30/05/2010

Muizen voetbalt & Europa zingt

Eerst een kleine update over ons tornooi in Vlissingen ... we zijn met onze ploeg 2de geworden. De eerste 2 wedstrijden werden gewonnen, de derde (tegen de minst sterke ploeg, dan nog wel ... typisch iets voor ons) verloren. Wat wél enorm deugd deed waren de felicitaties van de supporters van de winnende ploeg die ons kwamen vertellen dat we héél mooi en verzorgd voetbal hebben gebracht en veruit de best P1000778voetballende ploeg waren. De ijdelheid is weeral genoeg gestreeld om een paar weken verder te kunnen, maar eerlijk is eerlijk: het overgrote deel van deze en zovele andere complimenten komen toe aan mijn partner in zovele crimes waaronder ook het trainen van dit team!Hiernaast trouwens een foto van de olijke bende na afloop van het tornooi.


Over naar hét gebeuren van gisteren: Eurosong! Je mag me gerust tot één der grootste sceptici van dit evenement rekenen, want wees nou eens eerlijk ... in de ondertussen al veel te lange geschiedenis van het Europese liedjesfestival (nou ja, liedjes ...) is er nog niet te veel deftigs naar de oppervlakte komen drijven. Moest ik een opsomming maken van het aantal nummers waarvoor ik m'n radio niet van zender zou veranderen, de teller zou hooguit op 10 komen te staan, en dan ben ik nog heel genereus.

Vroeger vond ik het nog tof, want toen kwam de hele familie samen bij een tante, eigenlijk een groottante en nog eigenlijker een suikergroottante, van me. Het was één van de weinige jeuggdherrineringen die ik heb waarin we ons als één grote familie manifesteerden, en uiteraard is dit me altijd als heel speciaal bijgebleven. Toegegeven, samen met oudejaarsavond was het de schaarse uitzondering die de regel van 'op tijd in bed' kon doorbreken, en ook dit zal de memorie wat romantischer inkleuren dan het in werkelijkheid was, maar 't bleef toch iets aparts.

Gisteren, nadat we onze Zeeland-reis hadden afgesloten, kregen we van goede, zo niet héél goede en eigenlijk gewoon dé beste, vrienden van ons een uitnodiging om gezellig te komen BBQ'en. Ja, zo gaat dat bij mij: geef me een gratis stukje vlees en ik noem je mijn beste vriend ;-)
Om nogmaals over te gaan tot eerlijke ontboezemingen: de 'partner in crime' waarvan sprake in het begin van dit artikel en de wilde vleesweldoener waar ik het nu over heb zijn één en dezelfde persoon, zij het hier tesamen met zijn echtgenote.
Na het eten en obligate tafelafgeruim was er nog wat tijd en ruimte om eens iets onnozels te doen, en omdat we in tegenstelling tot het brandweerkorps van Charleroi niets voelen voor partnerruil en naakt op ritueel verantwoorde wijze rond een totempaal in de tuin bij ontstentenis van dit welbekende indianensymbool bij mijn beste vriend (gratis vlees, weet je wel, en dan heb ik nog niet eens de eveneens kosteloos aangeboden aardappel in de schil niet vernoemd) tot de onuitvoerbare mogelijkheden moest worden gerekend werd met eenparigheid van stemmen besloten om nog eens naar het Eurosongfestival te kijken.

Als ik heel eerlijk mag zijn, ik was aangenaam verrast van het niveau: zeker een liedje of 5 - 6 vond ik goed en een klein handsvol zelfs helemaal niet belachelijk. Weinig gekostumeer, overbodige showelementen tot het minimum herleid (in Turkije lopen ze op dat vlak precies nog wat achter ...) en heel wat meer aandacht voor de liedjes dan voor de billen en borsten. Je zou zo zeggen dat 't crisis is.
Maar, telkens weer word ik afgestoten door de puntentelling achteraf. Tegenwoordig poogt men tijd te winnen door enkel de hoogste 3 noteringen door elk land, steevast voorafgegaan door 'Heya Oslo, wauw, what a great show' -- wees toch eens origineel en kaffer ze eens goed uit omdat er ne pipo met een zotte muts op het podium is kunnen springen, denk ik dan -- te laten voorlezen, welnu, in ongeveer 80% van de gevallen voorspelde ik de correcte top 3 van de landen, en een bijna foutloos parcours kon ik voorleggen wanneer de voormalige Sovjetunie-republieken aan de beurt kwamen. Zielig, écht zielig.

Maar ja, da's voetbal, zeggen ze dan, en dit gaat ook op voor het songfestival. Wat hebben we geleerd? Wel, dankzij Duitsland weten we eindelijk hoe Björk zou klinken indien ze niet kon zingen, moesten onze Engelse vrienden niet schandalig veel ponden sponsoren dan zagen we ze nooit meer terug, als de vulkanen in IJsland nog maar half zo indrukwekkend zijn dan hun volumineuze inzending dan wordt er de komende jaren niet veel meer gevlogen in Europa, échte mannen komen uit Griekenland (afgaande op de inzendingen alleen maar uit Griekenland), Jommeke is eigenlijk een Serviër en in het echte leven meer dan waarschijnlijk in het geniep getrouwd met Filliberke, vind ik het liedje goed dan krijgt het niet veel punten (Frankrijk, Bosnië & Herzegovina, Moldavië), mooie benen doen het nog altijd goed (Azerbeidjan), borsten ook (Armenië) en België zal eeuwig kanshebber zonder resultaat zijn tenzij we dit circus tot louter Europa beperken. Trouwens, net gezien, wisten jullie dat België over de 2 halve finales heen het meeste punten heeft gekregen? Da's ook onuitgegeven!

Maar ... ik heb er van genoten gisteren, meer dankzij het gezelschap en de opflakkering van jeugdsentiment dan iets anders, maar speelt dat een rol?

12:39 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

28/05/2010

Telex van de Week (75)

