27/05/2009

Driessisime

Moest Tania me al niet getemd hebben met kluisters en geschreeuw, ik stond al lang op een lijst om in tijden van verkiezingen mee te dingen naar de hand van de kiezer.
dehaeneWant ja, ik ben narcistisch genoeg om te denken dat ik betere ideëen heb dan die bende soepkiekes die momenteel de lakens uitdelen, voor zover ze die nog niet met mekaar hebben gedeeld. Pas op, ik zou nooit affiches plakken of brochures ronddelen met mijn kop erop; er hangen zo al genoeg idiote smoelen langs de kant van de weg te pronken. Liever zou ik hebben dat mensen me hun stem in vertrouwen toestoppen omdat ze het eens zijn met mijn ideologische visie op de wereld dan dat ze stiekem verslaafd zijn aan de lijmgeur van de pasgeplakte reclameposters. Trouwens, als we het toch over idiote smoelen hebben, kijk eens hiernaast ... de linkse kennen we allemaal; da's Jean-Luc Dehaene, veelvuldig premier en groot oratorisch talent die steeds garant staat voor het delen van insight informatie door boutades als 'Daar heb ik geen antwoord op' en 'Dat lossen we wel op als het probleem zich stelt'. De rechtse is echter niet de hofnar van de CD&V, en nee, het is ook niet de niewste aanwinst in de Körperwelt-verzameling getiteld 'Menselijke ziektes van het brein'. Evenmin is het de eerste amoebe op een verkiesbare plaats, maar het is Tom Dehaene, zoon van Jean-Luc en zinnebeeld van de inteelt in het hedendaagse Vlaamse politieke landschap.

Oeps, we wijken af ... terug naar ons verhaal. Dus ja, ik heb wel de ambitie om ooit een politieke zijsprong te overwegen, maar ons Tania heeft, denk ik, echter een heilige schrik dat ik met mijn groot (vergeef me de uitdrukking) bakkes veel te veel vijanden zou maken. Zoals jullie zien heb ik mij te schikken naar haar economische overmacht binnen ons gezin, en zodoende stel ik het redden van de wereld nog even uit.

clintonMaar niets kan me weerhouden om voor elke verkiezing eens de verschillende stemtesten te proberen. Tijdens de afgelopen Amerikaanse presidentsverkiezingen heb ik op die manier ontdekt dat mijn sympathie voor Hillary Clinton enkel gevoed wordt door de sympathieke kuiltjes op haar wangen en het rookgedrag van haar echtgenoot, want qua programma ligt mijn visie blijkbaar veel dichter bij haar sterk religieuze (huh, ikke?) republikeinse tegenpolen ligt.


Ook in eigen land krijg ik meer en meer de indruk dat ik beter mijn eigen partij zou oprichten. Vroeger op school had ik een kennis die me al eens had aangeraden om een sekte op te richten. Hij had zelfs al een naam bedacht: het 'Driessisisme', genoemd naar mijn roepnaam 'Dries'. Pas op, jullie moeten niet denken dat ik zoiets als een fan had hoor ... volgens mij had hij schrik om anders een boks op zijn (vergeef me wederom de uitdrukking; hopelijk zijn de kinderen al naar bed) bakkes te krijgen ;-). Misschien moet ik zijn raad maar opvolgen; het verschil tussen en sekte en een politieke partij is intussen dusdanig vervaagd dat het de vermelding geeneens waard is.

Maar bon, ik heb even de uitslagen van mijn stemtesten hieronder weergegeven, hopelijk geven de resultaten geen reden tot het oprichten van een cordon sanitaire ...

Vooreerst mijn favoriete test: die van de VTM (ook de eerste keer dat ik de VTM boven de VRT plaats; ik wordt stilaan seniel ...), gewoon omdat je de graad van akkoord zijn met een bepaalde stelling zelf kan ingeven.
Bij de VTM geven ze je geen partij weer, maar wel een lijst van bekende politici en BV's van allerlei pluimage waarmee je je eigen antwoorden al dan niet overeen stemmen. Leuk om weten maar nutteloos in volle verkiezingsstrijd, want als ik zie dat de SPa politica Kathleen Van Brempt op plaats 2 komt bij mij ... je moet weten dat de SPa zo ongeveer staat voor alles waar ik een degout van heb. Volgens mij zit Kathleentje dan ook in de verkeerde partij en zou ik haar aldus willen aanraden om de leemte die blonde Kathleen bij K3 heeft gelaten aan te vullen.
Enfin, hieronder mijn persoonlijke fiche aldus VTM:
stem evenbeeld vtm

