04/05/2009

Zomeruur

Sinds gisterenavond hebben de tegenstanders van het zomeruur er een gedreven bondgenoot bij: Marathon Geert!

Het zomeruur ... je kent dat wel ... elk jaar weer in het voorjaar kan één klein berichtje bij valavond op de radio de complete mensheid tot totale waanzin drijven: horloges worden doorgedraaid, pendules geopend, slingers ontwricht, digitale toestellen moeten hun geheimen via een handleiding in 8 talen prijsgeven want het zomeruur kom er aan!
En in het najaar herhalen we die hele cinema nog een keer, maar dan in de andere richting.

Tot voor gisteren kon dit me eigenlijk niet echt schelen. Ik heb ooit wel eens gelezen over al de schadelijke effecten die dit gespeel met het ritme van de klok met zich mee zou brengen, maar ik heb onthouden dat de grootste schade voor baby's weggelegd was. En aangezien ik op het moment dat ik dit las al geen baby meer was ...
Enfin, moest men mij gevraagd hebben om me voor of tegen het zomeruur uit te spreken, ik zou waarschijnlijk een passieve 'tegen' gestemd hebben, maar eigenlijk raakte dit nooit m'n kouwe kleren. Je kan nu eenmaal niet in elke potentïële oorlog meevechten.

Gisteren is dit alles eigenlijk veranderd! Sinds gisteren heb ik me tot de tanden toe bewapend met argumenten en reken mezef tot het nee-kamp.

Nee! Geen zomeruur!
Nee! Geen winteruur!
Ja! Ik ben tegen!!

Kijk gewoon maar eens naar de plenaire vergaderingen van het parlement wanneer het zomeruur pas van kracht is: de anders zo wakkere en alerte democratische actievelingen van het verkozen halfrond vallen dan gewoon in 't slaap!

Maar dit is niet het argument dat me over de schreef heeft getrokken. Lees even het volgende verhaal:

Gisterenavond had ik me in m'n mooiste plooi in bed gelegd, de blik op het tv-toestel, de arm rond m'n vrouwtje geslagen en de gedachte reeds gefixeerd op wat komen ging: 2 uur durend topentertainment met de film Back to the Future III.

back_to_the_future_part_iiiJa, ik beken: ik ben een fan van het verhaal over Marty McFly en de gekke Doc. De filmtrilogie is net als ik een kind van de eighties, en ik heb de eerste Back to the Future zeker een keer of 5 gezien. Ook uit deel 2 kan ik ganse stukken naadloos citeren, maar door stom toeval en de meest uiteenlopende redenen heb ik deel 3 nog nooit gezien. Al wel flarden, maar nog nooit de ganse film.
Je kan je wel indenken hoe blij ik was toen ik vorige week ontdekte dat 2BE, het vroegere Kanaal 2, Back to the Future II geprogrammeerd had. Uiteraard heb ik er (nog eens) naar gekeken, en een klein archeologisch onderzoek in het tv-boekje van de week tevoren leerde me dat ze één zaterdag eerder deel 1 op het menu hadden.
Logisch wezen als ik ben bedacht ik me dat deel 3 wel eens zou kunnen volgen, en ja hoor, hoera!, deel 3 zou inderdaad op zaterdag 2 mei om 19u10 precies de ether ingestuurd worden. Feest!

Nu hadden we zelf wel bezoek van enkele vrienden, maar het is voor momenten als deze dat de mens indertijd de video uitgevonden heeft, niet? Voorzichtigheidshalve de video geprogrammeerd om de opname te beginnen vanaf 10 minuten voor het voorziene startuur en tot 2 uur na het geplande einduur, want ik ben niet zo overtuigd van de stiptheid onzer tv-kanalen.

En dus gingen we gisteren naar de opgenomen film kijken. Videocassette teruggespoeld, de play-toets ingedrukt en ... op het eerste beeld zag je Doc al volop aan Marty uitleggen hoe ze via een trein zouden proberen om de nodige electriciteit op te wekken om de DeLorean terug naar 1986 te sturen!
Dit kon toch niet het begin van de film zijn??

HaddockNa heel wat vloeken, tieren, schelden en geoefen in de woordenschat zoals enkel kapitein Haddock dat kan ontdekte ik de reden van deze tijdsimpasse: de videorecorder stond nog op het winteruur!

En het winteruur ... ik ben daar ook tegen!

08:46 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Gelijk Ik ben ook tegen, ik ben in principe overal tegen :) Maar als we nu elke week de klok een uur vooruit zetten, dat scheelt 2,2 dag per jaar. Op een levensduur van 75 jaar scheelt dat 165 dagen...die we ouder worden dan bij de huidige telling...prachtig toch *grin*

Gepost door: John | 04/05/2009

haha, sorry...is vast nog wel een uitzending gemist terug te vinden?

Gepost door: martine | 04/05/2009

Telenet digi corder Video recorder! Tssss Geert toch, ga eens mee met je tijd en schaf je een Telenet digi corder aan die automatisch altijd het correcte uur aangeeft en zowaar met 1 toets poepsimpel te bedienen is. Je sponsort je eigen en mijn ploegje nog mee ook (Telenet uiteraard).

Gepost door: Gert | 04/05/2009

dvd je kunt deel 3 ook gewoon kopen!! en een video.. wat is dat??? zelfs wij, als uitvinder van het VHS systeem zijn gestopt met de verkoop van videorecorders...
wel een leuk verhaal Geert

Gepost door: RunningRonald | 04/05/2009

aha Aha! Geen Showview of iets dergelijks dus in huize Geert?

Gepost door: GertN | 04/05/2009

Wie dat ooit verzonnen heeft ???... Grrrrrrrr.

Gepost door: Jacqueline | 04/05/2009

gelukkig zijn er de herherhalingen nog, de zomer komt er aan, nog even geduld... Zo neen : voor 1.25 euro in de plaatselijke bib te huren ! (ik vind het bvb in OB Mechelen, catalogus Muizen niet online gevonden)

Gepost door: jogginggirl | 04/05/2009

Ik ken die programma's niet.. back to the future.. met dat kleine mannetje... wel grappig

Gepost door: hans | 04/05/2009

dat is flink balen.

Volgens mij maakt jvc recorders die zelf de winter en zomer tijden aanpassen :-)

Gepost door: Koen Martens | 04/05/2009

Lachen Geweldige aflevering van "Lachen met Geert!"

Gepost door: M@urice | 04/05/2009

'k heb dat iedere keer voor als dat stom uur veranderd...vloeken vloeken vloeken ;-)

Gepost door: Ruthje | 04/05/2009

dankjewel Je zou voor minder vloeken! Geert, nu heb ik gemerkt dat je een linkje hebt aangemaakt naar mijn blogje. Een dikke dankjewel!

Gepost door: Vlammetje | 05/05/2009

Toch nog een serieuze noot. Waarom worden drugs in andere werelden wel als normaal beschouwd? En mag het zelfs een deel van je imago worden? Ik heb nog nooit iemand horen roepen dat Amy Winehouse, Pete Doherty, ... geschorst moeten worden en niet meer mogen optreden of geen platen meer mogen maken ...

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

De commentaren zijn gesloten.