01/02/2010

Schoon billen

 Zoals in zovele schema's staat ook bij mij de langste duurloop van de week op zondag gepland. Het is een dag waarop de meesten niet hoeven te werken, het geeft je de gelegenheid om een luie namiddag in een sportieve hoogmis om te toveren, je hebt de luxe om goed uitgerust en in ideale mentale conditie vrij van muizenissen en professionele beslommeringen aan je training te beginnen, kortom: de zondag en de LSD (neeje, niet diene LSD ...) zijn voor elkaar geboren.

Tot dusver de theorie, want omdat ik om 11 uur in de kerk verwacht werd voor een misviering in de aanloop naar ons Lenne haar plechtige communie of, indien u deze term prefereert, haar heilig vormsel, en omdat ik daarna met Tania naar Wonen 2010 in de Mechelse Nekkerhallen zou gaan want onze verbouwingen die we voor deze zomer plannen verdienen een zorgvuldig uitgekiende planning en terdege uitgevoerd prijsvergelijk, en omdat we 's avonds nog meeëters van het soort dat niet met Biactol weg te wassen valt over de vloer zouden krijgen zou het moeilijk worden om zonder bloedverlies of het nemen van krijgsgevangenen mijn traditionele lange duurloop in te plannen.

Na heel wat gewik en geweeg, het opstellen van een heuse SWOT-analyse en het in kaart brengen van de nadelige gevolgen per openblijvende optie heb ik ervoor gekozen om de wekker te motiveren om zijn zachte gezang reeds om 7 uur des ochtends ten berde te brengen, vervolgens een licht doch verantwoord voedzaam ontbijt door te spoelen met vers geperst sinaasappelsap, dit alles gevolgd door een helende rust ter bevordering van de spijsvertering en daarna vol overgave 16 kilometerkes onder begeleiding van fluitende vogeltjes op het asfalt te leggen.
Het was half negen toen ik dus aan mijn LSD begon. De sneeuw van zaterdag was grotendeels gesmolten en omgetoverd tot waarachtige ijsvlakten waar voorzichtig lopen geboden was.

Pas op, gewoonlijk loop ik maar wat aan tijdens mijn duurloop: uiteindelijk geeft dit soort training je vanwege de lengte een vrijheid om een serieuze bocht door de wijde wereld te nemen, maar gisteren had ik een missie.
Tania had me namelijk een opdracht gegeven! Het zit zo: vandaag zou ze in haar klas de leerlingen een oefening geven in schaalberekening. Als praktijkvoorbeeld had ze graag een kaartje van Mechelen afgeprint, maar hoe grondig ze ook het internet afzocht, nergens vond ze een mooi kaartje van deze oude hoofdstad der Nederlanden waarop een schaal stond afgebeeld. Nu is Tania een vrouw met een hoog MacGyver-gehalte: een vrouw, dus ze is bijna per definitie zo koppig dat zelfs een oude steenezel er soms koppijn van krijgt, en een MacGyver, dus ze geef haar een naald, 2 meter garen en een uitgelopen batterij en zij ontwerpt slechts bijgestaan door een getemperd kelderlichtje in een handomdraai een gemotoriseerd toestel dat moeiteloos zelfs het achterste korstje uit je neus pulkt.
Dit alles vertaald naar gisteren: ze moest en ze zou dus een kaartje van Mechelen gebruiken, haar naald was mijn Garmin, de 2 meter garen was ik, en laat de uitgelopen batterij dan maar mijn drankgordel zijn, anders klopt 't verhaal niet meer.

Ik zou dus met mijn Garmin de exacte afstand tussen de Brusselpoort en de Grote Markt gaan afmeten. Lopen in een stad die ik niet zo graag, maar als het een middel kan zijn om de hogere doelen te helpen, dan maak ik al wel eens een uitzondering.

Voor de geïnteresseerden: te beginnen aan de verkeerslichten van de Brusselpoort tot aan het standbeeld van Margareta van Oostenrijk, dat niet meer pal in het midden van de Grote Markt staat maar een zo mogelijk nog meer fotogeniekere plaats kreeg toegewezen tussen de Sint Romboutskathedraal en 't klakkenhuizeke, mat ik precies 770 meter.

Mijn training verliep trouwens uitstekend, zelfs het stukje dwars door de Mechelse binnenstad (zie foto onderaan voor de complete ronde)!
En nu komt de link naar mijn titeltje van vandaag: toen ik in de Hoogstraat richting Grote Markt liep, werd ik gepasseerd door een terreinwagen. De wagen vertraagde even, en het raampje aan de passagierskant ging naar beneden. Blijkt dat de chauffeur een oude kennis van me is, zelf trouwens een meer dan verdienstelijk loper, en bij gebrek aan tijd om een deftige conversatie bij diner en kaarslicht te voeren hield hij het bij een simpele oneliner om mijn aandacht te trekken: 'Hey, wat een schoon billen!'.
Nu komt de clou: op dat moment liep ik een meisje, ik schat haar zo een jaar of 25, voorbij. Nou ja, een meisje, zeg maar een gerust een hele 'meis' (of hoe noem je de meer uitgedeinde versie van een meisje??). Ook zij hoorde de reeds aangehaalde ludieke zin die naar mijn hoofd werd geslingerd, en het kan misschien mijn verbeelding zijn, maar het leek alsof ze haar weg een heel pak lichtvoetiger verder ging zetten.
Hoe groot was haar ontgoocheling toen ze doorhad dat het billencompliment niet gericht was aan haar volumineuze bovenbenen maar wel aan het voortploeterende dijbeenspel van die pipo met fluo mutske die haar voorbij kwam lopen.

Tja ...

Anyway, hieronder het kaartje van mijn LSD van gisteren. Onbedoeld, maar als ik het plaatje bekijkt lijkt het erop alsof ik in de rubriek GPS-writing gepoogd heb om de grens van België na te bootsen ...
New Picture

13:22 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Dat had veel minder goed kunnen aflopen met die schoon billen. Dat "meis" had kwaad kunnen worden en liep er ongeveer langs. Maar ja je zult wel sneller geweest zijn.

Gepost door: Tiny | 01/02/2010

Dat je daar nou eerst voor naar de Hoogstraat moest gaan........

Gepost door: JeeWee | 01/02/2010

Voor de inrichting na de verbouwing kun je goed terecht bij mastermeubelen in Turnhout (spreek uit ervaring).

Gepost door: Koen Martens | 01/02/2010

Hahaha, zo'n dingen moet jij weer meemaken hé, wie roept nu zo'n zin naar een kennis :D.

Gepost door: Wendy | 01/02/2010

Wat jij onderweg allemaal tegenkomt. Zo blijft het wel plezant natuurlijk.

Gepost door: Yves | 02/02/2010

Als een mannen stem dat zou scanderen, zou ik niet omgekeken hebben maar wel even opzichtig naar die vrouw haar billen!!!! Wie weet zou het een voute man geweest zijn!!!! Gelukkig was het een bekende van jou dus dat verklaard bijna alles.

Gepost door: Rich@rd | 02/02/2010

die luchtfoto komt me bekend voor ;-) en tja...als je schoon billen hebt, mag da geweten zijn hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 03/02/2010

De commentaren zijn gesloten.