976 ...), gezond (dat vooral), sportief (uiteraard), deugddoend, hartverwarmend (stel dat de zon ook in 2012 weer grotendeels forfait geeft dan heb je dat dan toch al), culinair hoogstaand (nu Piet Huizenhoge Truut tot Ridder in de Diabetes is geslagen is dit nu reeds een bijna vaststaand feit), liefdevol maar vooral formidastisch (ik blijf ijveren om dit woord in de Van Dale te krijgen ... heb de buik vol van tentsletten en gezwaffel!) 2012 toe. Het is gewoon dat ik eigenlijk niet sterk ben in het uiten van wensen op het gepaste tijdstip.

Pas op, veelal is dit, zoals o zo vele zaken in deze wereld, volledig buiten mijn wil om, maar het valt te dikwijls voor om alles op het toeval te blijven steken.
Neem nu de afgelopen oudejaarsavond. Voor Marathon Geert is dit eigenlijk slechts een pseudo-speciale avond. Speciaal omdat we dit steeds in (hetzelfde) goede gezelschap vieren en er steevast een gezellige en lange avond van maken boordevol prachtig bruingebakken vlees, perfect gesneden groenten, sauzen waar de juiste cuisson zo van het dekseltje rolt, perfect à point gebakken brood, en -bovenal- spelletjes tot in de vroege uurtjes.
'Pseudo', omdat voor mij eigenlijk het samenzijn op deze avond centraal staat, en niet zozeer de overgang van oud naar nieuw. Het obligate onderbreken van de feestelijkheden om elkaar rond de hals te vliegen, de niet aanwezige naasten in prime time te bellen en de minder dichte verwanten van een sms'je te voorzien heeft bij mij eerder een storend dan wel een helend effect, zeg maar.
Maar kom, je zou het niet altijd zeggen wanneer je mijn conservatief geleuter aanhoort, maar ook ik ben een kind van mijn tijd en dus waag ik steeds weer een poging om me mits gebruik van modern communicatief oorlogsmateriaal te meten met de groten. Ach wat, hoewel het dit jaar, althans volgens de media, nu eens niet tot een lamlegging door overmatig gebruik van de verschillende draadloze netwerken binnen ons rechtsgebied kwam ben ik er weer niet in geslaagd om mijn gelukwensen naar mijn contacten door te sturen.
Een nietszeggend 'message not sent' was weerom mijn deel.


Bon, brèf ... gelukkig nieuwjaar langs deze weg dus!

Is het eerste blogje van het jaar geen geweldig podium tot het uiten van 's mans voornemens? Inderdaad ja, en dit zal dan ook mijn eerste bijdrage aan de blogwereld zijn in 2012!

Vooreerst even bekijken wat er van de voornemens voor 2011 geworden is. Heel kort samengevat: nikske!
Eind 2010 had ik ten kennen gegeven om mezelf meer op competitieniveau te tonen door meer wedstrijden te lopen. Heel concreet vertelde ik toen dat ik 5 marathons zou willen lopen, wat eigenlijk bijna een verdubbeling van mijn huidig aantal deelnames (7) zou betekenen. Exact 1 jaar later moet ik vaststellen dat ik in 2011 een totaal van 0 (voor de informatici: NULL!!) wedstrijden op mijn effectief mag bijschrijven.
De reden is niet direct ver te zoeken maar daarom niet minder frustrerend: blessures, nog maar eens.
Niets levensbedreigend hoor: eerst een weerbarstige kuitspier die steeds weer overbelast raakte, en daarna een stevige chronische ontsteking aan beide patellapezen (voor een goed begrip: ik heb het hier over de pezen, niet over de weekdieren!!). De kuit zou ondertussen terug volledig in de pas moeten lopen, maar de knieën ... ik weet het eigenlijk niet zo goed. Hierover later meer, nu dus naar de voornemens voor 2012.
Eigenlijk zou ik beter spreken over voornemen, in het enkelvoud, want voor dit jaar geen grote woorden over wedstrijden (zal ik er eigenlijk nog lopen? Op dit moment nog een open vraag ...), streeftijden en dergelijke meer.

Mogelijk geen wedstrijden meer dus, maar voor een competitiebeest zoals mezelf is dit eigenlijk een vrijwel onleefbaar feit, en dus moest ik op zoek gaan naar een uitdaging, een wedstrijd waardig.
Ah ja, belangrijk om weten is dat ik sinds enige tijd ook wat meer kilometers op de fiets doorbreng, omdat dit nu eenmaal iets is wat uithouding en longinhoud kan trainen wanneer medische redenen je van je geliefde loopschoeisel weghoudt.

