11/11/2009

11 november

ter compensatie van mijn vorig (ik geef toe: veel te lang) bericht nu even een kortgerokt blogje ...

11 November is hier in het dorp niet alleen de dag van de wapenstilstand, maar ook Sint Maarten (Sinte Mette om het eens met een plaatselijke tongval te brengen), een dag waarop de kinderen, sommigen verkleed met mantel en mijter, anderen zelfs te paard, maar de meesten gewoon met een reusachtige plastic zak voor de buik gebonden, van deur tot deur trekken met als enig doel voor ogen het op zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk snoep bij elkaar te zingen.

Ook onze kids hebben weer luidkeels deelgenomen, en de oogst mag overdadig genoemd worden. Ik denk dat er in onze snoepkast momenteel genoeg caloriëen liggen om een gemiddelde olifant gedurende de rest van het jaar van een speklaag te voorzien.
Ze kunnen er maar goed mee zijn hé ...

Misschien nog een kleine anecdote in verband met 11 november; eigenlijk was ik deze al volledig vergeten (doe ik meestal met m'n eigen stommiteiten), maar vorige week heeft een collega me bekend dat hij op 11 november altijd aan een, althans voor hem, zeer historische uitspraak uit mijn mond moest denken.
Een uitspraak die ik zo'n jaar of 4-5 geleden heb gedaan, het moet zo een week of 2 voor 11 november zijn geweest. Ik moest toen namelijk een afspraak maken om een bezoek te brengen aan het Toyota-depot in Keulen. Mijn Duitse collega's stelden een datum voor in de week van 11 november, waarop ik antwoordde dat dit moeilijk zou zijn want op 11 november viert de hele wereld feest, om te herdenken dat we .... eueueuh ....

hmmmm ... zelden heb ik zo sterk m'n woorden moeten inslikken ... ik wilde verder gaan met 'om te herdenken dat we de Duitsers in de pan gehakt hebben ...'.
Het werd 'om te herdenken dat we dan een dagje thuis mogen blijven ...'. Ik kan jullie verzekeren dat het héééééél stil was tijdens die vergadering. Eigenlijk ben ik blij dat mijn collega er na al die tijd nog plezier aan beleeft; zo is er toch nog iemand goed mee geweest.

Sindsdien let ik wel beter op mijn woorden, dat wel. Niet dat het iets uithaalt, maar ik doe m'n best, écht waar!
Het bezoek is er uiteindelijk gekomen, zij het een weekje later ...

22:05 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Tja...soms is het beter je tong in te slikken.

Gepost door: Tiny | 12/11/2009

Oeps; blijkbaar is het je niet kwalijk genomen want je werkt nog steeds bij Toyota.
Kreeg een hele vreemde reclame bovenin het scherm bij het openen van je blog........ iets over de mooiste inwoner van België. Dacht even dat je een nieuwe titel voor je blog had gemaakt.

Gepost door: JeeWee | 12/11/2009

Haha, vertaal die historische zin van jou in het engels en je ziet 'm zó uit de mond van John Cleese in Fawlty Towers rollen: "Don't mention the war!'

Gepost door: Fred | 12/11/2009

hihi, kan het me zo al voorstellen!
En gisteren was het inderdaad weer grote optocht in de Mechelse straten, vind het toch charmant dat die traditie hier blijft leven (gezien er zo veel tradities verloren lijken te gaan hé).

Gepost door: Ruthje | 12/11/2009

Oeps !!

Gepost door: Jacqueline | 12/11/2009

Geweldig! Ik zie het tafereel al zo voor me :-)

Die traditie van aan huis snoep rondhalen, doen wij in onze streek op Oudjaar. Weer of geen weer, alle kinders gaan van huis tot huis zingen en krijgen een snoepje of een centje.

Gepost door: Sandy | 12/11/2009

Herkenbaar ! Ik heb ooit aan een duitse moeten uitleggen waarom ik niet op 4 mei een wedstrijd in Berlijn wilde lopen.

Gepost door: Bjorn Paree | 12/11/2009

Tja, zoiets kan gebeuren hé ;-).

Gepost door: Wendy | 13/11/2009

jij ook altijd is echt iets voor jou he? maar dat houdt wel veel leven in de brouwerij toch?

je bent in ieder geval de bekenste man binnen Toyota.. weet alleen niet of dat nou positief of negatief is :)

Gepost door: Ronald | 13/11/2009

De commentaren zijn gesloten.