06/01/2010

Verdraagzaamheid

 Vorige week -tijdens de kerstweek, nota bene! - is er maar net een aanslag verijdeld op Kurt Westergaard.
Op wie?
Welja, toen ik het nieuws hoorde vroeg ik me dat ook af, maar gelukkig zijn daar dan de duidingsprogramma's die onmiddelijk ramptoeristgewijs duidelijkheid verschaffen: Westergaard is de Deense cartoonist die enkele jaren geleden in het nieuws kwam toen een krant een paar Mohammed-cartoons van zijn hand publiceerde.

mohammedConsternatie alom, Deense vlaggen werden verbrand, ambassades aangevallen, bij rellen in het Midden Oosten kwamen verschillende mensen om en Kurtje kon gaan onderduiken. Enfin, de wereld leek heel even op een geanimeerd familiefeestje in de Gaza.

Dat er nu (alweer) een aanslag op Westergaard beraamd werd heeft alles te maken met de prijs van 1 miljoen US dollar die een bende extremistische nitwits op zijn hoofd heeft gezet.
Tot daar het nieuws.

Wat me echter nog meer schokte waren de commentaren van sommige krantenredacteuren, die onomwonden stelden dat er enerzijds moet toegezien worden op het recht op vrije meningsuiting, maar anderzijds dat er ook de vraag moet gesteld worden of vrije meningsuiting niet moet stoppen waar de belediging begint.

Hier krijg ik het dus van op mijn heupen hé ...
Wat die karrewieten dus eigenlijk vragen is een verbod op humor, want geef toe, in ELKE grap wordt wel IEMAND uitgelachen. Belgenmoppen, hollandermoppen, gehandicaptenmoppen, moslimmoppen, jodenmoppen, limburgermoppen, garnaalvissersmoppen ... enfin, noem maar op ... ik daag jullie uit om me één mop op te sturen waarin met niemand de draak gestoken wordt.

Waarschijnlijk weten jullie het niet, maar jullie grote geluk, meer nog, jullie REDDING is het feit dat jullie gewaardeerde lezers van Marathon Geert zijn!
Beste vrienden, ik ben erin geslaagd om een mop te bedenken waarin niemand, werkelijk NIEMAND beledigd wordt!

Gedaan dus met de situaties waar je een mop verteld over een Belg, een Duitser en een Italiaan met de Belg als grote held en de andere 2 als volmaakte do'kes. Niet erg zegt u? Wel, als ik zo een mop vertel kan ik bijna garanderen dat er onder mijn toehoorders minstens 2 Duitsers en 5 Italianen zitten! Idem wanneer ik een mop over homo's (jaja, ik weet 't; ik had dat handje moeten zien ...), gehandicapten (excuseer mevrouw, ik had werkelijk niet gezien dat uw stoel 2 wielen had) of dames die Marie-Antoinette noemen (spijtig genoeg is dit laatste ook op waar gebeurde feiten gebaseerd; ik ben nu eenmaal geboren voor het geluk, behalve dan in mijn uitspraken!!).
Voortaan lopen jullie dus ook niet langer het risico om een springlading tegen de amandelen gestopt te krijgen als jullie die grappige Arabierenmop vertellen ... 't is maar dat je't weet.

Dit gezegd zijnde, hier komt ze: de mop waarin niemand beledigd wordt!

Er waren eens 3 mannen, of nee, geen mannen ... maar ook geen vrouwen, en al helemaal geen Belg of een buitenlander van welke slag dan ook, gewoon 3 mensen. Nu, die 3 mensen, pas op hé, 't konden ook geen échte mensen zijn, dat doet er niet toe, dat waren geen joden. Maar ook geen moslims, assyrische christenen, boeddhisten of marktkramers. Gewoon mensen. Of niet.
Die 3 ... euh ... dinges, die gingen ergens naar toe. Nergens specifiek hé, gewoon ergens. Of nee, ze gingen nergens naar toe. En toen ze daar aankwamen, gebeurde er niets. Met niemand! En al helemaal niet met iemand.

Woehahahahahaha ... schitterend hé? Ja toch?
Nee? Niet goed?
Wel, eigenlijk niet echt hé ...

Ik zou het gewoon vreselijk vinden wanneer zij die nu oproepen tot extreem nadenken over wat je zegt hun zin krijgen, het bovenstaande de nieuwe standaard van kalendermopjes wordt. En 't is nu al zo erg ...

09:46 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind het moeilijk hier te reageren uit angst dat de lokale fatwa-boer ineens op m'n stoep staat....;)

Geert je hebt gelijk, doe allemaal niet zo moeilijk en bekijk het leven met een glimlach, bij voorkeur cynisch, dan zou de wereld er een stuk beter uit zien. Maar ja, da's nie waar hè .... (zoals ene heer Teeuwen volgens mij ooit zei)

Gepost door: Falco | 06/01/2010

je hebt weeral overschot van gelijk. Ik erger me ook blauw aan de lichtgeraaktheid van sommige categorieën van de wereldbevolking. Humor is nochtans zo fijn en kan zo veel conflicten oplossen, jammer genoeg kunnen die lichtgeraakten gewoon met niks lachen...Zielig.

Gepost door: Ruthje | 06/01/2010

't Is wel waar, ja. In plaats van die Westergaard op zijn beurt eens goed uit te lachen en hem tijdens de Oudejaarsavond show op TV Sana'a de Prijs van de Wansmaak te overhandigen of zo.

Gepost door: Bart | 06/01/2010

Durf Het getuigd van durf dat je die cartoon zomaar plaatst. Je weet maar nooit.
1 miljoen op het hoofd van Marathon Geert.

Gepost door: JeeWee | 07/01/2010

Het is volslagen achterlijk dat vrijheid van meningsuiting bestreden wordt. Nog even en je mag niet meer de mening uiten dat je vrijheid van meningsuiting steunt...hhmm...of zoiets. En negerzoenen, jodekoeken...ze hebben allemaal al kritiek gekregen. Ik bestel volgende keer in een restaurant een islamsbout.

Gepost door: John | 07/01/2010

De commentaren zijn gesloten.