09/04/2010

Do's en don'ts in Utrecht

Heb je besloten om volgend jaar ook eens een marathon in Utrecht te gaan lopen? Mooi zo, want de enthousiaste medewerkers aldaar verdienen je inschrijving!

Als ik nog heel even een tip mag geven: boek er ineens een extra dag of 2 bij, want het is een mooie provinciestad (zowel qua grootte als sfeer vergelijkbaar met Mechelen) waar rust en cultuur nog met schepjes van de straat te scheppen vallen.
En terwijl ik dan toch in de huid van een tipgever gekropen ben, ik zou jullie graag nog een lijstje geven van de do's en, vooral, don'ts wanneer je in Utrecht op visite bent:

Do's:
--> Bezoek zeker de Dom;
--> koop in het VVV-kantoor een kaartje met de hofjeswandeling: écht mooi
--> probeer het wereldrecord terrasjes doen te verbreken langs de Ouwe Gracht (onmogelijke opdracht: mijn vrouwtje en ik hebben dit record serieus de hoogte ingejaagd!)

Don'ts:
--> ga niet binnen in een coffeeshop om een lekker bakje koffie want 'het ruikt hier toch zo heerlijk'
--> vraag bij de Multi-Vlaai niet wanneer de koeienvlaai in de aanbieding komt;
--> verwacht niet dat je écht de lekkerste friet van Nederland krijgt wanneer je bij 'Manneke Pis' langs gaat
--> bezoek de Dom niet de ochtend na de marathon ... 472 treden afzien worden je deel!
--> vraag niet bij de koffiewinkel (heeft niets te maken met de eerdere don't-tip!!) waar ze een bordje 'Coffee to go' hebben of ze ook koffie hebben uit een ander Afrikaans land, want 'in Togo respecteren ze de rechten van de mens niet, mevrouw!!'

Moest er nog twijfel zijn: ik heb me kostelijk geamuseerd, daar in Utrecht! Alhoewel ... ik verwacht één dezer een telefoontje van mijn kredietbeheerder in verband met mijn enorme steun aan de Nederlandse economie ... marathonverdriet laat zich enkel verdrinken door vele, héél vele Euro's!!

Mag ik ook nog even de gelegenheid te baat, de koe bij de hoorns en de puit bij de staart nemen door alvast de Rotterdamgangers langs deze weg alle succes van de wereld toe te wensen?

15:10 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Ik voel me aangesproken Ik voel me aangesproken; dus bedankt!

Gepost door: Aschwin | 09/04/2010

Tja, wij zijn niet verder geraakt dan het station! Ook HEEL indrukwekkend hoor ;).

Gepost door: Wendy | 09/04/2010

Eindhoven 3:10 2011 Utrecht 3:05 :-)

Gepost door: Koen Martens | 09/04/2010

utrecht P.C. in grote panne en 1 week in verlof daarom veel te laat mijn bericht ... Doel niet gelukt maar toch een super tijd gelopen. Hoeveel mensen dromen er niet van zo'n tijd ? Toch sterk dat je alweer nieuwe doelen maakt. Grote klasse !

Gepost door: wim | 09/04/2010

Je hebt in ieder geval genoten in Utrecht en het kan zo maar wezen dat het 20 marathons gaat duren voordat je een PR gaat rennen, ik spreek uit ervaring !!!.
Ik zou gewoon eens een keer op Terschelling de hele gaan rennen, nog meer terrasjes en veel gezilliger.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 09/04/2010

Nederland is blij met je! Mooi, dat je de nederlandse economie gestimuleerd hebt! We schijnen een begrotingstekort van slechts 20 miljard te hebben, dus dat komt dan mooi uit. En schept alvast een band als Vlaanderen gaat fuseren met NL :)

Gepost door: Pieter de Boer | 10/04/2010

Dank! Namens onze demissionair minister van Financiën de Jager: hartelijk dank voor de bijdrage aan oplossen van ons financieringstekort.

Gepost door: John | 11/04/2010

De commentaren zijn gesloten.