18/12/2009

Telex van de Week (56)

telex--start--
je zou zo denken dat de wereld in de dagen voor Kerstmis haar best doet om zo vredevol mogelijk voor de dag te komencstop maar met dromen
--stop--
stop al maar met dromen!
--stop--
meer en meer doen beroemdheden maar ok gewone mensen hun uiterste best om op 't einde van de week deze rubriek te halen
--stop--
een zeer mooie poging in de categorie 'beroemdheden' kwam van de heer Jens Lehmann
--stop--
keeper van het Duitse Stuttgart
--stop--
die vond er tijdens de Euroleague wedstrijd tegen Unirea Urziceni niets beters op dan te wateren tegen een reclamebord
--stop--
tijdens de wedstrijd!
--stop--
beste Jens ... de wedstrijd was tegen Unirea ...
--stop--
niet tegen Urinea!!
--stop--
voor nog meer gespot met de ware Kerstgedachte moeten we in Lokeren zijn
--stop--
alwaar een plaatselijke dame haar man de kop heeft ingeslagen
--stop--
ok, dat gebeurt tegenwoordig vrijwel elke dag
--stop--
maar toch ...
--stop--
de dame in kwestie heeft hiervoor een houten kruisbeeld gebruikt
--stop--
leuk detail: het koppel woont in de Lokerse Slagveldlaan ...
--stop--
als je't zo hoort lijkt 't bijna op voorbedachte rade
--stop--
Zeg schat, kopen we dat huisje in Lokeren?
--stop--
Hmmmmm ... ik weet 't niet zoetje ... in welke straat was dat ook al weer?
--stop--
In de Slagveldlaan, m'n honneponnetje ...
--stop--
Oooooooh jaaaaaa ... doén we ... klinkt zaaaaalig ...
--stop--
bon, opmerkelijk is dat de onderzoeksrechter de dame heeft aangehouden, niet alleen voor het toebrengen van slagen en verwondingen
--stop--
maar ook wegens verboden wapendracht!
--stop--
kijk, als een kruis tegenwoordig ook al verboden wapendracht is ...
--stop--
goed nieuws evenwel voor de misdienaartjes in Vlaanderen
--stop--
want als voortaan mijnheer pastoor je achter het altaar roept en vraagt of je zijn kruis eens wil zien
--stop--
dan kan je hem aanklagen wegens verboden wapendracht!
--stop--
maar er bestaan ook nog goed Christenen
--stop--
Luis Alfonso Sanchez Ortiz, om er maar één te  noemen ...
--stop--
nooit van gehoord, zegt u?
--stop--
wel, brave Luis  (spreek 't alstublief uit als 'Louis'; de man heeft 't zo al moeilijk genoeg) is een Colombiaanse boer wiens vrouw hem op een dag, niet zo lang geleden, heeft gemeld dat ze voortaan geen sex meer met hem wil
--stop--
om niet in de verleiding te komen om vreemd te gaan heeft hij zichzelf dan maar gecastreert
--stop--
pas op, geen halve maatregelen bij vriend Luis (remember: Louis!!)!
--stop--
hij heeft eerst wat geoefend op varkens, katten en honden, om daarna met een mes z'n eigen testikels af te snijden
--stop--
toen ik het hoorde kreeg ik bijna een krop
--stop--
... in de keel hé ...
--stop--
als de vrouw van Tiger Woods dàt hoort ...
--stop--
mijnheer Woods is trouwens ook een goede Christen
--stop--
in deze barre wintertijden zoveel vrouwen van een beetje warmte voorzien kan niet anders dan de goede daad van de eeuw zijn!
--stop--
't is me toch wat met Woody hé ...
--stop--
elke keer ik de krant open sla staat er de vermelding van een nieuwe minnares op ...
--stop--
stuk voor stuk voorzien van mammografische pronkstukken
--stop--
als ik tegenwoordig naar de stad ga denk ik telkens wanneer ik een vrouw zie dat er statistisch wel enorm veel kans bestaat dat zij ooit al eens aan de woody van Tiger gelurkt heeft
--stop--
of hoe de media iemands gedachtenpatroon danig kan sturen hé ...
--stop--
de media heeft ons bijvoorbeeld al wekenlang doen geloven dat er een milieutop gaande is
--stop--
over de opwarming van de Aarde ...
--stop--
en dat de regeringsleidfers eindelijk begrepen hebben waar het over gaat ...
--stop--
ik vrees dat 't zondag voor velen een pijnlijk ontwaken wordt ...
--stop--
laat het de sneeuwpret van vandaag niet bederven, en daarom:
--stop--
vanwege de Telexredactie ...
--stop--
een zalig Kerstfeest aan jullie allemaal!!
--full stop--

