15/11/2010

Waterzooi

Waterzooi, ge moogt gerust zijn, en 't is geen Gentse deze keer.

De beelden zijn ondertussen genoegzaam gekend en ik moet niet janken want heel wat mensen zijn er een pak erger aan toe. Was onze kelder op het moment dat wij  ons huis kochten nog een huis indoor zwembad, dankzij zorgzame herstellingswerken uitgevoerd door Marathon Geert Senior is ook deze keer de onderbouw van mijn woning gespaard gebleven van indringend nat.

Ook op loopgebied mag ik niet klagen over grote hinder: ok, de Dijle was wegens een door meer dan een halve meter water overspoelde weg niet direct enorm toegankelijk, maar het kanaal Leuven-Mechelen bood een meer dan degelijk looptapijt, hier en daar een modderstroompje en lichtelijk overstroomde stukjes niet te na(t) gesproken.

Nee, mijn deel van het wateravontuur speelde zich reeds af op donderdag, dus eigenlijk nog voor het hoogtepunt van alle waterellende:
samen met mijn lieftallige echtgenote, haar zus en diens echte genoot hadden we een tafeltje voor 4 gereserveerd in een restaurant te Grimbergen. Schoonzus en man opgepikt, want zij wonen in de richting van, en zo 'binnendoor' naar de voornoemde gemeente. Niet zo gek ver van onze eindbestemming vandaan botsten we echter op een wegversperring. Botsen mag je wel figuurlijk nemen, want hey, ik ben een goed chauffeur.

Niet alleen een goed chauffeur, zeker en vast ook een bestuurder van het volgzame soort, en dus volgde ik netjes de aangegeven wegomleiding. Linksaf, even verderop rechts om terug de juiste richting aan te nemen en ... potverdikke, een nieuwe wegversperring. Dit keer een beetje meer vrijblijvend, want enkel één nadarhek met bijgevoegd wit bord en rode rand. Toegegeven, ik ben van het volgzame soort, dat heb ik al gezegd, maar ook van het soort dat niet oneindig veel tijd te verspelen heeft wanneer hij honger heeft, en toen ik zag dat er eigenlijk niets aan de hand was op een beetje water op het wegdek na twijfelde ik niet en vervolgde gezwind mijn weg. Want hey, ik ben een goed chauffeur en ho, ik ben niet bang van een beetje water.

Een beetje water ...
blijkt dat de overspoelde strook zo'n 60 meter lang was en halverwege stond 't water zo hoog dat m'n motorblok alvast gedeeltelijk in het water lag: ik schat dat het water rond de 80 à 90 centimeter hoog stond. Geloof me vrij: da's een serieus waterlandschap waar je doorheen moet. Gelukkig is een Toyota van nét iets betere kwaliteit dan wat de media ons de afgelopen maanden heeft wijsgemaakt, want probleemloos en zelfs droog haalden we de overkant.

Wat ook moet gezegd worden: het avondmaal was de trip andermaal meer dan waard, want goed gegeten in uitstekend gezelschap, maar zelfs dan komt ooit de tijd van betalen en heengaan.

Jawel, ik ben een goed chauffeur, en je mag gerust zijn, één van het volgzame soort. Helaas ook een exemplaar dat gerust in de categorie idioten mag ondergebracht worden, want tijdens het volgen van de wegomleiding in de omgekeerde richting kwam ik wederom aan de slechts met veel karakter en natte voetenwerk doorwaadbare plaats. Waar m'n gedachten waren weet ik niet, maar ergens moet ik toch een overtuigd gelover zijn van de stelling dat wat in het heengaan lukt, ook in het terugkomen moet lukken, en dus gaf ik onverdroten gas. Middenin de plas (was die nu niet dieper dan daarstraks??) voelde ik dat m'n wagen problemen had met de grote druk van de plas, en dus wilde ik een beetje meer vermogen geven door terug te schakelen.
Beste vrienden, neem het van mij als ervaringsdeskundige aan: terugschakelen is geen goed idee wanneer je een diep water per wagen wil trotseren. In een jeep misschien wel ja, maar niet met een standaard automobiel.
Ei zo na vielen we stil, en ik weet bij god niet wat ik zou gedaan hebben moest dit het geval geweest zijn. Gelukkig kon ik ook nu weer op m'n roestvrij (hoop ik toch) stalen ros rekenen om veilig en wel de overkant te halen. Een wagen die stond te twijfelen om door te rijden zag mijn gemanoevreer en keerde wijselijk het stuur om. Misschien was hij niet zo'n goed chauffeur, wie weet?

