08/09/2009

Hoofddoek

Zelden neem ik op mijn blog een politiek of sociaal standpunt in, maar de laatste weken/maanden probeert men me met zodanig veel passie uit m'n schelp te krijgen dat ik het niet kan laten om even te reageren. Het gaat 'm inderdaad over het fameuze hoofddoekverbod dat het atheneum van Borgerhout heeft uitgevaardigd.

Even een beetje duiding voor onze Nederlandse vrienden die vanuit hun veilige rustige landje hier niet eens zo ver vandaan de debatten niet hebben kunnen volgen: het atheneum in Borgerhout heeft aan het eind van vorig schooljaar meegedeeld dat het dragen van een hoofddoek binnen de schoolmuren niet langer toegestaan is. Reden zou zijn dat het dragen van dit 'kledingstuk' niet langer een vrije keuze zou zijn binnen de moslimgemeenschap

hoofddoekEerst en vooral wil ik al opmerken dat de recente gebeurtenissen de schooldirectie gelijk geven: schoolboeken werden verscheurd, namen van moslimmeisjes die het nieuwe schoolreglement netjes naleefden werden obstentatief op de speelplaats genoteerd door 'geloofsgenoten', schoolmuren besmeurd met graffiti, kinderen onder druk gezet om te spijbelen, enfin ... een vorm van democratie die we hier de laatste 60 jaar niet meer gezien hebben werd (en wordt) voluit toegepast.

Ik krijg zo stilaan genoeg van dat hele moslimgedoe: er is reeds een verbod op crusifixen en kerstbomen (!) in de Belgische openbare gebouwen terwijl iedereen het normaal vindt dat het suikerfeest een algemeen aanvaardbare reden voor gewettigde afwezigheid moet zijn.

En toch is er ook een onmiskenbaar voordeel aan het dragen van een hoofddoek. Zo was ik gisteren vertrokken voor een ontspannen rondje van 10 kilometer. Na 4 kilometer begon het me te dagen dat ik beter een toiletbezoek aan m'n vertrekritueel had toegevoegd, na 5 kilometer dacht ik dat het nog wel even ging, rond 6 kilometer bracht de heer bruine ridder op een vrij expliciete manier de boodschap overkomen dat hij er echt wel uit wil en rond 7 kilometer stond ik ter plekke te trappelen op zoek naar een mooie plek alvast het laatste deel van de kabouterdans in de praktijk te brengen.
Nu stond ik daar op een vrij onmogelijke plaats: op de vaartdijk aan een spoorwegovergang. Aan de ene kant van de spoorweg was de zijingang van het dierenpark Planckendael, wat geen optie is want het zal je maar gebeuren dat de conciërge (wiens woning aan die kant van het park ligt) net besluit om op dat moment even de beentjes te gaan strekken. Aan de andere kant van de spoorwegbrug is het struikgewas zodanig dicht en voorzien van stekels dat ook dit niet tot mijn favoriete kakplaatsen kon gerekend worden.
Maar ... er loopt een zeer rustige straat langsheen het spoorwegtraject. De kans op verkeer in deze straat is om 10 uur 's avonds vrijwel nihil, en dus moest ik enkel uitkijken dat ik niet te veel in het zicht van collega-lopers. Gisterenavond waren er namelijk nogal veel lopers op pad, ziet u.

Soms heb je het gevoel dat God je goedgezind is, en dit was zeker zo één van die momenten, want noch geen 5 meter in die straat vond ik een mooie grasstrook, afgescheiden van de vaart door het eerder vermelde struikgewas, en voor mij een mooie hoge haag. YES! YES! Driewerf YES!
Zo gebeurde het dat ik zonder enige obscene bijbedoeling de broek liet zakken om persoonlijk kennis te maken met de heer Bolus.

Maar ... maar ... vraag me niet waarom, maar het woordje 'maar' is zowat de meest gebruikte lettercombinatie op mijn blog ...

Maar ...

Soms heb je het gevoel dat God je slechtgezind is, en dit was zeker zo één van die momenten, want nog maar net gehurkt en krachtig duwend werd ik opgeschrikt door een stevig uit de kluiten gewassen Dobbermann die het niet zo begrepen had op mijn manier van ecologische bemesting. Het wildebeest ging ouderwets hard tekeer, en moest het niet worden tegengehouden door een zware metalen poort dan stond ik nu waarschijnlijk dit bericht al rechtstaande te typen. Een metalen poort dus, gelukkig maar. Veel tijd om de kunstig aangebrachte smeedijzeren ornamenten van mijn redding te bewonderen had ik echter niet, want door het viriele bewegen van de hond werd een automatisch licht met installatie nét achter de poort gewekt. Blijkt dus dat ik aan het einde van een oprit netjes m'n gevoeg zat te doen. Low profile geschijt was er niet langer bij, want ik zat daar netjes belicht door ettelijke Watts aan helder wit licht, terwijl een volwassen caniër ook aan blinden en slechtzienden duidelijk maakten dat er hier wel wat te beleven viel. Voeg er nog aan toe dat ik nog steeds met trots m'n fluo hesje droeg waar in grote contrasterende letters de slogan 'Zichtbaar veiliger' op te lezen staat en je hebt 't complete plaatje.

boltIk zweer het, nooit eerder heb ik zo snel dit soort job afgehandeld; ik leek wel de Usain Bolt van de ontlasting! Een zegevierend gebaar à la Bolt heb ik niet gemaakt, want ik kon niet snel genoeg weg zijn. Stel je gewoon even voor dat de heer des huizes even was komen kijken naar de reden waarom z'n viervoeter zo hard van leer trok ... knoop maar eens een normaal gesprek met die mens aan hé, als je daar zit zoals ik, in m'n fluo hesje ... 'Hallo, goeienavond ... 't is nog goed weer hé, voor de tijd van 't jaar ... jaja ... heeft u ook soms het idee dat het gras aan de andere kant steeds bruiner, eueueueuh ... groener is? Tja ...'