09:39 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

17/12/2009

Grote beer

Dinsdagavond, omstreeks 21 uur.
Het vertrouwde pad is verlaten, maar de herkenning van elke straatsteen, elke oneffenheid in het parcours en de minste flauwe bocht in het parcours geeft me helemaal geen onveilig gevoel.

Een gewenning die niets met sleur te maken heeft geeft me zelfs de indruk dat ik kan voorspellen wie ik op exact welke plaats tijdens m'n looptocht tegen zal komen.
En toch is het ook deze keer weer speciaal.

Koud?
Zeer zeker wel, maar dat is het niet.
Is het misschien het zachte knisperen van pas gelegde rijm die elke stap van een eigen echo voorziet, zodat het lijkt of je niet alleen de avondlijke vorst trotseert? Ook niet.

grote beerHet is het prachtige zicht op de Grote Beer!
Als een ervaren gids loodst deze meest bekende onder de klassieke sterrenbeelden me netjes door het donkerste van de avond. Het indrukwekkende zicht wordt mogelijk gemaakt door een perfecte open lucht, gitzwart met slechts aan de horizon door een zachtjes terugtrekkende maanreflectie omrand door een heel donkere schakering van het diepste blauw dat ik me kan voorstellen.
De grootsheid van het spektakel confronteert me met m'n eigen nietigheid, maar tegelijkertijd is de mentale kracht die ik put uit de wetenschap dat een zo machtige bondgenoot even de tijd neemt om m'n pad te verlichten groot genoeg om meer energie te genereren dan de totale som aan groene energieproductie binnen onze landsgrenzen.

Spijtig genoeg zal de halve marathon van Linschoten aanstaande zaterdag in de namiddag gelopen worden, maar ik weet dat ik, wanneer ik 's avonds terug omhoog zal kijken m'n goede vriend terug op z'n vaste plaats aan het firmanent zal kunnen bewonderen.
Zal ik de Grote Beer kunnen verhalen hoe ik onnavolgbaar heroïsche wijze met een grote glimlach makkelijk binnen de 90 minuten over de finish huppel, of wordt het een schoorvoetend toegeven dat het kleine kotsende kneusje dat met knikkende knieën en knikkebollende kopje de eindmeet in een belachelijke boeretijd die zelfs door bedwaterende bavianen in bekruimelde badmutsen behaald kan worden, eigenlijk ik was?
Hoe het ook zijn zal, de Grote Beer zal er z'n schittering niet voor laten!

Sterrebeelden trekken zich nu eenmaal weinig aan van loopwedstrijden ...