telex--start--
bij PS-politicus Alain Mathot heeft het gerecht een huiszoeking gehouden
--stop--
naar 't schijnt in het kader van een zaak rond smeergeld
--stop--
Mathot zelf vindt het echter onrechtvaardig
--stop--
ik geef hem gelijk:
--stop--
bij elke andere serieuze crimineel graven ze de tuin om, en bij hem halen ze de living overhoop ...
--stop--
absoluut niet eerlijk!
--stop--
als je dat vergelijkt met Ronald Jansen ...
--stop--
hij verklaarde onlangs dat hij indertijd met een lijk open en bloot in zijn camionette in de streek van Bütgenbach had rondgereden
--stop--
niemand bij justitie vond het toen waarschijnlijk dat hij de waarheid sprak
--stop--
tot hij erbij vertelde dat hij, nog steeds met het lijk zichtbaar achterin, gecontroleerd werd door een politiepatrouille maar zonder problemen mocht verder rijden
--stop--
en toen vond justitie het verhaal ineens wél aanvardbaar
--stop--
waarop beslist werd om deze week in Ronald zijn tuin te gaan graven
--stop--
ik ben natuurlijk geen forenzisch specialist
--stop--
maar als iemand zegt dat hij een lijk in de koffer heeft ...
--stop--
zou je dan niet beter in de garage gaan kijken?
--stop--
ach ja, het leven voor de doorsnee Belg is geen lachertje ...
--stop--
behalve dan als je voetbaltrainer bent
--stop--
nu al staat vast dat Twente volgend jaar geen enkele wedstrijd eerlijk zal verliezen
--stop--
althans niet in de retoriek van Michel Preud'homme
--stop--
want ofwel wint zijn team, ofwel was de scheidsrechter tegen hen
--stop--
er is ook een middenweg:
--stop--
wanneer ze gelijk spelen
--stop--
in dat geval hebben de spelers hun opdracht niet goed uitgevoerd
--stop--
tja ...
--stop--
pas op hé ... liever Preud'homme dan Maradonna
--stop--
die laatste heeft beloofd dat als Argentinië wereldkampioen wordt hij naakt door het stadion van Buenos Aires zal lopen
--stop--
ik zou bij deze van harte alle teams willen oproepen om tegen Argentinië extra hun best te doen volgende maand
--stop--
er zijn smakelijker beelden om op het ochtendnieuws te tonen dan een fatso die in z'n uppie over een grasplein botst
--stop--
maar het ging over het verdriet van België ...
--stop--
nee, het is niet makkelijk meer om Belg te zijn
--stop--
de internationale pers komt alleen maar naar hier wanneer er weer een halve school kinderen verdwenen zijn of een nieuw politiek schandaal in de maak is
--stop--
gelukkig komt dit laatste om de anderhalve dag voor ...
--stop--
buitenlandse investeringen blijven uit
--stop--
het is zelfs zo dat wanneer er tegenwoordig een beetje kapitaal richting ons land komt je ervan mag uitgaan dat het om een witwaspraktijk gaat
--stop--
en nu worden Belgische ijsventers in Nederland al per definitie aanzien als kinderlokkers
--stop--
tja, volgens de pure jobomschrijving klopt het wel dat die gasten hun bel laten rinkelen met als enig doel kinderen te lokken hé ...
--stop--
ik vraag me af of ze deze traditie niet hebben afgekeken van de klokken in een kerk ...
--stop--
Tom Boonen gaat een koerske rijden in Amerika
--stop--
en meteen zetten ze in Jamaïca een actie op om 'Mr Coke' op te pakken
--stop--
enig lichtpuntje:
--stop--
Tom Dice
--stop--
hoewel hij nu ook niet overmoedig moet worden
--stop--
het was nog maar net bekend dat hij de finale heeft gehaald of hij riep al uit dat, en ik citeer, "whole Europe now knows who Tom Dice is"
--stop--
yeah, right ...
--stop--
reeds de dag nadien had hij keelpijn
--stop--
dat komt ervan hé ... te hard roepen
--stop--
de dokter heeft zijn stem extra rust voorgeschreven
--stop--
kan je dat geloven
--stop--
die gast zingt 1 liedje
--stop--
toegegeven, dat is ineens zijn hele repertoire, maar toch
--stop--
één liedje
--stop--
en zijn stem heeft al extra rust nodig
--stop--
wat moet Lady Gaga dan zeggen, nadat ze anderhalf uur 't hele Sportpaleis bij elkaar heeft geschreewd, onderwijl alle 2 minuten van outfit veranderend en met haar kont schuddend alsof ze de meest sticky Post-It aller tijden ervan af zou willen schudden
--stop--
da's een pak meer dan enkel maar she and her guitar hé ...
--stop--
maar kom, Tom wordt komende zaterdag bij de favorieten gerekend
--stop--
wat niet zo verwonderlijk is
--stop--
want België hoort elk jaar tot de favorieten
--stop--
het is alleen spijtig dat we nooit punten krijgen ...
--stop--
als 't nu niet lukt zou ik toch sterk overwegen om volgend jaar een liedje met een Russische tekst in te sturen
--full stop--

09:01 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27/05/2010

Duivels

De komende 2 weekends gaan Marathon Geert en de zijnen weer heel wat tijd bij onze noorderburen doorbrengen.
Nu zaterdag ga ik met m'n jeugdploegje het laatste tornooi van dit seizoen spelen in Zeeland Sport, waarna we nog even gaan zwemmen in het mooie Sportpunt Zeeland, één weekje later gaat onze bende als afsluiter Dippiedoe in Best onveilig maken.

Pas op, let niet te veel op de titel van dit bericht: vandaag geen artikel over de Rode Duivels, verre van. Wél even iets over voetbal, maar dan in zijn meer pure vorm, want naast kleine zelfstandige, professionele kluns en vrijblijvend loopfanaat ben ik tevens jeugdcoach van een jeugdploegje.
Nu het seizoen is afgelopen is het misschien niet slecht om een kleine balans op te maken, en ik kan alleen maar trots zijn op wat onze jongens (én meisje) gepresteerd hebben: in de reguliere competitie hebben we geweldige resultaten neergezet met een 2de plaats tot gevolg, en 2 weken geleden wonnen we het tornooi van Groen Rood Katelijne, toch één van de leukere tornooien in onze streek.
Onderaan geef ik trouwens enkele fotografische impressies van tijdens (ons Fien in actie) en vlak nà (mét cup!) de finale.

Ach, we gaan ze missen, deze jongens. Twee jaar lang hebben we met ze mogen werken en niet alleen ogen onze statistieken zeer fraai, het voetbal dat bij wijlen getoond werd was van meer dan degelijke kwaliteit.
Nóg belangrijker evenwel is dat er een ploeg werd gevormd, zowel op het terrein als ernaast!
Volgend jaar krijgen we weer een nieuwe groep: andere gezichten, zelfde opdracht ... ik kijk er al naar uit.

312

10:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

26/05/2010

Mét certificaat

Valt het jullie ook op dat je tegenwoordig geen beenham meer kan kopen of er hangt wel het één of ander label op?
Het begon allemaal met biolabels, een klein embleempje op de verpakking waaruit zou moeten blijken dat een bepaald consumptiegoed op biologisch verantwoorde wijze werd geteelt. Hoe die verantwoorde wijze er zou moeten uitzien, daar krijg je als koper het raden naar: asperges die alleen maar in puttekes gestoken worden die door de boer's eigen libido de grond werden ingeboord, koteletjes van jonge lammetjes die angstvallig uit de buurt van bisschop Van Gheluwe werden gehouden of eieren van kippen in wiens ren de haan alleen maar mag komen wanneer zijn poten geveegd zijn ... wie zal 't zeggen?

Ondertussen kan je tussen de bomen het bos niet meer zien, maar mij lijkt 't wel alsof elk merk z'n eigen 'kwaliteitslabel' in het leven heeft geroepen.

Toen ik een tijdje terug bij m'n ouders was en er een kopje thee gepresenteerd kreeg, zette m'n vader eveneens een pot honing op de tafel. Want thee, ok, maar ik roer er al eens graag een lepeltje honing door. Nu betrof het honing van een merk, mij tot dusver onbekend. Niet direct verwonderlijk, want het aantal keren dat ik op jaarbasis inkopen doe kan statistisch moeiteloos worden bijgehouden door een werknemer van de houtfabriek wiens carrière zich op louter administratief vlak voortzet na een verschrikkelijk ongeval aan de zaagmachine met blijvend handletsel aan de hand, en aldus beperkt mijn persoonlijke productkennis zich tot wat ik zie wanneer ik in mijn eigen keuken de voorraadkast open trek.

