13/11/2010

Atletico Hombeek

Het regent, het regent, de pannen worden nat.

Moest dit welbekende kinderliedje gisteren pas geschreven zijn, dan was het ritme waarschijnlijk licht verschillend geweest teneinde bij de tekst "Het regent, het regent, de pannen worden zeiknat" te kunnen passen, maar nog niet zo verschillend dan wanneer deze kraker pas vandaag het levenslicht zou zien, want dan moest de muziek passen bij de tekst "Het regent, het regent, de pannen zijn weggespoeld".

Man man man, wat is me dat. Het KMI voorspelde dit weekeinde zo'n 60 liter water per vierkante meter, en de afgelopen dagen heb ik reeds meermaals het gevoel gehad dat er héél wat vierkante meters vlak boven mijn hoofd samen spanden ...

Gelukkig had ik vorige week de bijzonder goede inval om m'n trainingsplanning voor de komende weken terug in een bescheiden schematje te gieten (no pun intended) of het geplande geloop, lees: geploeter, was meermaals in het water gevallen (nogmaals, no pun intended maar het loopt wel de spuigaten uit -oeps- met al die aan water gerelateerde uitdrukkingen!).
Toch straf dat zoiets banaals als je planning noteren het karakter toch weer in de juiste plooi heeft gekregen; ik blijf bij m'n stelling dat er in ieder van ons een stukje autist verscholen zit.

Ondanks de moesson die onze gewesten de laatste dagen teistert heb ik van gisteren -de vrijdagse brugdag- een bijzonder sportief evenement gemaakt.

Eerst en vooral heb ik voetbaltraining gegeven aan m'n duivelse U9's. Voetbal mag dan wel een sport voor watjes zijn, op één (aangekondigde en dus verschoonde) afwezige na was m'n equippe voltallig. Bravo zo!
Hoewel vrijdag in mijn looppatroon als een traditionele rustdag geboekstaafd staat, had ik gisteren nog wel wat inhaalwerk te leveren, want op dinsdag lag ik al om 8 uur 's avonds in m'n bed met een hoofdpijn die z'n best deed om de clash tussen hamer en aambeeld op een vleselijke manier aanschouwelijk te maken. Geen dinsdagtraining dus, en alzo werd de gehele planning met een dagje verschoven. Vrijdag dus geen rustdag, maar de geplande donderdagtraining: een wisselloop over 14 kilometer. Was is tijdens de voetbaltraining al de verpoorsoonlijking van een doorweekt konijn, na de looptraining kon ik m'n loopplunje niet uittrekken maar moest ik ze als het ware laag voor laag afpellen. Verschrikkelijk, maar ik was zo blij als een kind dat ik toch m'n planning trouw ben gebleven.
Ondertussen was het bijna 9 uur geworden. Einde van de dag? Normaal gezien wel, ware het niet dat de zaalvoetbalclub waar zowat al m'n schoonbroers, en dat zijn toch 3 stuks, bij spelen met een acuut spelersgebrek kampte. Door het brugweekend hadden enkele spelers een weekeindje weg gepland, dan waren er ook nog enkele kwetsuren, en aldus was het spelersarsenaal tot slecht 4 eenheden herleid. Een sukkelaar zonder klasse maar met een groot hart werd in de eigen stamboom gevonden: moi!

Om 22u stond ik dus in het doel van Atletico Hombeek, een ploeg die momenteel in de 2de klasse van haar liga speelt, vorig jaar ongeslagen kampioen was in haar reeks, halve finale van de beker heeft gespeeld en het ook nu weer bijzonder goed doet met een voorlopige 2de plaats maar dan alleen maar omdat de enige hoger geklasseerde club 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Enfin, die gasten kunnen sjotten, en ik ga bij voorkeur niet graag af, dus ik maakte me wel wat zorgen. Terecht zo bleek, want eerlijk is eerlijk: ik bakte er niets van ... 3 doelpunten toegestaan waarvan er toch wel 2 konden vermeden worden, geen rots in de branding-gevoel en mijn niveau vergeleek zich met dat van mijn ploegmakkers als dat van een pinguïn tussen een bende giraffen.
Gelukkig wonnen we alsnog met 3-7, zodat een opgelegde seppuku niet aan de orde was.

Lichtpuntje in mijn gisterlijke bestaan: bij de zaalvoetbal ben ik niet uitgeregend. Ik blijf positief ;-)

En met deze opwekkende noot had ik dan ook graag mijn berichtje van vandaag afgesloten. Mag ik jullie een heerlijk weekeindje gezellig binnen aan het haardvuur toewensen? Ik ga me nu klaarmaken om te gaan lopen. Het staat zo op het schema, weet je wel!?

12:48 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Doelpunten toegestaan ?? ... er is "gewoon" niet goed verdedigd.
Hopelijk heb je het met de training kurkdroog gehouden op de zweetdruppels na.

Gepost door: Jacqueline | 13/11/2010

inderdaad, je mag dat nooit toegeven ... als niet iedereen zijn werk doet .. die man stond vrij ... 't was een onhoudbare bal .... je weet wel

Gepost door: Koen | 14/11/2010

dat Belgie nog steeds op zijn plek ligt met al dat water ;-)

Gepost door: hans | 14/11/2010

De commentaren zijn gesloten.