10:07 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

16/12/2009

KZ revisited

Blijkbaar is Kazachstan een land dat bij velen tot de verbeelding spreekt. Vandaar nog even een kleine impressie van wat ik daar allemaal heb mogen zien, gewoon om een paar voordelen de wereld uit te helpen ...

kazachstanBij het inchecken in Almaty hoorde ik een Britse toeriste tegen haar man (of vriend, of bijzit, of gigolo ... je weet dat tegenwoordig dus allemaal niet meer hé!?) zeggen dat ze verbaasd was over de hoeveelheden aan Aziatische kenmerken in het straatbeeld aldaar. Nee ... serieus?? Dat krijg je dus met mensen die gewoon zijn dat de Greenwich line het centrum van de wereld aanduidt ...
Dus even beginnen met een beetje geografie: Kazachstan ligt middenin Azië, en je ziet 't eraan: hoge bergtoppen, woeste steppen en de mensen zijn een soort hybride tussen een Rus en een Mongool. Je kan ze nog 't beste vergelijken met een volgroeide Chinees met een lichte pigmenthandicap.
Overigens, de mensen zijn zeer hartelijk, vriendelijk en hebben een gevoel voor humor waar Benny Hill nog iets van kan leren. Met andere woorden, ik voelde me er vrijwel onmiddelijk in m'n sas, want heb er mogen werken met een paar geloofsgenoten ;-)

Vergeet ook het beeld dat Borat over het land heeft opgehangen, want er is inderdaad heel wat armoede en de middenklasse is zoals in elke voormalige Sovjetrepubliek vrijwel onbestaande, maar toch is het land enorm rijk aan grondstoffen zoals aardgas, olie en ertsen allerhande. Nooit eerder heb ik trouwens zoveel exclusieve wagens zien rijden als in de straten van Almaty. Over wagens gesproken: de Kazachen zijn duidelijk kenners, want het aandeel van Toyota op de plaatselijke automarkt overstijgt de 50%!! Misschien moet ik uit hoofde van werkzekerheid maar eens een emigratie overwegen ...

Nu heb ik altijd wel een boontje voor de landen waar ik een spontane cultuurshock kan voelen, maar ik zal jullie 3 redenen geven waarom Kazachstan op mij een wel héél grote indruk heeft gemaakt en ik voortaan geen enkele denigrerende opmerking over het land meer dulden kan:

  1. Kazachstan is een moslimland. Echter, de enige hoofddoeken die ik er heb gezien bestonden uit wol en hadden gezien de Siberische temperaturen wel degelijk nut. Er is een belangrijke ortodoxe minderheid, maar er heerst absoluut geen godsdienstoorlog ... hoofddoeken worden in openbare functies niet toegestaan, ook op school is het taboe, maar een kerstboom wordt in het straatbeeld wel gedoogd. Zonder klagen, zonder morren.
  2. Zeker in vergelijking met Rusland, maar ook als je het aan ons land gaat ijken rijden de mensen in Kazachstan enorm gedisciplineerd. Niet van nature, want de locals verzekerden me dat tot voor kort de makkelijkste manier om zelfmoord te plegen eruit bestond door over een zebrapad een straat over te steken. Let wel, ik zeg tot voor kort, want de regering heeft het probleem vastgesteld (nog een verschil in vergelijking met België) en sinds januari van dit jaar heersen er monsterboetes. Niet zoals hier van die belachelijke boetes van maximaal € 500,- wanneer je een stoplicht negeert, maar het gaat daar direct over een maandloon. Idem dito wanneer je denkt om het wereldrecord voor op benzine aangedreven voertuigen op de openbare weg te breken. Het probleem was naar 't schijnt op een maand opgelost.
  3. Voor mij de grootste verrassing: in Kazachstan heerst een algemeen rookverbod. Niet een uitgehold rookverbod zoals bij ons, maar algemeen in goeie ouwe communistische zin: sinds begin november mag niet meer gerookt worden in openbare gebouwen, op werkvloeren, in restaurants en café's. Niet zoals hier in café's waar je na 8 uur 's avonds nog spaghetti kan eten aan een prijs hoger dan het gemiddelde van het bruto nationale produkt van een middelgrte onderneming in industrieterrein west van Sint-Denijs-Westrem (ik bedoel maar: wie raakt er nog wijs uit??), maar simpelweg overal. Hoe duidelijk kan een mens zijn hé?
    En zie, wat hier voor oeverloze discussies zorgt kan ginds zonder probleem. Straf hé?

