30/03/2009

3 uur en 15 minuten

3u15'.
Dit is mijn persoonlijk record op de marathon. Gelopen in Dublin, 3 weken na de operatie waarbij m'n tumor werd verwijderd. Ik weet nog goed dat Maurice me toen een vermelding op z'n eigen blog heeft gegeven en me de 'held van Dublin' heeft genoemd.
Ik kan zeggen dat ik toen best wel fier was op die titel; nu nog koester ik die woorden, misschien zelfs meer dan ooit.

3u15'.
Eigenlijk is dit een tijd die vis noch vlees is. Uiteindelijk is dit niet een tijd die geschapen is voor ongetrainde watjes, maar het is evenmin een supertijd. Je komt er niet mee op de eerste pagina van het sportkatern in de krant en het is ook niet zo dat je de groepies slechts door een onverdroten politiemacht van je lijf kan houden ankzij die prestatie.

3u15'
Hier zal ik het mee moeten doen. Mijn PR zal ik niet meer verbeteren. Dublin 2006 zal mijn beste tijd blijven, Venetië 2008 mijn laatste.
Afgelopen zaterdag werd ik door mijn schoonvader op de spoedafdeling van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden afgeleverd, want sedert woensdag heb ik meer last in mijn rug dan ik tijdens mijn laatste bericht heb laten uitschijnen. Drie dagen lang heb ik in het verre Finland zo goed en zo kwaad als het kon de pijn verbeten  - the show must go on, weet je wel -  , maar zaterdag kon ik het echt niet meer uithouden. De rugpijn straalde uit naar mijn linkerbeen. Niet dat het absoluut onhoudbaar was, maar een dagen lang aanhoudende constante pijn, slechts een fractie onder de voor mij draaglijke pijngrens deed me capituleren.

Van de spoedafdeling recht naar de scanner, en van de scanner recht naar de neurochirurg; dit was mijn zaterdag in een notendop. En dit dan in de week waarin mijn kiné het licht terug op groen had gezet om m'n oude trainingsbelasting terug op te nemen; het noodlot kan wreed zijn.
Tussenwervel gescheurd, een tweede ontploft (!) en 2 wervels gebarsten, dat is wat de scanner aan het licht heeft gebracht.
Vandaag heb ik in een consultatie met de zelfde chirurg het gevreesde verdict gekregen: mijn loopcarrière is voorbij!

Schluss, fini, over and out ... het doek is gevallen.


Praktisch betekent dit dat ik op de magische datum 20.09.2009 in plaats van deelnemer slechts de allergrootste supporter zal zijn van al die superblogvrienden die dan hun beste beentje zullen voorzetten. Met evenveel spijt in het hart geef ik bij deze het coachstokje van ons 12uurs team van Den Haag door aan Ronald.


Beste vrienden, het is niet mijn bedoeling om hier een super emotioneel blogmoment te creëeren, hoewel ik grif toegeef dat ik hier met meer dan een krop in de keel zit; veel zal dit niet veranderen.

Een marathonblog vande hand van iemand die geen marathons kan lopen heeft net zoveel credibiliteit als een prozaïsche bloemlezing uit de Kamasutra van de hand van Godfried Daneels, en daarom valt hier ook het doek over Marathon Geert.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de superfijne momenten samen, de gewaardeerde reacties en welgemeende aanmoedigingen. Ik kon steeds op jullie goede raad en opbeurende woorden rekeken wanneer ik die het hardste nodig had, en dat zal ik altijd met me meedragen.

Dit bericht zal nog 1 week online staan, en daarna haal ik mijn blog van het internet om plaats te maken voor anderen en beteren.
Sorry dat ik, hoewel beloofd, de laatste editie van 'Lachen met Geert' niet zal posten, maar jullie begrijpen vast en zeker wel dat mijn stemming er absolut niet naar is.


Makkers, allemaal ... BEDANKT!
Geniet via de onderstaande beelden nog even met me mee van enkele van de mooiste momenten die ik dankzij jullie heb mogen meemaken ...


