04/04/2010

Japanse blondine op de weegschaal

Vrijdagochtend.
Ik sta in de badkamer. Niet alleen, nee, want aan mijn voeten ligt een vriend die ik soms liefdevol bekijk, maar soms ook verwens. Alles hangt af van wat hij me verteld.
Die vriend is de weegschaal...

blond japaneseWat de weegschaal me op vrijdagochtend vertelde deed me naar het display staren als ware het een Japanse blondine: je ziet ze en blijft ernaar kijken, maar in je binnenste weet je dat het niet echt is!

Op het display stond 74,2. Ik weet het, voor velen onder jullie klinkt dit bijzonder obese, maar voor mij is dit een onvoorstelbaar resultaat. Aan de vooravond van mijn voorbereiding voor Utrecht had ik met mezelf de afspraak gemaakt om te proberen ergens tussen de 75 en de 76 kilogram te geraken. Ik zeg wel proberen, want het is geleden van mijn 18de levensjaar dat ik nog eens met de 75 kilo-grens heb geflirt, en toen bevond ik mij temidden van een heel strikt dieet ter voorbereiding van mijn eerste bodybuildingwedstrijd. Ik kan me zelfs herinneren dat ik toen pas onder de 75 kilogram kon duiken (met slechts 200gram) dankzij de medewerking van een acute aanval van diarree, en nog niet zo een beetje. De legende gaat dat mijn vader de bruine vlekken in de badkamer nog steeds aan het overschilderen is!

Maar 74,2 dus ... nooit eerder stond ik zo scherp aan de startlijn van een marathon. Is dit een garantie op succes? Als de wind mee zit wel ja ;-)
Niet dus, hoewel 't een positieve noot is die ik zeker zal meenemen.

Vandaag kijk ik nog even een familiepaasfeest overladen met chocolade vanachter m'n rijstkom (jaja, mét honing en banaan ... hmmmmm ...), en daarna wordt 't sporen naar Utrecht. Iets wat zeker al in m'n rugzak steekt: zenuwen ... man man ... zenuwen ...
nerves

09:45 Gepost door Geert in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Goed begin is het halve werk!!
Verwachting m.b.t. de wind: west kracht 3= terugweg richting Utrecht wind in de rug!!.
Maar kijk uit voor de oversteek van het kanaal, een venijnige stijging op 39 km.

Gepost door: JeeWee | 04/04/2010

gewicht is geen garantie op succes..(het helpt wel mee). je zult toch echt moeten trainen.. maar dat heb je ook goed gedaan. Ik wens je onwijs veel succes morgen.

Gepost door: hans | 04/04/2010

Ben benieuwd naar je tijd en wat je na de 42,2 km vandaag weegt ;-).

Gepost door: Jacqueline | 04/04/2010

Veel succes Geert en vooral heel veel plezier.
Ik wens je een prettig afzien.

Gepost door: Hans | 04/04/2010

Sharp as a knife Je zag er vandaag super scherp en afgetraind uit.
Ik zie je morgen in ieder geval bij de start, maar wens je nu alvast heel erg veel succes.

Gepost door: John | 04/04/2010

Go go !! Nou man, het is zo ver! Morgen Utrecht en je gaat daar geschiedenis schrijven natuurlijk. Heel veel succes en vooral plezier (dat gaat vaak samen). Jammer dat ik je er niet tref, ik moet eerst weer leren lopen :(

Gepost door: John | 04/04/2010

heel veel succes morgen he !!!! 't Weer zal redelijk meevallen, en in geval ge uw vader wat schilderwerk wil besparen : immodium instant net voor de start :-)

Gepost door: jogginggirl | 04/04/2010

Ik wens je alle succes van de wereld toe en zal aan je denken en voor je duimen! Ben heel benieuwd naar het resultaat, dus morgenavond wel een (kort) berichtje plaatsen, hé? Please?
Go, Geert, Go!

Gepost door: Sandy | 04/04/2010

Wind tegen beteken ook wind mee.
Geert nogmaals heel veel succes morgen.

Gepost door: Koen Martens | 04/04/2010

strak kan bij deze persoonlijk bevestigen dat MarathonGeert wel heel afgetraind is! Ik verwacht dan ook een TOPtijd in Utrecht... (zo, ff de druk opvoeren :)

Gepost door: Ronald | 04/04/2010

Je zag er inderdaad heel scherp uit!! Ik weet dat je heel teleurgesteld bent met je prestatie, maar weet je nog 1 jaar geleden, toen was de kans nog zo klein dat je ooit terug zou lopen, en nu loop je een marathon in een mooie tijd ( ja Geer, een mooie tijd!), geniet nog van je uitstapje met het vrouwtje in Utrecht!
Groetjes
Wendy

Gepost door: Wendy | 05/04/2010

De wind zat alvast niet mee. Maar met die voorbereiding zal het wel een mooi result opgeleverd hebben.

Gepost door: cremke | 05/04/2010

Mag ik je mijn welgemeende felicitaties aanbieden met je keurige gewicht! Mocht ik dat ooit bereiken, erg ver zit ik er niet af maar 4,5 kilo eraf betekent, met de Franse slag berekend, toch zo'n twee minuten sneller op de 10 km...

Gepost door: Fred | 06/04/2010

Utrecht Hopelijk ben je niet al te teleurgesteld. Blader eens een klein jaartje terug op je eigen blog en dan zul je zien dat je al van hééééél ver terugkomt. Heel knappe prestatie.

Gepost door: dirk | 06/04/2010

Super Nog geen verhaal gelezen maar je had een hele mooie tijd en een betere tijd komt er heus wel. Teleurgesteld, kom op je bent een goeie loper. Geniet ervan want je kent ook de andere kant van de medaille reden te meer om het te koesteren.

Gepost door: Rich@rd | 07/04/2010

Klasse! Mis vooralsnog je terugblik...vang alleen wat geruchten op van "teleurstelling"en zo maar damned man, ik zag je tijd op de site en die mag er dus echt wel zijn, he?
Vanuit een positie waaruit je dacht niet eens meer te kunnen lopen nu dit presteren...ha d'r maar aanstaan. Diepe buiging en wees gerust een beetje trots op jezelf ;)

Gepost door: John | 07/04/2010

Zie uit naar het ongetwijfeld onderhoudend verslag over een epische strijd met aangeblazen luchtmoleculen

Gepost door: Rencapy | 07/04/2010

Goed gedaan! Wat nou 'teleurgesteld'? Ik meen me toch te herinneren dat je eerder op de blog schreef dat wilde eindigen rond de 3:16 uur?! En wat lees ik in de uitslag van Utrecht: 3:16 uur (toch?). Goed gedaan man! Ik kijk uit naar je verslag.

Gepost door: Aschwin | 07/04/2010

De commentaren zijn gesloten.