23/06/2009

Lopen verdoemme!

Ik ben net even in de geschiedenis van m'n eigen blog gedoken ... blijkt dat ik het voor het laatst iets over hardlopen heb geschreven op 29 maart. Kan tellen, zeker voor een blog die de pretentie heeft geschreven te worden door een sportieveling!
Maar als aan alle mooie liedjes een eind komt, dan moet dit evenzeer gelden voor de wanstaltige kakafonieën (gelieve niet de focus op de eerste lettergreep te leggen alstublieft ... dankoewel!) ... deelnemers van de 12 u in Den Haag hebben het al in prime time vernomen, maar nu maak ik het ook hier wereldkundig: vorige week ben ik al terug een keertje gaan lopen!

turtle_snailEn snel dat het ging ... 5 kilometer in 36 minuten! Enkel in de laatste meters werd ik voorbijgestoken door de huisjesslak waarmee ik vele honderden meters in een nek aan nek-race verwikkeld was. Pas op, als verzachtende omstandigheid roep ik in dat ze een witte streep op haar huisje had; het ging dus wel degelijk om een sportslak ...
En daarbij, een ongewervelde heeft per definitie geen rugproblemen!

Zeggen dat het een zalige training was, is veel gezegd. Daarvoor werd het gevecht om een stabiele hartslag te houden al te vaak verloren, maar het deed enorm veel deugd om pijnvrij de neus in de wind te steken en de oude banden met het platgelopen asfalt weer aan te halen. Trouwens, toen ik enkele dagen later nog eens hetzelfde traject liep werd de hartslag wél stabiel op 140 vastgepind en ging het van de weersomstuit al 4 minuten sneller. Nog steeds geen nieuw wereldrecord, maar toch een progressie die hoop geeft.

Gisteren had ik een training samen met m'n vrouwtje gepland. Nothing fancy, nothing great; gewoon een 5-tal kilometer rustig in de buurt loslopen. Maar ons Taniake had nogal veel verbeterwerk (tja, we zitten nu eenmaal in de enige 2 weken van 't jaar dat zelfs onderwijskrachten stress hebben ...) en ze vertelde me dat het er écht niet zou overschieten.

Groot was dan ook m'n verbazing toen ze plotseling rechtveerde en me sommeeerde om m'n loopkleren aan te trekken want we zouden NU! vertrekken.

(mijn schoonvader heeft me altijd verteld dat er in de wereld 2 zaken zijn waar je als man niets kan tegen beginnen: hoog water en vrouwen, en dan nog niet eens in die volgorde ...)

Enfin, onder druk gezet dook ik in m'n loopplunje als een keeper in z'n goal, en we liepen gezamelijk 2 korte rondjes van een kleine 2 kilometer 't stuk rondom onze fiere mansion at the bottom of the hill. We riskeerden niet verder te gaan, want de kids waren alleen thuis, en het zal je maar gebeuren dat er enkele aliens met slechte bedoelingen en minieme persoonlijke hygiëne in je tuin landen, net terwijl je wegens een ontspannen loopje uithuizig bent. Er hoeft niet veel te gebeuren om in het galactische journaal als slechte ouder bestempeld te worden hé ...

Na 2 rondjes haakte Tania af (ik vertelde haar nog voorzichtig te zijn moest ze in de tuin een vliegende schotel ontwaren) en ik kleefde nog een kleine 5 kilometer aan de gezamelijk begonnen loopsessie. Nog steeds rustig (hartslag 133 - 135) en zeer sterk focussend op een mooie loophouding met kaarsrechte rug, ellebogen in een perfecte hoek en scheve glimlach als gebeiteld op het gelaat legde ik in een tijdspanne van welgeteld 60 minuten de duizelingwekkende afstand af van 9 komma 3 kilometer. Zowaar een persoonlijk ... eueueuh ... weekrecord!