 

 

De VRT stemtest is dan weer een traditie die ik al jarenlang koester, en ook deze keer waren de resultaten voorspelbaar, zij het dan dat ik persoonlijk de aanpak en de mentaliteit van de Lijst Dedecker verfoei. Uiteindelijk gaat het toch niet om de mening die je in je brochures zet maar wat je er ten velde mee doet, niet?
Wat me verder opvalt is dat lijn overeenkomst met de bestaande partijen elk jaar weer kleiner wordt. Als ik mijn antwoorden vergelijk met die van de partijen, dan kan ik alleen maar vaststellen dat ik Vlaams genoeg ben om me bij het NVa of Belang-kamp te scharen, sociaal gezien bruiner ben dan de bruiner, ecologisch groener dan de groenen en economisch ergens halverwege de blauwen en de roden blijf steken.
Mijn persoonlijke grafiek:
stem vrt stemtest

 

 

 

 

Interessant dit jaar is ook de Europese stemtest. En wat blijkt? Ik hoor thuis in het rechtse vak van het politieke landschap, ver genoeg om de bovenstaande test te bevestigen, maar dat geen enkele Vlaamse partij mijn scepsis (ondertussen uitgegroeid tot gratuite afkeer) jegens Europa deelt. Ik heb 3 grafiekjes om mezelf te situeren: de eerste is mijn positie ten opzichte van de Vlaamse partijen, de 2de grafiek geeft hetzelfde weer maar dan toegepast op de Nederlandse partijen (de PVV ... is dat de partij van Geert Wilders en zo ja, moet ik nu een afspraak met mij kapper maken?). Volgens de 3de grafiek moet ik m'n biezen pakken richting Zwitserland, want de Partito Populare Democratico is de enige partij in Europa die precies zegt wat ik denk:
stem belgie europastem nederland europastem europa europa

10:03 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

AHAAAA!!!! Mijn evenbeeld is (blijkbaar) ook mevr. Vanthielen, nipt voor Hella Vandecaveye... Met andere woorden: ik heb mijn evenbeeld gevonden op dit blogje!!! Geert makker, als jij die partij alsnog opstart, wordt ik je lijstduwer! Maar wel op een verkiesbare plaats hé! Maar aangezien we waarschijnlijk maar met twee zijn, kan dat geen probleem zijn, de lijst trekken en duwen tegelijkertijd ;-)

Gepost door: Wim | 27/05/2009

ik ben blijkbaar Sabine Appelmans, maar ben daarna maar gestopt met lezen ;-) Koen wil ook zijn eigen partij oprichten, misschien kunnen jullie samen al een coalitie vormen hé ;-p

Gepost door: Ruthje | 27/05/2009

Politiek Politiek is voor mij net als het geloof: ik heb niets tegen een geloof maar het uitvoerend personeel deugt niet. Bij politiek net zo. En wat stelt kiezen nu helemaal voor als anderen bepalen waarUIT je mag kiezen? Gelukkig ben ik niet representatief voor de hele mensheid :)

Gepost door: John | 27/05/2009

PVV is inderdaad van G.W. ... maar in Nederland is het niet zo moeilijk om bij die partij uit te komen. Iedereen die ook maar een klein beetje tegen Europa is komt bij die partij uit...

Gepost door: Bjorn | 27/05/2009

Gelukkig dat die stemtest op de vrt er is, want anders zou ik het helemaal niet meer weten, vind in verschillende partijen interessante standpunten.
Grt

Gepost door: Wendy | 27/05/2009

opstarten die partij: in het vlaams parlement is het leuk toeven én je ziet er vriendelijke gezichten :-)

Gepost door: Chris | 28/05/2009

waar kan ik een lidkaart kopen, Ik wil de lijst wel trekken voor de gemeente Balen. Moet ik in ieder geval mijn broek niet gaan verslijten als voorzitter van het kiesbureau....

Gepost door: Wim | 29/05/2009

Ik zal niet gaan stemmen.
Ik ga dat gespuis in Brussel geen mandaat geven om hun zakken te vullen.
http://www.dailymotion.com/video/x4ddbe_gil-scott-heron-b-movie-live_news

Gepost door: Hans | 30/05/2009

De commentaren zijn gesloten.