Dit echter geheel ter zijde; laat ons terugkeren naar de essentie van dit verhaal...
Daar zit ik dus, bij mijn ouders, kopje thee op tafel, pot honing er net naast.
Belangrijk om weten is dat ik een ware honingfreak ben. Marsepein, choco, wafeltjes ... steek er honing in en ik vlieg er zonder voorbehoud op! Zo kwam het dat de honingpot van een mij onbekend merk m'n aandacht trok. Dat is nog zoiets: ik ben ook lekker freakish wanneer het etiketten lezen betreft. Komt er waar dan ook ter wereld een pot met eender welke inhoud op tafel, ik lees de gehele tekst, van Algemene ingrediënten tot Zoveelste emulgator. Noem het maar een afwijking; er kan gerust nog eentje bij.

Wederom: terug naar de essentie...
Daar zit ik dus, bij mijn ouders, kopje thee op tafel, pot honing er net naast en ik lees het etiket.
Wat valt me als eerste op? Een label. Zoals zo vaak goud omrand en in de vorm van een certificaat gedrukt. In het midden van het label: gekeurd door de laboratoria van Dr. Lüllmann.
Yeah, right: dokter lullemans ... hier had ik eindelijk m'n bewijs gevonden dat al dat gecertifieerd gedoe eigenlijk niet meer was dan een goedkope marketingtruk, bedoeld om het slaafse kopersvolkje een rad voor de ogen te draaien en onder het mom van 'kijk eens hoe wij onze eigen producten testen' de omzet te verhogen.

Anderzijds moet ik toegeven: mijn aandacht was getrokken ... welke firma haalt 't in haar hoofd om de eigen klanten te bedotten en, laat ons eerlijk zijn, bijna uit te schelden door 'Lüllmann' op het etiket te zetten. Ik mag er niet aan denken wie en vooral hoe de honing binnen het bedrijf geslingerd wordt alvorens het richting winkelrekken wordt gestuurd.

Blijkt echter dat mijn verdenkingen en, gelukkig maar, wildste fantasieën volledig ongegrond zijn: nazicht op internet leerde me ondertussen dat de laboratoria van dr. Cord Lüllmann zowat het meest vooraanstaande onderzoekcentrum is binnen de wondere wereld van de honinganalyse.
mayaHet blijft me een vreemde nasmaak geven dat ik in mijn thee een smeuïge brij giet waar dokter Lulleman met zijn fikken heeft aangezeten, maar ik besef eveneens dat Maya de bij niet overal tegelijk kan zijn.

Trouwens, 't is lekkere honing (van den Aldi ;-) )!

08:48 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25/05/2010

Terug terug

Vorige week startte ik mijn eerste blog van de week met "En we zijn dus terug thuisgeraakt."
Zonder er een gewoonte van te willen maken kan ik nu starten met "En we zijn dus terug aan 't werk." Want vorige week ben ik op dinsdagmiddag naar de dokter gegaan met de vermelding 'ik ga even voor een onderzoek maar kom straks terug', om vervolgens de rest van de week aan de zetel gekluisterd te blijven.
rugReden: een ontsteking op het littekenweefsel in m'n rug zorgde voor niet alleen een pijnlijke keerzijde, maar tevens, en dit zorgde toch wel even voor een sluimerende ongerustheid, voor een lichte uitstraling naar m'n been.

Maar kom, er is geen man overboord, en normaal gezien ga ik vanavond, na 10 dagen zonder trainingsarbeid, een paar kilometerkes voorzichtig proberen of ik me met m'n geliefde sport terug kan verzoenen. Hopelijk kan ik m'n schema richting Eindhoven terug volwaardig opnemen tegen 't einde van de week.

11:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

21/05/2010

Telex van de Week (74)

telex--start--
vorige week werd in Nederland de Marikenloop gelopen
--stop--
for women only!
--stop--
meer dan 8000 deelneemsters!!
--stop--
ik kan dat alleen maar knap vinden
--stop--
maar ergens heb ik er toch ook schrik van
--stop--
want is het niet zo dat wanneer je dames te lang bij mekaar zet ze spontaan samen beginnen te menstrueren?
--stop--
kan je je zoiets voorstellen??
--stop--
8000 vrouwen!?
--stop--
wat een bloedbad!
--stop--
nu, moest dit een probleem worden kan vanaf volgend jaar geopteerd worden om de race in België te organiseren
--stop--
moest dat land nog bestaan, uiteraard
--stop--
want aan het tempo dat wij hier problemen aan 't oplossen zijn ...
--stop--
enkele voorbeelden:
--stop--
de overbevolking in de gevangenissen
--stop--
opgelost!
--stop--
zware criminelen , zo van die jongens die al eens een granaatje of 2 achterover drukken, worden vrijgelaten
--stop--
wegens procedurefouten
--stop--
omdat de één of de andere nitwit vergeten was dat er vorige week een feestdag was, waardoor de advokaten van de beschuldigden niet op tijd inzage in het dossier konden krijgen
--stop--
nu kan je me veel wijsmaken
--stop--
maar een ambtenaar die een feestdag vergeet??
--stop--
no way!
--stop--
een tweede manier om te zorgen dat onze gevangenissen niet te vol raken is om de criminelen gewoon terug naar huis te sturen
--stop--
zoals eergisteren die man die ettelijke keren bij zijn ex-vrouw langsging, netjes vergezeld van 7 automatische geweren
--stop--
de onderzoeksrechter liet hem echter gaan
--stop--
want het was niet duidelijk wat hij met die wapens van plan was
--stop--
volgens mij wil die onderzoeksrechter in één moeite ook het probeem van de overbevolking aanpakken ...
--stop--
nog een probleem dat in ons landje krachtdadig aangepakt wordt:
--stop--
armoede
--stop--
zeker die van Ronald Janssen, je weet wel, die brave leraar die als hobby al eens een buurjongen neerknalt en tussendoor een meisje verkracht ...
--stop--
hij krijgt nog steeds zijn loon uitbetaald
--stop--
2000 Euro in de maand
--stop--
hopelijk komen ze niet op het idee om hem in juli en augustus 2 maand verlof te geven ...
--stop--
je weet maar nooit!
--stop--
nog een probleem dat onze politici aanpakken
--stop--
dat van de loze politieke beloftes
--stop--
want hoe ging het vroeger?
--stop--
elke partij had een partijprogramma
--stop--
en wanneer enkele partijen in een coalitie gingen dan kwam een soort light-versie hiervan in een regeerakkoord
--stop--
probleem is dat een regeerakkoord in ons land zelden tot daden leidt
--stop--
enkele politici beginnen echter door te hebben dat de burger, in het vakjargon beter bekend als 'de kiezer', zo stilaan doorheeft dat er weliswaar heel wat blabla verkocht wordt
--stop--
telkens weer zonder boemboem
--stop--
en dus proberen alle partijen voor de komende verkiezingen iets nieuw uit:
--stop--
naar de stembus gaan zonder partijprogramma!
--stop--
want er is geen tijd genoeg om er één te bedenken ...
--stop--
zelden ben ik zo monumentaal zonder woorden gevallen ...
--stop--
ik ben dan ook heel blij dat enkele mensen in ons land nog zo hard hun best doen om me te doen lachen
--stop--
bijvoorbeeld die advokaat die deze week de vrijspraak voor zijn cliënt, een exhibitionist, vroeg
--stop--
reden?
--stop--
hou jullie vast ...
--stop--
de meisjes aan wie de langgefrakte zonderling zijn klokkenspiel liet zien is klein geschapen, en dus kunnen de dames niet veel gezien hebben ...
--stop--
kijk zo iemand mogen ze van mij gerust premier maken ...
--stop--
iemand die met een ernstig gezicht de grootste waanzin komt vertellen en er zelf nog in gelooft ook
--stop--
hmmmmm ...
--stop--
als ik het zo bekijk ...
--stop--
misschien is Di Rupo dan toch geen slechte keuze ...
--full stop--

12:48 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17/05/2010

De politie is je onzichtbare vriend

En we zijn dus terug thuisgeraakt.
Kondigde ik vorige week nog een sportief weekeinde aan, dan was de werkelijkheid toch een pak anders. Een wel heel pijnlijke rug zorgde ervoor dat ik me eerder gedeisd heb gehouden: donderdag werd er nog gelopen, daarna vooral gerust, op een fietstochtje naar Eindhoven en terug na.

