06/03/2010

Trop!

Trop is teveel, en teveel is trop!

Ik weet dat mijn blog de naam heeft van het leven langs de luchtige kant te bekijken, en dat is maar goed ook, want wie nood heeft aan slecht nieuws heeft al genoeg kanalen om uit te kiezen, maar vandag wil ik even mijn frustratie en woede uitschreeuwen over de wereld waarin wij leven.

Gisteren is er tijdens een overval op een juwelier een vrouw doodgeschoten. Zomaar, omdat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. De dame stond met haar wagen aan een rond punt in Ukkel, en de 2 gangsters die net een geheel vrije interpretatie van de term windowshopping hadden gegeven wilden haar auto carjacken om aan de politie te ontsnappen. Omdat ze niet snel genoeg uitstapte kreeg ze in koelen bloede een kogel door het hoofd.

Kan je je dit voorstellen? Een mama van 3 kinderen. Iemands echtgenote. Ook iemands kind, misschien nog wel kleinkind. Ongetwijfeld de vriendin van zovelen, een steun voor enkelen, een collega. Zomaar weggemaaid omdat een stel crapuul vond dat het niet snel genoeg ging. Oh ja, het duo werd al snel opgepakt door een politiepatrouille die toevallig in de buurt was en het hele tafereel zag gebeuren, maar wat gaat dit opleveren? Hooguit een straf van een jaar of 10, waarvan er misschien maar één derde effectief wordt uitgezeten. En als ze het handig laten spelen (ongelukkige jeugd, goed meewerken aan het onderzoek, de mama die komt janken dat het altijd zo'n goeie jongen is geweest maar net die dag deden z'n aambeien toch zo'n zeer meneer, een hele discussie over wie nu exact het schot heeft gelost want je gaat ze toch niet alle 2 even zwaar straffen zeker en ga zo maar door) door een slimme advokaat die nota bene nog van mijn belastingsgeld wordt betaald dan komen ze er misschien nog goedkoper vanaf, want iedereen verdiend toch wel een tweede kans, of niet soms?

Je mag van mij denken wat je wil, maar respectloze parvenues als die 2 mogen ze van mij gerust ter plekke neerknallen.
Of ik voor de doodstraf ben? In dit geval zeg ik daarop volmondig JA, godverdomme!

17:00 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Helemaal mee eens! Geert ik ben het helemaal met je eens!

Gepost door: M@urice | 06/03/2010

JAaaaaaaaaa.... Alleen bij deze twee Geert ? Van mij mogen ze gerust de gevangenissen halveren , door al hun soortgenoten mee tegen de muur te zetten !! En dan mag je volgende week nog ergens lezen dat meneer X twijfeld of hij wel een eerlijk proces krijgt . Zoiets krijgt ge dan te lezen om zeker uwe dag goed mee te beginnen !!

Gepost door: mario | 06/03/2010

Het is een controversieel onderwerp, die doodstraf. En mijn eerste reactie is ook: tegen de muur en een kogel geven! Absoluut.
Maar onlangs langs ik het boek van Machteld Liebert over 3 verschillende moordenaars. Het deed me de zaak vanuit een ander standpunt bekijken.

Hoe dan ook: je kan er eender welke mening over hebben, als iets dergelijks in je familie- of vriendenkring gebeurt, ben ik ervan overtuigd dat je je mening herziet. En de slachtoffers zijn ALTIJD familie of vrienden van iemand. Dus ik wil maar zeggen: zelfs al ben je tegen de doodstraf, als het plots niet meer de ver-van-je-bed-show is, denk je er wellicht anders over.

Gepost door: Sandy | 06/03/2010

Dieptriest zulke figuren. Doodstraf vind ik niet oké.
Lang straffen wel( en dan niet in de luxe verblijven zoals die in NL bestaan met alles erop en eraan)
Maar dan zit de staat(wij dus) weer met torenhoge kosten voor de verzorging van die 2.
Mmmmmm, zou haast neigen naar de doodstraf.

Gepost door: JeeWee | 06/03/2010

ja in amerika duwen ze een micro onder je neus voor een 'last statement' maar hier in belgie wordt je terug geïntegreerd in de maatschappij. Als het lukt oke maar ik denk het eerlijk gezegd van niet. Verder vindt ik het verschrikkelijk voor de nabestaanden.

Gepost door: patrick | 06/03/2010

levenslang snap je helemaal.. ik ben zelf voor een levenslange opsluiting maar dat kost de burger zo veel geld.. dump ze maar op een klein eiland met alleen maar een paar bomen, ergens midden in de zee vol haaien.. wegvaren en klaar..

Gepost door: Ronald | 06/03/2010

100% Voor de volle 100% , I totally agree!

Gepost door: Petra | 07/03/2010

Niks geen tweede kans. Deleten !!!

Gepost door: Jacqueline | 07/03/2010

Eens! Helemaal mee eens!

Gepost door: John | 08/03/2010

De commentaren zijn gesloten.