Vanochtend op het werk had iedereen wel zijn waterverhaal klaar, en toen ik mijn bijdrage in de groep gooide was de teneur nogal eensluidend: één keer door de plas en verrast worden door de diepte, ok, tot daar aan toe, maar welke ezel neemt een tweede keer dit risico???
Volmondig 'IA' roepend gaf ik toe.
Ach, ik ben dan toch niet zo'n goed chauffeur zeker ...

14:07 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Hoe heten dat waterdichte auto merk ook al weer? :-)

Gepost door: Koen Martens | 15/11/2010

Jij doet ook alles om stof voor je weblog te vergaren!

Gepost door: rencapy | 15/11/2010

Dit hoort ook thuis onder de knop "lachen met Geert". :-) Man, man, man. Die titel van ezel doe je nu toch echt wel eer aan.
Je hebt toch een behoorlijke uitbrander van Tanja en consoorten gekregen? Of hebben die ervaringsgewijs eens heel diep gezucht en gelaten afgewacht? :-)))

Gepost door: Sandy | 15/11/2010

Heb je naast je rijbewijs ook een vaarbewijs?

Gepost door: M@urice | 15/11/2010

Ik heb het nog maar net droog kunnen houden bij het lezen van je verhaal ;-)
Maar goed dat je toch nog een redelijke chauffeur blijkt te zijn.

Gepost door: John | 15/11/2010

Gelukkig heb je een toy-o-aqua en geen eau-pel (hardop lezen). Ik zeg Linschotenloop poging 2. Of Florij Winterloop (10EM). Beiden uiteraard PR-waardig lopen...

Gepost door: F@lco | 15/11/2010

Kapitein Zeppos achterna?

Gepost door: wim | 15/11/2010

Dag Geert. 't Is inderdaad niet den uitslag. Onze eerste ploeg heeft eindelijk nog eens de "nul" gehouden. Jammer dat ze zelf de "nul" bij de tegenstander er niet van konden afschieten. Onze nationale jeugd daarentegen doet het verrassend goed.
De k staat trouwens niet voor Kilometers maar voor kilogrammen.
Succes met uw U9

Gepost door: etienne | 16/11/2010

Ik mis in je verhaaltje de reacties van je medereizigers. De rest van 't weekend in de zetel mogen slapen? ;)
btw, wanneer ga je je verhalen es bundelen en uitgeven? met je naamgenoot Hoste kan ik zelden lachen, met jou daarentegen ! :-)

Gepost door: Chris | 16/11/2010

Dit soort beelden waren in mijn omgeving ook te zien, pfeh!

Gepost door: Danniëlle | 16/11/2010

Je moet erbij zijn om het allemaal te geloven.
De foto doet me uiteindelijk geloven dat het bar en boos geweest moet zijn.

Gepost door: JeeWee | 16/11/2010

Waterzooi ?? Dit klinkt meer als watergruwel (nog nooit gegeten maar schijnt lekker te zijn).

Gepost door: Jacqueline | 16/11/2010

Vroeger hadden wij ook van die grote plassen maar sinds de Westerscheldetunnel er is, en de Zeelandbrug wordt mijn auto niet meer zo vaak nat. Misschien een oplossing voor jullie...? ;)

Gepost door: John | 21/11/2010

De commentaren zijn gesloten.