Inderdaad, het land heeft een sterke indruk nagelaten. We kunnen er nog iets van leren ...
Almaty-mountains

09:48 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

15/12/2009

Boksen met Geert

Hopelijk wordt het geen vaste rubriek, maar voor één keer was het op zakenreis eens geen 'Lachen met Geert' maar ei zo na een 'Boksen met Geert'.

De ingrediënten: 77kg Geert op 1 week voor een halve marathon - 2 gram schema afgedrukt op gerecycleerd papier - anderhalve kilo discussie op dinsdag met de eigenaar van een fitness centrum in hotel nummer 1 omdat ik vond dat zijn loopbanden eerder toegespitst waren op het breken van ledematen dan op het laten trainen van een would-be loper die toevallig ver van huis is waardoor na 2 nachten hotel 1 door hotel 2 vervangen werd waar het wél goed toeven (lees: trainen) was - een zeer korte nachtrust - honger & als toetje een vlucht van Almaty die naar Praag ging maar met 3 uur vertraging vertrok

Wat voorafging: Almaty - Praag is een vlucht die je ongeveer 6 uur en half in de lucht houdt. Nu mag je nog zo gemotiveerd zijn, zoiets doe je niet voor je plezier, temeer CSA die dag besloot om zich als low budget maatschappij te profileren door de beenruimte te beperken tot een lengte die mensen met een schofthoogte boven die van Sarkozy voor onuitstrekbare problemen stelt. Maar kom, de wereld was niet vergaan en uiteindelijk werd Praag vlot, zij het met de 3 uur vertraging bij het vertrek nog in de bagage, bereikt.

Het gebeuren: Nog tijdens het moment dat het vliegtuig op de tarmac al taxiënd zijn weg naar een parkeerplaatsje zocht besloot een overdadig uitgezette dame van Russische oorsprong om al enkele rijen winst te boeken door van achteraan als een blinde koe in een porseleinewinkel tot vlak naast mijn zitje te stormen. Vooraleer jullie fantasie het van de werkelijkheid gaat overnemen: de dame in kwestie had een leeftijd die qua erotiserend effect nog 3 punten lager staat dan een ijskoude douche op de Noordpool, dus nee, het doorhangende borstengeslinger dat zich ter hoogte van mijn oren afspeelde kon op slechts matige appreciatie van mijnentwege rekenen. Blijkbaar bestond haar gevolg uit een hele resem heren van allerlei geboortejaar, want voordat je tot 2 komma 7 kon tellen stond de gang al vol met luidruchtige Russen, inclusief beremutsen en dranklucht. Normaal moei ik mij niet met zulke boerenknuppels, maar dit gezelschap maakte het zo gortig dat ik besloot om eveneens recht te staan, me tussen 2 leden van de groep te wringen en, wanneer de vliegtuigdeur opende, me op m'n duizendste gemak richting uitgang te begeven.
csaAan de vliegtuiguitgang gekomen stond een dame met 2 kleine kinderen. Gentleman als ik ben liet ik haar door, maar dit was blijkbaar niet naar de zin van de Boris die ik in m'n zog meezeulde. De paljaski vond er niets beter op dan me een ferme duw te verkopen, ten teken dat ik in zijn opinie eigenlijk beter beide kinderen de kans op een gelukkige jeugd kon ontnemen door ze onder mijn niets ontziende boots te vermorzelen. Eveneens vond hij het nodig om luidkeels 'Transit, transit, transit ...' te roepen. Weinig kans dat hij met mij z'n darmflora wilde bespreken, dus ik vermoed dat hij doelde op een connectievlucht die hij wenste te halen.
Allemaal goed, maar wanneer ik moe ben, honger heb en al 6 uur lang de tijd heb gehad om te kauwen op het idee dat ik m'n vlucht naar Brussel had gemist, dan is het niet direct het moment om me omver te willen lopen. Aldus draaide ik me om, en doordat de Idiootorov achter me een stap naar voor zette, stonden we letterlijk neus aan neus. Gelukkig heb ik van huize uit een zeer gedegen opvoeding meegekregen, meteen ook de reden waarom ik het woord nam. Wat ik allemaal gezegd heb kan ik niet direct woordelijk herhalen, maar zinssneden als 'als ge terug tot vanachter in de vlieger wilt vliegen kan daar voor gezorgd worden', 'seffens ne transit op uw smoel' en 'nog één woord en ge kunt uw volgende vlucht op de tast zoeken' geven wel zo een beetje de teneur weer. Het viel nog mee dat ik niet op geluidsoverlast getest werd, want 't had anders nogal wat gegeven ...   
Grappig is dat we door dit kleine oponthoud net de eerste bus van het vliegtuig naar de terminal hebben gemist. Boris blijkbaar boos, maar hij durfde me precies toch niet direct aan te kijken. Uiteindelijk is het toch waar hé ... meer dan de helft van de passagiers op die bepaalde vlucht was in Praag om een connectievlucht te nemen, en het merendeel van die sukkelaars was zijn vlucht kwijt. Maar ja, de Russische mentaliteit zeker.

