08/11/2010

Een dozijn

Ach, een dozijn 'goede' redenen had ik om niet te gaan lopen.
Zeker, het werk had een meer dan gemiddelde aandacht nodig. Wis en waarachtig, ik zat veel in het buitenland. Ontegensprekelijk, met het vorderen der jaren (40 ondertussen ... tsssss) wordt de overgang van warme en droge (nou ja) jaargetijden naar kilte en vocht steeds minder goed verteerd en zo kan ik nog uren doorgaan.

Wat er van aan is?
Mijn hoofdambt heeft steeds veel tijd gevergd, buitenlandse reisjes horen er reeds eerlang bij en eigenlijk train ik liever in herfst en gematigde winters dan in door pollen overheerste seizoenen.


Kijk ook even naar m'n blog: ook hier kan ik een dozijn barrières bedenken die me ervan weerhouden om nog eens een teken van leven te geven, maar in hoeverre ze het 'zich er goedkoop van afmaken' overstijgen, dat is nog wat anders.

Misschien moet ik wel even een stapje terugzetten, en bijvoorbeeld een keertje minder per week plachten te lopen. Of het kilometeraantal en dus ook de oefentijden beperken. Beter zou het kunnen zijn om het lopen van marathons over te laten aan zij die hiervoor beter geschikt zijn en mezelf meer toe te leggen op een carrière in een niet al te druk bezet nummer tijdens de volgende Special Olympics. Of wat kortere berichtjes posten, maar dan maak ik mezelf weer wat wijs want reeds van in de lagere middelbare schooljaren kreeg ik voor het maken van een opstel steevast puntenaftrek omdat mijn steloefeningen te lang waren.

Afgelopen weekend heb ik terug een schemaatje gemaakt. Niets bijzonders en dus volledig op mijn niveau, maar het belangrijkste is dat er weer iets op papier staat en dat haalt zo een beetje het vrijblijvende uit mijn looppatroon. Of, om het anders uit te drukken, het haalt een dozijn redenen om niet te lopen onderuit.
Ergens volgend voorjaar loop ik wel weer een marathon. Op 't gemakske, gewoon zien dat ik kan aankomen in een redelijke fysieke en geestelijke gesteldheid. Misschien is 't toch waar dat 't verstand met de jaren komt ...

13:40 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Verstand komt en...gaat met de jaren het wordt er niet beter op. Je denkt wat minder vlug en dan lijkt het of het meer wordt!

Gepost door: Tiny | 08/11/2010

Ergens kan ik mij nog eens een blog herinneren waar jij op zoek was naar een tijd onder de 3:10 op de marathon. Die tijd zoek ik sinds dit weekend ook voor begin volgend jaar... Ik hoor weer een extra motivatie om WEL te lopen.. ;)

Gepost door: Pieter de Boer | 08/11/2010

prioriteiten stellen... de baas kost idd veel tijd....ook die 3.10, die Pieter noemt, moet ooit voor jou haalbaar zijn.... 40 al... van harte nog

Gepost door: hans | 08/11/2010

Ik zet voorlopig ook geen marathon meer in mijn agenda. Mocht het volgend jaar zo uitkomen en voel ik me een paar dagen voor de start van een marathon prima dan lukt het altijd nog wel om op het laatste moment een startnummer te bemachtigen. Ens als het volgend jaar niet is, dan maar weer in 2012, 2013 of het dozijn daarop volgende jaren.

Gepost door: M@urice | 08/11/2010

Gefeliciteerd met het bereiken van de jaren des onderscheids!

Gepost door: Rencapy | 09/11/2010

Afspraak 8 mei in Visé! Of start jouw voorjaar al vroeger?

Gepost door: willem42195 | 09/11/2010

En we gaan in 2011 ook een x samen lopen, neem binnenkort contact met je op! Btw, zie ergens Visé staan. Als je daar gaat lopen kom ik je wel toejuichen!

Gepost door: Danniëlle | 09/11/2010

Ik ben al blij dat ik een 5 km-loopje kan plannen, en dan binnen de 30 minuten. Maarre...dat lukt maar niet, he...die bak koffie op het vliegveld? Ik ben weer ver door mijn reizen van dit jaar heen, mogelijk alleen nog Londen de komende weken. Maar keep in touch...de koffie blijft nog wel even warm :)

Gepost door: John | 09/11/2010

40 jaar is gewoon een mooie leeftijd om alles eens te overdenken........wat jij ook gedaan hebt, gewoon lkr genieten van lopen, bloggen, niets doen.

Gepost door: Claudia | 11/11/2010

De commentaren zijn gesloten.