03/09/2009

Bestolen!

Vanochtend wachtte me een onaangename verrassing toen ik me mentaal helemaal had opgeladen om per wagen naar 't werk te vertrekken: het protier aan de voorzijde langs de passagierskant stond open! 
Nu durf ik al wel eens iets vergeten, dat wel, maar m'n auto is toch steeds goed afgesloten; hoe zou je zelf zijn in deze bange tijden van mord, brand en plundering!? Nader onderzoek leerde me dat ik niet de laatste mijner zinnen aan het verliezen ben, maar wel dat autoschuimers vannacht mijn wagen  hebben uitgezocht om een lekker robbertje pikkedief mee te spelen! Het kleine ruitje vooraan de wagen werd ingeslagen, en aldus kon de bande de crapules zich toegang tot mijn wagen verschaffen.
Gevolg: GPS weg (lag netjes in het handschoenkastje, maar ja ...), zonnebrillen weg (da's nog het minste), maar vooral: boorddocumenten foetsie en, hou jullie vast, m'n autostoelen zijn ook spoorloos!

Inderdaad ja ... 5 autostoelen vertrokken met de noorderzon. Gelukkig heb ik een wagen met 7 zitplaatsen zodat ik geen gebruik moest maken van staanplaatsen om naar het politiekantoor te rijden.

En dus kan het geloop beginnen: politiekantoor heb ik al achter de rug, nu volgt nog de garage, de verzekeringsmaatschappij en de 300 instanties die je in België moet motiveren om al je documenten terug te krijgen.
Ach ja, waarschijnlijk zit ik vanaf vandaag aldus onze regerende minderheid ook met een ingebeeld onveiligheidsgevoel hé ...

Maar ... wat helpt er beter tegen dit gevoel dan een streepje humor zo nu en dan? Inderdaad: niets! Sterker nog, je kan er niet snel genoeg mee beginnen, en dus was de eerste persoon die ik vanmorgen tegenkwam slachtoffer van dienst. Dat het de politieagente was die m'n verklaring afnam moge geen excuus zijn ... een greep uit de debatten:

- Zij: "Van welk type waren de gestolen zonnebrillen?"
- Ik:  "Zo van die donkere ..."

- Zij: "Dus de wagen staat op naam van uw firma ... kan u mij de activiteiten van uw firma kort omschrijven?"
- Ik:  "Prostitutie"

- Zij: "U verklaart dat uw autozetels gestolen zijn en met de wagen hier bent ... hoe heeft u dit gedaan?"
- Ik:  "Ik heb een grote rugzak"

Om kort te zijn ... mijn populariteit bij het politiekorps is waarschijnlijk ook vandaag weer niet gestegen. Anderzijds, de dame kon er goed mee lachen en 't zal voor haar ook wel eens leuk zijn om geen cleptomanische Molukker met pyromane neigingen aan een kruisverhoor te onderwerpen.

Oh ja, ook m'n binnenkomer aan de loketten van het Mechelse politiekantoor vond ik zelf wel best origineel:
"Ik heb het er persoonlijk moeilijk mee om ten overstaan van u toe te geven, maar ik sta hier net over jullie kantoor onwaarschijnlijk fout geparkeerd ... is dat een probleem?"
Een parkeerticket in Mechelen: €2,5-; een parkeerboete: € 50,-; het gezicht dat de receptioniste trok: PRICELESSSSSSSSS!!!

zetel versoEn dan nu vertrek ik nu op een lange administratieve overlevingstocht doorheen de papieren mallemolen van verzekeringspapieren, inschrijvingsdocumenten, gelijkvormigheidsattesten en dergelijke meer.
Indien er iemand weet heeft van een bende Roemenen, Polen, Serviërs, Albanezen, Ninovieters of Amsterdamse inwijkelingen die autostoelen voor een Toyota Avensis Verso te koop aanbieden, gelieve me op de hoogte te brengen!

10:03 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Je auto reed in elk geval een stuk lichter!

Gepost door: Tiny | 03/09/2009

Slimoren Ik had zeker de twee achterste zetels laten staan!

Gepost door: Koen | 03/09/2009

zucht
zucht
zucht
what's the world coming to...
hopelijk vatten ze de daders in de kraag, maar met ons fantastisch werkende politiediensten zou ik er niet te veel op rekenen...

Gepost door: Ruthje | 03/09/2009

Stoelendans Waarschijnlijk waren het politici die weer eens een aantal "zetels" moesten inleveren...

Gepost door: John | 03/09/2009

Gelukkig was je de airbag ook niet kwijt. Dat schijnt de laatste tijd ook de nieuwe mode van de Polen ofzo te zijn.

Gepost door: Yves | 03/09/2009

Man man man ... wat is da toch allemaal. In wa voor ne wereld leven wij nou...

Gepost door: natalie | 03/09/2009

Hier in de buurt pikken ze de airbags uit opels, maar diefstak van autozetels is nieuw voor mij, nog nooit gehoord! Die mannen waren toe aan een nieuw salon zeker.

Gepost door: Wendy | 03/09/2009

triathlon Effe over je vorig bericht. Welkom in de mooie wereld die triathlon heet. Let wel op. Eens je er één keer van geproefd hebt, is er geen weg terug. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb ...

Gepost door: Hank | 03/09/2009

Crimineel!!! Het is toch niet te geloven. Ja dan kom je wel in een bureaucratische mallemolen terecht. Sterkte Geert!!

Gepost door: Keesdeloper | 03/09/2009

Criminelen Verdorie, ik dacht dat ze in Belgie geen criminelen hadden .....

Gepost door: M@urice | 03/09/2009

ben ik nog 2 zetels vergeten. shit. ;-).. balen zeg.. zeker dat papierengedoe. sterkte

Gepost door: hans | 03/09/2009

Late wij nu net gisteren een via marktplaats een nieuwe toyota fauteuil hebben gekocht, hij zit wel verrekte lekker.

Gepost door: Koen Martens | 03/09/2009

Te gek voor woorden...

Gepost door: Wim | 04/09/2009

toyota ruim een voordeel, je hebt nu wel alle ruimte voor een bloggersfeestje in je auto. Let the party begin.. of zo?
Heb je als gekeken in de schuur van je USSR buurvrouw?

Gepost door: RunningRonald | 04/09/2009

regen hopelijk heeft het niet geregend na de inbraak, anders had je ook nog wateroverlast.(hoe zit het met de doorroestgarantie van binnenuit bij Toyota??)

Gepost door: JeeWee | 04/09/2009

lachen bij de flikken sebiet geloofden ze u nog niet met al uw zottigheden... Ben je er zeker van dat ze wel degelijk de aangifte intikten op hun Pc ?

Gepost door: jogginggirl | 05/09/2009

is ons ook overkomen hallo Geert, we lazen je blog en ons is het dit weekend overkomen. In de nacht van za op zo is de complete achterbank en kopsteun chauffeursstoel gestolen. Ook hier is het kleine ruitje ingetikt. Hoe ben jij aan andere stoelen gekomen? Nieuw schijnen ze zo'n €4000 per stoel te kosten.

Gepost door: gado | 21/12/2009

De commentaren zijn gesloten.