17/09/2009

Hartlsag

Elke hardloper, en bij uitbreiding ieder sportman die een beetje met z'n prestaties begaan is, wordt regelmatig geconfronteerd met z'n hartslag.
Lopen in zone 1, 2, 3 of wat mij betreft elfendertig: het is gebaseerd op een berekening die begint bij je maximale hartslag.
Wil je weten of je overtraind bent? Heel eenvoudig: check je hartslag in rust.
Wil je weten of je intensief getraind hebt? Simple comme bonjour: je hartslaggrafiek vertelt alles wat je weten wil.
Wil je weten of je gisterenavond na het eten van die giftige mossel overleden bent? Geen probleem: efkes je pols nemen en je weet 't meteen.

Je ziet het: alles staat of valt met je hartslag.

boeteSinds gisteren heb ik een nieuwe manier gevonden om in recordtempo je hartslag van tamelijk rustig naar 2 keer HSmax te jagen: lees je ochtendpost!

Dat is 't?
Yep, dat is 't!

Gisteren eens toegepast en hopla ... hartslag 200 in no time! Ik denk zelfs dat m'n lichaamstemperatuur met 2 graden is gestegen, louter en alleen maar door de wrijving van mijn bloed tegen m'n aderwanden, zo snel ging 't.

Nu moet ik eerlijkheidshalve wel 2 zaken toegeven:
--> ten eerste lees ik m'n ochtendpost 's avonds;
--> en ten tweede: je moet wel een beetje 'geluk' hebben om dit fantastische resultaat te boeken.

Ik vernader mij klaar (of iets in die strekking) ... in de post gisteren vond ik een enveloppe van de federale overheidsdienst financiën. Niets speciaals, die kennen mij al zeer goed sinds de dag dat ik m'n firma heb opgericht en regelmatig nodigen ze me uit om eigenhandig de diepste putten in de staatskas te herleiden tot de prijs van een klein brood door het storten van je-kan-het-zo-gek-niet-bedenken-of-ze-hebben-er-wel-een-belasting-voor.
Nu beantwoorden al die sponsoraanvragen vanwege de overheid aan een bepaald profiel: er zit een zekere periodiciteit in, ze zijn opgesteld in een taal waardoor een student rechten weet waarom hij naar school gaat en ze zitten in een gesloten enveloppe.

Nu, wat bleek gisteren? Het traditioneel ontaarde taalgebruik was aanwezig, maar de enveloppe was open. Nu ja, misschien bespaart de overheid tegenwoordig ook op speeksel, dacht ik, en dus stelde ik me verder geen vragen en begon aan m'n eerste poging om het mij vreemde taaltje te begrijpen.

Vooreerst: de hoofding.
De hoofding leerde me dat het de dienst 'Domeinen en penale boeten' was die me tot haar pennevrienden rekende. Oef, want hoewel er een zekere rijmfactor aanwezig is klinkt het al een pak beter dan 'Aambeien en anale boeten'. Anderzijds, het kan gezelliger.

Verder: de feiten.
Blijkbaar heeft de politierechtbank geoordeeld dat ik (hoewel: er staat letterlijk "identiteit bestuurder niet meegedeeld") de een of andere verkeersovertreding heb begaan die erg genoeg was om tot vervolging over te gaan. Welke overtreding precies, dat staat er niet. Wél staat er dat gezondigd werd tegen artikel 49art67ter al. 1&2 KB 16.03.1968, maar ze konden er evengoed in de originele taal citeren uit de Kamasutra, hoofdstuk 2ter3bis, pagina 24 alinea anderhalf van 67 voor Christus; zonder prentjes begrijp ik ook dat niet. Dat het geen kattepis is moge echter duidelijk weze aan het bedrag: niet alleen 275€ boete, maar ook nog eens 137,5€ voor het slachtofferfonds (huh?) en 81,63€ gerechtskosten leveren een totaal op van 494,13€.
Ah ja, de feiten dateren van 21/02/2008, het vonnis werd geveld op 9/02/2009 en er staat dat ik 2 maanden de tijd heb om bezwaar in te dienen. Handig, als je het factuur meer dan 6 maand na datum krijgt ...

Ook nog: het besluit.
De betaling dient te gebeuren voor 6/12/2009 (inderdaad ja: Sinterklaas!), afbetalingen worden niet toegestaan en als ik het aandurf om niet meteen in boetekleed en de handen geboeid deze financiële kastijding te aanvaarden komt er een deurwaarder op de koffie (black and no sugar, like my victims).

Zoals ik al zei: mijn hartslag zat vér boven z'n maximum, en dit zonder één meter te lopen.
Er zijn ook wel enige eigenaardigheden in dit verhaal: ik heb nooit enige convocatie vanwege de politierechter mogen ontvangen én, vooral, het schrijven was gericht aan een zekere bvba. Nu heb ik wel een firma, gedomicilieerd op mijn privé-adres, maar met een andere naam dan vermeld op het vonnis (vermelden doe ik om begrijpelijke redenen niet), en mijn firma opereert ook onder een andere vennootschapsvorm dan bvba.

