22/03/2010

La verité

Vrijdag is een periode begonnen die coach Mario op het schema omschrijft als 'dit is de belangrijkste periode in je schema'. Zonder te veel in detail te willen treden had er evengoed iets kunnen staan als 'en nu ga ik je eens goed liggen hebben' of 'so you thought you could be a runner': 10 dagen zonder rustdag, in totaal een 180 kilometer over die periode ... 't zal weeral iets worden.

Gisteren stond de langste duurloop van het lot op het programma: 35 kilometer waarin ik nieuwe wedstrijdvoeding heb getest, nieuwe tettebescherming (forgive me my French) en m'n marathonkleding nog eens aan een laatste inspectie wilde onderwerpen. Enkel dit laatste werd een beetje aangepast, want de regen die in de lucht hing deed me beslissen om een regenvest mee te sjouwen.
Verder alles ok; de 35k werd afgelegd in 3u08'56", oftewel 5:24 per kilometer. Minder goed dan m'n euforische 32k van 2 weken geleden, maar ik heb ooit eens gehoord van iemand die veel slimmer is dan ik dat de tijd die je in je 35k-duurloop loopt de tijd is die je op je marathon zou moeten aankunnen, dus we panikeren nog niet. Wel reden tot lichte bezorgdheid is een serieus verval in de laatste kilometers en serieuze stijve spieren achteraf.

Deze week staan er nog een paar serieuze trainingen op het programma, evenwichtig afgewisseld met hersteltrainingen. De laatste lijn is ingezet, alles wordt in gereedheid gebracht om over exact 2 weken het resultaat te oogsten dat tijdens deze voorbereiding gezaaid werd.
Wat het zal worden? Eigenlijk heb ik geen idee. Ik voel dat 3u10' mogelijk is, maar een marathon is zo onvoorspelbaar dat ik geen geld ga inzetten. Eén jaar geleden zag het er naar uit dat ik nooit nog in een startvak zou mogen plaatsnemen, dus elke stap die in Utrecht gezet zal worden bekijk ik als een overwinning.

Het hoofd is er klaar voor! Le moment de la verité est presque là!
marathon2010

08:04 Gepost door Geert in Wedstrijden | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

je hebt in een jaar toch een ferme inhaalbeweging gemaakt he zeg. En de schema's van onze slavendrijver brengen op, daar kunnen wij ook al van meespreken. Dat 'm ons nog lang mag liggen hebben ;-)

Gepost door: Chris | 22/03/2010

Aan de voorbereiding en je instelling zal het niet gelegen hebben, als het tegenvalt in Utrecht. De belangrijkste opgave is nu om de weergoden te vriend te houden.

Gepost door: Rencapy | 22/03/2010

Utrecht let op!! Er komt een snelle Belg aan!

Gepost door: Tiny | 22/03/2010

wat je zegt.. een jaar geleden stond je er slechter voor.. nu ga je gewoon starten.. ga onbevangen van start en geniet ervan, dan komen je resultaten vanzelf

Gepost door: hans | 22/03/2010

Voorspellen Ge weet idd goed dat voorspellen niet mogelijk is. Het enige wat je kan doen, is je trainingsschema (en zo te lezen zal het daar niet aan liggen) en de eerste 34km van de wedstrijd af te stemmen op die 3u10.
Bonne chance met de laatste loodjes van je voorbereiding!

Gepost door: Bart | 22/03/2010

Utrecht trilt op zijn grondvesten... voor een snelle Belg die de boel op z'n kop komt zetten ;-)
Succes en wellicht tot ziens in de Domstad.

Gepost door: John | 22/03/2010

www.runningronald.nl Utrecht is gewaarschuwd.. een wervelwind gaat daar zooo vreselijk te keer 2e paasdag.. houd u kinderen binnen tenzij zij van het vrouwelijk geslacht zijn en ouder zijn dan 21 ;)

Gepost door: Ronald | 22/03/2010

Alvast heel veel succes met de laatste loodjes!

Gepost door: Danniëlle | 22/03/2010

De marathon in Utrecht wordt meteen een heel stuk leuker met Geert aan de start!

Gepost door: M@urice | 22/03/2010

Inderdaad... wie had dit een jaar geleden kunnen denken. Ga er maar extra van genieten !!!

Gepost door: Jacqueline | 22/03/2010

Ik kan ook niet meer wachten om eraan te beginnen, vind deze week er te veel aan! Succes nog hé!

Gepost door: Wendy | 23/03/2010

De commentaren zijn gesloten.