02/08/2010

Back to School

Allereerst mijn verontschuldigingen voor de lange onaangekondigde radarstilte. De reden is even eenvoudig als zaligmakend: Marathon Geert heeft even een kleine (nou ja, 3 weken en half) vakantiebreak genomen teneinde de batterijen wederom op te laden en verre horizonten te verkennen. Net voor mijn verlof was ik dan weer voor professionele doeleinden heel veel uithuizig en een uitermate strakke werkdruk ('t moet niet altijd een jeansbroek zijn) zorgde voor te weinig creatieve blogtijd. Nogmaals: mijn excuses.

Voor de mensen die mijn schrijfsels niet gemist hebben en de zonder twijfel grote schare gepeupel die het uitblijven van nieuwe posts op deze blog beschouwen als het beste wat de wereld ooit is overkomen: ook ten opzichte van hen dien ik me te verontschuldigen, want vanaf heden zijn we terug.

Wat hebben we zoals gedaan? Wel, ondertussen 4 weken geleden heb ik nog het mooie Polen bezocht om er mijn werkgever Toyota te gaan dienen. Als een lekker business tripje uit de oude doos ging ik ook daar weer op pijnlijke wijze gigantisch uit de bocht, maar op de exacte omstandigheden kom ik in een later blogje nog wel eens terug. Daarna vertrok ik met het ganse gezin richting Toscane, waar we 2 weken lang een huisje huurden, net halverwege Sienna en Firenze. Oprijden deden we een dagje eerder zodat we 2 daagjes aan het Gardameer in de stemming konden komen, onderwijl het moordende verkeer van een aangekondigd zwart weekend vermijdend, en de terugreis bracht ons nog voor 3 dagen naar het uiterste zuiden van Bayern, net aan de Oostenrijkse kant van de grens. De ramptoeristen dien ik evenwel van een teleurstelling te voorzien, want op geen van deze 3 bestemmingen heb ik me belachelijk gemaakt, een klein schoonheidsfoutje na, toen ik in de lokale krantenwinkel van Barberino di Val d'Elsa op 22 juli om een krant ging bedelen en door een lokale spraakwaterval (zijn er andere in Italië??) op werd gewezen dat het de dag na de Belgische nationale feestdag was en dat er daarom geen Belgische kranten zijn en dat ik dat eigenlijk toch zou moeten weten, en dat haar hond welpjes geworpen heeft en dat 't toch wel heel warm ging worden die dag en dat haar eksterogen erg pijn deden en dat ..., enfin, veel blabla maar weinig gazet gezien die dag.

Internet had ik niet op verlof, en hetzelfde geldt heden ten dage ook voor m'n thuissituatie. We zijn namelijk onmiddelijk na aankomt in de vertrouwde heimat stante pede begonnen met verbouwingen. Onze living en eetplaats wordt volledig gerestyled, en de laatste 6 dagen stond volledig in het teken van leeghalen (man, man, man ... hoeveel rommel krijgt een mens toch bij elkaar ...) afbreken, leidingen herleggen en opbouwklaar maken van beide voornoemde levensruimten. Sinds kort ben ik ook de trotse bezitter van een digitaal televisieabonnement, wat maakt dat m'n oude kabelaansluiting net als m'n internetvoorzieningen dienen aangepast te worden. Hiervoor heb ik echter nog geen tijd kunnen vinden, wat maakt dat momenteel de krant mijn enige venster op de wereld is.

Goed, ik begrijp dat jullie er terug even moeten inkomen, en dus zal ik m'n eerste na-urlaubse bericht niet langer rekken. Afsluiten doe ik met graagte aan de hand van de 3 eerste zaken die zag wanneer ik de deur van ons huisje-voor-drie-weken-in-Toscane opende: recht voor me, netjes tegen een heuvelrug gedrapeerd, het mooie oude centrum van Barberino di Val d'Elsa, rechts 'ons' zwembad, en recht boven me de alom tegenwoordige blauwe lucht.
Heimwee? Hmmmmmm ...

Barberino.JPGpool.JPGblue sky.JPG

12:30 Gepost door Geert in Actualiteit | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden en dat geldt ook voor wie zijn huis mooi wil hebben. Maar dat het mooi wordt, daar twijfel ik niet aan! Inderdaad sta je er altijd weer verstelt van hoeveel meuk je uit diepe kasten e.d. kunt toveren. Met al die nostalgie zijn complete posts te vullen!
Ook mooi zijn die drie uitzichtjes onderaan jouw blog. Heimwee begrijpelijk en toegestaan...

Gepost door: Fred | 02/08/2010

De foto`s roepen direct een heimwee gevoel op naar ons vakantie stekje in Kreta.
Succes met alle verbouwperikelen, zorg ervoor dat er in dat kader GEEN lachen met Geert situaties gaan ontstaan.

Gepost door: JeeWee | 02/08/2010

Ah, bella Italia.
Ik toefde ook 3 dagen aan het Gardameer. Ben niet tot in Toscane geraakt, maar blijven plakken in Rimini en Viareggio
http://hardloperhans.logt.cc/?e=1092

Gepost door: Hans | 02/08/2010

Ah, bella Italia.
Ik toefde ook 3 dagen aan het Gardameer. Ben niet tot in Toscane geraakt, maar blijven plakken in Rimini en Viareggio
http://hardloperhans.logt.cc/?e=1092

Gepost door: Hans | 02/08/2010

Ook schoonheidsfoutje gemaakt: Op reis in het verre westen wou ik weten hoeveel ik nog met mijn creditkaart kon uitgeven. Een telefoontje 's morgens vroeg om 7u... want 9u later in België (dus nog net tijdens de kantooruren) bracht mij tot de werkelijkheid... dat het 21 juli was en de helpdesk gesloten.

Gepost door: Ivo | 02/08/2010

Welcome back!
De batterijen dus weer helemaal opgeladen zodat de trainingen weer als een zwitsers uurwerk afgewerkt kunnen worden.

Gepost door: John | 03/08/2010

Welcome back ;-)

Gepost door: wim | 03/08/2010

Back to life, back to reality.
Verlang jij nooit ook terug naar de door ons zelf nooit meegemaakte tijden toen men tevreden was met men had en niet steeds nieuwe dingen om zich heen organiseerde (zoals digitale televisie, verbouwingen of een baan die je zelden naar herbergzame oorden voert)?

Gepost door: rencapy | 03/08/2010

Geert is back.. en dat zullen we weten... succes met trainen

Gepost door: hans | 04/08/2010

Ken je dat programma "help mijn man is klusser"?. Daar dacht ik aan toen ik over je verbouwing las maar ik geef toe, mijn vrouw zou dat hebben gezegd. En nu lopen...hopsa :)

Gepost door: John | 05/08/2010

De commentaren zijn gesloten.