Vandaag is het al een heel pak beter, kan zelfs gaan werken, maar voor de veiligheid zal ik zeker en vast niet gaan lopen voor vrijdag, en misschien hou ik de benen zelfs nog een weekje extra stil; we zien wel.


Nu ik terug ben uit het mooie Nederland moet me toch ook nog iets van 't hart over onze noorderburen. Pas op, niets mis met de mensen daar hé, want zoals mag blijken uit mijn veelvuldige contacten en innige banden met heel wat leden uit het Ollands Looplegioen heb ik heel wat sympathie voor de Oranjehemden, maar als land hebben ze me het voorbije weekeinde wel een beetje teleurgesteld.

Sta me toe om even 2 voorvalletjes aan te halen:

Voorval 1: we zijn in Eindhoven, vlak aan de ingang van shoppingcentrum Heuvelland (where else als je met de vrouwen gaat meefietsen??). Op een naburig plein liggen een fiets of 7 op een hoopje, vlak naast een vuilnisbak. Waarschijnlijk keken we op een vrij atypische manier naar de berg rijwielen, want een inheemse dame maakt er ons attent op dat de vuilophaaldienst één keer per week de vuilbakken komt ruimen en bij die gelegenheid ook de fietsen meeneemt. Fietsen die meer dan waarschijnlijk gestolen zijn en onklaar gemaakt werden (verbogen wielen, afgerukte kettingen, doorgesneden remkabels, dat soort) uit puur vandalistische overwegingen. De dame in kwestie vertelde erbij dat ze vroeger regelmatig de politie belde maar nooit de euforie heeft mogen proeven van het zien ener blauw zwaailicht in de buurt van haar domicilie. Straffer nog, ooit werd ook haar fiets gestolen, maar reeds één dag na de feiten zag ze een buurman ermee rijden. Ze heeft de politie ook hierover aangesproken, maar nooit werd de moeite genomen om de buurman eerst aan een rectaal drugsonderzoek te onderwerpen om hem vervolgens met dezelfde handschoenen aan de tand te voelen. Niet alleen laat dit een vieze nasmaak na, maar het dwingt ook tot bekentenissen.
Maar niets dus ...

Voorval 2: toen we op de dag van ons vertrek onze auto terug gingen inladen zagen we dat er van een andere wagen met Belgische kentekenplaat een zijruit was ingeslagen. Binnenin ook geen fraai zicht, want de ingebouwde gps was met manifest gebrek aan respect voor het interieur uit z'n console was gerukt. Ik was nog druk bezig om mijn welbekende blik vol ongeloof te oefenen, toen de onfortuinlijke eigenaars van de wagen aankwamen. Geoefend luisteraar als ik ben (dat wordt je automatisch na je huwelijk en een zaaddonatie waaruit 2 dochters konden ontspruiten) aanhoorde ik hun verhaal en ook hier iets wat ik persoonlijk eigenlijk ongelooflijk vind: niet alleen is de politie in Nederland totaal niet bereid om ter plekke de diefstal vast te stellen (dat doen ze bij ons ook al lang niet meer), maar tevens ben je met je verhaal niet eens welkom op het politiekantoor! Als je wil mag je een online aangifte doen, dat is 't zowat.


Kijk, ik ga me niet moeien met staatsstructuren en het omgaan met criminaliteit in andere landen vooraleer ik de problemen in eigen land heb opgelost (als onze ministers die zever mogen vertellen, dan ik ook!), maar wat mij betreft moeten ze in Nederland niet komen zagen dat zeer rechtsdenkende partijen steeds weer op eloctorale winst kunnen rekenen, want als je de band tussen ordehandhaving en de burgers volledig doorknipt, dan vraag je erom. Ik ben niet direct voorstander van een politiemaatschappij, maar als je ziet dat we een ganse dag in Eindhoven hebben rondgestruind en niet één keer een blauw gekostumeerd en van kepie voorziene agent hebben gezien, dan denk ik dat ze ook in Nederland met een structureel probleem zitten.


Toen we zaterdag in Geldrop een winkel bezochten die uitgebaat werd door zo'n typische lekkere Nederlandse praatvaar kwam het onderwerp al gauw op de huidige malaise binnen de Belgische politiek. Uiteindelijk vroeg de man of ik niet liever zou hebben dat Vlaanderen en Nederland terug verenigd zouden worden. Tot vorige week zou ik hier volmondig 'ja' op geantwoord hebben, nu hield ik 't bij een aarzelend 'bwah, ik weet het niet ...'.

oranje_engel_159553hOf mijn voorliefde voor Nederland en de Nederlanders nu bekoeld is? Helemaal niet ... binnen enkele weken roep en tier ik volop 'Hup, Holland, Hup!' en ben zelfs bereid om uitsluitend wortels te eten wanneer ik naar het voetbal in Zuid Afrika kijk (ze hebben nu eenmaal goeie argumenten om zichzelf te verkopen), maar mijn geïdealiseerde voorstelling van het land heeft toch wel een fikse knauw gekregen! (Heb ik trouwens al toegegeven een rabiate gedoogbeleidhater te zijn? ;-) )

13:17 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

14/05/2010

Telex van de Week (73)

