25/02/2010

Les Argonautes

Juicht, vrienden van het betere entertainment!
Wees vrolijk, liefhebbers van superacts!!
Sta op, Lazarussen (of is het Lazari?) van het geloof in het hogere menselijke kunnen!!!

Vaste klanten van deze blog weten ondertussen al wel dat ik een fervent theateramateur ben met licht gekruide voorkeur voor die stukken waarmee je al eens kan lachen zonder dat er iemand dood hoeft te bloeden of waarmee je zinnen al eens geprikkeld worden zonder dat er met blote borsten gegooid wordt.
Af en toe laat ik op deze pagina's al eens een paar uitingkjes van mijn bewondering voor de vele fantastische gezelschappen die ons landje rijk is, maar wat ik gisteren in het hoog gewaardeerde gezelschap mijner eega en nageslacht heb mogen zien was werkelijk buitengewoon!

Gisteren zag ik namelijk voor het eerst Les Argonautes live aan het werk. Op hun website kondigen de 4 heren hun nieuwste zaalshow aan als 'een circusvoorstelling die theater en schrijnwerkerij met zachtheid vermengt'.
Nu, ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar met dit soort aankondiging weet ik niet direct waar ik me aan mag verwachten. Wel, beste vrienden, laat me jullie al meteen geruststellen: ondergetekende heeft zich geen nanoseconde verveeld, en zelden zag ik geld voor een theatervoorstelling zó goed geïnvesteerd als gisterenavond: acrobatie, muziek, timing, stuntwerk, humor en onvoorstelbare huzarenstukjes allerhande worden met de snelheid van een salvo uit een zonet op de Brusselse zwarte markt gekochte kalasjnikov over het publiek gegoten.

Als ik jullie voor eens in jullie leven één goede raad mag geven: kijk als de vliegende bliksem naar die gasten hun speelschema, selecteer de dichtst bijzijnde voorstelling en boek onmiddelijk jullie tickets.
Geloof me: naderhand zullen jullie me dankbaar zijn voor dit advies, zeker weten!

Het geeft van geen kanten het beklijvende van de live-voorstelling weer, maar kijk gerust eens naar het onderstaande filmpje dat ik op YouTube heb gevonden. Maar laat me nog dit meegeven: het filmpje lijkt op de verfilming van een goed boek ... en het boek ... is ALTIJD beter!

10:18 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Knap !!

Gepost door: Jacqueline | 25/02/2010

Ok, bedankt voor de tip!! Don't try this at home!!!!!

Gepost door: Wendy | 25/02/2010

Niet naast de deur Je hebt duidelijk genoten! Het filmpje is veelbelovend. Ik zag hun speellijst, het is niet naast de deur allemaal, maar ik hou de tip in mijn achterhoofd. Misschien komt-ie daar ooit een keertje uit...

Gepost door: Fred | 25/02/2010

Goede tip Dank voor de tip Geert. Maar Mechelen (waar jij ze dus hebt gezien) was de laatste voorstelling 'in de buurt'. Misschien komt er nog een tour bij hun noorderburen!

Gepost door: Aschwin | 25/02/2010

Argonautjes Ik dacht altijd dat dat heel andere figuren waren. Stuur ze eens naar Zeeland :)

Gepost door: John | 25/02/2010

Zeer zeker de moeite waard om een loopje voor te laten lopen.

Gepost door: Koen Martens | 26/02/2010

De commentaren zijn gesloten.