07/05/2009

Postzegeltest

Ouwe getrouwen van mijn blog zullen zeker al wel een paar keer gelezen hebben dat ik buiten marathons lopen, toegewijde vader zijn en boekenwurm pur sang spelen nog een andere afwijking heb: ik ben filatelist.
Niet erg sexy, I know, en in de top 10 van meest saaie bezigheden slechts van de gouden medaille gehouden door 'sigarenbandjes verzamelen', maar ik kan er niet aan doen. Mijn hart slaat sneller bij een mooi geëtst kleinood met intacte gomlaag en perfecte perforering.
Deze week nog heb ik van een kennis 8 albums boordevol kleine schatten gekregen, dus tot u spreekt een voldaan verzamelbeest. Weliswaar een beest met kromme rug, maar daar wordt aan gewerkt ;-)


Lieve mensen, deze inleiding laat een vroom bericht vermoeden, maar ik moet jullie vragen om kinderen jonger dan 16 jaar nu een DVD van Samson in de handen te duwen, want het gaat hier seffens nog heet aan toe.
Lees maar even verder ...
Om mijn verzameling uit te breiden beroep ik me al wel eens op het internet. Inderdaad, internet gebruik ik voor meer dan alleen maar beroepsbezigheden of blogactiviteiten! Ik koop en verkoop al wel eens een zegeltje via eBay, en ik zoek verder ook informatie over allerhande zegels op gespecialiseerde websites.
Heel af en toe waag ik zelfs eens mijn geluk met een lukrake zoekopdracht in Google.

rolzegelZo ook eerder deze week. Met mijn iGoogle als homepagina typte ik in de zoekregel 'rolzegels'. Rolzegels zijn postzegels die slechts in één richting met elkaar verbonden zijn. Zie de foto hiernast voor een voorbeeldje van een bekende rolzegel uit Nederland. In de meeste gevallen zijn deze per 5 genummerd, en dus zal een verzamelaar pas tevreden zijn wanneer hij een intacte reeks van 5 zegels in z'n album kan steken.
Na het lanceren van de zoekopdracht viel m'n oog onmiddelijk op een link die het had over de 'postzegeltest'.

De postzegeltest? Ik verzamel reeds postzegels sinds de tijd dat ik na veel gebleir en gezaag een klein houten sigarenkistje gevuld met zegels dat ik in de berging bij mijn grootouders had gevonden mocht houden. Omgerekend in levensjaren zal dit al zo'n slordige 27 jaar zijn, maar nooit eerder hoorde ik praten over de postzegeltest.
Je kan het al raden: mijn interesse was gewekt, en met een snelheid die zelfs de schaduw van Lucky Luke in z'n broek zou laten plassen klikte ik op de aangegeven link.

Nu blijkt dat de postzegeltest een test is die wordt aangeraden aan mannen die 's ochtends willen nakijken of 's nachts een erectie hebben gehad.
WABLIEF? Heiligschennis! Postzegels gebruiken voor sexuele handelingen! Perverserikken!!

Hoo ... wacht even ... ik zie jullie daar de wenkbrauwen fronsen ...
Ik zal het even uitleggen, maar zie eerst dat die DVD van Samson wel degelijk is opgestart ...

Volgens die website kan je rolzegels (het moeten specifiek rolzegels zijn!!) gebruiken om deze verwerpelijke postzegeltest uit te voeren.
Men doet dit als volgt: 's avonds, net voor het slapengaan, neem je enkele rolzegels. Net genoeg om je geslachtsorgaan te omringen. De uiteinden kleeg je met een klein stukje plakband aan elkaar, zodat het plaatselijk lijkt alsof je lid terug in de originele verpakking zit. Let wel, deze test kan enkel door mannen worden uitgevoerd hé; vrouwen worden slechts heel weinig geplaagd door erecties tijdens de nacht, tenzij dan die dat in hun rug porren op het moment dat zij een spannend boek aan 't lezen zijn, maar daarover gaat het hier nu even niet!
Nu komt het: als je 's ochtends wakker wordt, en de postzegels zijn aan hun perforering gescheurd, dan heeft je orgaan die nacht aan andere zaken dan de afwas gedacht!
Volgens mij zijn de bedenkers van dit soort schunnigheden allemaal zeveraars. Als ik wil weten of ik 's nachts een erectie heb gehad dan meet ik gewoon de afstand na tussen het bed en de muur. Is die groter geworden, dan was 't prijs, anders niet!
Maar postzegels gebuiken? Allez, komaan zeg ...

En weet je wat dan nog het ergste is? Wel, het ergste is dat ik hierover begin na te denken. En dat al gauw mijn fantasie het over neemt van de naakte (sorry; a slip of the tongue) feiten.
En dan begin ik me bijvoorbeeld voor te stellen dat prins Alexander van Nederland ook naar die site surft. En iets leest over die postzegeltest. Uiteraard wil hij dat dan even proberen, en dus stuurt hij een lakei naar het postkantoor om een serie rolzegels te halen. Allez, zie je hem daar al zitten? Troonopvolger van het Nederlandse koningshuis, die een reeks postzegels met de beeltenis van zijn moeder over z'n geslachtsorgaan probeert te plakken? Er zijn er al voor minder opgepakt hé!?
Vorige week bijna omvergereden en nu dit ... tsssss ...