telex--start--
de Giro is vertrokken
--stop--
in Nederland
--stop--
kijk, zoiets snap ik dus niet
--stop--
de Ronde van Frankrijk die in Londen vertrekt
--stop--
de Ronde van Italië in Amsterdam
--stop--
binnenkort start de 3-daagse van De Panne nog in Vladivostok
--stop--
hoor je Jan Wauters al op Radio 1 een live verslag over de start van de Ronde van Vlaanderen geven:
--stop--
"Goeiemorgen beste luisteraars, we staan hier in New York waar Tom Boonen aan het opwarmen is"
--stop--
Parijs-Roubais passeert toch ook niet in Rimini gewoon omdat die stad ne keer bereid is om er veel geld voor te geven??
--stop--
hoe het ook zij
--stop--
voor ons Vlamingen zal het moeilijk worden om de Giro te volgen
--stop--
door de verkiezingen
--stop--
want hoe komt het dat wij het als eerste weten wanneer Cadel Evans een koers in Wallonië wint?
--stop--
omdat onze premier het direct twittert
--stop--
terwijl hij in een soort 'vergadering van de laatste hoop' zat om z'n regering te redden
--stop--
en dan verschieten dat de regering valt
--stop--
Cadel is trouwens ook al gevallen van de week
--stop--
toeval?? hmmmmmm ...
--stop--
het getwitter van sommige beleidsmensen werkt trouwens danig op mijn zenuwen
--stop--
een voorbeeld:
--stop--
Stefaan De Clerck
--stop--
heeft via twitter een oproep gelanceerd om hem te laten weten met welke bril je hem 't mooiste vindt
--stop--
de bril met de meeste stemmen zal hij opzetten voor de foto die gebruikt zal worden voor z'n verkiezingsaffiches
--stop--
en wie gaat er intussen ons land redden?
--stop--
Hans Anders Opticiens??
--stop--
2de BHV aan halve prijs?
--stop--
tussen het getwitter door hebben de heren politici uiteindelijk toch aan datum gevonden om verkiezingen te organiseren
--stop--
de kogel is door de kerk!
--stop--
nu hoop ik wel dat het geen minderjarige kogel was, want dat ligt tegenwoordig gevoelig
--stop--
gelukkig is er aartsbisschop Leonard
--stop--
want hij gaat het kindermisbruik in de kerk grondig aanpakken!
--stop--
door de lessen godsdienst op school aan te passen!!
--stop--
soms heb ik het gevoel dat er veel verbanden zijn die ik niet zie ...
--stop--
en als dat niet lukt, wat dan?
--stop--
gaan we dan een wet maken dat misdienaars vanaf hun 8ste verjaardag volwassen zijn?
--stop--
gedaan met kindermisbruik!
--stop--
opvallend was het bericht in de krant dat 1 pastoor op 5 zijn gedrag gaat aanpassen
--stop--
vooral één bepaalde getuigenis viel me op
--stop--
van een priester die ook nog les geeft in een school (da's zoiets als de kat bij de melk zetten)
--stop--
hij vertelde in de krant dat hij veel chat met zijn leerlingen en daarbij wel eens een dubbelzinnig grapje durft te maken
--stop--
een pastoor die een dubbelzinnig grapje maakt??
--stop--
hoe zou dat dan klinken?
--stop--
wat is het verschil tussen Jezus en een meisje?
--stop--
Jezus hangt aan zijn kruis maar een meisje niet aan haar muis ...
--stop--
zoiets??
--stop--
brrrrrrrrrrrrrrrrr ...
--stop--
maar kom, we zaten bij de verkiezingen ...
--stop--
op 13 juni ...
--stop--
je kan het aan de kleine dingen zien dat het bijna zo ver is
--stop--
rij je van A naar B mag je er gerust op zijn dat je meerdere wegenwerken tegen komt
--stop--
en ook de aanwervingspolitiek van sommige gemeenten is ook al op de periode na de verkiezingen gericht
--stop--
zo zijn er gemeenten die aangeven dat ze specifiek op zoek zijn naar mensen met een lichamelijke of mentale handicap
--stop--
officieel is het om hun quotum te halen
--stop--
maar ik weet beter ...
--stop--
want politici die niet verkozen raken ...
--stop--
die moeten vanaf 14 juni ergens anders gaan werken hé!?
--stop--
tot slot nog een berichtje uit de categorie 'zaken die ik eigenlijk nooit had willen weten maar nu is 't te laat' ...
--stop--
vorig jaar heeft Sarkozy eventjes de Engelse Queen laten wachten tijdens een bezoek aan Windsor Castle
--stop--
reden: hij wilde eerst even een vluggertje met Carla Bruni maken ...
--stop--
als ik zo iets hoor krijg ik vreemde gedachten over een klein manneke met flaporen die op een trap gaat staan
--stop--
want anders kan hij nergens aan hé ...
--stop--
maar kom, dat is niet interessant
--stop--
wat me wél intrigeert is of hij z'n handen heeft afgekuist
--stop--
want stel je even voor ...
--stop--
Sarkozy die met ondergeplakte fikken de Queen een hand geeft
--stop--
'Ooooooh, je suis sorry ... iet ies my hairgel ...'
--stop--
of nog beter ...
--stop--
'Aai hef washed maai heunds with Bruni Zeep'
--stop--
want elke Vlaming weet dat je met bruin zeep alles kan oplossen!
--full stop--

09:00 Gepost door Geert in Telex van de week | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12/05/2010

Rare week

Vanochtend belde ik met een firma die zonnepanelen verkoopt. Of er eens iemand zou kunnen langskomen om een klappeke te doen. Nooit in mijn betoog heb ik de woorden 'onmiddelijk', 'direct' of 'Aufmachen, schnell!!' gebruikt, maar toch verontschuldigde de brave dame aan de andere kant van de lijn (hoewel, ik belde met m'n gsm ...) zich dat ze pas volgende week iemand konden afvaardigen, want, en ik citeer, "'t is deze week toch een rare week hé meneer".

Raar?
Ik zal eens zeggen wat ik raar vind:

Een continent in crisis en zonder geld dat ineens 750 miljard Euro op tafel smijt, dat vind ik raar;
Het Verenigd Koninkrijk dat binnen de 2 dagen na de verkiezingen al een regering heeft, dat vind ik (zeker als je de situatie in ons landje kent) raar;
Een godsdienst die haar vrouwelijke volgelingen in een gordijn wikkelt omdat de mannen zichzzelf toch o zo moeilijk kunnen beheersen, dat vind ik raar;
Georges Leekens die op één seizoen bij slechts 3 ploegen zijn handtekening heeft gezet, dat vind ik raar ...

Maar een week waar dankzij een brug 4 dagen niet aan 't werk moet gedacht worden, dat vind ik persoonlijk zalig!

carltonEn om 't helemaal zalig te maken gaan we met z'n allen (blijf maar zitten, ik spreek hier louter in de context van mijn gezin) een weekendje naar Nederland. Meer bepaald naar Mierlo, en als er groepies zijn die nog meer details willen: naar het Carlton hotel. Wat daar zo speciaal aan is? Het hele hotel staat in het teken van sport! We zijn er ook vorig jaar al geweest en het is daar écht de max voor wie graag al eens wat sportief doet.
't Enige wat ze niet hebben zijn heuvels, en alsof Mario het wist heeft hij uiteraard een heuveltraining op het programma gezet voor zaterdag. Bij deze: als er iemand bekend is met de streek rond Mierlo en er een leuk heuveltje van zo'n 100 meter lang kan aanduiden ... uw reactie zal als een geschenk van de goden ontvangen worden!

Voor de Telex-fans: geen paniek ... aanstaande vrijdag zal er een nieuwe editie gepost worden.
Voor de Telex-haters: paniek ... aanstaande vrijdag zal er een nieuwe editie gepost worden.

12:32 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

11/05/2010

De bedenker

Kennen jullie het programma 'De Bedenkers' nog?
Zelf heb ik er nooit naar gekeken. Of toch, één keertje, aflevering 1 van het 2de seizoen. Dat is die aflevering waarin ze eigenlijk de grootste mislukkelingen uit de voorrondes de revue laten passeren, een soort 'Idool 2010' onder het uitvindersgild zeg maar.

Omdat ik het programma nooit écht gezien heb kan ik me alleen maar de typisch Belgische laureaten die ook in andere media het voorplan hebben gehaald voor de geest halen: speculoospasta (iets om te eten op basis van een koekje ... typischer Belgisch bestaat niet!), sliplift (onze bevoling vergrijst zienderogen, dus ook hier: heel authentiek), een uitvinding om snel een koerswiel te vervangen (wij zijn een volk van fietsers, dus ook hier blijven we dicht bij de haard) en de papermate, een mandje om snel en feilloos papier samen te binden. Ook dit laatste is sprekend voor ons landje, want wij zijn geboren afvalsorteerders, wat gezien het hoge gehalte aan kaf onder het politieke koren niet mer dan normaal is.

