01/10/2009

Lachen met Geert voor het slapengaan

Slapen ... niet dat ik er ooit écht een probleem mee heb gehad, maar de laatste tijd lukt het me alsmaar eenvoudiger om dromenland zonder veel omwegen te bereiken.
Hoewel, dromenland ... vraag me niet om te vertellen waarover ik zoal droom; 'k zou het antwoord levenslang schuldig blijven. Niet dat ik daar dan weeral m'n slaap zou voor laten, want zoals gezegd slaap ik als een roosje.
---   Nu zou ik een leuk verhaaltje kunnen vertellen over het soort dromen die ervoor zorgen dat er doornen aan de roos komen, maar er lezen misschien wel kinderen mee hé ;-)   ---

Vorige week heb ik het zelfs gepresteerd om in slaap te vallen terwijl ik me aan het omkleden was om een avondlijke training te gaan volbrengen. Lag ik daar, weliswaar op bed, tussen m'n loopkleren; 't zal weer een mooi zicht geweest zijn ...

Redenen voor m'n intuïtief slaapgedrag zijn alvast niet ver te zoeken: op 't werk is 't de laatste tijd ontiegelijk druk, komt daar bij dat ik terug deftig aan 't trainen ben, en ook dat zal wel z'n steentje bijdragen.

Gisteren was weer zo één van die avonden dat ik me voornam om net voor het slapengaan nog eventjes wat te lezen maar de binnenkant van m'n oogleden zag nog alvorens ik m'n bladwijzer kon verplaatsen. Het was nog niet eens 10 uur 's avonds, kan je nagaan ...
Op zich was dit ook niet zo verwonderlijk, want ik moest vroeg uit de veren om een vliegtuig richting Praag te halen dat nog voor 6 uur 's ochtends het luchtruim zou opzoeken. Hoewel ik m'n reputatie van 'just in time' bij de check-in weer alle eer aan heb gedaan was het dus vroeg, heel vroeg, veel te vroeg.
Na een vermoeiende vlucht en een door wegwerkzaamheden hopeloos lange autorit volgde een vermoeiende werkdag, daarna een tempotraining in een plaatselijk park en tenslotte nog een etentje met het plaatselijke management. Geen wonder dat ik dus als een blok in slaap viel van zodra ik de zachtheid van mijn lakens mocht begroeten.

OK, zijn we d'r?
Was het dat??
Marathon Geert vindt het voldoende om vandaag gewoon iets te schrijven over slapen en moe zijn en zo van die dingen?
Hmmmmmm ... niet echt. Lees nog eens goed de titel van dit berichtje.
Doe maar, doe maar ... ik wacht wel even hier.

Pompompompompom ...

Tralalalalalalalaaaaa ...

Diedoedamdamdam diedoedamdam ...

OK?
Gelezen?
En??
Heb je't door??
Er staat toch 'lachen met Geert' hé???

Inderdaad ja ... en geloof me ... 'k mag weer fier zijn op m'n prestatie zulle ... (én ervoor zorgen da'k pas terug kom tegen de tijd dat ze m'n naam vergeten zijn ...)

Bon, hoe het begon ...
Ik was dus gaan lopen. In een hardloopshirt van Adidas. Met lange mouwen. Niks mis mee: mooie snit, leuke kleur, voelt goed aan. Alleen, het heeft de iets minder aangename eigenschap om nogal sterk naar zweet te ruiken nadat je erin gelopen hebt. Toegegeven, andere bloesjes ook, maar dit toch net iets meer. Ik ontdeed me dus van dit bezwete kledingstuk en hing 't de drogen over de radiator in de badkamer. Zo'n hoog model met rails, zodat je er iets kan over hangen. De badkamer is echter nogal klein, en de reukhinder groot, dus ging ik even naar het slaapgedeelte terug om m'n andere kleding uit te trekken.
In verband hiermee moeten jullie 2 heel belangrijke details weten:

  • ten eerste had ik m'n raam opengezet om een beetje frisse lucht naar binnen te loodsen;
  • ten tweede ... hmmm .... eigenlijk is dit een beetje een genant detail, maar ik heb de gewoonte om me op een (denk ik) originele manier van m'n onderbroek te scheiden (d, d!!!! ... scheiden met een D!!). Ik doe dit als volgt: ik trek ze naar beneden en stap er met het linkerbeen uit. Daarna zwiep ik met het rechterbeen zodat de onderbroek in m'n handen vliegt zonder dat ik me hoef te bukken. Praktisch hé!? Probeer het maar eens zelf ... je zal zien dat je nooit meer anders wil. Zorg er evenwel voor dat je dit niet probeert wanneer je acute aanvallen van diarree te verduren krijgt, want voor je het weet kan je de muren herschilderen, maar dit geheel terzijde.

Zijn jullie nog mee? Dus ... ik, kleren uitdoen, raam open, originele manier van onderbroek verwijderen, ok?

