31/08/2010

MVD 2010

Het is niet omdat er hier even geen berichtjes zijn verschenen dat het leven, net als de sterre, stil is blijven staan. Wel integendeel.
Meestal is het uitblijven van een bericht eerder het bewijs van het tegendeel, maar ik ga me nu even niet bezondigen in het eindeloos repeteren van even traditionele als nietszeggende mantra's à la 'druk druk druk blablabla', 'werk werk werk blablabla' of nog 'verbouwingen verbouwingen verbouwingen blablabla'. Misschien kom ik op enkele elementen van deze dagvullende activiteiten bij gelegenheid nog wel terug, maar laat me in eerste instantie maar gewoon terugkomen op meer wonderbaarlijke gebeurtenissen die het geregelde en bij wijlen saaie leventje van ondergetekende tijdens de voorbije 2 weken kleur hebben gegeven. Te beginnen bij de Memorial Van Damme.

Dankzij Bjorn, gedreven auteur van het blog 'run out of hell' en fanatiek volger van bands zoals Golden Piercing in the Ear (later omgedoopt tot Golden Earring omdat dit nu eenmaal makkelijker bekt en ook vermeld kan worden op kleinere affiches), Wietloaf (vanwege associaties met een witte groente die bij voorkeur in en zanderige bodem wordt gecultiveert enerzijds en een door verbranding geconsummeerde softdrug anderzijds later verbasterd tot Meat Loaf) en Heintje en zijn Accordeondudes (inderdaad, en ik geef het graag toe: ik hou ervan om de zaken in het belachelijke te trekken) had ik de gelegenheid om kosteloos, gratis, voor niks en dit alles slechts op vertoon van een vrijkaart dit evenement bij te wonen. Zonder te betalen hé!
Straf!
 
Nog straffer is de haast encyclopedische kennis van onze sympathieke noorderbuur wanneer het mondiale atletiekgebeuren ter sprake komt. Hij geeft het niet graag toe, maar uit goede bron heb ik vernomen dat Bjorn niet alleen in het bezit is van het eerste maandverband van Blanca Vlasic, het tweede melktandje van Samuel Kipkoteder (uiteindelijk geen beroemd atleet geworden, maar 't had gekund) en het automatische versnellingsapparaat van Usain Bolt, maar tevens te pas en te onpas grote tot middelgrote ateletiekevenementen bezoekt.
Laat het me zo stellen: bij de ingang kocht ik een programmaboekje, maar ik had evengoed de namen achter de borstnummers aan Bjorn kunnen vragen, want hij kende ze zowat allemaal.

Bon, de meeting zelf dan: in één woord --> fantastisch! Of in 3 woorden --> FAN - TAS - TISCH.
Ik ken het Boudewijnstadion eigenlijk enkel van voetbalwedstrijden en concerten van Bruce Springsteen, maar dit is toch nog andere koek. OK, den Bruce is muzikaal bekeken beter dan pakweg Cedric Van Branteghem, maar de sfeer en de aanstekelijke aanblik van zoveel toptalent staat in schril contrast met de wedstrijden van "onze" Rode Duivels.
Ach ja, verwacht van mij nu geen wiskundig nauwkeurige omschrijving van de Memorial, daarvoor verwijs ik jullie graag door naar kranten, televisiejournaals of blogs van anderen die er ook bij waren, maar ik was toch, en ben nog steeds, onder de indruk van de hele organisatie. Zelfs in die mate dat ik er volgend jaar koste wat kost terug bij wil zijn, en liefst terug met first row view op het ritmische heupgewieg van Air Blanca, want dat was in mijn ogen toch de topvedette van de affiche.