Maar, nogmaals, ik besteed mijn weinige tijd als televisiekijker niet aan dit soort programma's. Anderzijds, moest er dit jaar nog een volgende editie komen, ik zou me inschrijven, want ... hou jullie vast ... ook Marathon Geert is een bedenker!
Inderdaad ja, afgelopen weekend heb ik iets uitgevonden. Voortaan mogen jullie me op gelijke hoogte van Edison, Michelangelo, Einstein en Maarten Ixer (of wie heeft er anders de mixer uitgevonden?) zetten, want, jawel, ik heb iets bedacht!

Wat dan wel? Wel, aangezien hardlopen tegenwoordig de hobby is die het meeste van m'n vrije tijd opslokt, heeft 't iets met deze mooie sport te maken. Ik heb namelijk het hardlopersrietje uitgevonden!
Inderdaad ja, het hardlopersrietje!
Gedaan met de donkere tijden waarin je bij elke bevoorrading tijd verliest omdat je moet stilstaan om het aangereikte waterbekertje te ledigen, gedaan met barbaarse slokops die in een poging om het plastieken kroesje in één teug te ledigen niet alleen zichzelf maar ook de nabij gesitueerde lopers meer bevochtigen dan de eigen keel, gedaan het gekluns met allerlei niet werkende fenomenen zoals sponsjes en dopjes allerhande ... hier is het hardlopersrietje!

rietjeVoor diegenen die denken dat ik hier weeral aan 't zwanzen ben ... afgelopen zaterdag had ik inderdaad 2 rietjes middendoor geknipt, om eens te proberen of dit niet handig zou zijn om op die manier het klassieke bevoorradingsbekertje te kunnen leegdrinken zonder de helft op straat te kieperen of me hopeloos te verslikken. Ooit hebben ze in de marathon van Rotterdam eens getest met een grillig uitgesneden sponsje in een bekertje, maar dat vond ik toch ook geen doen, vandaar.

Het resultaat? Wel, ik moet toegeven dat ik nog even terug aan de tekentafel zal moeten zitten, want toen ik rond kilometer 4 het eerste bekertje aangereikt kreeg en een rietje wilde nemen kon ik alleen maar vaststellen dat ik ze alle 4 al verloren was.

Maar hey, dachten jullie dat Edison zijn eerste lamp licht gaf? En heeft hij opgegeven?? 'k Dacht van niet hé!

10:17 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

09/05/2010

Halve Marathon Veltem

Gisteren, zaterdag, liep ik de Halve Marathon Ivo Van Damme in Veltem. Na Utrecht en Mechelen de 3de wedstrijd in goed 5 weken tijd; voor mij is dat wanstaltig veel.

Eigenlijk heb ik totaal niet toegeleefd naar deze wedstrijd, maar omdat ik soms al wel eens durf klagen over het gebrek aan valabele wedstrijden in mijn streek vond ik mezelf moreel verplicht om deze wedstrijd te lopen. 's Morgens heb ik nog op een voetbaltornooi 5 wedstrijden (van telkens maar een kwartiertje hé ... ik ben De Bleeckere niet) als scheidsrechter in goede banen proberen te leiden (man man man ... het was een tornooi voor senior elftallen maar ik zie een pak meer discipline bij mijn duiveltjes hoor!), wat schril afsteekt bij mijn haast heremiete voorbereiding van wedstrijden waar ik met voorbedachte rade wil gaan knallen.

Het voordeel evenwel is dat je op die manier zonder zorgen, stress of andere psychisch belemmerende factoren aan de start verschijnt. Temeer daar ik geen rekening had gehouden met wegomleggingen allerhande (wegenwerken want 't zijn bijna verkiezingen en afgesloten straten want, ah ja, er wordt een loopwedstrijd georganiseerd). Enfin, langs Berlijn kan je ook naar Amsterdam rijden en uiteindelijk ben ik via een overdaad aan kilometers en een hopelos foutieve parkeerplaats op 6 minuten voor de start ingeschreven geraakt. Ik kreeg nummer 150 (van in totaal 153) opgespeld en nestelde me netjes vooraan in het startvak.
Mijn plan? Wel, eigenlijk had ik er geen. Originele bedoeling was om het tempo, nodig voor 1u30', eens te testen. Dat is namelijk het doel dat ik me gesteld heb voor de volgende halve marathon, ergens in juni.

Ooit heeft iemand me gezegd dat een marathon eigenlijk makkelijk is: je loopt 10 kilometer aan een tempo dat je moeiteloos aankan, en daarna doe je er zo nog eens 3. De laatste 2 kilometer toon je wat karakter en that's it. Volgens die logica is een halve marathon dus eigenlijk iets van 2 keer niets.
In Veltem gaat het als volgt: je hebt een inloopstrook van 90 meter, en daarna loop je 3 keer eenzelfde ronde van 7 kilometer lang.
Het moet gezegd worden: het parcours was prachtig ... een mix van asfalt en verharde aardewegen, op één plek zelfs een kasseiweg, evenwel steeds goed beloopbaar en volledig verkeersvrij.
Drie dezelfde toertjes hebben enkele grote voordelen: ten eerste kan je zo makkelijk je race indelen (de derde ronde weet je perfect waar je bent en hoe lang het nog is) én je komt 3 keer door de dorpskern, waar uiteindelijk toch het meeste publiek staat en de ambiance het grootst is.

Voor mij is het ook eenvoudig om m'n race aldus in 3 delen te beschrijven:

  • deel 1: behouden van start gegaan, me goed voelen in het tempo en toch een eerste kilometer afklokken in 3:54 ... tot voor kort leek dit me niet mogelijk maar nu was het bijna een evidentie. Ik heb me nog wat verder ingehouden en kreeg al gauw een klein groepje in m'n slipstream. De groep liet me rond kilometer 4 achter. Ik kon nog goed volgen als het écht moest maar ik bleef gewoon m'n tempo lopen. Na 29 minuten zat ronde 1 er reeds op.
  • deel 2: donderdag liep ik nog 15 kilometer aan 4:30/k en kreeg naar 't einde toe last van krampen in de kuiten. Dit indachtig liep ik in de 2de ronde écht met de handrem op. Althans, zo voelde het aan. Volgens m'n tijdsopname was er slecht 1 minuut verschil met ronde 1.
  • deel 3: eigenlijk was ronde 3 één groot feest. Logisch, als je weet dat ik al bij ingang van het laatste toertje wist dat m'n PR zéker ging verbeterd worden, dat ik meer dan waarschijnlijk onder de 1u30 zou blijven en er werd rondgeroepen dat ik in 25ste positie lag. Mooi om te consolideren, dacht ik bij mezelf, en nog steeds zonder écht door te duwen draaide ik m'n kilometers lekker ontspannen af in tijden rond de 4:10.

Uiteindelijk pikte ik in de laatste ronde nog 2 lopers op, zodat ik als 23ste in 1u27'59" werd afgeklokt. Dit is een verbetering van m'n PR met 4 minuten en 12 seconden. Akkoord, dit zegt meer over m'n eerdere prestaties dan over de race van gisteren, maar toch ...
Tevreden? Zal wel zijn!

lentejogging 2010-448De 4de race van het jaar bracht dus het 3de PR mee, en het is nu al de 2de keer dat ik zonder stress of vooropgesteld doel makkelijk een besttijd kon verbeteren. Misschien is het best dat ik de volgende marathon gewoonweg niet voorbereid?

