25/06/2009

Overstuur

Overstuur?
Ikke??
Niet zo gemakkelijk! Het is in mijn geval een groot voordeel om niet over een volledig arsenaal aan deugdig functionerende hersencellen te beschikken: van de meeste problemen waarvan anderen door hun inzicht tot spontane zelfontbranding overgaan krijg ik amper hoogte, en dus moet ik me daar al niet te veel zorgen over maken.

Mijn overstuur mag je vrij letterlijk nemen: eergisteren heb ik het stuur van m'n racefiets even van de andere kant leren kennen. Nu ja, 't moest er eens van komen hé. Als je ziet dat door de wol geverfde wielertoeristen met een stuurvaardigheid om van te kwijlen ook al eens een tuimelperte maken richting asfalt kon het niet anders dat ik vroeg of laat zou volgen. Maar toch heb ik eens serieus gevloekt, want na alle tot dusver verreden kilometers netjes in het zadel te zijn gebleven kweek je een soort van onaantastbare superioriteit. Zo iets van 'Armstrong valt al eens ne keer, Contador draait z'n schaamlippen al eens door z'n wielen, maar ik ben daarentegen wél goed'.
Welja, tot dusver mijn onaantastbaarheid dus.

't Is eigenlijk vooral de manier waarop die me dwarszit: de straat waar ik woon loopt dood op het kanaal Mechelen - Leuven. Om op de kanaaldijk te raken moet je een korte (hooguit 50 meter) doch zeer steile helling op. Je kent ze wel, van die korte kuitenbijters die kinderen wanneer ze er de eerste keer kunnen oprijden zonder af te stappen doen kennismaken met het heerlijke gevoel van een orgasme en ouderen van dagen die halverwege moeten kapituleren laten mijmeren over lang vervlogen tijden. Wel, zo een helling ligt dus aan het einde van mijn straat.

fiets vallenNormaal gezien kan ik er met de racefiets, gedragen door de snelheid van een biljartvlakke aanloopstrook die zo goed als aan m'n voordeur begint, moeiteloos over vliegen zonder schakelen. Nu is men echter begonnen met kleine wegenwerken aan de voet van het heuveltje, wat wil zeggen dat je aan de voet van de klim vrijwel uit stilstand moet beginnen. Ik had hier echter geen rekening mee gehouden, en ik begon er aan in een eigenlijk veel te grote versnelling. Uiteraard viel ik halverwege zo goed als stil, en op dat moment moet je een beslissing maken: ofwel klik je uit je pedalen en stap je de resterende meters met het schaamrood op de wangen naast je fiets verder, ofwel spreek je de ontluikende grinta in je lijf aan en geef je met de moed der wanhoop toch nog die laatste trap terwijl je het zwaartepunt van je idiote zelve drastisch naar voren plaatst om zodoende ... over je stuur te vliegen.

Tja, ik heb nog veel te leren, zoveel is zeker. Wel heb ik een heerlijke 50 kilometer (naar Leuven en terug) op de fietscomputer bij mekaar gepeddeld.
Gisteren heb ik het deliriumgevoel nog eens versterkt door de 10 kilometer die ik gepronostikeerd had te lopen. Een beste jaartijd zat er niet in, want ik had 1 uur en 5 minuten nodig om de in totaal 10.500 meter afstand te overbruggen, maar anderhalve maand geleden had ik hier zonder enige twijfel voor getekend. Ik heb onderweg zelfs iemand voorbijgestoken, al dien ik eerlijkheidshalve wel toe te geven dat het om een oud besje gaat dat net haar gloednieuwe looprekje aan het uittesten was ...

Morgen nog eens een Telexje?

07:49 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

De wonden zijn weer gelikt. Je kan weer verder :)

Gepost door: Frank | 25/06/2009

Tjonge Geert, dat had slechter af kunnen lopen. Bij een tuimelpartij kan uw rug toch echt weer in de misere belanden.
gelukkig valt het reuze mee en is zelfs uw stalen ros niet ernstig beschadigd.

Gepost door: JeeWee | 25/06/2009

Net niet genoeg Red Bull?

Gepost door: Wim | 25/06/2009

gevoel oh.. dat was dus dat gevoel dat ik kreeg toen ik bij jou de straat binnenreed.. toch jammer dat die Russin niet thuis was

Gepost door: RunningRonald | 25/06/2009

hola da klinkt gevaarlijk zenne!! goe da het ni te erg is afgelopen

Gepost door: Jess | 25/06/2009

Je bent zeker niet de eerste en zult ook niet de laatste zijn die overstuurd raakt. Combinatie van omstandigheden en eigenwijsheid?

Gepost door: Tiny | 25/06/2009

Ik zou identiek hetzelfde voorhebben, toch niet afstappen en stappen zekers ;-). Ben heel blij dat je die 10km hebt kunnen volbrengen!

Gepost door: Wendy | 25/06/2009

Weer wat geleerd, gebeurt je niet nog een keer.. toch ?? ;-)

Gepost door: Jacqueline | 25/06/2009

Een hele fijne vakantie gewenst !! Die plaatsen ken ik allemaal en zijn echt heel leuk. Gok dat jullie ook door het kanaal van Korinthe komen ? Dat is echt een belevenis. Olympia is natuurlijk heel mooi ; ga je ook nog naar Marathon ? Vergeet het beide Olympische Stadions niet te bezoeken - de oude heeft natuurlijk de meeste traditie maar ook het Stadion van 2004 is heel mooi.

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

De commentaren zijn gesloten.