Ah ja, en 't voordeel van het dragen van een hoofddoek, vraagt u zich af? Wel ja, ik had geen toiletpapier bij me, en indien ik een hoofddoek zou gedragen hebben ... inderdaad ja ...

09:18 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

oh my god ik zie het al helemaal voor me hoe je daar in dat velle licht zit... En dan die hond! Volgende keer toch maar een beter plekje uitzoeken.... haha

Gepost door: Patricia | 08/09/2009

hoofddoekje meesterlijk verhaal.... ik vroeg mij al af wat nou het verhaal van het hoofddoekje is.. Volgende keer gewoon je handschoenen aandoen.. dan heb je altijd je wc papier bij je!! (maar dan geen handjes meer geven na afloop!)

Gepost door: RunningRonald | 08/09/2009

Awel, vroeger mochten ze bij ons op school ook al geen hoofddoeken dragen, niemand die daar een probleem om maakte, voor de schoolpoort deden die hun hoofddoek uit, en na het school ging die terug aan. Zoveel gezever voor niks! En over poep afkuis probleem, je kan ook doen zoals de hondjes, met je benen open over de grond schuren, lijkt goed te werken!

Gepost door: Wendy | 08/09/2009

merci voor the mental picture ;-)

Gepost door: Ruthje | 08/09/2009

knap verslagske Geert Ik ben een sukkel op politiek gebied en het interesseerd mij ook matig(politiek), doch mijn standpunt in deze is erg simpel,stuur 1000 vrouwen naar die moslimlanden, en die zouden dan naar school gaan zonder hoofddoek, want anders zal er eens publiciteit aan worden gegeven, ik denk het niet, hoofddoek op of...bol eraf! Waneer begrijpen de juiste personen, dat die mensen geen eisen te stellen hebben in hun gastland?Als je gezien hebt dat de koning en koninging op tv zijn verschenen en zij had geen hoofddoek op! Laat ons eerlijk wezen en besluiten dat Belgie niet meer bestaat en nu ABSURDISTAN noemd.

Gepost door: patrick aerts | 08/09/2009

knap verslagske Geert Ik ben een sukkel op politiek gebied en het interesseerd mij ook matig(politiek), doch mijn standpunt in deze is erg simpel,stuur 1000 vrouwen naar die moslimlanden, en die zouden dan naar school gaan zonder hoofddoek, want anders zal er eens publiciteit aan worden gegeven, ik denk het niet, hoofddoek op of...bol eraf! Waneer begrijpen de juiste personen, dat die mensen geen eisen te stellen hebben in hun gastland?Als je gezien hebt dat de koning en koninging op tv zijn verschenen en zij had geen hoofddoek op! Laat ons eerlijk wezen en besluiten dat Belgie niet meer bestaat en nu ABSURDISTAN noemd.

Gepost door: patrick aerts | 08/09/2009

Shit Shit wat een verhaal!!!

Gepost door: M@urice | 08/09/2009

Burka had misschien nog beter geweest. Kwestie van te kunnen schuilen in een tent om te sch.......

Gepost door: Wim | 08/09/2009

Altijd succes Poep en plas doen het altijd wel, hahahaha! Maar even over hoofddoeken...ik ben tot de conclusie gekomen dat het in sommige gevallen verplicht moest worden om hoofddoeken en burka's te dragen...het zicht op wat eronder zit maakt een mens ook niet vrolijk.

Gepost door: John | 08/09/2009

Hmm, ook je gedachtengoed is redelijk bruin. Hopelijk houd je je aan je belofte en gebeurt dit maar zelden.

Gepost door: Jamal | 09/09/2009

@ Jamal kijk, net dàt is mijn grootste kritiek op de moslimgemeenschap: ofwel ben je voor, of wel ben je extreem-rechts. Zelfkritiek is ook een deugd, m'n beste ... 't zou niet slecht zijn om dit eens toe te passen.

Gepost door: geert zelf | 09/09/2009

OK Geert, ik besef bij herlezing dat mijn eerste reactie wellicht ongepast en te impulsief was. U mag ze gerust verwijderen. Ik ben in de eerste plaats gewoon loopfanaat en liefhebber van uw "kleurrijk" taalgebruik.

Gepost door: Jamal | 09/09/2009

nog ne keer @ Jamal zie je wel ... met een beetje humor komen we al goed genoeg overeen om samen ne muntthee te gaan drinken (waterpijp is niet goed voor een loopfanaat): 'kleurrijk taalgebuik' ... 'k had 't zelf niet beter kunnen verzinnen ;-)

Gepost door: geert zelf | 09/09/2009

De commentaren zijn gesloten.