19:23 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

07/05/2010

Telex van de Week (72)

telex--start--
Rik Torfs gaat bij de volgende verkiezingen op de CD&V-lijst staan
--stop--
en Siegfried Bracke bij de NV-a
--stop--
komt er nog bij dat Elio di Rupo in pole position ligt om premier te worden
--stop--
zien jullie ook de tendens?
--stop--
volgens mij is het boerka-verbod slechts een eerste stap
--stop--
de verplichting op een strikje zou wel eens de volgende kunnen zijn ...
--stop--
het valt wel op dat heel wat partijen op korte termijn toch met een groot arsenaal aan nieuwelingen op de proppen komen
--stop--
wel interessant dat we ze nu al leren kennen
--stop--
zo weten we nu al wie binnenkort gaat meedoen in de verschillende spelletjesshows op tv
--stop--
maar ik ben vooral bang voor de reputatie van ons land in 't buitenland
--stop--
we hebben nu al de naam om een natie van pedofielen te zijn
--stop--
dat is toch een beeld dat je niet wil bevestigd zien door de keuze van je premier??
--stop--
nu, over pedofilie gesproken ...
--stop--
deze week werd in ons land een imam opgepakt wegens het teveel overtuigen van kinderen
--stop--
zie je wel dat integratie werkt?
--stop--
alvast één allochtoon die onze gewoonten overneemt
--stop--
laat ons liever nog wat verder praten over afgebleekte knaagdieren ...
--stop--
want niet alleen in de politiek verkopen ze oude wijn in nieuwe zakken onder de noemer 'wit konijn'
--stop--
ook onze goeie ouwe voetbalbond, nooit verlegen om een grapje, doet mee aan de tendens
--stop--
daar noemt het wit konijn Georges Leekens
--stop--
mensen met een goed geheugen en bewezen staat van dienst tijdens wereldoorlog part 2: de terugwedstrijd, kennen hem nog wel:
--stop--
de man die altijd beweerde goed te weten waar hij mee bezig was
--stop--
om vervolgens slechts nipt te verliezen van voetbalgrootmachten als Egypte
--stop--
hij heeft in die periode zelfs een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen voetbalreus Luxemburg
--stop--
hoe het ook zij
--stop--
de voornaamste eis van onze voetbalbonzen was niet dat de nieuwe trainer een onnavolgbaar voetbalverstand moest hebben
--stop--
nope, vereiste nummer één van de voetbalbond was dat er een voltijds bondscoach moest komen
--stop--
geen duobaan à la Advocaat meer
--stop--
nu is dat moeilijk met Leekens
--stop--
niet alleen heeft hij nog een contract met Kortrijk tot 2013
--stop--
hij had ook al getekend bij Lokeren
--stop--
van alle handtekeningen van bekende mensen is die van Georges Leekens op e-Bay het minste waard
--stop--
want iedereen heeft die al
--stop--
valt jullie ook op dat in de Telexen ofwel Belgische politici worden opgevoerd
--stop--
ofwel Belgische voetbalgrootheden
--stop--
maar wanneer we het over 't buitenland hebben komen we steeds weer uit bij dorpsidioten
--stop--
straf dat die 3 categoriëen zo makkelijk met mekaar in verband kunnen gebracht worden
--stop--
een voorbeeld:
--stop--
in Duitsland is tijdens de afgelopen week een postbode met zijn kat getrouwd
--stop--
so what?
--stop--
wij hebben een (bijna ex-)premier die een relatie met een geit heeft!
--stop--
zie je wel ...
--stop--
ik vertel iets over een dorpsgek in 't buitenland en ik kom uiteindelijk bij een Belgische politicus uit ...
--stop--
laten we het nog eens proberen:
--stop--
in Rusland heeft een piloot zijn vliegtuig aan de grond gezet om de weg te gaan vragen
--stop--
zijn gps was namelijk stuk
--stop--
moeten jullie bij dit verhaal ook ze vreselijk hard aan De Crem denken?
--stop--
pas op, ik wil niet verkondigen dat het in het buitenland krioelt van de idioten op het niveau van onze politici ...
--stop--
soms worden in het buitenland ook nuttige zaken uitgevonden
--stop--
zoals in Nederland
--stop--
waar ze met groot succes de acnélamp hebben getest
--stop--
ik dacht eerst aan een lamp die de verkoop van Biactol zou doen kelderen
--stop--
maar dat is het niet
--stop--
een acnélamp is een lamp die een roze licht verspreidt
--stop--
en door die roze teint wordt de acné van jongeren extra geaccentueerd
--stop--
want daar gaat het om:
--stop--
de acnélamp is een middel tegen hangjongeren
--stop--
ik dacht dat de mosquito een succes was, maar blijkbaar dus niet
--stop--
hoe het ook zij
--stop--
als 't werkt is 't goed
--stop--
spontaan begin ik bij dit soort uitvindingen te denken aan verdere ontwikkelingen en toepassingen om ook andere problemen op te lossen
--stop--
bijvoorbeeld een borstenlamp
--stop--
door haar licht worden borsten kleiner gemaakt
--stop--
ideaal tegen straatprostitutie
--stop--
of een bisschoplamp
--stop--
die ervoor zorgt dat iedereen er ouder gaat uitzien
--stop--
ideaal tegen pedofielen
--stop--
zelf zou ik graag een idiotenlamp willen uitvinden
--stop--
in het licht van zo'n lamp ziet dan plotseling iedereen er uit alsof ie slim is
--stop--
zou leuk zijn voor onze politici ...
--full stop--

13:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06/05/2010

Pamperdoos

Toen ik gisteren thuiskwam van alweer een dagtaak die niet direct bracht wat ik ervan verwachtte maar even goed op het einde van de maand zal meetellen voor de berekening van mijn loon, zag ik, vlak naast de achterdeur, een pamperdoos staan. Je kent ze wel, een doos in opvallende kleuren die het heil van droge babybillekes bezingt door het tonen van de meest blije baby aller tijden.

Jullie denken misschien dat het aanschouwen van pamperdoos aan de achterdeur een belachelijk fait divers is waar je geen blogbericht mag een verspillen. Wel, in dat geval behoren jullie tot de deelverzameling 'normalen'.
Aan de andere kant heb je echter ook de 'omgekeerd normalen', want alles dient in evenwicht te zijn, en tot deze niet benijdenswaardige groep behoor ik. Omgekeerd normalen zijn, zoals ik het bekijk, mensen die gewoon lijken te functioneren in onze almaar ingewikkelder wordende maatschappij maar binnenin een onontwarbaar kluwen zijn van de meest irrelevante gedachten en waanideëen die heel eenvoudig door zelfs de meest banale zaken worden losgelaten. Banale zaken zoals daar zijn: een pamperdoos aan de achterdeur.

