04/09/2010

Muizenvaart

Was me dat even schrikken toen ik gisterenavond het VRT laatavondjournaal zag. Of beter, toen ik het opsporingsbericht net voor of net na (er zit een nachtje slaap tussen, en bij mij hangen er dan al wat mistflarden rond de precieze details; 'k word al een dagje ouder hé ...) het journaal op het netvlies gebrand kreeg: het ging over een misdrijf waarvoor getuigen gezocht werden. Op zich niet wereldschokkends; misdrijven gebeuren zo mogelijk nog vaker dan er een penalty over de bovenste ring van het Astridpark gesjot wordt en iedereen zoekt alijd naar getuigen over van alles en nog wat zolang het maar Jehova niet is, maar de begeleidende foto kwam me wel héél bekend voor: de zogenaamde IJzeren brug over het kanaal Mechelen-Leuven, op die plek in de volksmond beter bekend als de Muizenvaart.
De Muizenvaart is dus het stukje kanaal dat over Muizens (piep piep) grondgebied loopt, en aangezien de straat waar ik woon dood loopt op dit kanaal een voor mij wel heel bekend stukje hardloopgebied.

Blijkt dat een onverlaat er medio vorige week een jonge vrouw trachtte te ontvoeren. Hij sleurde haar in z'n wagen, volgens het slachtoffer een coupé met derde achterlicht op de achterruit (hebben ze dat tegenwoordig niet allemaal!?) ter hoogte van het dierenpark Planckendael (mijn inwendige GPS rekende spontaan uit dat dit op precies 1,4 kilometer van mijn deur is ... de opwarming is volop aan de gang) waarna hij naar de brug reed (check: 2,5 kilometer ... hier zit ik middenin mijn eerste versnelling van de dag). Hij stak er de straat over maar het slachtoffer kon zich net voor Schiplaken (3,7 kilomoter precies ... even uitlopen) bevrijden en uit de wagen springen.

Je denkt dan dat zulke zaken zich nooit in je tuin afspelen en dan krijg je zo iets te horen. Mijn traject is bij deze bezoedeld. Morgen zal ik er weer gaan lopen, maar deze keer met een verhaal in het achterhoofd waar ik liever niet aan denk; ik heb ook 2 dochters, weet je wel!?

Beste vrienden, ik wens jullie ook dit weekeinde vele mooie, maar vooral veilige, kilometers toe!


08:48 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Bah! :-(

Gepost door: Dannielle | 04/09/2010

Helaas komen dit soort ding zelfs in de kleinste tuintjes voor.

Gepost door: Koen Martens | 05/09/2010

Kan me voorstellen dat je hier voortaan met een heel ander gevoel rondloopt. Vreselijk.

Gepost door: Jacqueline | 05/09/2010

Je moet er niet aan denken dat je naasten zoiets overkomt...en soms doe je het toch. Walgelijk tuig van de richel!

Gepost door: John | 06/09/2010

De commentaren zijn gesloten.