01/06/2010

Zijsprongetjes

Ik sprong, jij sprong, hij sprong, maar vandaag even iets over zij sprong, want hoewel hardlopen, en dan nog liefst wanneer de afstand boven het gemiddelde uitstijgt, nog steeds mijn favoriete sportelactiviteit is kriebelt het de laatste tijd meer en meer om ook eens in een andere discipline iets te proberen.
Niet verwonderlijk, want reeds als kind was ik een veelsporter, niet alleen op het gebied van aantal uren sport per week, maar ook wat betreft de diversiteit in de beoefende sporttakken.
Ik had altijd wel een 'hoofdsport', waar ik me 200% voor inzette, maar deze werd vrijwel continue bijgestaan door een veranderlijke schare aan 'nevensporten' waar ik me toch ook nog 150% kon achter zetten. Tja, als je geen talent hebt moet je het met inzet compenseren hé ... als ik nu terugkijk op mijn jeugd (de tijdlijn in Tania haar klas refereert naar die periode onder de noemer 'duistere middeleeuwen') kan ik alleen maar vaststellen dat moest ik evenveel tijd en energie in mijn studies hebben gestoken ik nu waarschijnlijk mijn naam wél zonder fouten kunnen spellen. Maar kom, gedane zaken nemen geen keer en ik mag niet klagen met mijn huidige stand van zaken; 't kon erger (stel dat ik was afgestudeerd als mensenrechtenactivist ... dan zat ik nu in een Israëlische gevangenis ... brrrrrr ...).

Bon, ik ging het hebben over geplande eisprongetjes, eueueuh ... nee, sorry ... zijsprongetjes ...
bennyWelnu, vooreerst is er al ééntje gepland tijdens het komende weekend. In Torhout staat dan de Benny Vansteelant memorial op het programma. Deze onfortuinlijke duatleet was bij leven en welzijn één van mijn persoonlijke helden en een typisch Vlaams sporticoon: absolute wereldtop binnen zijn discipline maar slechts na het behalen van wereldtitel nummer elféndertig kreeg hij een kleine vermelding in het sportcatern van de diverse kranten, ergens halverwege tussen de provinciale voetbaluitslagen en de resultaten van de meest recente wedstrijden inzake zakkenlopen.

Een duatlon dus. Het is wel zo dat ik pas vorige vrijdag ontdekte dat deze wedstrijd voor het komende weekeinde gepland stond, en nu is mijn zondag al half volgeboekt ... kan me ook niet goed meer voorbereiden en dergelijke excuses meer ... enfin, ik zag het niet direct goed zitten om er in mijn uppie naar toe te rijden. Verlossing en welgekome hulp werd me aangereikt door een zeer stuurvaardig collega die wel brood zag in het idee om er een duobaan van te maken. Ik zal de loopstukjes van 5 en 2,5 kilometer voor mijn rekening nemen (wauw ... wàt een zijsprong hé!?), mijn collega de 20 kilometer fietsen tussenin. Samen vormen we het team 'Slechte Vrienden', naar analogie van onze wielertoeristenclub.

ventoux-kontZijsprong numero 2 springt wel uit de band: volgend jaar ga ik samen met enkele gelijkgezinden de Ventoux beklimmen. Mijn beste kameraad stelde voor om dit binnen 2 jaar te doen, maar omdat ik niet in een planning geloof die de gemiddelde leeftijd van een Belgische regering ruimschoots overstijgt heb ik hem ervan overtuigd om dit volgend jaar te doen. Trouwens, binnen 2 jaar wil ik richting Italië fietsen om er de Zoncolan te bedwingen!
Nu geef ik geheid toe dat een beklimming van de Ventoux niet het meest originele idee aller tijden is, maar mensen die het kunnen weten vertelden me dat het uitzicht bovenaan en vooral onderweg de moeite loont.
Extra motivatie om die Ventoux serieus te nemen is dat mijn vrouwtje ernstig overweegt om ook mee te gaan, dus dat gaat nog wat geven.

