29/06/2009

Wat een weekend!

Wauw, wat een weekend ... wie wil er in 's hemelsnaam nog met vakantie naar de zon wanneer de zon zelf beslist om in onze lage landen te komen kamperen?
En voorwaar, we hebben zelfs 3 dagen lang zon gekregen zonder dat een hemeltergend onweer de pret kwam verstoren. Yeah!

Veel profiteren op zonneklop-niveau zat er echter voor deze jongen niet in, want het weekend zat volledig volgeboekt. Het werd dus een hollen van hot naar heir, maar toch stond genieten centraal. Alles, of toch heel veel, draaide rond dé eindeschooljaar-gebeurtenis voor ons gezin: de verjaardag van Fien ... onze 'kleine' spruit groeit netjes door tot een volwassen bloemkool en werd vandaag -heute- 9 jaar!
Proficiat FIEN!

En zo kwam het dat we met ons viertjes vrijdagavond, onmiddelijk na de arbeid, naar Antwerpen spoorden om in de stadsschouwburg aldaar naar High School Musical te gaan kijken. Deze naam zal eenieder met kinderen tussen de 7 en 15 niet onbekend in de oren klinken, want Disney bracht ondertussen reeds 3 films (en een 4de staat op stapel) uit rond de wedervaren van een basketjock en mathbrain met hun vrienden uit.
De musical was eigenlijk een live-uitvoering van de eerste film, en volgde dan ook netjes de volledige verhaallijn van het origineel. Hilariteit alom in de zaal toen er bij de romantische scène op het dakterras op de achtergrond het liedje 'Ben' van Michael -may he rest in pieces- Jackson weerklonk ... Gabriella probeert aan een zoen van Troy te ontsnappen met de woorden 'oh, luister nou ... Michael Jackson ...'.
De zaal ging plat! :-

Ook leuk voor ons Lenne en Fien was het feit dat we met de trein gingen ... voor die gasten is dat altijd toch een beetje avontuur. Ook voor de ouders, dankzij de bereidwillige conducteru van dienst, die de passagiers op de late trein van Antwerpen naar Brussel verblijdde met de volgende woorden: 'Dames en heren, let op uw bagage, want het is gebruikelijk dat 2 mensen op deze trein bestolen worden' ... 'gebruikelijk'?? En wat als deze traditie niet spontaan in ere gehouden wordt? Worden er dan vvrijwilligers aangeduid? Via lottrekking??
Zo mogelijk nog grappiger was de Engelse versie die deze brave man op ons afvuurde ... 'it is custom that 2 people are stolen on this train' ... een mens zou er ongerust van worden hé ... zit je gezellig met z'n vieren te keuvelen, je rijdt even door een donkere tunnel en hupsakee ... toen waren ze nog met drie ...

Dat was onze vrijdag ...

Zaterdag dan hadden we het feestje voor ons Fien haar vrienden en vriendinnetjes (eerst bowlen en daarna naar ons thuis voor waterspelletjes en taart), maar niet vooraleer ik 's morgens een pittige fietstraining had afgewerkt van 60 kilometer.
Gisteren -zondag- haddn we dan eveneens een drukke agenda, maar dat wil niet zeggen dat de sport er moest bij inschieten, want des ochtends werd er gelopen (10 k), daarna gingen we naar de opendeurdag van de kunstacademie (waar ons Fien werd ingeschreven om vanaf volgend jaar Rubens en Van Gogh naar het collectieve geheugen te verdringen) en een BBQ.
Om het weekend toch op calorievriendelijke wijze af te sluiten plande ik nog een korte intensieve fietstraining, maar een lekke band na een 7-tal kilometer gooide roet in de patatten.

Maar ... onthouden dat de zomer is begonnen. Dat hij lang moge duren!

En voor ons Fien ... hip hip hieieieieieieiep ... HOERA!
Fien cut

09:40 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat aan Fientje...jullie hebben precies genoten daar in Antwerpen. Geef mij ook maar de zomer hoor.

Gepost door: natalie | 29/06/2009

Van harte gefeliciteerd met Fien's verjaardag!

Gepost door: Frank | 29/06/2009

Pjoeehh, druk maar gezellig en sportief weekend. Fien van harte gefeliciteerd.
En uuhhh when 2 people are stolen .. van de vier ?? hoeveel blijven er dan over ??? ;-)

Gepost door: Jacqueline | 29/06/2009

happy birthday Fien, gefeliciteerd met je verjaardag!

Gepost door: Patricia | 29/06/2009

Gefeliciteerd met weer een mijlpaal in het leven van jullie allemaal.
Hoe zit dat nou precies met die kunstacademie?? In NL ga je daar pas heen na de middelbare school enb niet op 9 jarige leeftijd.

Gepost door: JeeWee | 29/06/2009

Gefeliciteerd! 9 jaar...prachtige leeftijd, van harte :) Wat een weer. 30 graden is prima maar dan 14 's morgens en 16 's middags. Ik ga in ieder geval niet meer met de trein naar België....

Gepost door: John | 29/06/2009

Kleine meisjes(jongetjes trouwens ook) worden snel groot! Proficiat Fien.

Gepost door: Tiny | 29/06/2009

60km gefeliciteerd Fien!!!
60KM?? dan zat jij al dik in Nederland... jij was dat dus!!

Gepost door: RunningRonald | 29/06/2009

gefeliciteerd Een hartelijke felicitatie uit Delft voor Fien.
En veel plezier bij het plakken.

Gepost door: Hans | 29/06/2009

Van Harte Fien !

Fantastische conducteur ; altijd lachen als mensen niet al te best in het engels zijn :-) Sinds vorige week weet ik ook dat een lekke band je gehele planning door elkaar kan halen .... STERKTE !

Gepost door: Bjorn | 29/06/2009

Hoi Fien van harte gefeliciteerd uit het hoge noorden.
Maar Geert waar ben je werkelijk van plan om de strepen op de weg te gaan trekken tijdens jullie vakantie?

Gepost door: koen | 29/06/2009

Proficiat met je dochter Geert.

Gepost door: Gert | 29/06/2009

Proficiat Fien proficiat!!!

Gepost door: M@urice | 29/06/2009

Fien gefeliciteerd! En wat een grap, die conducteur ... '2 people are stolen'. Uhm, een geheel verzorgde verrassingsreis van de NBMS? :)

Gepost door: Maarten | 30/06/2009

De commentaren zijn gesloten.