06/07/2009

Fietsen in het Hageland

Afgelopen weekend heb ik niet zoveel gelopen. En toch heb ik heel wat kilometers achter me gelaten! Zaterdag was goed voor een basisrondje lopen (10,5km), maar dé uitdaging stond op zondagochtend geprogrammeerd: een fietstourtochtje van 90km, met vertrek en aankomst in Leuven, en dit onder begeleiding van Slechte Vrienden!

Nee, dames en heren, beste lezers ... Marathon Geert is niet verzeild geraakt in een drugsnetwerk en heeft zich al helemaal niet verdiept in de mensenhandel; de 'Slechte Vrienden' is een wielertoeristenclub waar ik niet echt volwaardig lid van ben, maar wel via mijn firma sponsor, en in die hoedanigheid mag ik al eens een keertje meerijden. De ploeguitrusting is nog niet helemaal klaar ('t is een nieuwe vereniging, maar volgende week zouden de flitsende tenues eindelijk geshowd kunnen worden!!), en dus vertrokken we elk in onze eigen kleuren.
Ik dus in m'n Garmin Irish Champ-shirt. En het werd me nogal een tocht; vooral in 't begin niet echt veel vlak, lange en steile kasseistroken en genoeg bochten om een gemiddelde GPS het noorden kwijt te laten raken. Gelukkig had ik me voorbereid en als een echte Flandrien de nummers van de fietsknooppunten die gevolgd moesten worden, inclusief met de lengte en hellingsgraad van alle vermeldenswaardige hellingen op m'n kader gekleefd. Desondanks zijn we erin geslaagd om ergens een knooppunt mis te lopen, maar gelukkig waren we op dat moment in bekend gebied, zodat we toch nog zonder de afrit Moscou West te hebben gezien terug op ons startpunt aankwamen. Ik besliste om met de fiets huiswaarts te keren, goed voor nog een 20-tal kilometer, zodat ik voor de eerste keer in m'n prille wielerloopbaan boven de 100 km kwam.
Het feit dat ik het laatste stukje naar huis als een halve zool heb afgelegd zal er wel toe bijgedragen hebben dat ik compleet leeggereden m'n eigen vertrouwde huisje en tuintje terugzag. Maar ... wat een zalig gevoel!
Het is trouwens meer en meer duidelijk dat het fietsen me steeds beter afgaat: m'n zithouding is fel verbeterd en voelt meer comfortabel aan, en aldus gaat ook het rijplezier crescendo; toch niet onbelangrijk wanneer je 3 à 4 uur in het zadel wil blijven en het uitrijden van een triathlon in de planning laat broeden.

Omdat ik na een rustpunt (één onzer Slechte Vrienden zijn ketting was afgelopen en dus werd die brave man in teamverband getroost en ook een beetje geholpen) vergeten ben m'n Garmin terug aan te zetten kan ik geen volledig sattelietkaartoverzicht geven van ons tochtje, wat spijtig is want een lus van Leuven via Horst en Bekkevoort tot in Scherpenheuvel en dan via onder meer Aarschot en Winksele terug naar Leuven toont best wel indrukwekkend.

Pittig detail: thuisgekomen heb ik gegeten zoals enkel een varken met grootheidswaanzin dat kan, en dan heb ik het vooral over het aantal en niet zozeer over de wijze waarop, alhoewel ...
Na eventjes voor mijn gezin het relaas van mijn tochtje uit de doeken te hebben gedaan, had vrouwlief nog een 'leuke' verrassing (heb lang getwijfeld om één 'r' weg te laten): we gaan shoppen! (oh nee) Naar de AS Adventure!! (ah, dan is 't goe) Met de fiets (we zijn terug bij 'oh nee').
oregon300Maar kom, ik heb mezelf eens goed verwend, want voortaan is 't gedaan met fietsknooppunten te missen, verloren te rijden of telefonisch op door toevallig toekijkende vissers onbegrepen plastische wijze een overzicht te geven in welke godverlaten doodlopende dreef met uitgang ergens ten westen van het einde van de wereld ik nu weer plat ben gereden terwijl ik een reserveband ben vergeten ... voortaan vertrouw ik op de Garmin (what else!?) Oregon 300. Jawel, met inbegrip van fietsknooppuntenkaart van België, Nederland en Luxemburg en gedetailleerde fiets en wandelkaarten van heel West-Europa en nog een goed deel van Oost-Europa.

Dat zal ze leren ... mij per fiets mee naar de AS sleuren ...

Voor de kenners: ik verkoos de Oregon boven de Edge 605 of 705 omdat bij dit laatste toestel, wat weliswaar speciaal voor de fiets werd ontworpen en lichter is, standaard geen enkele bruikbare fietskaart is inbegrepen en op dit moment dankzij allerlei promoties op de Oregon was het prijsverschil van dien aard dat mijn economische realiteit elke andere beslissing als misdadig zou bestempelen.

Rest me nog om het kleine doch selecte groepje Slechte vrienden Steven, Arvid & Mark te bedanken voor het innige en zweterige samenzijn ... wordt zeker vervolgd!

08:47 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Wel zoals we gewoon zijn van onze Geert, levert hij weer geen half werk. We moeten het begrip 'beginnend fietser' blijkbaar eens uitleggen... ;-) Als je 100km (en een redelijk aantal hoogtemeters) verteert zonder noemenswaardige problemen dan ben je goed bezig ! Ride on !

Gepost door: Steven 'Slechte Vriend' Simons | 06/07/2009

Ik begin ook meer en meer te genieten van dat fietsen. Mooi gereden. En die Oregon ziet er mij interessant uit. Want den dezen heeft ook al af en toe eens zich misreden. :)

Gepost door: Yves | 06/07/2009

Dat is mooi.
Dan kan menig weblogger binnenkort een varken voor de deur verwachten die mee wil vreten :-) ha ha .....

Gepost door: Koen Martens | 06/07/2009

fiets! staat Afval aan den Rijn er ook in? Ik zet wel een drank je voor je klaar.. ja ook eentje voor de terugweg

Gepost door: RunningRonald | 06/07/2009

Mooie toertocht Geert en een leuk cadeautje voor jezelf gekocht, helemaal goed!!!

Gepost door: Jacqueline | 06/07/2009

Garmin Hé, dat valt me nou tegen...ik had gedacht dat je aan een TomTomBoonen de voorkeur zou geven :)

Gepost door: John | 08/07/2009

Tjonge Geert, dat had slechter af kunnen lopen. Bij een tuimelpartij kan uw rug toch echt weer in de misere belanden.
gelukkig valt het reuze mee en is zelfs uw stalen ros niet ernstig beschadigd.

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

De commentaren zijn gesloten.