01/12/2010

Glijmiddel

Geachte lezer,

uiteraard ben ik zeer blij en uitermate vereerd dat de titel van mijn berichtje uw aandacht heeft getrokken (laat dit in deze cont(met een c!!)ext wel een zeer ongelukkige woordenkeuze zijn), maar de eerlijkheid en strikte deontologie die ik in mijn blogleven aanhoud gebieden me U te vertellen dat ik hier geen vergelijkende studie ga maken over allerhande bij de apotheker vrij verkrijgbare tubes gevuld met lubricerend vocht.
Het spijt me.


Waarover gaat het dan wel?
Over het weer, potverdekke ... wat anders?

In principe ben ik een winterloper. Niettegenstaande het feit dat het syndroom van Reynaud (wauw, ik klink haast ongeneeslijk, niet? ;-) ) me af en toe doet geloven dat ik het voortaan met slechts 3 vingers zal moeten rooien hou ik ervan om als eerste de afdruk van m'n loopschoenen in de vers gevallen sneeuw te zetten. Het geeft me het gevoel een pionier te zijn.
Ondanks het feit dat een gure noordoosten wind die wel rechtstreeks uit het koude Siberië lijkt te komen de gevoelstemperatuur laat dalen tot op het niveau waar geen thermometer je van op de hoogte houdt kan ik genieten van het kraken der voetstappen wanneer ik op een tempo dat nog het best als het middelpunt tussen gestaag en gezwind kan omschreven worden het witte landschap betreed. Gelukkig moet je bij dit weer niet te veel blikken van anderen kruisen, want niet-lopers bekijken je alsof je de grootste gek bent die ze de afgelopen 45 jaar zijn tegengekomen.
Maar die anderen weten niet dat je een thermoshirt tegen het lijf geplakt hebt, zij kennen de isolerende eigenschappen niet van de op het eerste oog dun en frêle lijkende peperdure winteroutfit, en bovenal, zij begrijpen niet hoe bevrijdend het gevoel is dat het winterweer dat er in een handomdraai voor zorgt dat het verkeer in het ganse land een puinhoop is je niet van je dagelijkse training kan weerhouden.

Om maar te zeggen: ik heb gisteren meer nog dan gewoonlijk genoten van m'n looptraining. En vanavond ga ik hetzelfde doen!

WinterRunning.jpg

09:34 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Als een kind zo blij ;-)

Gepost door: willem42195 | 01/12/2010

En ik ga proberen om hetzelfde te doen al zijn de stoepen en fietspaden hier bijna niet begaanbaar.

Gepost door: Danniëlle | 01/12/2010

Loopweer is het toch altijd?

Gepost door: Tiny | 01/12/2010

Het was inderdaad heerlijk... ook vandaag ... om te rennen over de sneeuw. In i.p.v. 4 Reynaud vingers had ik er vandaag 8 .. jippie. Jij ook weer veel plezier met je looptraining.

Gepost door: Jacqueline | 01/12/2010

Dat ik op dit moment wat mag afbouwen vind ik heeel vervelend ;-)
Zolang de sneeuw vers is, is het idd genieten geblazen.

Gepost door: John | 02/12/2010

Daar waar het nog onbetreden paden betreft: absoluut waar, het is vreselijk lekker om nu te lopen. Maar op platgetreden paden vrees ik uitschuivers, slippartijen, dubbel riebergers en axels die hun gelijke niet kennen. Heeft iets te maken met mijn motorisch vermogen, en mijn überhaupt aangeboren aversie tegen het betreden van platgetreden paden :)

Gepost door: John | 03/12/2010

je bent gewoon een bikkel!! maar eh.. het syndroom van Raynaud komt het vaakst voor bij vrouwen... is dit het juiste moment om iets uit te leggen Geertruida?

Gepost door: Ronald | 03/12/2010

Ronald misschien getransformeerd? glijmiddel! volgens mij wil hij iets kwijt :-) :-) :-)

Mooi blogje Geertruida, vele zullen dit herkennen.

Gepost door: Koen Martens | 05/12/2010

Verse sneeuw is het mooiste wat er is. Nu is het spiegelglad op de niet doorgaande wegen. En daar moet ik lopen.......
Vanavond maar eens kijken of de fiestpaden rond Utrecht een beetje glijproof zijn.
Mag hopen dat ze er juist wat anti glijmiddel gesproeid hebben.

Gepost door: JeeWee | 07/12/2010

Gek eigenlijk, ik ben ook geen winterloper maar zolang de sneeuw 'vers' is, het niet spekglad is op straten en stoepen, en het niet regent of ijzelt - sneeuw 'mag' nog wel - is het best 'lekker' om te lopen.

Gepost door: Fred | 07/12/2010

Hear, hear!

Gepost door: rencapy | 07/12/2010

Topatleet Haile zei ooit "Hardlopers kennen geen slechte weers omstandigheden, enkel slechte kleding keuzes"

Met die kledingkeuze zit het bij U wel goed dus idem aan mezelf kan U lekker genieten van die prachtige sneeuw. En... (ook niet onbelangrijk) we worden er nog een sterkere loper van. Waar de collega's bij mij op het werk allemaal flink verkouden worden van dit weer heb ik (de hardloper) nergens last van.

Gepost door: Bjorn Paree | 11/12/2010

De commentaren zijn gesloten.