20080402-Geert-RR-JBLweblogloop Lier 1weblogloop MolAAA

 

 

 

 

 

 

AAA

AABAACAAD

22:54 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (71) |  Facebook |

29/03/2009

Finland

Eerder deze week had ik er geen tijd voor vanwege een overdosis werk, maar ik zal het goedmaken door jullie deze zondag te verblijden met een klein verslagje van mijn trip naar Finland.

Die hard-fans van de rubriek 'Lachen met Geert' zal ik echter op hun honger moeten laten zitten, want ik heb me goed gedragen, ben heel flink geweest en slaagde er op uitmuntende wijze in om het vege lijf uit de buurt van compromiterende situaties te houden.
Ik kan al wel verklappen dat er een vleugje 'Laxerend lachen met Geert' de dag voor mijn vertrek heeft plaatsgevonden, maar daar zal ik morgen wel iets meer over vertellen; vandaag is 't Suomi-time!

Finland dus.
Ik vermoed wel dat, op een wakkere Toyota-manager na, niemand vol ongeduld zit te wachten op een verslag van mijn aldaar geleverd werk (in 't kort: soms bejubeld, veelal verguisd, maar ik mag toch nog terug binnen), en dus beperk ik me hier maar tot een kleine impressie van dit wonderschone land, gezien uit de ogen van Marathon Geert.

Absoluut top in Finland: de natuur, en dan zeker wanneer het landschap er Dash-wit bij ligt. Enig mooi!
Het enige wat ik bizar vind zijn die verkeersborden die indiceren dat er gedurende de volgende 3 kilometer elanden kunnen oversteken. Hoe maakt men in 's hemelsnaam zo een beest wijs dat hij van hier tot ginder mag oversteken, en dan weer niet?
Absolute flop zijn dan weer de gebakjes die ze hier in de supermarkten verkopen. Toen ik woensdagmiddag arriveerde was ik in de luchthaven vergeten om een snelle hap te kopen, en dus stopte ik onderweg even om iets in een lokale supermarkt te kopen. Om uitbundige smosserijen achter het stuur van m'n huurwagen te vermijden opteerde ik voor een gebakje, iets in de zin van een rijsttaartje of zo.
Rijsttaarten kan je vergeten, appelflappen al evenzeer en zoeken naar een mattentaartje is iets wat je best achterwege laat. Driekwart van de gebakjes in de bakkerij-afdeling was overigens uit een derivaat van donut-deeg opgetrokken.
Voeg daarbij nog eens een roze topping en je begrijpt waarschijnlijk waarom mijn smaakpapillen met een levensbedreigende staking druk op m'n linker hersenhelft hebben gezet om naar iets anders op zoek te gaan.
Echt waar ... zowat alles wat ze van gebak in de aanbieding hadden had iets roze: roze chocola, roze korrels (waarschijnlijk goed tegen de slakken ...), roze franchipane, ... als 't maar roze was. Ik denk dat het zien van roze olifanten een wettelijke verplichting is in Finland!

Maar bon, ik dacht dus voor zekerheid gekozen te hebben toen ik m'n oog liet vallen op 2 eclairs. De chocolade was weliswaar overstrooid met van die gekleurde suikergoed korrels, maar kom, een mens moet in 't buitenland al eens iets kunnen toegeven.
Eens terug goed op de rijweg begon ik dus aan m'n eetfestijn. Eetfestijn? Salut, ja ... die dingen zagen er dan wel uit als eclairs, maar het was eigenlijk gewoon een donut in een lange vorm en met chocola er op.
Dedzju toch!
Beste vrienden, luister goed naar mijn zoals steeds gouden raad: Beware of the Finse eclair!

Anderzijds kan je wel lekker eten in Finland: het restaurant van het hotel waar ik verbleef kan ik eenieder aanbevelen, eerlijk waar!

