28/01/2010

Millennium 2

Eergisterenavond bleven de kids bij de oma slapen, en dus hadden mijnheer en mevrouw Marathon Geert nog eens de tijd om arm in arm naar de cinema te gaan.
Niet direct met een plan, want we wisten langs geen kanten welke films momenteel gedraaid worden. Na het bekijken van alle affiches en de bijhorende korte in houd viel mijn keuze op 'Sherlock Holmes', terwijl Tania het liefst van al Melo Cakes (negerinnetetten mag je niet meer zeggen!) zou gaan knabbelen bij 'John Rabe'. Geen probleem, want wij zijn Vlamingen en dus waarachtige meesters in het zoeken van compromissen. Zo kwam het dat Tania als compromis 'Men who stare at goates' voorstelde, terwijl mijn alternatief 'Holmes Sherlock' werd.
Mijn vrouwke doorzag echter de list (dedzju toch) en zo kwam het dat we uiteindelijk 'Millennium 2: de vrouw die met vuur speelde' gingen zien.

millenniumOp 't eerste zicht een rare keuze voor ons, want we hadden de eerste Millennium-film nog niet gezien, maar we kenden beide de boeken, en aangezien deel 1 en 2 op de personages niets met elkaar te maken hebben kochten we onze tickets, slaagden er ook nog eens in om in de juiste zaal gaan te zitten én het pak Melo Cakes (negerinnezoenen mag je niet meer zeggen!) zonder bodembezoedeling of overdreven gestoor van de andere kijkers open te krijgen. Enfin, het stond in de sterren geschreven dat de avond een succes zou worden.

En ja, ik moet zeggen: samen met 'Ingrid 1', 'Heute Neuchten mit Sonia 2' en 'Hicke kan ni Flicken 3' is 'Millennium 2' zowat de beste Zweedse film die ik al gezien heb. Het verhaal is knap, dat wist ik al uit het boek, de karakters messcherp weergegeven en mijn diepe bewondering gaat uit naar de dames en heren die verantwoordelijk zijn voor de casting van de film: 100% gelijk aan hoe ik het in m'n verbeelding zag bij het lezen van de boeken!
Gelukkig heeft men de filmrechten in Zweden kunnen houden. Stel je voor dat Hollywood deze boeken had verfilmd: met alle respect, maar Brad Pitt in de rol van Kalle Blomkvist, Angelina Jolie in de rol van Lisbeth Salander en Lassie in de rol van hun hond (ok, iin het boek komt geen hond voor, maar sinds wanneer trekt Hollywood zich daar iets van aan??) zou niet half zo geloofwaardig zijn en alleen maar een toegevoegde waarde bieden bij de bedscènes (go, Lassie, go ....). Nee, de Zweedse producenten hebben gekozen voor echte personen: een pokdalig gezichtje hier, een buikje daar ... de acteurs zijn stuk voor stuk mensen die je zo op 't straat zou kunnen tegenkomen.

Het gebeurt niet dikwijls dat ik onder de indruk ben een film, en al helemaal niet wanneer het de verfilming van een boek dat ik met heel veel plezier heb gelezen betreft (producties die niet stroken met mijn verbeelding sabel ik terecht meedogenloos neer met woorden die erger zijn dan die van de ergste recencent!), maar nu al staat vast dat ik binnen een maand, bij de première van Millennium 3, vooraan in de rij zal staan!

08:27 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de tip!

Gepost door: Bart | 28/01/2010

Lastig Ik bezoek zelden een film waarvan ik het boek heb gelezen. Mijn ongelimiteerde fantasie heeft al zo zijn eigen beeld opgebouwd van hoe mensen zijn, dat ik bij het daarna zien van film beslist in diepe psychische nood geraak. Die anderhalve hersencel van mij kunnen dat niet aan. Maar...die boeken zijn inderdaad heel goed!

Gepost door: John | 28/01/2010

liefhebber ! ook een liefhebber van Zweedse films ? Mijn favoriet : Zweedse slipjes in Tirol !

Gepost door: wim | 28/01/2010

Mooi... bedankt voor de filmtip.

Gepost door: Jacqueline | 28/01/2010

@ John: even zo bij mij, 't is daarom dat deze film eens een verademing is!
@ Wim: den 1 of den 2?
@ Bart & Jacq: graag gedaan ;-)

Gepost door: geert zelf | 28/01/2010

ik was er geen liefhebber van !!!

Gepost door: coach mario | 28/01/2010

ik heb de boeken in 1 ruk uitgelzen ,gewedlig!!
nu nog de films!

Gepost door: martine | 28/01/2010

Dag Geert de 3 boeken verslonden. De 2 films staan op mijn schijfke, klaar om bekeken te worden, alleen nog tijd vinden. Ik wil uw avond niet verpesten maar een "Amerikaans-Hollywoods" afkooksel staat in de steigers. En over Lisbeth Salander... tjach. tMoet lukken, kheb zonet een foto van haar op den blog gezet.

Gepost door: etienne | 28/01/2010

Trek... ... in de film krijg ik wanneer ik jouw beschrijving lees. Een aanrader begrijp ik. En ik krijg ook trek in zo'n lekkere ouderwetse NEGERZOEN!! ;-)

Gepost door: Fred | 28/01/2010

* duikt na het lezen van je blog de bioscoopagenda in*

Gepost door: JeeWee | 29/01/2010

Joehoeoeooeeo Haaaa Geert! Da's fijn om te lezen dat jullie film numero deux al gezien hebben. Ik heb ook de boeken in 1 adem (en wat meer) uitgelezen en vond film numero uno (heb je dat spelletje duo nog) ook fantastisch. Vooral dat Zweedse taaltje, je moet goed lezen om te kunnen 'verstaan' waar het over gaat. Ik duik samen met JeeWee de biosagenda in.
Groetjes voor jullie alle4! Zie joe soen! (Dit jaar hopelijk!

Gepost door: Petra | 29/01/2010

Wij zagen deel 1 vorig jaar en zagen afgelopen week deel 2. Beide films zijn nogal geweldadig, maar in deel 2 is het geweld niet zo absurd en zinloos.
We hebben 2 uur lang geboeid zitten kijken, anders waren we de zaal uitgerend ;-)

Die seksscene had van mij niet gehoeven.

Gepost door: Hans | 04/02/2010

Mooi... bedankt voor de filmtip.

Gepost door: tiffany accessories | 21/07/2010

duikt na het lezen van je blog de bioscoopagenda in

Gepost door: tiffany rings | 21/07/2010

De commentaren zijn gesloten.