De uitdaging voor 2012 dus ...
welnu, in 2012 zou ik graag hebben dat de som van mijn gelopen, gefietste en gezwommen kilometers meer is dan het dubbele van mijn aantal kilometers met de wagen.
Ik weet het, ik weet het, voor sommige mensen is dit een makkie, uiteraard vooral voor diegenen die wagenloos in het leven staan, maar ik vermoed er toch een hele kluif aan te hebben. Straffer nog, ik hou in ruime mate rekening met weeral een complete afgang (zonder referentie naar stoelgang onder welke vorm dan ook) aan het einde van het jaar.
Bedoeling is uiteindelijk om langs de ene zijde mijn aantal sportkilometers flink op te krikken en langs de andere zijde mijn aantal autokilometers zo veel mogelijk te beperken. Als je weet dat ik dit jaat 2 keer met de wagen op reis zal gaan (één keer naar Oostenrijk, en één keer -waarschijnlijk- naar Slovenië), zal vooral het aantal 'domestieke' verplaatsingen per wagen van doorslaggevend belang worden ... uiteraard te volgen op dit blog.

Oh ja, misschien nog een klein voornementje (je ziet 't: de nadruk ligt op 'klein'): ik zou graag ook terug wat meer posten op mijn blog. Als ik zo het aantal berichten uit 2011 bekijk zal dit laatste alvast niet zo moeilijk zijn.
Ik weet niet of ik nog een Telex zal schrijven, want dit is toch iets meer tijdsintensief dan een gewoon verhaaltje, maar we zien wel ...In jeden Fall ... tot later!

Uw in 2011 niet zo trouwe dienaar,
Marathon Geert

18:36 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

AUF jeden Fall, ter volledigheid :-) (sorry, ben een miereneuker).
Voor jou ook de allerbeste wensen en een zeer sportief 2012, à pied of au vélo. Maakt niet uit, zo lang je er maar plezier in hebt!

Gepost door: Sandy | 06/01/2012

mijn beste wederwensen voor 2012 ! En veel succes bij uw kilometeruitdaging. Ps .. 1 keer per fiets naar Slovenië gaan zou u al veel voorsprong voor domestieke verplaatsingen kunnen opleveren

Gepost door: veerle | 06/01/2012

en ook van mij mijn beste wensen!! Knap voornemen! Misschien gewoon al met de fiets naar het werk trekken ipv per auto en dan ook één van je businesstrips of zo hé ;-) Veel fun in ieder geval en hopelijk geen blessures!

Gepost door: Ruth | 06/01/2012

keep our money save niet te veel bonussen verdienen en vooral een gevuld sportief 2012 toegewenst

Gepost door: Wim | 06/01/2012

Hé Geert is weer online! Ook voor jou de allerbeste wensen! Ik wens je veel succes toe met het verdubbelen van je trainingskilometers. Verdubbelen van je wedstrijden zal lastig worden; immers 2x0=....
Succes met de gezondheid/blessures en vooral veel plezier in dit nieuwe jaar vol nieuwe kansen!

Gepost door: Aschwin | 06/01/2012

Beste wensen en succes met je voornemen(s), Geert!
Origineel zo'n voornemen dat tegelijk sportief, ecologisch, gezond, financieel interessant én uitdagend is! We zijn benieuwd, we zijn benieuwd. :)
Er zal alvast veel gefiets bij moeten om de zaak rond te krijgen? Tiens, heb ik elders niet nog een paar gezworen lopers over een fiets horen spreken? 't Zijn, voorwaar, bijzondere tijden.

Gepost door: navidad | 07/01/2012

De allerbeste wensen Geert! Zo val je in slaap...en zo word je na maanden wakker en is het 2012. Ik was even weg, zal ik maar zeggen. Goed te zien dat jullie in ieder geval nog wel lopen :)
Een goed loopjaar 2012! Van weblog heb ik afscheid genomen...met veel plezier trouwens. De verhuizing naar http://renjerotter.blogspot.com/ ging sneller en gemakkelijker...al is daarmee de historie ook echt historie...

Gepost door: Renjerot | 07/01/2012

@ Sandy : mierenneuker ... met 2x n . http://nl.wikipedia.org/wiki/Mierenneuken

Met een knipoog van de Mieren ... van de Galibier... à vélo! :)

Gepost door: navidad | 07/01/2012

Wat dacht jij eindelijk hoef ik me niet meer te bemoeien met het formeren van een kabinet. Laat ik er maar eens een blogje tegen aan gooien. Welkom back runningbroeder of wandelbroeder of zijn het ondertussen nordic stokken geworden, heb je meer steun op als je door opgehoopt frituurvet een maatje meer heb gekregen :-) :-) :-)

Geert nog de beste wensen voor jou en je gezin.

Gepost door: Koen Martens | 08/01/2012

Alles wat wenselijk is (alleen maar goeds natuurlijk) voor het gezin marathon Geert. Dacht ff dat de weblog perikelen ook al naar Belgie overgewaaid waren.

Gepost door: John | 12/01/2012

De commentaren zijn gesloten.