30/04/2009

GM

General Motors?
Generale Malaise?
Godvergeten Malheur?

Ik weet het allemaal niet. Gisteren heb ik op televisie de live uitzending bekeken van de laatste pre-electorale bijeenkomst van het Vlaamse parlement.
Op het moment dat ik inpikte was er discussie aan de gang over het al dan niet overnemen van de GM-fabrieken in Antwerpen.
Voor de Nederlanders die even niet kunnen volgen: onze Vlaamse regering heeft het plan opgevat om de Opelfabriek in Antwerpen over te kopen om ze nadien terug te verhuren aan de Amerikaanse autogigant.
Althans, dat is wat we in de kranten kunnen lezen.

Het eerste wat me opviel in het Vlaamse halfrond was het aantal lege zitjes: als ik nu zeg dat 1 stoel op de 10 bezet was, dan overdrijf ik schromelijk wat betreft de bezettingsgraad.

Ok, het zijn bijna verkiezingen en er zal wel ergens in Vlaanderen een markt, BBQ of pensenkermis aan de gang zijn waar de mensen hartstochtelijk verlangen naar een handdruk of foldertje van een bekende verkozene. Dat tot daar aan toe.

Maar dan de discussie op zich. Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters is de aankoop van die fabriek een goeie investering, want voor de luttele som van 206 miljoen Euro heb je terreinen waar niet alleen Opel in geïnteresseerd zou zijn, maar eveneens, om er maar ééntje te noemen, het Antwerps Havenbedrijf. Nu wil het toch wel lukken dat er één van de weinige aanwezige parlementariërs in de raad van bestuur van dit havenbedrijf zit zeker. En raad eens ... die wist van niets.
Verder is het dossier van Opel Antwerpen uiteraard een topprioriteit voor het ganse parlement, want het gaat over de inkomsten van zovele gezinnen, en blablablablabla ...
Iedereen was er op 't einde mee akkoord om dit dossier buiten de verkiezingsstrijd te houden, maar dat moeten ze mij nu ne keer uitleggen zie ... de verkiezingen vallen op 7 juni. Vandaag was de laatste vergadering van onze Vlaamse verkozenen. Op 1 juni (!!) is er een deadline van GM. Al wat er tot nog toe is gebeurd is het versturen van een brief naar de directie van GM? Een brief die officieel nog niet is ontvangen ...
Ik ben eens benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken ...

En die mensen verlangen dat ik binnen 6 weken mijn stem aan hen geef?
Een bende onbeleefderikken die, terwijl een collega aan het woord is, het tokkelen op pc, spelen met Blackberry of het voeren van een geanimeerd gesprek met hun buurman belangrijker vinden dan luisteren naar de spreker.

Neem nu minister van onderwijs Vandenbroucke ... hij wilde tijdens deze laatste bijeenkomst nog snel enkele 'belangrijke' amendementen door het parlement jagen. Welnu, hij kwam opdagen rond half 4 in de namiddag. En dit voor een vergadering die startte om 9 uur!!
Misschien nog even meedelen dat mijn beste vriend, minister Anciaux, helemaal niet kwam opdagen ...

afficheGeachte verkozenen van het Vlaamse volk, zou ik jullie mogen vragen om, als 't jullie toch niet interesseert, een minimum aan respect voor ons, de kiezers, op te brengen door met jullie lelijke smoel niet meer op folders en verkiezingsborden langsheen de Vlaamse wegen te figureren?
Bij voorbaat dank!

07:30 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

'k zou het zelf eens moeten proberen een meeting plannen om 9h en om half vier komen opdagen...

Gepost door: Wim | 30/04/2009

Proficiat Per ongeluk op uw blog terecht gekomen.
Aangename verrassing ! Leuk en informatief.
Ikzelf ben ook een 44 jarige fanatieke loper uit de omgeving van Knokke.
Je mag mij vanaf nu als een regelmatige bezoeker van uw blog noteren.

Gepost door: Geert Dejaeger | 30/04/2009

Politiek Je hoeft niet per ce lui, stom, crimineel en corrupt te zijn om te slagen in de politiek, maar het helpt wel heel erg.

Gepost door: John | 30/04/2009

niet vloeken he met onze adventure race naam malheur!!

fijn dat het steeds een beetje beter gaat!

Gepost door: martine | 30/04/2009

A-sociaal !!

Gepost door: Jacqueline | 30/04/2009

Tja, de politiek zal, voor ons dommelingen, wel altijd onbegrijpelijk zijn.
Wat is precies een pensenkermis??

Gepost door: JeeWee | 30/04/2009

re: @ jeewee: je moet Vlaams bloed in de aderen hebben om te begrijpen wat een pensenkermis is ;-)
Vergelijk het met een Breughelfeest, maar dan let een beetje meer pensen, heel wat meer kermis en een pak minder Breughel ... (ooooh, wat kan ik de zaken toch helder uitleggen hé ...)

Gepost door: geert zelf | 30/04/2009

ach politici Wij hebben in Nederland een minister die twittert.
Maar daardoor wordt-ie natuurlijk niet meteen hip of slim.
En een onzer parlementariers is meer filmproducent van middelmatige YouTube-clipjes, dan volksvertegenwoordiger. Denkt dat-ie betere films kan maken dan Goebbels en Riefenstahl...

Excuus voor het schuimbekken ;-)

Gepost door: Hans | 01/05/2009

De commentaren zijn gesloten.