Geef ik me daar een zwiep met het rechterbeen, volg met m'n arendsoog de baan van het stuk textiel en zie ... ik zie ... ik zieieieie ... ik zie godverdomme dat de bedoelde elipsvormige baan die ik voor m'n zonet weggeschopte kledingstuk voorbestemd had niet in de praktijk gebracht wordt!!!!
Shit! (bij wijze van spreken hé ...)
Een goed verstaander kan het al raden zeker ... m'n boxershort vliegt niet in m'n handen maar katapulteert zich in plaats daarvan in een perfecte loodrechte door het venster, hopla, de straat op!! Een mens kan al eens geluk hebben ...
Omdat m'n beengezwaai toch wel een zekere impact had verloor ik zelfs pardoes het evenwicht. Vasthouden was de boodschap, maar omdat ik naast de (open) deur van de badkamer stond volgde ik het voorbeeld van m'n zonet verdwenen ondergoed en viel door het deurgat. Ik probeerde me nog tegen te houden, maar dit maakte 't alleen maar erger: in m'n val sleurde ik het zeepbakje van de muur, wat in scherven op de vloer viel.

Het was een zeer kleine ik die 10 minuten later als een dief in de nacht zijn boxershort van straat ging halen. Gelukkig is mijn hotel in een rustige wijk gelegen ... stel je voor dat je dit in een drukke winkelstraat meemaakt! Kan je 't nog gaan uitleggen aan de persoon met smetvrees die je welriekende broekvod tegen de knikker geworpen krijgt ...

Lieve mensen, verontschuldig me, maar morgen eens geen Telex: ik heb deze week nauwelijks de actualiteit kunnen volgen en dan is 't écht onmogelijk om iets deftigs uit de hoed te toveren.
Moest ik evenwel nog iets uit het raam kieperen deze avond, dan zal ik er morgen over berichten ... beloofd!

16:31 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

(Hardop) Lachen met Geert ! Lol …
Ik kan me het hele tafereel levendig inbeelden met de shit en alles erop en eraan.

En nu met een papieren zak over je hoofd langs de hotellobby :-)

Gepost door: frank spencer | 01/10/2009

hahahahihihi, merci voor weer die mooie grappige sfeerbeelden Geert!

Gepost door: Ruthje | 01/10/2009

Visualiseren. Beeld helder;-)

Gepost door: Tiny | 01/10/2009

LOL

Gepost door: Danniëlle | 01/10/2009

Dat wordt dus een andere orginele manier bedenken van onderbroek verwijderen.

Gepost door: Jacqueline | 01/10/2009

hihihi...t'is je vergeven hoor dat telexje van morgen...prettige avond nog.

Gepost door: natalie | 01/10/2009

heb je al eens geprobeerd die onderbroek (zonder diaree natuurlijk) op je hoofd op te vangen

Gepost door: hans | 01/10/2009

Onderbroekenhumor Blijft altijd leuk :)) Ik doe dat niet meer. Als ik elke 4 weken als ik schoon ondergoed aandoe die kunstjes uit moeten halen, haal ik mijn pensioen niet.

Gepost door: John | 01/10/2009

Recente rugklachten en dan heel lenig met je been gaan zwabberen in een acrobatieknummer voorbestemd om in het circus te doen?? Gelukkig geen ernstige blessuregevolgen.
Telex volgende week tip: rekenende minister(dan weet je al genoeg)

Gepost door: JeeWee | 01/10/2009

LOL
Gelukkig zat ik neer of ik had me een breuk gelachen...

Gepost door: Wim | 01/10/2009

@ Hans: heb ik al geprobeerd en lukte zelfs vrij aardig, maar ik mag niet meer van mijn vrouw ...

Gepost door: geert zelf | 02/10/2009

Praagse Lente: Sovjet tanks rollen de straten binnen.
Praagse Herfst: het regent Belgische herenondermode.

Gepost door: Rencapy | 02/10/2009

Wat ook leuk is is de onderbroek proberen op te vangen op je hoofd als een koksmuts.

Gepost door: Koen Martens | 02/10/2009

Methode Ik hanteer ook al jaren deze methode om mijn onderbroek uit te doen (waarbij ik dan soms het plafond probeer te raken). Fijn om te weten dat deze techniek ook door anderen toegepast wordt.

Gepost door: Hans | 03/10/2009

man man da's pas onderbroekenlol !
die vlieg in je kamer had weer hoogdagen !

Gepost door: jogginggirl | 03/10/2009

whaha.. je maakt mijn saaie werkdag weer gezellig geert! Thanks.. :)

Gepost door: Pieter de Boer | 03/10/2009

ik zie ALLES voor mij ;-) :-) :-)

Gepost door: Katrien | 03/10/2009

O.m.g. LOL Ik moest eerst even onder de tafel vandaan kruipen alvorens een berichtje te tikken.

Maar ik vind dat je morgen best even een telexje kunt maken over de nieuwe K3. Is het niet geweldig? Een Meppeler Mugje (zo noemen ze hier iemand die in Meppel is geboren, zo ook mijn dochters) in de populairste meidengroep van de Benelux. Ik vind het mooi :-)

Gepost door: Monique | 03/10/2009

ufo, nu kennen we het geheim ;-).

Gepost door: Wendy | 04/10/2009

Sterk bezig Geert.

Gepost door: Gert | 04/10/2009

Goh ongeloofelijk toch wat je allemaal tegen komt. 'k Lag hier ook plat van 't lachen. Sorry ! :)

Gepost door: Yves | 05/10/2009

De commentaren zijn gesloten.