Zijn er onder mijn trouwe lezers nog mensen die een leuke sportieve uitdaging in gedachten hebben, laat ze maar weten in jullie reacties, want blijkbaar ben ik in deze periode van het jaar het meest ontvankelijk voor wilde ideeën en sportieve fantasieën.
barbieQ
Mag ik er wel op attenderen dat gevaarlijke of mensonwaardige voorstellen zoals een 'barbie-Q' of een roeiwedstrijdje richting Gaza door de jury niet weerhouden zullen worden.

08:11 Gepost door Geert in Planning | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Wat dacht je van de Ronquières-Jesus Run. Op blote voeten (sorry, dat heet tegenwoordig 'barefoot') tegen het hellend vlak op?

Gepost door: Rencapy | 01/06/2010

Ventoux Als ik die foto zo zie dan is het uitzicht op de ventoux inderdaad adembenemend .....

Gepost door: Maurice | 01/06/2010

ben je goed in ... cafésporten?

Gepost door: Koen | 01/06/2010

Jaaa Canicross. Als dat geen uitdaging zou zijn. Ik zie het u wel doen ... met een kat. Als Linda het toestaat kom ik zondag ne foto trekken van u! Gelieve uw beste outfit aan te trekken, genre dame op de Ventoux.

Gepost door: etienne | 01/06/2010

Ons vader heeft dieë al ééns opgelopen en opgefietst en zijn snelste tijd was met ..... tededeee het lopen ;).
Hij had met de fiets serieus afgezien, vooral van de kou.

Gepost door: Wendy | 01/06/2010

Dé uitdaging Lang getwijfeld of ik dit wel zou doen, maar omdat jij het bent... Je mag me op zondag 13 juni a.s. vervangen als voorzitter van een stembureau. Een mooiere uitdaging zal je niet gauw vinden. En het mooiste van al: je hoeft er niks voor te kunnen. Zelfs niet je naam zonder fouten schrijven. Deal?

Gepost door: Willem | 01/06/2010

De Mont Ventoux heb ik ook ooit beklommen maar dan met een fietsbroek aan. En het is idd een waanzinnig mooie ervaring.

Gepost door: Jacqueline | 01/06/2010

Met zo`n uitzicht als op de Ventoux zou ik niks anders willen als tegen die berg op fietsen.

Gepost door: JeeWee | 01/06/2010

Trio triathlon samen met Tinneke en Lieven binnen een 3tal weken.
Het immer populaire voorzitterschapsontwijken voor de verkiezingen
In de zomer misschien ook een duathlon.
Ventoux wordt ooit ook nog wel eens bedwongen

Gepost door: Wim | 01/06/2010

Ventoux Ventoux kan erger. Een collega sporter bij mij op de sportschool heeft afgelopen jaar de Ventoux gefietst, naar beneden gelopen en HUP weer omhoog gelopen. Enige jammere was dat toen hij weer boven was zijn fiets gestolen was... #fail. Maar ja, iemand zal hem wel meer nodig hebben gehad dan hij denk ik dan maar.

Maar da's ook een uitdaging. ;)

Gepost door: Pieter de Boer | 02/06/2010

Ventoux Veerle heeft vorig jaar de Ventoux al lopend bedwongen.
Je kan natuurlijk "de kale reus" ook opfietsen :
je hebt de "mietjesklim" vanuit Sault of "the real stuff" vanuit Bedoin en dan nog een keer vanuit Maulaucène.
Zeer lastig, maar het uitzicht op de top is de moeite waard.
Als je die dame van op de foto kan volgen, ga je beslist rap boven zijn.

Gepost door: frank spencer | 02/06/2010

Top Je barst weer van de uitdagingen Geert en das altijd goed om te hebben. en ooit een stuk wezen wandelen in Chamonix en dat was al geweldig dus ik weet dat jij een pracht tocht gaat maken.

Gepost door: Rich@rd | 02/06/2010

ik moet eerst met de auto ooit nog eens naar boven op de mont ventoux

Gepost door: hans | 02/06/2010

Zelf heb ik de 4daagse van Nijmegen als extra sport activiteit uitgekozen.... Zou dhr G vdD daar tijd voor hebben ? Ik denk van niet :-) Wandelen is best leuk maar een ganse dag onderweg zijn is niet echt aan te raden. Mijn volgende sportieve uitdaging volgt na de zomer maar ... daarover zeg ik lekke niets

Gepost door: Bjorn Paree | 02/06/2010

De commentaren zijn gesloten.