10/01/2011

Boven water

Tja zo gaat dat ... eens de dooi is begonnen, komt er vanalles weer boven water, zo ook deze blog.

Laat me echter vooreerst jullie allemaal een spetterend, sportief, gezond, gelukzalig en alles wat je je maar wensen -maar nooit durfde te vragen- kan 2011 toewensen!
Belangrijk dat ik daar mee begin, want vanaf 2 januari, zo rond een uur of 8, begin ik te vergeten om dit aan de mensen te vertellen, en zo komt het dat mijn persoon in heel wat middens reeds lang geboekstaafd staat als zijnde asociaal, apatisch en compleet onaangepast. Nu ja, liever dat dan 3 weken lang blaren op de lippen omdat je zo nodig driekwart van het oude continent moet trakteren op 3 kussen of, nog erger, 6 weken gips om de door sterke doch harige mannenhanden fijngeknepen middenkootsbeentjes van diverse vingers weer aan mekaar te laten groeien.

Ondertussen is het nieuwe jaar toch alweer 10 dagen ver en dus is het risico op deze en vele andere 'wenskwetsuren' sterk verminderd. Oef!, en over tot de orde van de dag.
Het valt me op dat ik aan het einde van het vorige kalenderjaar geen overzicht van 2010 heb gemaakt. Goed zo, en zelfs volkomen terecht, want op sportief vlak hebben we niet veel dood gedaan. Wél onthoud ik met plezier een PR op de 10 k en eentje op de halve marathon. Flink, maar bij lange niet wat ik op het einde van 2009 had gewenst, dus onvoldoende.
Vergeten dus maar, het annus 2010 (let toch vooral op het ferfijnende gebruik van de dubbele n in het woordje 'annus' ... dankuwel!), maar wat is de planning voor 2011?
Wel, vooreerst moet en zal het dit jaar een marathonjaar worden. Vooralsnog hebben slechts 7 marathonmedailles hun weg naar mijn "prijzenkast" (zelden stonden aanhalingstekens zo terecht op hun plaats ...) gevonden, maar alvorens de haan nog 365 keer heeft gekraaid waardoor hij zich sterk kandidaat stelt om te sterven aan gescheurde stembanden, zich de cloaca van het lijf schrikt omdat opstandige edoch legendarisch luie kippen liever nog een uurtje blijft slapen of zich bloot stelt aan een verhoogd risico op doodslag door de buurman die al langer in onmin met de goegemeente leeft omdat hij het uitstallen van een kippenren vlak naast zijn slaapkamerraam niet kan appreciëren, (in 't kort: binnen dit en een jaar dus ...) zou de teller 5 eenheden hoger moeten staan!

Voor mijn doen is dit wel zeer ambitieus ... we zien wel waar het schip strandt. (in Wallonië, zoals het water daar nu stijgt ;-) )
Staan er reeds enkele schoonheden van 42 kilometer lengte op het programma? Jazeker!
Vooreerst zou ik nog eens een keertje m'n kans willen gaan op de flanken van de Jungfrau. Vorige keer werd ik murw geslagen door -een beetje- de schoonheid, maar toch ook -vooral- de hellingen van Zwitserlands mooiste, dit jaar moet het beter! Dat is dus nummer 1. In voorbereiding van deze marathon zou ik dan tevens de marathon van Monschau (zou ook m'n 2de deelname worden) en de natuurmarathon van La Roche (hier liep ik al eens de halve) aanstippen, meteen de nummers 2 en 3 voor dit jaar. Als ik dus nog een leukerd vind net voor La Roche (april? mei?) en een snelle na de Jungfrau (eind oktober - november) heb ik meteen m'n 5 stuks beet.
Alles is echter onder voorbehoud, want voor de Jungfrau kan je pas inschrijven vanaf midden februari, en zelfs dan ben je nog niet zeker van deelname indien er meer inschrijvingen dan startbewijzen zijn (en da's elk jaar het geval ...).

'k Ben eens benieuwd hoe ik me er begin januari 2012 ga uitklappen als blijkt dat ik dit jaar niks gelopen heb ... ai ai ai ...

13:00 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Altijd mooi, zo'n voornemen/plan! Mijn voornemen was om in 2011 meer te lopen dan in 2010 en mits ik nog 2 weken heel blijf heb ik dat doel al bereikt :) Je zoekt het trouwens wel in de bergen met je marathons. Daarbij is het een geluk dat de afstand niet wordt gemeten in strekkende meters. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb er alle vertrouwen in dat je begin 2012 kunt zeggen: "mijn doelen waren wat bescheiden en ik heb ze ruimschoots overtroffen!".

Gepost door: John | 10/01/2011

Als eerste een stevige hand voor 2011. Al het beste voor u en vooral veel gezondheid. Mooie marathons heb je uitgekozen. De Jungfrau lijkt me ook ooit wel eens "leuk" om te doen. Zie de aanhalingstekens. ;-)

Gepost door: Hans | 10/01/2011

Ook voor jou het allerbeste voor 2011. En heel veel succes met je wilde plannen.

Gepost door: Jacqueline | 10/01/2011

Veel succes met je loopvoornemens, Geert. We hopen van hieruit - draadloos of fibermatig - te kunnen toezien op je vorderingen... :))

Gepost door: navidad | 10/01/2011

Bij deze knijpt mijn harige mannenhand jouw middenkootsbeentjes allergoedbedoelendst ferm, doch virtueel fijn!
het gaat lukken met die vijf marathons!

Gepost door: rencapy | 11/01/2011

Heel mooi en sportief 2011 gewenst en laten al jou plannen doorgaan dan hebben we weer een paar mooie verhalen om te lezen (ook als ze niet doorgaan heb je altijd een leuk blog).

Gepost door: Claudia | 11/01/2011

Een schoon 2011 gewenst! En dat je 1/2M tijd maar niet lang meer mag blijven staan ;)

Gepost door: F@lco | 11/01/2011

"Zot! 5 marathons! Zou je al niet beginnen met er ene te lopen?" Dat was wat ik dacht toen ik jouw blog las. Maar direct daarna besefte ik ook dat er maar ene geschift genoeg is om zoiets te doen, en dat ben jij. Wacht, ik weet iets waar jij zeker in trapt: VOLGENS MIJ HAAL JIJ DAT NIET! Heb ik je nu niet gemotiveerd? ;-p

Gepost door: Sandy | 11/01/2011

Bij deze de beste wensen voor jou en de rest van je gezin.

Mooie plannen Geert.

Gepost door: Koen Martens | 15/01/2011

ook van ons de beste wensen!! En amai, wat een plannen zeg!!! 'k Duim dat je ze allemaal kan waarmaken!!

Gepost door: Ruthje | 16/01/2011

De commentaren zijn gesloten.