26/10/2010

Stel ...

Stel nu even, en ik neem aan dat dit geen al te moeilijke opdracht is, dat je gewoon jezelf bent.
En stel dat je voor je werk enkele dagen naar New York moet.
Nu we toch bezig zijn, stel er dan maar ineens bij dat je op het vliegtuig een krant aangeboden krijgt, iets wat in veel gevallen, maar dat is een andere discussie, het meest eetbare is wat je aangeboden wordt, en stel dan en passant ook maar even dat je na de obligate 14 pagina's (oef, bij dit woord heb ik altijd toch zo'n heilige schrik om een typefout te maken, maar gelukkig remde mijn vinger deze keer tijdig af boven de 'v' ...) durende vaudeville (hier is de 'v' dan weer wél op haar plaats) over onze onbestaande regeringsvorming en dito rechtspraak in de asisenhoven een klein artikeltje leest over een seriemoordenaar die om de paar dagen gebruik maakt van een jachtgeweer om iemand neer te knallen op je plaats van bestemming, in casu dus New York.

Als je je dit allemaal even hebt voorgesteld, hoe groot acht je dan de kans, gewone sterveling zijnde, dat je die losgeslagen schutter in de miljoenenstad die NY is ook daadwerkelijk tegenkomt?

Neenee, je hoeft je uitkomst niet na te tellen; ik kwam namelijk hetzelfde uit ... die kans is inderdaad nagenoeg nihil, of, om het even een beetje meer plastisch voor te stellen, die kans is ongeveer even groot dan dat er dit moment een Feyenoord voetbalshirt dragende mosgroene olifant met lange blonde haren en lichtpaarse turnpantoffels aan de -eueueuh- voeten pal achter je staat.
(en al wie zich nu heeft omgedraaid zit zeker in de volgende uitzending van Benidorm Basterds ... denk toch eens na: sedert afgelopen zondag zal geen enkele olifant nog zo gek zijn om met een shirtje van Feyenoord op straat te komen ...)


Iets heel anders nu ...
Stel nu even, en dit is al een beetje moeilijker, om over het onsmakelijke nog maar te zwijgen, dat je Marathon Geert bent. En stel dat je voor je werk enkele dagen naar Malmö moet.
Stel er voor hetzelfde geld nog even bij dat je op het vliegtuig van een verdacht verfrissend verwijfd (drie maal 'v', telkens goed gecast!) glimlachende purser een krant aangeboden krijgt en onmiddelijk naar pagina 15 doorbladert, want de eerste 14 bladzijden zijn de afgelopen paar weken toch altijd 't zelfde, en op die bewuste pagina een klein artikeltje leest over een seriemoordenaar die om de paar dagen gebruik maakt van een jachtgeweer om iemand neer te knallen op je plaats van bestemming, in casu Malmö.

En dan nu la question du jambon: hoe groot acht je nu de kans dat je die labiele flippo in dat kleine provinciestadje met z'n 30.000 inwoners daar in het uiterste zuiden van Zweden tegen 't lijf loopt?

Yep, ik kom ook een schrikbarend hoog percentage uit ...
Reken daar nog mijn Zweudse collega's bij die zich beroepend op hun typisch Scandinavische humor (goed als je ondergesneeuwd bent maar geen kat die er voor naar buiten gaat) vertelden dat de dolle schutter het enkel op buitenlanders gemunt heeft ... zit je daar als enige vreemde in een Zweedse bijt. Een mens zou voor minder z'n hotelkamerdeur barricaderen met excuses om niet naar buiten te gaan.

Edoch, edoch, beste vrienden ... gisteren ben ik in spannende loopbroek en fluo hesje, want het noodlot is indertijd door God uitgevonden om door de mens getart te worden; dat moet zo een dag of 3 nadat hij gemerkt heeft dat zijn plannetje met die appel niet was wat hij ervan verwacht had geweest zijn, gaan lopen. Moederziel alleen, tegen de wind, door de regen, in het stadspark, langsheen het Malmöhus, over bruggen, onder bomen, tussen struiken, op grindpaadjes ... enfin, je kan geen voorzetsel verzinnen of ik heb er gisteren een werkwoord van gemaakt.