Noch leuker werd het aan de transitbalie, waar de eerder vernoemde overrijpe dame samen met haar gevolg (dus inclusief Sergeï Duwski van daarnet) achter mij kwam staan. Onbeschoft als ze was hield ze geen rekening met de gele lijn waarachter brave mensen als u en ik geacht worden op hun beurt te wachten, en toen ik met paspoort in de aanslag m'n dossier ging bepleiten stond ze pal naast mij, aan hetzelfde bureau. Ik zweer het, ik heb nog nooit zo traag gesproken als die keer, en ik heb de brave CSA-dame tot 2 maal toe m'n stoel op m'n nieuwe vlucht laten herboeken. Het geluid van stomende Russische bonen in de kookpot naast mij klonk als muziek in m'n oren.

Ach, soms kan ik best wel tevreden zijn met de kleine dingen des levens hoor ;-)

15:34 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

14/12/2009

Sant in eigen land

vlag zweden
vlag kz


En hier zijn we dan alweer ... 2 weken geleden in Zweden, vorige week nog de ganse week in Kazachstan (van alle plaatsen!), maar nu dus terug in het eigen vertrouwde België.

Afgelopen vrijdag geen Telex want ik heb dus werkelijk geen halve letter nieuws meegepikt omdat de job m'n volledige aandacht vroeg, maar anderzijds heb ik dan weer wel stof genoeg voor enkele leuke verhalen. 
Vandaag hou ik het echter kort, want in m'n mailbox, eveneens een verwaarloosd beestje, staan genoeg e-mails om ook in 2010 werkzekerheid te garanderen. 

Beschouw dit berichtje gewoon als een teken van leven en welzijn; morgen vertel ik het verhaal van m'n terugvlucht uit Almaty ...

09:28 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

04/12/2009

Telex van de Week (55)

