02/02/2011

Rechtvaardige rechters

Gisterenavond heb ik de krant gelezen.
Ik geef het grif toe: tegenwoordig gebeuren er zelfs in kleinste doodlopende achterbuurtsteegjes van Caïro meer wereldschokkende zaken, maar toch ...

Reden waarom ik mijn avondlijke leesactiviteiten met jullie wil delen is dat ik een bericht las wat me persoonlijk geraakt heeft, en nog niet een beetje!
Sta me toe om dit bericht even in m'n eigen woorden voor jullie hier op m'n blog te plaatsen:

 

In Brugge heeft een paljas van een politierechter (eigenlijk te stom om te helpen donderen maar waarschijnlijk was de mama een minnares van de één of andere hoge pief) een opmerkelijke en door manifest gebrek aan voeling met de werkelijkheid ingegeven arrest geveld in een zaak waar een halfgebakken hansworst in dronken toestand en aan veel te hoge snelheid een 18-jarig meisje dat net wilde oversteken van de baan heeft gemaaid. Het meisje, voor wie het spel van het leven nog maar net begonnen was, overleed later in het ziekenhuis.
De voorvermelde charcuteriespecialiteit pleegde vluchtmisdrijf en kon pas later opgepakt worden.
Onze vriend de politierechter uit Brugge (Brugge Die Schone slaat in dit verhaal duidelijk alleen maar op de geografische locatie) vond dat het 18-jarige slachtoffer voor 50% verantwoordelijk was voor het ongeval omdat ze zogenaamd roekeloos overstak, iets wat overigens door getuigen werd tegengesproken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de wagen van de moordenaar zich op 'slechts' 72 meter van haar bevond op het moment dat ze besloot om de weg te kruisen.

 

Ja, het is goed mogelijk dat ik hier extra gevoelig aan ben omdat ik zelf 2 dochters heb die ondertussen een leeftijd bereikt hebben waarop ze meer en meer zelfstandig aan het verkeer beginnen deel te nemen, maar zelfs indien je geen greintje sociaal engagement door je aderen hebt stromen kan het volgens mij niet anders dan dat je de toegepaste straf voor deze hersenloze nitwit van een beetje gemeenschapsdienst (wauw ... hij moet 2 boompjes gaan planten in het stadspark), een paar maanden voorwaardelijk (wtf? voorwaardelijk???) en een boete van net boven de 6.000 Euro aan de magere kant vindt. Oh ja, hij moet ook zijn rijbewijs voor een tijdje inleveren ...

Zelf rij ik al geruime tijd met de wagen, en ik ben de eerste om toe te geven dat ook ik af en toe al wel eens een foutje maak of een verkeerde inschatting over de rijbaan strooi, maar ik durf toch wel met stelligheid te zeggen dat wanneer iemand op 72 meter afstand plotseling op de straat werpt, recht in de baan van mijn wagen, deze persoon een hersenschudding riskeert omdat hij in het openbaar en zonder helm probeert om op het asfalt een botsbal te imiteren, maar stellig geen schrammetje door toedoen van mijn wagen zal oplopen. De reden hiervoor is heel simpel: ik zit nooit, maar dan ook nooit dronken aan het stuur én ik hou me aan de geldende snelheidsbeperking, waar dan ook (ja, zelfs wanneer ik me afvraag waarom je op deze kaarsrechte en van huizen gespeende goedverlichte baan slechts 50 mag rijden), wanneer dan ook (inderdaad, ook wanneer ik in het midden van de nacht moederziel alleen op de baan ben en m'n vrouw in uitdagende nog maar net afbetaalde doorkijknegligé aan het open haardvuur op me wacht).

Weet je, in mijn bescheiden optiek zijn de meeste van de problemen binnen onze maatschappij tot één enkel euvel te herleiden: de totale wereldvreemdheid van zowel de kerkelijke, juridische als wetgevende macht!


Aan de ouders, familie en vrienden van het slachtoffer wil ik bij deze m'n diepste medeleven betuigen.
Aan beide paljassen (zowel de -ik kan hem écht niet anders bekijken- moordenaar als die idioot van een rechter) zou ik willen vragen om zich nooit in de buurt van mijn kinderen te vertonen: we hebben al een pastoor in het dorp, en dat zijn tegenwoordig al zorgen genoeg.

11:16 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

inderdaad, zucht...

Gepost door: Ruthje | 02/02/2011

Dat komt recht uit je hart! Hartgrondig met je eens!!

Gepost door: Tiny | 02/02/2011

Met volledige instemming gelezen!

Gepost door: Fred | 02/02/2011

Toen ik het in de krant las, heb ik me ook de bedenking gemaakt wat dit voor de ouders moet betekenen. Voor ons is het de ver-van-mijn-bed-show, maar laat het maar eens gebeuren met je eigen kind. Zo onrechtvaardig. Ik begrijp ouders die de moordenaar van hun kind zelf kapotmaken. Ik kan daar volledig inkomen.

Gepost door: Sandy | 02/02/2011

Laat zo'n gasten 2 jaar elk weekend een volledige dag gratis hulp geven aan slachtoffers van auto-ongevallen. De enige manier om hen te confronteren met gevolgen van roekeloos gedrag.

Gepost door: Ivo | 02/02/2011

Echt heel erg !!! Schandalig.

Gepost door: Jacqueline | 02/02/2011

zo, dat ben je kwijt... en je hebt gelijk

Gepost door: RunningHans | 02/02/2011

Totaal wereldvreemd is heel die rechterlijke hoop kwistenbiebels, drugsmokkelaars die vrijkomen omdat "ik geen firmawagen en laptop heb". Gevangenis directeurs die worden opgepakt omdat meneer de juge nie mag parkeren waar hij goesting heeft en effe zijn spierballen moet laten rollen...

P.S. mijn blog is verhuisd naar ttp://roadrunner69.tumblr.com kan je het linkje aanpassen?

Gepost door: wim | 02/02/2011

In Nederland is de rechtspraak niet veel beter... helaas ! Zelf heb ik (nog) geen kinderen maar dat maakt het gevoel er niet minder om.

Gepost door: Bjorn Paree | 02/02/2011

Het blijft verschrikkelijk !!

Gepost door: Bjorn Paree | 02/02/2011

Moet er idd niet aan denken dat het bij je eigen kinderen gebeurd of elk ander kind. Wanneer een droefsnoet zo'n fout begaat dan mag de strafmaat toch wel aanzienlijk hoger zijn.

Gepost door: Richard | 02/02/2011

Absoluut waar, het is schandelijk hoe en wat voor autoriteiten met de samenleving omgaan. Het probleem is dat alleen dat soort tuig in die kringen doordringt en er vervolgens geen enkel belang bij heeft iets te verbeteren. Ze zeggen wel eens dat je met het stijgen van de leeftijd milder wordt...vergeet het maar, ik word steeds feller.

Gepost door: John | 06/02/2011

De commentaren zijn gesloten.