Misschien nog enkele boodschappen van niet direct algemeen nut:

  • België is een federale staat waar geen land mee te bezeilen valt. Dus, wanneer je na het horen van 'Dos cervecas por favor' te horen krijgt dat Jupiler een tournee générale geeft, ga dan niet naar de bar en vraag 'een pintje', want er is geen kat die je verstaat. 'Une bière', daarentegen verricht wonderen ...
  • wanneer je een friet bestelt en afgeleverd krijgt, zorg dan dat je reeds je betaalmiddelen klaar voor gebruik hebt. In het andere geval dwing je jezelf tot hilarisch gemanouvreer met als gevolg dat je friet voor 50% tegen het Brusselse asfalt kwakt en je tartaarsaus met dodelijke precisie je buurman besmeurt (nogmaals sorry, Bjorn ;-) )
  • zou je graag volgend jaar de Memorial bijwonen, kom dan wat vroeger en ga naar de opwarming van de junioren kijken op het oefenterrein naast het planetarium: écht inspirerend!

Voilà, dat is zo een beetje hoe ik vorige vrijdagavond mijn tijd heb doorgebracht.
In de rubriek 'doe eens iets zots in je weekend' zal ik morgen mijn verslag van de dodentocht brengen. Hopelijk zie ik jullie dan weer ...
Hieronder nog enkele beeldekens van de Memorial. Het copyright komt Bjorn toe ...

Blanca.jpgMVD.jpgMVD2.jpg08:25 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Top zo met Bjorn en hij weet inderdaad alles en dat is vaak goed hoorbaar!.
Groet rinus.

Gepost door: rinus | 31/08/2010

Was er de vorige editie. Een prachtig atletiek feest. En nadien niet minder groots!

Gepost door: Tiny | 31/08/2010

Ik krijg de indruk dat je het heel erg naar je zin gehad hebt :-)

Gepost door: John | 31/08/2010

Een groot feestje.`
En ook dat is volgens mij Bjorn wel toevertrouwd. Die regelt het wel.

Gepost door: JeeWee | 31/08/2010

Als goed Hollander moet ik toch even aandacht besteden aan het "gratis". Dat geeft natuurlijk de doorslag, maakt niet uit waar je je doorheen moet worstelen...als het gratis is, is het goed. Des-niet-al-te-min is het duidelijk dat het het geld waard was :)

Gepost door: John | 31/08/2010

Gezellige boel daar. Mijn cavia's zijn trouwens dol op wietloaf oftewel witloof en willen graag nog eens naar het witloof museum dat net voor Mechelen ligt.

Gepost door: Dannielle | 31/08/2010

Heerlijke Groente die wietloof, hou absoluut niet van witlof dus mocht jij het een keer bereiden wil ik graag mee knagen. Kom dan vast in wereldse sferen.
Leuk weer eens een blogje te mogen lezen van mijn Belgische Hardloop Vriend.

Gepost door: Rich@rd | 31/08/2010

Geert,

Net als jij super hard genoten - we zaten blijkbaar niet eens zo ver van mekaar. De licht arrogante show van La Blanca was inderdaad top. Ik heb er een kleine collage van gemaakt - zie mijn blog (http://willem42195.spaces.live.com/) en klik op de foto van Kevin, Jonathan en Cedric.

Gepost door: willem42195 | 01/09/2010

:-)

Gepost door: Bjorn Paree | 01/09/2010

Whahaha. Waar anderen, ik noem geen namen, doorratelen over getalletjes en afstand-komma-ge-Furnicate-Under-Command-of the-King maak jij een mooi verhaal van Neerlands bekenste atletiek-addict. Naar verluidt is Ben Johnson's grootste verdriet dat die geen foto met B. heeft...

Mooi stukje proza weer zuiderbuur! En succes met de laatste Eindhovuh voorbereidingen! Ik sier in afwezigheid ivm strandverplichtingen zo'n 3000 km zuidwaarts ;) Our man met leeftijdscoëfficiënt staat echter wel aan de start en zijn dochter aka mijne Schwester compenseert het gemis van ondergetekende ruimschoots door daar haar eerste halve marathon (het is haar woonplaats) te gaan lopen.

Gepost door: Falco | 02/09/2010

De commentaren zijn gesloten.