Of een Belg die 's ochtends wakker wordt en bij 't eerste ochtendlijke zicht onder de lakens Albert II ziet ... met een kapotte bril ...
Schokkend!

Nog erger: denk eens aan al die mensen met gestoorde fantasieën. Want die zijn er ook, en in onze maatschappij waarin alles kan en alles mag kunnen die tegenwoordig hun zotste dromen en wildste verlangens ten uitvoer brengen. Ergens hier op aarde zal er dus wel een wildeman rondlopen met als onbevredigd verlangen het frontaal penetreren van een onbeschermde brievenbus. Jaja ... ze bestaan ...
En stel nu even voor dat ook hij leest over deze postzegeltest en denkt van 'hmmmm ... jaaaa ... dàt is misschien ook iets voor mij' ...
hond en worstIk wil er niet aan denken wanneer hij 's nachts, wanneer de zon schijnt en Janneke Maan naar de kangoeroes lacht, plotseling wakker wordt en de straat opgaat om een brievenbus te zoeken. En stel, puur hypothetisch, dat er aan de andere kant van die brievenbus een hongerige waakhond ligt te dromen van een sappige worst ...
Plotseling wordt het brave dier gewekt door onbestemd geklepper aan de voordeur ... jajaaa ... denk er maar eens over na wat er zou gebeuren wanneer onze brave viervoeter het wild tekeer gaande doch voldoende gefrankeerde geslachtsorgaan van onze brievenbusstomper verkeerdelijk zou aanzien voor de saucijs waarover hij net lag te fantaseren ...

Brrrrrrrrrr ... ik krijg er warm en koud van tegelijk.

 


zegelclubBeste vrienden, moesten jullie toevallig straks in de schuif nog een rolletje rolzegels vinden ... denk alstublieft 2 keer na! En denk maar niet dat al die oude ranzige mannetjes die op straat met postzegels staan te zwaaien filatelisten zijn. Vunzerikken ja, dat zijn het!

Ah ja, en 't ergste heb ik dan nog niet verteld. Geschokt door het lezen van wat sommige mensen met postzegels doen (ik steek die dingen in mijn albums hé ... en ik doe daar nooit handschoenen voor aan!!) wilde ik Tania, mijn vrouw, hierover vertellen.
De conversatie verliep als volgt:
G: "Tania, nu heb ik weer wat gelezen op internet zulle ..."
T: "Hmmmmmm"
G: "Awel hé, ik heb gelezen over de postzegeltest"
T: "Hmmmmmm"
G: "Ja maar ... weet jij wel wat dat is, de postzegeltest?"
T: "Hmmmmmm"
G: "Wat, 'hmmmmmmm'?"
T: "Ja, ik weet wat dat is."
G: "Wablief?"
T: "Awel ja, dat is een test die mannen kunnen doen om te zien of ze 's nachts een erectie hebben gehad. 't Is heel simpel: ge pakt een paar rolzegels, en ..."
G: "Ho hooooo ... 't is al goed ... stop maar ..."

Denk maar niet dat wanneer Goedele Liekens nog eens een boek schrijft ik dat nog cadeau ga doen aan mijn echtgenote ...

09:30 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

mijn pa is ook filatelist, zal er maar niet meer achter zoeken dan dat ;-)

Gepost door: Ruthje | 07/05/2009

Zijn sigarenbandjes dan toch niet interessanter?

Gepost door: Koenie | 07/05/2009

zegels eh... mooi verhaal Geert enneh.. ben door mijn rolzegels en ben gestopt met testen.. zal ook niet meer om nieuwe rollen vragen.. ik weet nu waar die gaten in mijn matras vandaan komen...

Gepost door: RunningRonald | 07/05/2009

Saai is het laatste wat je dit blogje kan noemen.

Gepost door: Claudia | 07/05/2009

postzegeltest=lachen met Geert Heb weer uitbundig moeten lachen om deze blog. Wat een belevenissen.

Gepost door: JeeWee | 07/05/2009

ROFLOL! Die van mij is 'aquariaan', gelukkig! Dat zoiets als filatelie erothiek in het leven brengt...wie had dat nu gedacht ;-)

Gepost door: Chris | 07/05/2009

Ik ben helemaal jaloers en vroeger ook jaren wezen verzamelen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 07/05/2009

Juliana Geweldig verhaal weer Geert, maar doet Wim Lex het nu met een serie rolzegels van z'n moeder of z'n oma (Juliana 12 cent) ???

Gepost door: M@urice | 07/05/2009

Schitterend! :)

@Koenie: scherp zenne! ;)

Gepost door: Gert | 07/05/2009

Altijd slaag je er weer in om een origineel logje te posten!

Gepost door: Wendy | 08/05/2009

haha, kijk wij vrouwen denken daar niet aan.
alhoewel ik ineens andere ideen krijg...

Gepost door: martine | 08/05/2009

Als bij 's ochtends de rolluiken op zijn gegaan - die ik 's avonds uiteraard heb laten zakken - dan weet ik voldoende ;-)

Gepost door: hans | 08/05/2009

De commentaren zijn gesloten.