23/02/2010

Lopen? Lopen!

 Voor diegenen die er na het vorige 'dolce far niente'-berichtje aan twijfelden: ook tijdens de voorbije verlofweek werd geen enkele training overgeslagen, geen enkele kilometer ongemoeid gelaten en het zweet zeker en vast niet gespaard.

Wat me wel telkens weer opvalt is dat ik tijdens een week verlof het moeilijker heb met de discipline en de regelmaat van het ware trainingsschema. Na een normale werkdag waar de professionele beslommeringen veelal nog gevolgd worden door sociale noodzakelijkheden, kinderperikelen en/of andere obstakels heb je niet veel momenten die een voldoende tijdsslot voor een deftige training open laten. Het komt er dan op neer dat je dat ene moment met beide loopschoenen vastgrijpt en met een filosofische 'nu of nooit'-mentaliteit je training afwerkt.
Heb ik verlof, dan verlies ik mezelf veel te veel in eerst nog dit, daarna nog vlug even dat, vervolgens nog gauw tussendoor een laatste iets, en tegen het vallen van de avond heb ik dan mezelf het mes op de keel gezet doordat er ook op dagen met zeeën van tijd nog vlug vlug getraind moet worden. Ach ja, ik kan gewoon niet goed omgaan met de luxe van het tijd over hebben, denk ik.

Deze week zijn we terug aan het werk, en meteen een hele week op project. Geen nood, want gisteren was een rustdag en voor vandaag zijn de schematisch geplande versnellingen al achter de rug. Dankzij een welwillende collega die me rond het middaguur rugdekking heeft gegeven. Gelukkig maar, want vandaag riskeert het heel laat te worden en rond middernacht heb ik niet veel zin meer om nog een schier eindeloze reeks aan versnellingen aan te snijden. Ook de volgende weken staan me nog heel wat drukke momenten te wachten, maar de moraal is goed, de neus in de juiste richting en de motivatie om er gedurende 42,195 kilometer vol tegenaan te gaan was zelden groter.

Nog 6 weken!

16:53 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

met de motivatie zit het hier alvast goed...die drukte, dat ken ik maar al te goed...chapeau dat je geen trainingen overslaat.

Gepost door: natalie | 23/02/2010

Hoe meer tijd je vrij te spenderen hebt hoe minder efficiënt je er mee omspringt!

Gepost door: Tiny | 23/02/2010

Wel zeker! Zo meneer v.d.D! Natuurlijk sla jij geen trainingen over, daar maken wij ons geen zorgen over. Moxcht je geen tijd hebben om te trainen door de werkstress, geef dan even een gil, ik neem wel even contact op met je baas en regel wat verlof voor je....

Maak je geen zorgen, in Utrecht ben ik erbij, je hoort me misschien ook wel. Weet je nog in Rotterdam? Eenzelfde actie?

Gepost door: Petra | 23/02/2010

het is utrecht... heel goed.. de neus de juiste kant op.. succes met de komende trainingen

Gepost door: hans | 24/02/2010

Héél herkenbaar Momenteel zijn mijn moeilijkste trainingen (qua planning) die in het weekend. Dikwijls zaterdagavond of zondagavond nog op de baan om de nodige kilometers te doen...

Gepost door: Wim | 24/02/2010

topper je bent super bezig Geert! Utrecht wordt een eitje :)
succes alvast voor zondag!!

Gepost door: Ronald | 25/02/2010

Volgens mij is dat overal zo, hier kids weekje vrij dacht lkr veel lopen maar helaas.....volgende week maar weer. Succes nog even voor Utrecht, hij gaat weer lkr.

Gepost door: Claudia | 25/02/2010

De commentaren zijn gesloten.