02/09/2010

9/01

Niet de volgorde waarin wij, welopgevoede West-Europeanen het gewoon zijn, maar als die van de andere kant van de oceaan 9/11 hebben, wel, dan gaan wij toch gewoon voor 9/01!?
1 September dus.

Eigenlijk schandelijk egoïstisch van me om het gisteren weer eens over mezelf te hebben, en dit terwijl 75% van mijn gezin aan de voordeur van de eerste schooldag, jaargang 2010/2011 stond. Maar ja, een weblog start je nu eenmaal veeleer uit onverdroten narcisme dan tot meerdere eer en glorie van een ander. How completely inconsiderate of me, oftewel, hoe zelfingenomen van me.
Schande, jawel, maar ik maak het vandaag goed.

Gisteren was het vooral een belangrijke dag voor ons Lenne, want dag 1 van haar middelbare carrière. Zij zenuwachtig, ik ook. Zij omdat ze naar een nieuwe school ging, ik omdat ik me nog goed kan herinneren wat voor kattekwaad ik allemaal in het middelbaar heb uitgestoken. De appel valt niet ver van de boom, dat heeft ze al meermaals bewezen, maar ik hoop dat de zoete vrucht van mijn kruin op dit vlak toch wel een beetje is blijven verder rollen.
Nu ja, ze is al beter begonnen dan ik indertijd: ze heeft dag 1 overleefd zonder strafstudie ... 1-0 voor ons Lenne!
En het moge gezegd zijn: ze was enthousiast! Goed gekozen, die nieuwe school, denk je dan, maar de waarheid is dat ze vandaag nog niets anders dan spelletjes hebben gespeeld. De ontnuchtering zal wel gauw volgen; ik weet dat, maar ik zal niet degene zijn die het haar gaat vertellen.

Mijn jongste erfgename heeft al wel les gekregen. Meer nog, ze heeft haar eerste lesje Frans al achter de kiezen. De buurvrouw zal het geweten hebben, want ze werd wandelen gestuurd met een hartelijk 'Au revoir' van ons Fientje. Vooralsnog stelt zich geen communautair probleem ten huize Marathon Geert, en een splitsing van onze BHV (Badkamer, Huis, Vloerverwarming) is helemaal nog niet aan de orde.

Mon épouse dan, welja, die moet de komende 10 maanden alweer werken voor haar geld. Een nieuwe klas op de banken, een nieuw kleurtje tegen de muren en een nieuwe handleiding of 2 in haar boekentas, daar zal ze het alweer moeten mee doen.
Wanneer ik voortaan nog eens een keertje extra vroeg thuis kom van m'n werk kan ik me weer heel even baas in m'n eigen kot wanen.

Zijn er ook nadelen aan het nieuwe schooljaar? Jawel, want gisterenavond kreeg ik honderduit verhalen te verwerken over de eerste schooldag. Niet zo erg, maar in al haar verteldrift was Tania vergeten dat mijn kroketjes nog in de friteuse lagen.
De aangeblakerde aardappelstaafjes keken me aan en konden het me bevestigen: het was 1 september!

Morgen zal ik nog eens een Telexje proberen te verzinnen; ook dat is lang geleden, net nu Elio en Bart zo hun best doen om me te vermaken ...

08:02 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Altijd spannend zo`n eerste middelbare schooldag.
Hoe worden ze bij jullie genoemd? Hier heten ze brugpiepers.... en dat is da nog de vriendelijke benaming

Gepost door: JeeWee | 02/09/2010

Ik weet niet of Lenne gewoon is jouw weblog te lezen, zo ja dan zal ze nu al ontnuchterd zijn vrees ik... Maar dat jij ooit kattekwaad hebt uitgevroten op school kan ik mij ècht niet voorstellen! ;-)

Gepost door: Fred | 03/09/2010

Het is ook overal van hetzelfde...!

Gepost door: Aschwin | 03/09/2010

Ik kreeg bij een Nieuwjaarsgevoel bij het lezen van je log... :)

Gepost door: John | 06/09/2010

De commentaren zijn gesloten.