10/09/2009

Size matters

size matters 4Nooit was ik de grootste van de klas. Evenmin ben ik in centimeter uitgedrukt ooit het kneusje geweest, maar de grootste dus zeker niet. Opvallen op een klasfoto moest ik op een andere manier doen. Zo herinner ik me ooit een foto, als het mij nog goed voorstaat  moet dit in het 5de leerjaar van de lagere school geweest zijn, waarop iedereen prachtig uitgedost en steevast met de haren in een klinisch perfecte haarlijn geföhnt zijn meest beminnelijke glimlach aan de wereld toonde. Iedereen, behalve ... hoe raadt u het? ... ik.
Want hoewel ik de loopsport als dusdanig nog niet had ontdekt oefende het schoolsportveld zelfs tot op het allerlaatste moment voor het nemen van de klasfoto een dusdanig onweerstaanbare aantrekkingskracht op me uit zodat ik daar compleet bezweet met het hemd uit de broek in een tijd dat dit nog helemaal de mode niet was en de haarborstels weerspannig in alle behalve de aanbevolen rijrichting wijzend te blinken tussen mijn afgeborstelde klasgenootjes.

Opvallen omdat ik de grootste van de klas was? Dat dus niet.

Nu, na al die jaren besef ik pas dat dit mijn genetisch bepaald ongeluk is, want, zo blijkt uit een recent 'wetenschappelijk' Brits onderzoek, grote mensen zijn gelukkiger.
size matters 1Inderdaad, research heeft uitgewezen dat grote mensen imposanter overkomen, meer kracht en viriliteit uitstralen en zich dominanter opstellen, zodat ze gemiddeld bijna automatisch meer vrienden hebben en van een hogere opleiding kunnen genieten. Die betere opleiding zorgt dan weer voor een hoger inkomen (gemiddeld 2 %) en dat is dan weer de springplank naar meer geluk. Alsjeblief.
Pas op, er is ook een 'té' in het verhaal, want wie té groot is wordt dan weer als een afwijking bekeken door de maatschappij, en dus vervallen alle bovenstaande voordelen.

Nu wil ik niet elke dag mijn kritische zelf aan het woord laten, maar telkens wanneer ik een beroemdheid van dichtbij mag aanschouwen, verbaas ik me er over hoe klein die wel zijn. Zo stond ik ooit naast Véronique De Cock, in mijn ogen zowat de mooiste Miss die ons land ooit gekend heeft, en die is dus niet van de grootsten hé!? 't Zelfde kan gezegd worden van Sergio: struis geval en groot lawaai, dat wel, maar eveneens een klein dutsle. Naar 't schijnt heb ik ook al eens naast Ben Crabbé en Walter Capiau gestaan, maar daat moet ik over hebben gezien want ik herinner me er niets van. Anderzijds moet ik vaststellen dat de meest geslaagde topmanagers van grote bedrijven die ik al live heb mogen aanschouwen inderdaad mijn blikken tot een hemelwaartse beweging dwingen wil ik oogcontact maken.

size matters 3Kleine kanttekening bij dit onderzoek: het 'size matters'-concept is enkel geldig voor mannen. Vrouwen hebben andere parameters om succes en geluk te bepalen. Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar volgens mij hebben ze het hier over dikke tetten (lap, seffens een klacht van de Skynet-censuur aan mijn been ... dedzju toch ... en mijne backspace-toets is kapot dus moet ik het wel laten staan ... oh, wat had ik graag wat groter geweest ...)

Ach ja, ieder zijn waarheid ... eerder deze week ging het op de radio over een ander zogenaamd wetenschappelijk onderzoek waaruit bleek dat mannen minder problemen hebben met homosexualiteit dan vrouwen. Jaja, da zal wel. Maar ze hebben dan weer een hekel aan jeannetten zeker?? Pffffff ... voor de liefhebbers: vrouwen zijn dan weer socialer en aldus kan de tafeltenniswedstrijd tussen mannen en vrouwen nog een tijdje doorgaan.

Het enige wat ik de afgelopen week heb ik kunnen vaststellen dat Vlaamse vrouwen een pak beter tennissen dan dat Vlaamse mannen kunnen voetballen. Daar heb ik niet eens een wetenschappelijke studie voor nodig gehad!
size matters 2

08:29 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Bij welke lengte van de heren ligt de grens tussen groot en te groot??

Gepost door: JeeWee | 10/09/2009

@ Jeewee volgens wat ik heb gehoord is tot 1m96 een garantie tot succes; hoger is freakish ;-)

Gepost door: geert zelf | 10/09/2009

Yelena Isinbaeva is ook niet de grootste... check http://www.youtube.com/user/BjornParee

Duizend maal excuses dat ik niet aan de handtekening gedacht heb. Heb nog wel aan U gedacht en bij deze wil ik alvast vragen om Vrijdag 27 augustus 2010 vrij te houden !!!

Gepost door: Bjorn Paree | 10/09/2009

! Lap, ik was net uit mijn kleine mensen depressie gegroeid en dan schrijf je weer zoiets ! Als succes stijgt tot 1.96 dan mag ik me al zeer gelukkig prijzen met het leven dat ik nu heb !

Gepost door: wim | 10/09/2009

Komt iemand van 1.62 met zijn voeten aan de grond? Komt iemand van 1,96 met zijn voeten aan de grond? Of iets verder? Ik denk van niet.

Gepost door: Tiny | 10/09/2009

Ik weet zeker dat ze bij vrouwen "hersenen" bedoelen !!!

Gepost door: Jacqueline | 10/09/2009

Vlaamse vrouwen kunnen ook een pak beter Tennissen!

Euhm, en voor de rest geldt dat vrouwen ook vinden dat size matters volgens mij... Maar of dat daadwerkelijk met de lengte van je lichaam, of van lichaamsonderdelen te maken hebben, dat moet je aan Yolanthe van Kasbergen navragen.... :P

Gepost door: Pieter de Boer | 10/09/2009

Is de onderste foto uit het familie album?

Gepost door: Koen Martens | 11/09/2009

Formaat Lullig wordt het dus echt als je groot bent en nog steeds niets voorstelt (als man). Ach je weet het, er zijn kleine leugens, grote leugens en er zijn statistieken....

Gepost door: John | 12/09/2009

De commentaren zijn gesloten.