01/04/2010

Maartse buien ... & primeur!

Mijn jongste spruit, en dan heb ik het niet over een kleine ronde koolachtige die in het bovenste vriesvak steekt, vroeg me vorige week wat nu precies de uitdrukking 'Maartse buien en aprilse grillen' wil zeggen.

Op dat moment was buiten, hoog boven de nok van ons gezellig huisje, de strijd om hemelse alleenheerschappij van de dag reeds lang beslecht in het voordeel van een ons geruststellend toelachende zon. Moeilijk dus om een voorbeeld uit de praktijk boven te halen, maar ondanks mijn belabberde uitlegcapaciteiten kon mijn kleine meid (nu ja, 't echte kleine is er ondertussen ook al enkele jaren af) zich heel goed voorstellen wat ik bedoelde. Een goed verstaander heeft maar één oor nodig (inderdaad, dít is nu eens dichterlijke vrijheid); je moet dus niet vragen wat een verstandige meid als ons Fien met 2 taljoren allemaal kan!

Had ze me de vraag gisteren gesteld, dan had ik alvast het 'maartse buien'-gedeelte kunnen demonstreren door het simpelweg openschuiven der gordijnen ... wind, regen, zelfs hagel passeerden de revue. Gelukkig is Mario niet alleen een getalenteerd oefenmeester, maar ook nog eens een strategisch metereologisch talent! Hij had, denk ik, het ontij voorzien en daarom gisteren een rustdag ingepland.
Goed, het is vandaag 1 april, dus als de voornoemde buien hun kalendrieke plaats in de wereld kennen, dan is dat weeral voorbij, wat met het oog op de Marathon van Utrecht alleen maar goed nieuws is. Nu nog iets vinden om de aprilse grillen in toom te houden en we zitten goed.

En dan nu ... een primeur!
Op zondag, 11 april zal Marathon Geert zich aan een nieuwe uitdaging wagen. Op die dag staat in het Antwerpse Sportpaleis namelijk de 2de dag van het Benelux catchgala geprogrammeerd. Dit jaar is het voor de eerste keer mogelijk om als amateur zonder enige ervaring een professionele catcher uit te dagen voor een tagfight. Een tagfight wil zeggen dat je in teamverband (in dit geval: 3 man) ieder om beurt mag proberen om een catchicoon naar keuze te vloeren. Word je zelf wat te veel door elkaar geschud of zie je het effe niet meer zitten, dan mag je een teamgenoot tikken (taggen), die dan je plaats in de ring moet innemen om het gevecht verder te zetten.
Ons team zal luisteren naar de naam 'Marathon Taggers', want ik doe dit samen met 2 andere marathonlopers uit de buurt. Leuk dat we door de selectie geraakt zijn. Voor een goed begrip: de selectie gebeurde niet op basis van vechterscapaciteiten. Je moest gewoon een catchprof naar keuze uitdagen en hem in enkele woorden uitleggen waarom je denkt kans te maken tegen hem.
Wij kozen ervoor om 'The Undertaker' uit te dagen. Onze motivatie was als volgt (ik vertaal het even vanuit het Engels naar het Nederlands): "Wij denken je te kunnen verslaan omdat we alle 3 marathonlopers zijn. Zolang wij blijven lopen (en dat kan een tijdje duren) kan je ons niet raken. Maar wees gerust ... we hebben ook alle 3 ervaring met reanimatie. Wanneer je hart het van de inspanning begeeft sleuren we je er wel door."

undertakerEn zie hier ... gisteren kreeg ik het bericht in de bus dat we het tegen The Undertaker mogen opnemen. Dat wordt gieren!!
Bijkomend leuk detail is dat we het ganse weekend backstage mogen én we krijgen voor zondag (ónze avond) 25 vrijkaarten die recht geven op gratis inkom én banket in aanwezigheid van alle bekende catchers achteraf. En ja, ik heb ook aan mijn trouwe lezers gedacht ... 5 van deze vrijkaarten zijn voor jullie!
Gewoon even een reactie op dit bericht met de reden waarom jullie menen recht te hebben op een ticket. Ik zal mijn 2 teamgenoten alle reacties anoniem voorleggen en zij zullen beslissen wie van jullie de tickets krijgen! Let wel, het gaat enkel over inkom op zondag en de kampioenschapswedstrijden staan vrijwel allemaal op zaterdag gepland, maar toch denk ik dat het wel eens een leuke bedoening kan worden!

09:43 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Huummm... moeilijk kiezen... of kans maken op een vrijkaart of de marathon van Rotterdam lopen ;-).

Gepost door: Jacqueline | 01/04/2010

jaja... met de datum in het achterhoofd.

Gepost door: Tiny | 01/04/2010

eh... kunnen we in Utrecht nog een je testament doornemen :)

Gepost door: Ronald | 01/04/2010

oh my god, dat gaat je rug geen deugd doen vrees ik (tenzij je hem inderdaad al lopend kan blijven ontwijken in de vechtring).
Ik ben niet in een creatieve bui om hier een hele smeekbede neer te pennen :-) Ik ben dus gewoon eerlijk: hier die tickets!!! En dan nog wel 2, want alleen ga ik er niet naartoe ;-) Al is het maar omdat wij ook van Mechelen zijn en dan is het toch veel leuker dat je door streekgenoten wordt aangemoedigd hé!

Gepost door: Ruthje | 01/04/2010

maar 'k snap ook wel dat dit gewoon een 1 april-grap is hoor ;-) goe gedaan Geertje :-)

Gepost door: Ruthje | 01/04/2010

Duidelijk een Aprilse grille van Marathon Geert.

Gepost door: JeeWee | 01/04/2010

Die lui hebben toch geen hersens. Dat wordt dus een makkie :-)

Gepost door: Koen Martens | 01/04/2010

Mocht het volgend jaar op 1 April zijn dan ga ik mee Geert!!!!!
11 April 2010 is het in Rotterdam veel gezelliger. Mocht het weer mee zitten dan ben je uitgenodigd om ons aan te moedigen!!!! Heb je vast wel tijd voor!!!! Maar hij was leuk Geert

Gepost door: Rich@rd | 01/04/2010

tot maandag he !! En wendy zal er wel bij zijn ! Ik ken ze een betje ! Ze zit in bloedvorm en wat kelpijn weerhoud haar ook niet ! Net zoals gij er helemaal klaar voor bent ! Wacht bij de aankomst he !

Gepost door: coach mario | 03/04/2010

De commentaren zijn gesloten.