13/01/2010

Ons land in cijfers

Vorig jaar zijn er in ons land ongeveer 40.000 werklozen bijgekomen. Voor dit jaar voorspellen de (ei)leiders van ons land een bijkomend banenverlies van nog eens 60.000 eenheden.

Hoe men zoiets op voorhand weet? Je ne sais pas! Ik vermoed dat ze rekenen op nog eens 40.000, daarom zeggen dat ze er 60.000 verwachten en als dan uiteindelijk de teller op 50.000 blijft staan kunnen ze rond de 10de januari van 't volgende jaar in het bijzijn van de camera's breedlachend elkaar feliciteren met het puike werk en de 'toch wel zeer goed meevallende cijfers'.
Zoals gisteren, toen iedereen die in de regering z'n brood moet verdienen de tijd van z'n leven had, minister Reynders voorop. Immers, het begrotingstekort voor 2009 bedroeg 'slechts' 20 miljard Euro. Relatief gezien komt dit neer op 6% van het Belgische BNP.
Woehoe! Feest!!
Ah ja, want ze hadden op meer gerekend.

Komaan zeg. Ik zie het mij thuis nog niet uitleggen: 'Lieve schat, gaan we straks uit eten, want we hebben iets te vieren! Jawel!! Dit jaar hebben we 6% meer opgedaan dan de som van wat we hebben gekocht en verdiend. Wij zijn goed bezig! Ik denk zelfs dat wanneer we dit jaar nog onze kinderen verkopen het tekort voor volgend jaar kleiner zal zijn ...'
Iets zegt me dat mijn vrouw er niet mee zou kunnen lachen ...

Terug naar de werkloosheidscijfers. 60 000 Erbij dus. Nu, het lijkt wel een self fulfilling prophecy te worden, want in de eerste week van 2010 alleen al werden reeds een 800-tal jobs verbeurd verklaard door diverse werkgevers.
Zo kom je er dus snel hé. Ik weet dat de officiële RVA-statistieken iets anders laten zien (14%), maar in werkelijkheid ligt de werkloosheid in België momenteel op 35%!

Ah ja, er is ook goed nieuws: reeds enkele maanden geleden wist onze regering te vermelden dat de crisis voorbij is. Concrete cijfers ter ondersteuning van deze boude bewering konden niet aangeleverd worden, maar je mag hen op hun woord geloven ...

Of ik mensen begrijp die in hun achterhoofd plannen laten sluimeren die ooit zullen uitmonden in het gooien van een molotov-cocktail zo ergens halverwege de Wetstraat?
Ergens wel, ja.
Indien je aansteker leeg is mag je me steeds contacteren ...

aansteker

08:21 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

De crisis is nog lang niet voorbij ... al merk ik op mijn werk daar niet zo veel van...

Gepost door: natalie | 13/01/2010

goochelen en stunten met cijfertjes en gegevens, dat heet aan politiek doen Geert...

Gepost door: Ruthje | 13/01/2010

Pas op, mijn Vrouw legt het ook zo uit ze: als ze een blouse van 180 euro heeft gekocht, komt ze me uitleggen dat we 70 euro verdiend hebben, want ze wou er eigenlijk eentje van 250 euro kopen...

Gepost door: Bart | 13/01/2010

Knal-cocktail! Een molotov-cocktail? Waar is het recept? Iets met wodka, sinaasappelsap en Spa rood? Akkoord, ik begrijp alleen niet goed wat die aansteker daarmee te maken heeft...

Gepost door: Fred | 14/01/2010

Cijfers Een inmiddels bewezen werkend systeem, de verwachting zo inschatten dat de realiteit altijd positief kan worden uitgelegd. Ik heb jullie politiek deze week even gemist, ik heb alle zeilen bijgezet ons kabinet te laten vallen maar het lukte net niet :)

Gepost door: John | 15/01/2010

De commentaren zijn gesloten.