En 't was zalig. En 't heeft deugd gedaan!
En of we nu eindelijk terug goed bezig zijn? En ik denk van wel!
En of ik terug een beetje meer moeite ga doen om mijn blog van oninteressante feiten te voorzien? En zeker weten!

15:11 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Het sabbatical heeft je blijkbaar goed gedaan.
Bij de eerste alinea schoot even door mijn hoofd dat marathon Geert en passant het plan had opgevat om de marathon van NY te gaan rennen.

Gepost door: JeeWee | 26/10/2010

Yes... Geert is back... heerlijk die oninteressante feiten.

Gepost door: Jacqueline | 26/10/2010

YES... Geert is back met heerlijke oninteressante feiten.

Gepost door: Jacqueline | 26/10/2010

Je was zo lang weg uit blogland... ik denk laat ik eens 2 x reageren :-)... en dat is ondertussen 3 x. Je mag er 2 weghalen als je wilt.

Gepost door: Jacqueline | 26/10/2010

Dju zeg, ik dacht dat er een echt "lachen met Geert"-verhaal ging volgen, waarin je vertelde hoe je deze lunatic JamesBond-gewijs gevloerd had.
Blij je terug te lezen, in elk geval.

Gepost door: Sandy | 26/10/2010

Nu is het weer al zo lang geleden dat ik denk dat je letterkes kleiner worden Het zou ook al zolang geleden kunnen zijn dat mijn ogen in die tijd achteruit zijn gegaan.

Gepost door: Tiny | 26/10/2010

Wat een onzin!!!!

Gepost door: M@urice | 26/10/2010

Over voorzetsels gesproken, ik moest meteen denken aan 'Over under sideways down' (The Yardbirds). Grote vraag blijft natuurlijk: was Geert ècht in New York en vervolgens in Zweden? Ik gok van wel, waar was je anders al die tijd? En in dat geval is het ook nog een heel cryptisch (zaken)reisverslag! Maar je hebt het overleefd en daar zijn wij blij om.

Gepost door: Fred | 26/10/2010

Bij het lezen van de eerste alinea dacht ik, hij zal toch....aan de start van de NYM verschijnen. Zonder te bloggen strak getraind om daar in diezelfde krant bejubeld te worden.
Gelukkig ben je niet als aangeschoten wild terug uit Malmö gekomen en ga je ons eindelijk weer vermaken met je artikelen.

Gepost door: John | 27/10/2010

En ik maar serieus denken dat er iets mis is met je feed adres.

Als ik je zie vind ik je een erg hoog gehalte van een broodje shoarma hebben dus de kansen zijn in Malmö daardoor alleen maar groter :-)

Gepost door: Koen Martens | 27/10/2010

Jaaaaaaaaaaaaaa! Dat doet even flink deugd op de vroege ochtend, zo'n fijn bericht. Geert is weeral aan den loop geraakt. Chapeau. Keep up the good work. Of dat nu in New York, Malmö of Muizen is.....

Gepost door: Petra | 28/10/2010

Ah, hij is er weer. Dat werd tijd: je bijdrage met de titel 'verf' begon bij de zoveelste herlezing bijna saai te worden. Ik was begonnen te denken dat een of andere lokale, het op niet-lokalen gemunt hebbende seriemoordenaar je met een geweer uit een vergeten koloniale oorlog had omgelegd in enig toyotaminnend land in Groot-Europa.

Gepost door: rencapy | 28/10/2010

Hey,. Geert is back.. ik heb mijn feyenoordshirt al weer aan... 3-0 winst ;-)

Gepost door: hans | 28/10/2010

Hoe hebben ze het allemaal weer in één week voor elkaar gekregen zodat jij er weer een leuk stukje van kon maken.

Gepost door: Poupou | 29/10/2010

je post had idd verschillende boeiende verhaallijnen, de marathon van NY was nogal voor de hand liggend ;-)
Niettemin, welkom terug in het uitstervend land der bloggers ! Een FB-account aanmaken zou natuurlijk handig zijn om eventuele latere sabbaticals aan te kondigen... ;-)

Gepost door: chris | 04/11/2010

De commentaren zijn gesloten.