24/09/2009

De lift

Allereerst een kleine zucht van opluchting die verder niets te maken heeft met de rest van dit artikeltje ... OEF!
'OEF', omdat de Vansteenkiste die werd opgepakt wegens het met voorkennis verhandelen van Fortis-aandelen geen
beroemd blogger is.

En dan nu naar mijn verzuchting van de dag.

lift 2Ik neem niet graag de lift. Niet dat ik een of andere vorm van claustrofobie heb of vrijwel continue met een joekel van een erectie rondloop zodat de deuren niet kunnen sluiten. Nee, gewoon ... ik neem niet graag de lift.

Vooreerst is er het milieuaspect: een lift die gemiddeld gesolliciteerd wordt door de luierikken onder ons teneinde het leven op een andere verdieping verder te zetten verbruikt op 1 dag evenveel energie dan een gemiddeld gezin op 1 week tijd. Je kan je tegenwoordig weliswaar afvragen wat nu precies een gemiddeld gezin is, feit is dat er heel wat energie nodig is om een lift in werking te houden.
Uiteraard is er ook de parate fitheid van de mensheid. Of liever, het gebrek aan fitness. Op het werk neem ik zo veel ik kan de lift, en als er al eens iemand zich geroepen voelt om me te volgen, dan sta ik 2 etages hoger steevast in het gezelschap van een blaasbalg imiterende collega.
Het scheelt wel wat als je er zelf de gewoonte op nahoudt om zo af en toe eens wat te gaan lopen in je vrije tijd. Ik begin zowat te merken dat mijn collega's zo veel mogelijk vermijden om samen met mij van hoogte te wisselen. Steevast neem ik zo iemand bij de arm, weg van de liftkokers, richting trappenhal.

Wat me echter vooral stoort in een lift zijn de geuren die je worden opgedrongen. En je kan niet ontsnappen hé: eens de deuren dicht moet je de rit uitzitten.
Vandaag heb ik toch eens de lift genomen. 7 etages lang. Van -2 tot 5, het lijkt wel een weerbericht. Zo kon ik op nasale wijze proeven wie er zich de laatste 5 minuten allemaal in die kleine ruimte van nog geen 2 vierkante meter heeft bevonden.
Het meest duidelijk was het amper vervaagde parfum van de dame die op de 6de verdieping werkt. Een vleugje anijs op een bedje van rozenwater moet haar natuurlijke lichaamsgeur een beetje opsmukken. In de zomer, wanneer ze haar anatomisch verantwoorde lichaamsbouw op nadrukkelijke wijze etaleert door het dragen van nauwelijks verhullende kledij, wil ik haar nog wel pardonneren, maar in deze alsmaar kouder wordende druilerige dagen waarop ze bont draagt kan ze niet op mijn begrip rekenen. Ik heb niets tegen een vleugje parfum, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat een welopgeleide speurhond die 5 kilometer verderop een mooie boom aan het uitzoeken is thuiskomt met een neusontsteking omdat iemand vindt dat het flesje veel te duur betaalde odeur binnen de week volledig leeg moet.

Als wraak heb ik me voorgenomen om de volgende keer dat ik me samen met haar of één van haar collega-verstuivers in een lift bevind de uiensoep die ik daags tevoren heb genuttigd in gasvorm de vrije loop te geven. Uiteraard vlak voordat de deuren zich sluiten.
Dat zal ze leren!
lift 1

09:21 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

"Op het werk neem ik zo veel ik kan de lift" uuh?? Dat ruikt naar een foutje!!

Gepost door: Tiny | 24/09/2009

Als jij alle dagen uiensoep eet en de lift neemt, zal iedereen op den duur de trap nemen :)

Gepost door: Yves | 24/09/2009

dame ik zou wel eens willen weten of de deuren nog wel dicht kunnen nadat de dame met nauwelijks verhullende kledij is uitgetapt... eh is uitgestapt

Gepost door: RunningRonald | 24/09/2009

Hoe hoog is dat Toyota gebouw in Belgie ook alweer ? Haal jij ff die brief van de 20e etage ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 24/09/2009

een dame in nauwelijks vehullende kledij......... en ik maar denken dat je in de auto industrie werkt. Blijkbaar toch een andere branche.

Gepost door: JeeWee | 24/09/2009

ik neem morgen maar weer de trap

Gepost door: hans | 24/09/2009

Geuren Iets soortgelijks ook ooit meegemaakt, alleen geen bloemetjes en anijsgeur maar verschraald, oud zweet. Een lucht waar je plakjes van kon snijden... En bij de liftingang hingen niet eens gasmaskers.

Gepost door: John | 24/09/2009

Ik kan me bij de dame niet veel voorstellen, plaats eens een foto.

Gepost door: Koen Martens | 24/09/2009

Vansteenkiste ik had nonkel nochtans verwittigd ...

Gepost door: Koen | 25/09/2009

De commentaren zijn gesloten.