Telex--start--
nog 2 maal slapen en hij komt weer
--stop--
de goedheilige man!
--stop--
voor een goede verstandhouding:
--stop--
ik heb het niet over Yves Leterme
--stop--
maar over Sinterklaas
--stop--
hoewel, er zijn wel wat raakvlakken tussen de Sint en onze ex-ex-premier
--stop--
beide komen 1 keer per jaar terug en alle kinderen kijken er naar uit
--stop--
en als ze weer weg gaan zitten we met heel veel lege dozen ...
--stop--
pas op, ik maak me wel een beetje zorgen hoor
--stop--
want de Sint komt enkel bij de brave kindjes
--stop--
en omdat ik in mijn Telexen soms wel de bad boy gespeeld heb vrees ik het ergste
--stop--
dus was ik van plan om bij wijze van goodwill een doodbrave Telex te maken van deze 55ste editie
--stop--
en vertellen hoe goed het economische relanceplan van onze Vlaamse regering wel niet is
--stop--
hoe slim onze ministers zijn
--stop--
dat ik het zeer aanvaardbaar vind dat een uitspraak van de Raad van State soms 15 jaar op zich laat wachten
--stop--
en dat het helemaal niet erg is dat 60% van de boetes in België niet geïnd worden (kostprijs voor de staat: 90.000.000 Euro!!)
--stop--
en dat het helemaal niet erg is dat ons belastinggeld vorig jaar in rommelkredieten belegd werd (verlies: 25.000.000 Euro!!)
--stop--
en dat het best wel leuk is dat onze politietop iets gemeen heeft met onze nationale regering (beide zijn onwettig benoemd op basis van selectiecriteria die alleen maar door de cliniclowns bedacht kunnen worden ...)
--stop--
maar ...
--stop--
liegen is ook een zonde
--stop--
en dus zeg ik dit allemaal niet
--stop--
en gaan we dus over naar de orde van de dag, allez ... van de week ...
--stop--
om niet te ver af te wijken van Sinterklaas beginnen we in Sint Niklaas
--stop--
waar schepen Wouter Van Bellingen weer van zich heeft doen spreken
--stop--
en wie Woutertje kent weet dat 't weer lachen wordt!
--stop--
voor wie 'm niet kent
--stop--
Van Bellingen is de eerste zwarte schepen van Sint Niklaas, de Vlaamse stad met de grootste marktplaats (nodig om alle ego's door te laten)
--stop--
nu wil meneer Van Bellingen een verbod op Zwarte Pieten
--stop--
hiermee niet doelend op een overbodig lichaamsdeel bij zich zelve, maar op de trouwe helpers van de goede Sint
--stop--
reden: voor hem was dit een jeugdtrauma, dat er altijd met Zwarte Piet gelachen werd
--stop--
op school noemden ze hem trouwens soms ook Zwarte Piet!
--stop--
maar volgens mij heeft hij dit allemaal verkeerd begrepen
--stop--
beter, gezegd: verkeerd geïnterpreteerd ...
--stop--
't is niet omdat ze hem vroeger een zwarte lul vonden dat hij met succes bij de Sint kan gaan solliciteren hé ...
--stop--
ik vind dit wel erg hoor ...
--stop--
Van Bellingen wil Zwarte Piet weg
--stop--
en er is een bende migranten die het kruis op de mijter van de Sint weg wil
--stop--
binnenkort moet de Sint nog in z'n ondergoed bij de kinderen komen
--stop--
en je zal 't zien: ook dan zal er wel iemand iets op aan te merken hebben
--stop--
bijvoorbeeld een hulpgroep voor incestslachtoffers
--stop--
nee, de Sint zonder Zwarte Piet en zonder kruis op de mijter, da's zoiets als een café zonder bier, Michel Dardenne zonder fles, de cliniclowns zonder rode neus, Michel Dardenne zonder rode neus of Didier Reynders met een probleem ...
--stop--
laat ons nu even de internationale toer opgaan
--stop--
van de eerste zwarte schepen van Vlaanderen naar de eerste zwarte president van Amerika ...
--stop--
toegegeven: het lijkt een grote stap, maar je moet tenminste niet van kleurpotlood veranderen
--stop--
Obama dus ...
--stop--
winnaar van de Nobelprijs voor de vrede ...