Luister, denk even met me mee: een pamperdoos, dat kan toch maar 2 zaken betekenen?
1) een bijna aflopende dracht van de vrouw des huizes;
2) een verhuis

pamperLogisch hé? Geval 1: want pampers mogen dan wel genomineerd zijn voor uitvinding van de vorige eeuw, hun nut beperkt zich louter en alleen tot ... eueueuh ... pamperen hé!? Geval 2: geef toe: pampers are the new bananendozen!
In beide gevallen denk ik dan van 'tof, maar waarom zeggen ze mij nikske??' Vooral in het eerste geval voelde ik me wel een beetje tekort gedaan op het vlak van informatie, maar kom ... iedereen vergeet wel eens iets hé?
Pas op, als jullie denken dat ik in zulke gevallen panikeer, dan hebben jullie het volledig mis. Oh ja, ik kijk wel met een beetje meer argwaan naar verborgen zenuwtikjes in het gelaat van mijn echtgenote (zou ze bijvoorbeeld spontaan schichtig omkijken en in haar neus optrekken wanneer ik achter haar plotseling een schreiende baby zou nabootsen?), wik met heel wat meer aandacht dan normaal haar woorden (wat bedoelt ze met 'we' gaan binnenkort op weekend) of zal met sluw samengestelde vragen proberen om haar uit haar tent te lokken (zeg schat, zet ik nu 4 of 5 borden op tafel?), maar of je nu aan mij gaat merken dat ik met iets in mijn hoofd zit? Nee, dat niet.

Uiteindelijk escaleert zoiets steeds weer in mijn gereserveerdheid die het pleit verliest van mijn nieuwsgierigheid. Meestal duurt dit proces zo'n minuut of 10. Zo ook gisteren.
Wat bleek? Geen zwangerschap (oef, 't was die keer dus tóch niet voor echt) en geen verhuis (oef, geen bijkomende karweitjes voor mij). Vrouwlief had gewoon boodschappen gedaan. En dat mag, uiteraard mag dat. Ach, ik heb me weer zorgen gemaakt voor niets.
Geloof me: het leven is niet gemakkelijk voor omgekeerd normalen!

10:56 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04/05/2010

Tussen de oren

De eerste week na de marathon van Utrecht vertelde m'n schema me dat ik niet hoefde te lopen. Maar goed ook, want het lichaam kon een beetje rust goed gebruiken na de lange en slopende trainingsarbeid van de voorgaande weken, maar ook mentaal zat het na een teleurstellende prestatie niet helemaal moustache.
Zelfs een hoopgevende prestatie op de 10 km van Mechelen veranderde niets: ook in week 2 en 3 na Utrecht vond ik nauwelijks genoeg stamina tussen kruin en het uiterste puntje op de nagel van m'n grote teen om het hart onder de riem te snoeren, de moed bij mekaar te rapen en de arendsblik scherp te stellen voor alweer een initensieve training.

Ja hoor, ik heb in die 2 weken wel gelopen. Maar niet meer dan 3 keer per week, en nauwelijks langer dan 10 - 12 kilometer per keer.
Meer ging niet. Fysiek wel, mentaal niet. Zo simpel als wat.

Sinds begin vorige week heb ik de draad van het schema weer opgenomen. Mario heeft alles netjes in m'n virtuele brievenbus gestoken, met een handig copy/paste gebaar en wat digitale poeha toverde ik het om naar een template die voor mij 't overzichtelijkst is én zich makkelijk laat afprinten en ziedaar: de snelle kilometers vliegen terug als niets uit de schoenen, de hartslagen worden moeiteloos gerespecteerd en de duurlopen vergen geen speciale voorbereiding meer.
En dit allemaal gewoon omdat mijn schema netjes afgeprint in de keuken hangt en als een oplettende schoonmoeder over m'n ijver en vlijt waakt. Pas op, eigenlijk is zeggen dat 't moeiteloos gaat schielijk overdreven, want op vrijdag hadden we nog een klein feestje op de voetbal, waarna ik nog 7 kwartier lang mocht gaan lopen, zaterdag had m'n ploeg de hele dag een tornooi, waarna ik moe van het rechtstaan (de rug, weet je wel) en doorweekt van de regen nog anderhalf uur lang het asfalt kon gaan verslijten. De makkelijkste oplossing zou zijn van voor één keertje over te slaan, want de volgende marathon is nog 24 weken weg, en één keertje, dat kan toch geen kwaad, en net nù geven ze toch wel die film die ik reeds lang graag eens zou zien of ... enfin, ik bedoel maar: er zijn meer excuses om niet te gaan lopen dan stokken achter de deur om het wél te doen.
hardlopen_cartoonGelukkig heb ik een subtiele echtgenote die op het strategisch perfecte ogenblik heel zacht kan vragen wanneer ik nu precies dacht te vertrekken want je ziet er vandaag weer zo lui uit (daar krijg ik het dan van op m'n zenuwen en dan wil ik me weer bewijzen hé ...) én, al even gelukkig, hangt 't schema me uitdagend aan te kijken.

Moraal van het verhaal: we zijn weer helemaal één met de loopschoenen. Eindhoven, here we come! In de aanloop naar deze marathon staan nog 3 wedstrijden gepland: dit weekend een halve marathon, later nog een halve én een 10 mijl. Meer info volgt.

Zie ik het terug zitten? JA!
Ga ik in de komende weken nog PR's lopen? ABSOLUUT! 
Duik ik in Eindhoven onder de 3u10? GEEN MENS DIE DAAR AAN TWIJFELT!
(Is er een risico dat ik ook in Eindhoven vierkant op m'n grote bek val? Hmmmmmmm ... )

08:14 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

03/05/2010

Broodwinpapa

Wat is het leven tegenwoordig toch makkelijk hé ...

Vroeger, toen het woord rimpel me enkel nog maar deed denken aan een lichte oneffenheid op een wateroppervlak, moest je alles nog zelf ontdekken. Heden ten dage kan je je geen dilemma meer voor de geest halen of er bestaat wel een vragenlijstje voor waardoor je middels het naar eer en geweten invullen van 20 persoonlijke vragen het enige juiste antwoord te weten komt.

Normaal gezien steek ik er geen minuut van mijn kostbare tijd in, maar vorige week heb ik me toch eens aan zo een lijstje gewaagd. Het ging er over wat voort soort papa je bent en de organisatie ervan lag in handen van een Vlaamse kwaliteitskrant. De vragen waren helemaal niet doorzichtig hoor ... ik heb lang moeten nadenken om met 'ja' of 'nee' te antwoorden op de vraag 'Je bent vooral bezig met jezelf, je werk en je vrije tijd. Als je thuis bent, wil je dat de kinderen stil zijn: je hebt het al zwaar genoeg'.

Enfin, hoe het ook zij, blijkbaar ben ik voor 33% broodwinpapa (denkt vooral aan werken om zijn gezin zo veel mogelijk te kunnen bieden maar is dan ook nooit thuis), 25% pretpapa (haalt plezier uit zijn kinderen ... ze moeten me wel ne keer uitleggen hoe ik dat kan doen wanneer ik toch nooit thuis ben), 17% flexipapa (is de grootste supporter van zijn kinderen ... van op afstand dan, want ik ben nooit thuis), 17% fikspapa (zorgt ervoor dat alles vlot verloopt ... via de gsm misschien? videoconferencing? ...) en 8% kompaspapa (zet de bakens uit ... ah ja, daarom ben ik nooit thuis hé: ik moest de bakens nog gaan uitzetten). Oh ja, er bestaat spookblijkbaar ook nog zoiets als een spookpapa; dit zijn de papa's die geen geduld hebben met hun kinderen en hun kroost liever kwijt dan rijk zijn. Gelukkig scoorde ik op dit onderdeel een schamele 0%. Blijkbaar ben ik zelfs niet genoeg thuis om te spoken ...

Voor de nieuwsgierige dady's die zichzelf eens op de rooster willen leggen, gewoon effe hier klikken.

Volgende week staat er in de Joepie een vragenlijstje om te kunnen achterhalen of de jongens in je klas je écht leuk vinden ... ik kan haast niet wachten!

08:34 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |