08/02/2010

Zware tijden

weerberichtSiberische winters, polaire winden of het ijskoude noorderlicht dat zich in de ijzige lucht boort kunnen me zelden deren, net zoals Afrikaanse temperaturen, woeste zandstormen of heldhaftige hogedrukfronten met ook maar enige kans op succes een poging kunnen ondernemen om mijn immuniteitssysteem te ondermijnen.
Maar zoals het er tegenwoordig aan toegaat, dat is er over: de ene dag een vrieskou die je zelfs gehuld in een dubbel fleecedeken uit je vel doet rillen, de volgende dag bereikt het in de tuin gestockeerde brandhout bij de minste aanraking met de zon bijna spontaan zijn ontbrandingstemperatuur. En vice versa.
Welnu, die veel te snelle opeenvolging van tegengestelde klimaatsituaties zijn een ware aanslag op deze jongen: vorige week heb ik meer gesnift en gesnoten dan je van een gemiddelde overemotionele treurwilg zou verwachten.

Ook mijn trainingen hebben hieronder (een beetje) geleden: woensdag was ik echt niet in staat om mijn schematisch voorspelde oefenstonde af te werken, en dus wer die naar donderdag verplaatst. Geen probleem, want met het vervangen van de vrijdagse rustdag door de hierdoor afgelaste training stond ik alweer quit. Zaterdag was 't echter alweer van dat: toen ik mezelf in mijn winterthights hees begon de wereld om me heen meer te tollen dan door een normale aardomwenteling verklaard kan worden. Wijselijk verving ik mijn hardloopplunje door een lekker warme pyjama en kroop onder de wol. De zware training van zaterdag werd dan maar op zondag afgewerkt, en dus kan ik straks nog een lange duurloop uit m'n sleffen gaan toveren.
Op die manier blijf je echter wel steeds achter de feiten aanlopen, temeer ik op het weerbericht hoor dat ze ook voor deze week weer winterse neerslag, vrieskou en ander ontij voorspellen.

Ach wat, zolang we over een loopneus en enkele minder sterke weersverwachtingen kunnen klagen zal 't nog wel allemaal meevallen zeker?

08:13 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Iedereen en alles lijkt te kwakkelen behalve deze winter. Beterschap.

Gepost door: Tiny | 08/02/2010

Zou willen dat we de verkoudheid ook eens wat op konden schuiven i.p.v. het altijd moeten schuiven met de trainingen.

Gepost door: JeeWee | 08/02/2010

Verkoudheden ... ... zijn makkelijk op te rapen de laatste dagen.
Maar in het weekend staat ook waarschijnlijk weer Lier op het programma en daar kan het op stukken verdorie ook koud zijn

Gepost door: danny | 08/02/2010

don't worry, be happy Ik loop nu al 5 jaar en loop nog steeds achter de feiten aan.

Gepost door: wim | 08/02/2010

Ach, het is zoals de Noormannen al wisten: slecht weer bestaat niet, alleen verkeerde kledij

Gepost door: Bart | 08/02/2010

Vergeet niet de sloffen te verwisselen voor je loop schoenen.

Gepost door: Koen Martens | 08/02/2010

Ik heb ook gemerkt dat de kmters die ik gelopen heb achter mij liggen. Maar het lijkt me best wel eens leuk om deze zomer bij een temperatuur van 27 graden een spontane sneeuwbui te zien neerdalen. Maar in de winter een heerlijke zonnestraal ontvangen is ook erg lekker.

Gepost door: Rich@rd | 08/02/2010

Nog niet gedaan En het is nog niet gedaan met de kou! De winter schijnt pas halfweg te zijn ......

Gepost door: M@urice | 08/02/2010

Sterkte Geert !! Achter de feiten aanrennen is helaas minder plezierig als achter de haas.

Gepost door: Jacqueline | 08/02/2010

pyjama ga je wollen pyjama broek maar weer zoeken.. het gaat weer heel koud worden

Gepost door: hans | 08/02/2010

Winterslaap Mij wordt steeds meer duidelijk dat de beesten slimmer zijn dan de mensen...getuige de winterslaap. Misschien heet het daarom: mensDOM en dierenRIJK.

Gepost door: John | 08/02/2010

We worden er helemaal knettergek van en wat zijn we nu, zandhazen, waterkonijnen of hardrennende ijspekels...
Zondag zweet je helemaal weg van de warmte(6 graden) en vandaag vriezen je oren van je hoofd af met -5 en windkracht 6!...
Maar goed, 2010 gaan waarschijnlijk de boeken in als "de winter"zoals het ooit moest wezen!.
Groet Rinus, neemt een slaapmutsje tegen de kou ;-).

Gepost door: Rinus | 08/02/2010

De commentaren zijn gesloten.