--stop--
goe bezig ...
--stop--
hij gaat 30.000 tot 35.000 extra soldaten naar Afghanistan sturen
--stop--
nog een geluk dat ze hem niet de Nobelprijs voor Geneeskunde hebben gegeven
--stop--
of we werden allemaal ziek!
--stop--
over ziekte gesproken ...
--stop--
deze week eindigde in Mekka de jaarlijkse hadj
--stop--
je weet wel, die modeshow voor boerka's waar je als (be)goede moslim minstens één keer in je leven aan moet deelnemen
--stop--
nieuw dit jaar was dat alle pelgrims gescand werden op verhoogde lichaamstemperatuur
--stop--
om te vermijden dat de Mexicaanse griep de Ka'aba zou bereiken
--stop--
had anders wel een leuke woordspeling kunnen opleveren ...
--stop--
en Mohamed, dit jaar ook naar de Hadjtchie geweest?
--stop--
nu, als niet-moslim is het haast onmogelijk om er bij te zijn
--stop--
wil je toch eens een kijkje gaan nemen, dan heb ik voor jullie dé gouden tip!
--stop--
koop het boek: 'CIA manual of trickery and deception'
--stop--
hét boek voor elke would be-spion!
--stop--
in dit boek lees je hoe je je kan vermommen, geheime boodschappen kan overbrengen en zonder twijfel dus ook hoe je met behulp van een wit laken als miss Saoudi 2010 volgend jaar aan de hadj kan deelnemen!
--stop--
nu, het boek is écht geweldig
--stop--
geschreven door John Mulholland
--stop--
en nu vrij verkrijgbaar via onder meer Amazone.com
--stop--
nu, John Mulholland is een Amerikaanse illusionist die voor de CIA een hele reeks tips bij elkaar bracht
--stop--
in België zou dit geschreven worden door een lid van de (daar zijn ze weer) cliniclowns, maar in de States werd het dus een illusionist
--stop--
pas op, 't is niet omdat er geen cliniclowns aan te pas kwamen dat onze regering het boek niet zou gelezen hebben hoor ...
--stop--
zo kan je in het meesterwerk bijvoorbeeld leren hoe je een domme gelaatsuitsrukking kan simuleren
--stop--
beste vrienden ... kijk eens goed naar de groepsfoto van onze nieuwe regering ...
--stop--
ik wéét gewoon dat ze allemaal het boek gelezen hebben!
--stop--
ik ben er trouwens ook zeker van dat ook ons koningshuis niet zo heel lang geleden een pakje van Amazone heeft ontvangen ...
--stop--
er staan echter ook enorm bruikbare zaken in
--stop--
bijvoorbeeld hoe je boodschappen zoals 'ik heb informatie', 'volg me' of 'ik word gevolgd' via de manier waarop je veters geknoopt zijn kan doorgeven
--stop--
natuurlijk ... dàt is de reden waarom je in Hollywoodfilms altijd ziet dat de held, die tijdens de Hadj ontmaskerd werd als zijnde niet miss Saoudi maar een ongelovige, achterna gezeten wordt door 20 tot de tanden toe bewapende Arabieren, plotseling stopt om te hurken en zijn veters anders te knopen
--stop--
kwestie dat zijn contactpersoon in Caïro door heeft dat hij achtervolgd wordt ...
--stop--
wie bedenkt er eigenlijk zoiets??
--stop--
soms heb ik een gevoel van: dàt kan ik ook!
--stop--
zo ook in deze
--stop--
en dus heb ik even een poging gewaagd om een paar spionagetruukjes bij mekaar te schrijven, allen gebaseerd op doorgedreven veterkunde
--stop--
ziehier het resultaat:
--stop--
tip 1 ---> je veters insmeren met choco
--stop--
wil zeggen: daarnet moest ik nog dringend kakken
--stop--
maar nu is het te laat
--stop--
tip 2 (speciaal voor de dames) ---> je veters insmeren met grenadine
--stop--
wil zeggen: jaja, het is weer die dag van de maand
--stop--
en de vijand heeft m'n inbrenghulzen gestolen!
--stop--
eerlijk gezegd, ik verwacht niet zoveel van de Sint overmorgen ...
--full stop--

10:19 Gepost door Geert in Telex van de week | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |