20/12/2010

Wie wat waar of wanneer?

Er zijn eo van die periodes dat ik hoegenaamd niet weet wat schrijven. Je merkt dat niet meteen aan mijn blog, want de frequentie van posten is hoegenaamd niet onderhevig aan deze periodieke opflakkeringen van writers blocks. Alleen zijn dat de dagen dat ik bij het intypen van het eerste woord zelf nog niet weet waarover het artikel zal gaan.
Op zich ga je daar als lezer ook niets van merken, want slechts heel zelden gaat mijn schrijfseltje over het onderwerp waarover ik die dag gepland had iets te zeggen. Ach ja, té veel fantasie in een te kleine kop laat je na verloop van tijd Harry Potter-boeken schrijven of zorgt ervoor dat je hoofd ontploft; ik vrees voor 't tweede.

Op dit moment heb ik geen last van een gebrek aan onderwerpen. Bij mij zit het namelijk zo dat ik de meeste van mijn blogberichten voor driekwart al in gedachten "schrijf" tijdens een lange duurloop, en dan meer bepaald tijdens een zalige lange duurloop. Zo van die duurlopen dat je geen hartslagmeter nodig hebt om je tempo aan te geven, dat je geen gps nodig hebt om de kilometers te tellen, en jij niet zelf de richting, maar de richting jou kiest. Sommigen noemen dit flow, voor mij is dit de essentie van het lopen.
Tijdens dit soort loopjes bedenk ik dus de onzin die hier telkens weer verschijnt, maar ook zie ik op die momenten honderden oplossingen voor de problemen die op dat moment door mijn hoofd waren. Spijtig genoeg vergeet ik het merendeel van de oplossingen weer van zodra ik stop met lopen, maar dat is dan weer iets anders. Je kan dan natuurlijk blijven lopen, maar 't enige effect hiervan is dat je gewoon meer oplossingen te vergeten hebt van zodra je stopt. Enfin, hier ben ik nog niet uit ...

Door de huidige weersgesteldheid in mijn natuurlijke loopbiotoop is het momenteel uitgesloten om een versnelling uit de mouw te schudden, tenzij je op zoek bent naar het heerlijke gewichtsloze gevoel dat je kan bekruipen tijdens de nanoseconde tussen schuiven, vliegen en, dat hoort er nu eenmaal bij, tegen de macadam smakken, maar ook dat is niet iets wat je 5 keer na mekaar doet, neem 't van me aan!
Gevolg: meer duurlopen. Gevolg van dit gevolg: meer blogonderwerpen. Gevolg van dit gevolg van het gevolg: ik weet de komende dagen weeral wat neer te pennen, tenzij ik alles weer onmiddelijk vergeet, uiteraard.

Waar je me niet zal over zien schrijven is de planning voor volgend jaar, gewoon omdat ik bij god nog niet weet wat ik volgend jaar wil of kan lopen.
Eigenlijk had ik graag de marathon van Berlijn gelopen, maar die valt in een weekend waar ik andere verplichtingen heb, en is dus uitgesloten. Een vervanger in die periode heeft zich nog niet aangediend. En dan het voorjaar ... tja; wat moet ik daarin aanvangen? Een marathon? Misschien. Maar ik weet niet of ik zin heb in het lopen van een marathon gewoon maar om het lopen van een marathon. Ik zou er graag eentje uitpikken die me aanspreekt, een snelle of een 'specialleke', dat maakt op zich niet zoveel uit, maar momenteel laat ik dit zo een beetje blauw blauw. De 20 van Alphen misschien? Op dit moment is dit de wedstrijd met de meeste kans op mijn inschrijvingsgeld, maar ook hier bestaat vooralsnog geen zekerheid.

Ach wat, we zien wel. Gisteren heb ik in elk geval genoten van mijn tocht door het witte landschap, op het moment dat het alleen maar witter aan het worden was. Berichtjes dat ik tijdens dat anderhalf uur bedacht heb ... tjonge jonge ... honderden!
Om een paar voorbeelden te geven: ik bedacht bijvoorbeeld een hilarisch stukje over ... euh ... dinges ... allez ... bon ... wééral vergeten hé ... dedzju toch!

10:13 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Zouden alle goeie boeken geschreven zijn door hardlopers? Tenminste zolang ze hun onderwerp niet vergeten waren onder de douche.

Gepost door: Tiny | 20/12/2010

De enige wedstrijd die ik in Holland al gelopen heb, was Eindhoven. Maar een clubgenoot van mij is ook vol lof over de wedstrijden daar. Geen slecht idee dus om onze Noorderburen jouw inschrijfgeld te gunnen.
Wel grappig, de meeste blogonderwerpen van mij ontspinnen zich ook tijdens de eenzame doch zalige duurloopjes. Herkenbaar!

Gepost door: Sandy | 20/12/2010

is er nou niemand die een apparaat kan uitvinden dat je gedachten gelijk uitgewerkt en gepost worden op je blog... alhoewel... is soms ook niet zo'n goed idee... 18+ blog?
20 van Alphen vind ik een goed plan :)

Gepost door: Ronald | 21/12/2010

Gevolg van dit gevolg van het gevolg dat... ik en vele met mij nog immer U blog met groot plezier lezen :-)

Tip 1 voor 2011: Hardloop4daagse Apeldoorn
Tip 2 voor 2011: Met mij naar de Memorial van Damme

Gepost door: Bjorn Paree | 21/12/2010

Zoveel mogelijkheden zo weinig tijd.
Midwinter al een keer gedaan? De 20vanAlphen is leuk en ook nog gezellig.

Gepost door: John | 21/12/2010

Tip: weblogloop feb 2011. Deze is echt op z'en Hollands helemaal gratis.

Gepost door: Koen Martens | 21/12/2010

Die 20 van Alphen...houdt die maar aan. Dan heb je ook wat te schrijven nadien hoewel met jou tempo van lopen het maar enkele regels zullen gaan worden. Wat te denken van de zwinstedenloop...nog niet eens zo ver van je vandaag ook. Met wat geluk (en een heel lijf) ga ik daar ook eens heen.

Gepost door: John | 31/12/2010

De commentaren zijn gesloten.