En de rug? Wel, gisteren was eigenlijk de eerste dag dat hij terug sterk aanvoelde. Eerder nog dan de recessie kunnen we spreken van een heropleving van mijn sportieve activiteit ... vanavond ga ik nog een beetje met de fiets trainen, want 2 dagen na mekaar lopen durf ik vooralsnog niet. Woensdag probeer ik dan de 10 kilometer te halen. Adelante!

09:49 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Top Fijn dit te lezen! Met mate hé!

Gepost door: david | 23/06/2009

topper gaat goed Geert! hou vol!!
en hoog water: daar hebben we in Nederland al een oplossing voor gevonden nu nog vrouwen...

Gepost door: RunningRonald | 23/06/2009

Als wij je in Den haag weer op het loopspoor hebben kunnen zetten is de dag nog meer bijzonder geweest!

Gepost door: Tiny | 23/06/2009

In een week tijd je afstand al verdubbeld. Dat klinkt goed.

Gepost door: Jacqueline | 23/06/2009

Nog maar een week bezig en hij loopt de concurentie al op een hoopje, dat belooft ;-)

Gepost door: Wim | 23/06/2009

Tof te lezen dat je terug aan het lopen bent, wat een suprise!!

Gepost door: Wendy | 23/06/2009

Jihaaaa Heb je de verdubbelaar ingezet? Op naar de 10kilometer. Geweldig Geert!

Gepost door: Petra | 23/06/2009

Big surprise!! Goed nieuws, top man.

Gepost door: JeeWee | 23/06/2009

Comeback Wat een progressie in één week : dat wordt de comeback van de Eeuw !
Terminator is back ...

Gepost door: frank spencer | 23/06/2009

Al 10km... dat gaat snel. Oppassen hé, niet te snel te veel willen...maar kan me goed voorstellen dat je er veel zin in hebt. Succes.

Gepost door: natalie | 23/06/2009

waaaaauw kei goed!!!!!!

Gepost door: Jess | 23/06/2009

Dat is nu eens goed nieuws, se. We duimen voor een schitterende revalidatie.

Gepost door: harmsie | 23/06/2009

Mooi man! Wat lekker om bezig te zijn en wat dondert het nou dat het langzaam gaat (mijn pr ligt ongeveer op dat peil). Volgens jaar weer in DH maar dan zal ik wel supporteren. Succes!

Gepost door: John | 23/06/2009

Super nieuws Geert! Ben blij voor je.

@Ronald: scherp hoor! :)

Gepost door: Gert | 23/06/2009

Geweldig Dat moet een ongelooflijk gevoel geven om terug te mogen en kunnen lopen na al de ellende die je meegemaakt hebt.
Nu niet forceren hè.

Gepost door: Marc | 23/06/2009

Super zeg, dat je je schoenen weer aan hebt! En ik dacht dat de enige niet te vermijden zaken 'de dood en de belastingen' waren....

Gepost door: Frank | 23/06/2009

Voor die vrouwen is geen oplossing Ronald.
Jawel eentje! heel veel gaan lopen.

Ik zij nog dat we de 12 uurs een paar weken moesten uitstellen op het herstel van deze snelle slak uit België :-)

Gepost door: Koen Martens | 23/06/2009

Goed Nieuws! Das heel goed nieuws Geert! Bij de weg, wanneer zien we de resultaten van die trek-elleboog?

Gepost door: M@urice | 23/06/2009

Da's ook niet eerlijk zo'n slak met Nike-strepen. Volgende loopje dus een estafette rond het huis van ene Dr. Martens? Goed nieuws. Hopelijk op naar volledig herstel...lees: 12u DH 2010!

Gepost door: Falco | 24/06/2009

Goed nieuws. Om te lezen, nu wel voorzichtig blijven he.

Gepost door: Claudia | 24/06/2009

Tjonge Geert, dat had slechter af kunnen lopen. Bij een tuimelpartij kan uw rug toch echt weer in de misere belanden.
gelukkig valt het reuze mee en is zelfs uw stalen ros niet ernstig beschadigd.

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

De commentaren zijn gesloten.