24/08/2009

Regelmaat

septemberHet lijkt vandaag wel een vervroegde 1 september; aan een totaal van 5 weken verlof, enkel in het midden onderbroken door 7 werkdagen (waarvan dan nog de helft in het buitenland) is deze ochtend abrupt een einde gekomen.
Even twijfelde ik nog om de GPS ter hulp te roepen bij het vinden van de weg naar m'n werkplaats, maar gelukkig stonden er nog genoeg landschapskenmerken in m'n tanende geheugen gegrift om zonder technische hulpmiddelen de juiste route terug te vinden. De mooie zomer is voor mij dus beëindigd, maar met een cruise, een citytrip naar Berlijn, een weekend Molenheide en een bezoekje aan Bobbejaanland zinderen er nog tal van mooie herinneringen rond, en dat zijn toch weeral pareltjes die ze me niet meer afnemen.
Wat echter niet wegneemt dat het ontwaken deze ochtend eerder van de ruwere soort was.

Nu ja, aan alle nadelen hangt ook een voordeel, en voor mij is dit wel dat er terug een beetje regelmaat in m'n sportavonturen kan komen.
Want het heeft niet veel soeps geweest, de voorbije 2 maanden. OK, er is het feit dat m'n rug me wat heeft afgeremd, maar zelfs dan ...

Het moet weken geleden zijn dat ik nog eens 2 dagen na mekaar heb gelopen. Gedeeltelijk valt dit te verklaren door een exponentiële toename van het aantal fietstrainingen, maar zelfs deze bijvoegelijke sportactiviteit werd minder in aantal en lengte aan het menu toegevoegd dan ik zou gewenst hebben. Ook de veelvuldige uithuizigheid van mezelf en de mijnen heeft geen goed gedaan aan m'n kilometeraantal, maar mag een mens daar nu spijt van hebben?

Mijn niet aflatende hoop is dus gevestigd op de regelmaat van de standaard werkweek, waardoor ik terug in m'n oude automatismen zal kunnen hervallen van opstaan-werk-eten-rust-sport.

Ook m'n blog kan wel wat regelmaat gebruiken, want de laatste 5 weken is 't hier niet veel soeps geweest.
Zodus, beste lezers, zal vanaf heden ook jullie leven opnieuw bezwangerd worden met nutteloze verhandelingen over mijn (sport)leven en zullen dyslectische schrijfsels op deze pagina's wederom smachten naar jullie reacties.

Kleine noot: ik gebruik de term 'dyslectisch' niet om aan te geven dat ook ik aan deze aandoening van de leesspieren lijd, en nog veel minder om met onze vrienden de lysdectici (geloof mij, die gasten kunnen da lezen ;-) ) te lachen, maar het is een feit dat ik té veel schreiffauten ontdek wanneer ik m'n eigen verhalen nalees. Ook ben ik iemand die zich regelmatig verspreekt, veelal omdat ik aan te veel zaken tegelijk denk en daarom 2 zinnen door elkaar meng of zelfs woorden onderling begin te mixen.
Niets nieuws onder de zon; ik heb dat altijd al gehad. Zo heb ik in mijn jeugdjaren heel wat potentiële romances bij voorbaat gekelderd zien worden omdat ik het mooie meisje dat voor me stond onbewust 'schieve lat' in plaats van 'lieve schat' heb genoemd, en talloze keren steeg het schaamrood me naar de wenkbrauwen toen ik in het midden van een potige crisis op de speelplaats dreigde met een 'taak op uw boekkes', alwaar een 'toek op uw bakkes' heel wat indrukwekkender had geklonken.

Tja, ieder z'n gebreken, zeg maar ...

08:38 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Regelmaat? Wie is er niet groot van geworden! Ikke nie!

Gepost door: Tiny | 24/08/2009

Werk ze weer Geert. Succes met de looptrainingen.

Gepost door: Jacqueline | 24/08/2009

Sterkte! Zit hier zelf tegen een depressie te vechten nu 1 september nadert, dus ik wens je heel veel succes en sterkte op je eerste werkdag. Zo lang we het leven met een zorreltje kout opvatten, lukt het wel...

Gepost door: Sven | 24/08/2009

back hij is er weer... en in volle glorie :) succes makker

Gepost door: RunningRonald | 24/08/2009

IK BEN BLIJ DAT OOK BIJ JULLIE DE VAKANTIES WEER VOORBIJ ZIJN, Eindelijk weer leven in de brouwerij van weblogs.

Gepost door: Koen Martens | 24/08/2009

Na een periode van relatieve rust ontspruiten de mooiste gedachten en schrijfsels weer uit uw blogjes.
Good to be back!!

Gepost door: JeeWee | 24/08/2009

He's back!! En op alle vlakken blijkbaar!!! Vrijdag terug nen telex?????

Gepost door: Wendy | 24/08/2009

In actie Vakantie is alleen leuk omdat er een einde aan komt, anders waarderen we het niet meer...toch...of niet...nou ja, een beetje dan. Succes met het werk en het sporten!

Gepost door: John | 24/08/2009

Automatismen Volgens mij mankeren er toch op zijn enkele werkwoorden aan die "opstaan-werk-eten-rust-sport", zoals daar zijn ... ;-) Maar 't kan aan mij liggen ook.

Gepost door: Hank | 24/08/2009

pfff ... Volgens mij mankeren er toch op zijn MINST enkele werkwoorden ...

Gepost door: Hank | 24/08/2009

Ah ja ... zo komt ge natuurlijk snel aan veel reacties op uw blogje. Maar 't is u gegund ;-)

Gepost door: Hank | 24/08/2009

regelmaat heeft men nodig. werken en weer lopen.. regelmaat

Gepost door: hans | 24/08/2009

De commentaren zijn gesloten.