28/10/2010

Wetenschappelijke doorbraak

Ik geef grif toe dat tot voor heden mijn blog bij de wereldleidende researchcentra à la CERN niet geboekstaaft staat als volledig waarheidsgetrouwe bron voor Wetenschappelijke Waarheden Waarvan we allemaal een beetje beter worden, kortweg ook al wel eens 'www' genoemd. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de url van Google: die begint ook met 'www' ...

Let wel, ik heb duidelijk vermeld 'tot op heden', want zoals iemand al wel eens zijn leven placht te beteren door, meestal in die laatste donkere dagen voor nieuwjaar, goede voornemens te uiten zoals daar zijn 'als dit pakje leeg is stop ik met roken', 'volgend jaar loop ik mijn eerste marathon' of 'als ook deze misdienaar moeite heeft om op een stoel te zitten stop ik met preken', zo ook kunnen jullie vanaf nu kennis maken met Marathon Geert, versie 2: the serious one.

Jawel, jawel, gedaan met Lachen met Geert: Science with Geert is het nieuwe credo.

Trigger van dit alles is een geweldige tip die ik zonet van een collega heb ontvangen. Jullie moeten weten dat ik al zowat de hele ochtend geplaagd werd door een halstarrige hik. Je kent 't wel; net op het moment dat je die ene wereldverbeterende frase wil declareren komt er niets anders uit dan een boertige HIPS!
Dit is vooral penibel in situaties waarin je eventjes iets wil drinken; vraag dat maar aan de persoon die op dat moment vlak voor je zit!

Nu ben ik wel een man met vele levensjaren op zijn actief, en uiteraard is het niet de eerste keer dat ik door de hik geplaagd word, maar alle tips (goed lezen: Tips, niet Hips!!) die ik in het verleden al mocht ontvangen blijken niet het wonderlijke reddingsmiddel te zijn die de verschillende mensen om me heen beweerden dat ze waren.
Vandaag -halleluja- heb ik echter een geweldige tip gekregen. Kinderlijk eenvoudig, vrijwel overal toepasbaar, want je hebt er enkel een minieme hoeveelheid water voor nodig, maar vooral: 't werkt!
Gedaan met het riskeren van een hartaanval omdat iemand je heeft wijsgemaakt dat schrikken helpt tegen de hik, over zijn de dagen dat je als een duiker op het droge 5 minuten lang je neus moet dichknijpen terwijl je uit het hoofd ganse passages uit de koran reciteert en ook het inhouden van je adem net zolang tot de hik is verdwenen hoeft niet meer. Trouwens, de persoon die me ooit deze laatste tip heeft gegeven is enkele dagen later overleden. Tja, als je hik langer dan 5 minuten duurt ...

Ahaaaaaa ... ik zie het wel hoor ... jullie zijn benieuwd wat dit wondermiddel dan wel moge zijn hé?
Wel, beste vrienden ... zonet getest en goed bevonden:  een beetje water - plat water, bronwater, koud water, wijwater, groen water, putwater, gerecycleerd water ... alle water is zowat goed maar mijn bron kon me niet vertellen of het ook met bruiswater werkt dus wees nog even voorzichtig daarmee - is al wat nodig is. Neem hiervan onmiddelijk na mekaar 3 kleine slokjes. Et voilà: that's it. Meer hoef je niet te doen!

Eenvoudig, niet?

Graag gedaan!
hik.jpg

Ah ja, misschien dan toch één kleine bedenking, zij het vooral van sociale aard: deze collega heeft haar tip niet zoals je zou vermoeden gekregen van de één of andere oma die reeds enkele generaties lang op zolder stof lag te vergaren, maar wel van een vriendin ...
Ach ja, niemand is perfect hé ;-)

09:47 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Griezelig eenvoudig!

Gepost door: rencapy | 28/10/2010

Ik begin te vrezen - hips- dat de regeringsonderhandelingen -hips- je geen goed gedaan hebben (het is toch omwille van deze nevenactiviteit dat we de laatste tijd zo weinig van je hoorden?). Enfin, uit het feit dat je twee dagen na mekaar iets post kan ik -hips- afleiden dat der Johan jouw input -hips- nog niet naar waarde weet te schatten waardoor je eindelijk weer tijd hebt voor een Telex????? Waaaw. Het werkt zelfs met (groene) thee. Santé!

Gepost door: willem42195 | 28/10/2010

En ik maar denken dat ik hier op de Belgische Wikipedia zit.

Gepost door: Koen Martens | 28/10/2010

Werkt met Leffe ook... maar dan iets grotere slokken nemen.

Gepost door: Wim | 29/10/2010

Ik bewonder je geniale oplossing om van het hikken af te komen, maar even lang je adem inhouden helpt ook enorm.
Mocht ik nimmer nog een reactie geven heb ik mijn adem te lang ingehouden.

Gepost door: Rich@rd | 30/10/2010

Begon me al een beetje zorgen te maken maar... hij die ons aan het lachen maar blogt nog steeds ! !

Gepost door: Bjorn Paree | 31/10/2010

Begon me al een beetje zorgen te maken maar... hij die ons aan het lachen maar blogt nog steeds ! !

Gepost door: Bjorn Paree | 31/10/2010

Bedankt voor het artikel! Ik was zeer geïnteresseerd

Gepost door: generique | 03/11/2010

Met mijn morgenhik deze ochtend had ik alleen ochtenwater bij de hand...ik heb de hik maar voor lief genomen :)

Gepost door: John | 09/11/2010

De commentaren zijn gesloten.