Dus ik vanochtend meteen bij het openen van de loketten naar de mevrouw van de ana..., eueueh, sorry, penale diensten gebeld.
De eerste mevrouw werd heel stil toen ik m'n verhaal deed, verontschuldigde zich met de woorden dat ze nog maar pas in dienst was en dit soort moeilijke dossiers nog niet goed begreep (allez, ik was al niet meer alleen) en me daarom met een collega ging doorverbinden.
Deze meer ervaren dame (ik verwijs uitsluitend naar werkervaring) begreep mijn probleem wel, maar kon er verder weinig aan doen. Ik kon zelfs niet te weten komen of het wel degelijk om een overtreding met mijn firmawagen ging, want de rechtbank geeft zoiets blijkbaar niet door. Kunnen jullie je dit voorstellen? Niemand kon me bevestigen of het mijn wagen betrof of zelfs maar over welke overtreding het ging. Mij lijkt dit meer op het soort rechtspraak dat je mag verwachten in een vroegcommunistisch regime waarvan de opperrechter net het boek 'Inquisitie voor beginners' heeft gelezen. Moest je je ooit afvragen waarom er zo weinig mensen nog vertrouwen hebben in ons rechtsapparaat, je mag me gerust ne keer bellen ...

Uiteindelijk begon er gelukkig ook in het diepe duister van de dienst Domeinen en, jawel, penale boeten een lichtje te dagen, want na een beetje research van de dame aan de telefoon bleek het om een vergissing te gaan. Alles klopte, behalve het adres. Waarom toevallig mijn adres op de brief is verschenen kon niet verklaard worden, maar kom ... 't was opgelost. Zucht, zucht, driewerf zucht!

Ik probeerde nog even mijn voordeel te halen met de vraag of ik nu geen beroep kon doen op een tegemoetkoming van het op de brief vermelde hulpfonds voor slachtoffers, maar blijkt dat dit niet bestemd is voor slachtoffers van incompetente overheidsdiensten.
Spijtig ...

Kleine bedenking: waarom moet ik altijd zoiets meemaken? Ik moet in mijn vorig leven nogal een smeerlappeke geweest zijn of toch op z'n minst een hond die constant in huis kakte ...


Ah ja, ook gisteren: 2de training van m'n nieuw schema, en 't ging weer super ... hopelijk ben ik niet geflitst ...

12:18 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Man man. Jij komt ook wat tegen. Alee veel succes met je nieuw schema in elk geval.

Gepost door: Yves | 17/09/2009

Met een instantie die zo werkt zal er op z'n minst nog wel een aanmaning volgen! Ach vergissen is menselijk..toch.

Gepost door: Tiny | 17/09/2009

De "Kleine bedenking" ... is misschien toch niet zo klein :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 17/09/2009

In de categorie "lachen met Geert" is dit toch wel een heel specialleke, eentje om in te kaderen ;-)
Veel succes met het nieuwe schema.

Gepost door: philippe | 17/09/2009

Pff amaai zeg!! Ik zou ook schrikken van zo'n brief, gelukkig is alles terug in orde.

Gepost door: Wendy | 17/09/2009

"giftige mossel ??" .. zeker weten dat het geen Zeeuwse mossel betreft.

Gepost door: Jacqueline | 17/09/2009

Ook gister bij je training geen bedrijfsauto van de federale ondergepoept ofzo?? Heb je straks alsnog een prent in de bus...

Gepost door: Pieter de Boer | 17/09/2009

Schema En hoe het verkennend gesprek bij Rudi verlopen?Op eigen kracht verder of toch zinnens om er een vervolg aan te breien?

Gepost door: Hank | 17/09/2009

wat is dat? een Hartlsag ;-)

Gepost door: hans | 17/09/2009

't was toch geen boete voor het rijden me een wagen met te weining zitplaatsen?

Gepost door: Wim | 17/09/2009

Goed om weten dat jij ook een sponsorbudget hebt.

Gepost door: Marc | 17/09/2009

Aha. Ik dacht nog even aan die arme Nigeriaan die mij mailde en wiens rijke broeder vast zit en waarvoor je even geld over moet maken (ik kan je z'n emailadres geven als je interesse hebt haha). Of beweer ik hiermee dat die belastingbroeders ook tuig zijn...? Amai, oppassen. Laat mij maar bij de damloop de hartspier in overdrive gooien.

Gepost door: Falco | 17/09/2009

inderdaad een goede vraag...waarm komt dit altijd bij geert terecht :-) toeval bestaat niet.
Mooie loopplannen!!

Gepost door: martine | 18/09/2009

waarom? ik weet wel waarom, anders missen we deze juweeltjes!! Heb weer heerlijk gelachen.. super begin van het weekend.. iets anders.. heb begrepen dat we Utrecht gaan lopen? Volgens ene B. (zie mijn blog)

Gepost door: RunningRonald | 18/09/2009

Sponsorgeld ? dan weet ik wie bij de volgende 12 uurs estaffete de kleding gaat verzorgen.

Gepost door: Koen Martens | 18/09/2009

lezen Je weet vast niet of die overheidsdienaren vaste volgers van uw Blog zijn. Dan is het logisch dat ze zo af en toe een bijdrage willen leveren daaraan.

Gepost door: JeeWee | 20/09/2009

het blijft leuk Ik zit steeds te lachen achter de pC bij het lezen van je speciaal soort verslag,jij hebt er echt talent voor Geert,het blijft plezant

Gepost door: patrick aerts | 20/09/2009

Nou Ik had toch echt verwacht dat je met plezier een extra storting in de staatskas zou doen, ongeacht de foute adressering :) Wees blij dat het in België was, bij ons zou het snel niet opgelost zijn.

Gepost door: John | 20/09/2009

De commentaren zijn gesloten.