27/09/2009

Startvak

Deze namiddag maak ik mijn rentree in het startvak.

De benen voelen niet super aan, maar dat hoeft ook niet; een prestatie van formaat zal er in geen geval inzitten, dus is het beter dat de puzzel bij een volgende gelegenheid in elkaar past.

Het hoofd ... tja, hoe zit 't daarmee? Er is enerzijds het competitieventje in mij dat altijd het onderste uit de kan wil halen, hoe diep of ondiep die ook is. Anderzijds valt 't me moeilijk om me volledig op te laden, en dat is toch iets wat ik heel hard nodig heb om het gebrek aan kwaliteit te compenseren (zelfkennis is het begin van alle wijsheid!).
Toegegeven, ik ben vanochtend al meer dan het landelijke gemiddelde naar het toilet gegaan, dus qua gezonde nervositeit sta ik dan weer wel scherp.

Ach, we zien wel ... ik zal zeker en vast 2 commentaren gedurende 10 kilometer meezeulen. Reacties op een blogje, eerder deze week:

  • "terug met de 2 voetjes op de grond", heet zoiets. Toch normaal Geert, dat het de 4e dag wat minder gaat na al 3 dagen getraind te hebben? Wat had je verwacht? Bekijk het zo: je gaat met wat minder zelfvertrouwen aan de start staan, maar je goede gevoel achteraf gaat des te groter zijn.
    Trouwens, lessen in relativeren heb jij niet meer nodig, je weet zelf waar je begin van het jaar "stak" . Dan is een mindere training nu toch maar een peuleschil, niet?
  • Wat me zo geweldig stoort aan het lopende blogvolkje is dat kleinzielig gepietepeuter over de minuutjes en secondjes die al dan niet gehaald worden. So what? Who cares?
    Als het nu zou gaan over semi- of fullprofs van 21 jaar die daarmee hun boterham verdienen, tot daar nog aan toe, maar de overgrote meerderheid is 40+ of zo, net als ik. En ik ben F*CKING blij dat ik mijn kilometerkes kan lopen, en waag het eens om mij aan te spreken over mijn 6min per kilometer


De eerste reactie was van Sandy, iemand wiens blog ik nog maar zeer recentlijk volg en dus eigenlijk niet echt ken, maar evengoed iemand met een zeer scherpe en duidelijke visie die ik zeer kan waarderen.
De tweede reactie komt van een andere nobele onbekende, voor zover ik weet zonder blog maar daar is nog nooit iemand voor terechtgesteld. Hij reageerde onder het pseudoniem 'Steenezel' (nét nu ik dacht alleen in de kudde te zijn :-) ), en ook hij sprak rake doch terechte woorden.


Morgen een verslag, geschreven met de voetjes op de grond, zonder gepietepeuter over secondjes, beloofd!
Tenzij ik een profcontract krijg voorgeschoteld natuurlijk :-)

12:01 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben benieuwd naar je verslag. t'zal wel niet met de voetjes op de grond zijn want daar kom je gen steek mee vooruit.

Gepost door: Tiny | 27/09/2009

ik ben benieuwd wat het is geworden

Gepost door: hans | 27/09/2009

Oh la! Succes in het starvak en ook daarna! Ik ben nog onder de 40, mag ik wel neuzelen over een toptijd?? :P

Gepost door: Pieter de Boer | 27/09/2009

Helemaal mee eens...op een secondje komt het al lang nie meer bij mij...als ik er maar van geniet...en dat doe jij beslist ook.

Gepost door: natalie | 27/09/2009

goed zo!! dat is de instelling. Nu weer terug in het startvak, die snelheid komt wel weer. Je bent een topper en ben benieuwd naar het verslag!

Gepost door: Ronald | 27/09/2009

that's the spirit ! Want 't is een hobby, dus bovenal : enjoy it ! ! En weet dat een aanzienlijk percentage vd 40 plussers niet eens aan 5 km lopen toe geraakt ! Waarmee tevens overduidelijk bewezen is dat een nog groter percentage niet eens aan 10 km geraakt...

Gepost door: jogginggirl | 28/09/2009

Yep En zo is het maar net. Bedenk dat hoe langzamer je loopt, hoe langer je geniet van het lopen. Daarom ben ik zo traag ;)

Gepost door: John | 28/09/2009

Inderdaad het gaat om secondes

Gepost door: koen | 28/09/2009

De commentaren zijn gesloten.