TROLBOLLENog vermeldenswaard in Finland zijn de plaatsnamen.
Als je Vlaanderen iemand benaderd met de begrippen 'Trollebröd', 'Tettekop' of 'Kustmiinkloote' dan krijg je gehaaid nen dzjoef oep uwe mulle (voor de Nederlanders: een uithaal naar je kinnebakkes ;-) ). Hier in Finland wijzen ze je gewoon de snelste weg er naar toe.

Ach, het zal altijd wel één van m'n favoriete landen blijven, zoveel is zeker.

Nog even vermelden dat ik, ondanks een zeer pijnlijke rug (over de matrassen in Finland heb ik bewust niets vermeld ... ik probeer 't te vergeten ;-) ) toch een heerlijk ontspannen looptochtje in de Finse natuur heb ondernomen. Moederziel alleen in een landschap dat zich al schemerend voorbereidt op een vredige nacht, dravend over met onbetreden sneeuw bevolkte paden, de ademhaling versmeltend met ontluikende geluiden geboren uit de uitgeruste kelen van nachtdieren ... een mens zou er zowaar lyrisch van worden.

Beste vrienden en medelopers, bij leven en welzijn zie ik jullie hier morgen gaarne terug ...

12:39 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

27/03/2009

Telex van de Week (34)

telex--start--
verschrikkelijk nieuws!
--stop--
Kathleen (ja, die blonde), stapt uit K3!!
--stop--
gelukkig is Studio 100 geen politieke partij en werkt men achter de schermen reeds volop aan een plan
--stop--
men ontkent vooralsnog, maar uit goede bron heb ik vernomen dat de eerste 2 sollicitanten reeds werden getest
--stop--
spijtig genoeg doorstonden ze de test niet
--stop--
welke test?
--stop--
wel, de kandidaten moesten de overbekende K3-hit 'Tele Romeo' zingen
--stop--
de eerste kandidaat was Samson
--stop--
maar hij werd afgewezen omdat hij telkens 'ooooh, wat is dat, een Tele-Rodeo, Gertje?' bleef zingen
--stop--
de tweede kandidate, kabouter Kwebbel kwam ook niet veel verder
--stop--
omdat ze reeds tijdens het eerste refrein afhaakte
--stop--
'Wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo ... mijn Tele Romeo ... en ik zal je nog eens wat zeggen hé ... wel, die Romeo, ...'
--stop--
Vlaanderen verliest dus toch een beetje een supergroep
--stop--
en dat is niet het enige wat we kwijt zijn
--stop--
we zijn ook een moraalridder armer
--stop--
want Luc Beaucourt, notoir voorvechter van een veiliger verkeer, werd geflitst aan een snelheid van meer dan 170 kilometer per uur!
--stop--
commentaar van de heer Beaucourt: 'Ik was fout, maar ik ben Superman niet hé'
--stop--
kijk ne keer, beste Luc ...
--stop--
als je Superman niet bent ...
--stop--
probeer dan ook niet om je te verplaatsen aan dezelfde snelheid als onze vliegende superheld!!
--stop--
en als je 't toch niet kan laten, koop dan een vliegtuig
--stop--
hoewel dit ook altijd niet een goed idee is
--stop--
want de laatste tijd vallen ze weer als vliegen
--stop--
deze week weer eentje in de Verenigde Staten ...
--stop--
... neergestort op een kerkhof
--stop--
wat ik me daarbij afvraag ..
--stop--
... hoe bepaal je in 's hemelsnaam het juiste aantal doden?
--stop--
'Excuseer meneer, ligt u hier al lang of bent u pas ingecheckt?'
--stop--
maar kom, terug naar de teloorgang van Vlaanderen
--stop--
gelukkig is er ook nog iets wat Vlaanderen nooit zal kwijtraken:
--stop--
onze politieke traditie!
--stop--
en binnen enkele maanden zijn het weer verkiezingen
--stop--
wat uiteraard koren op de molen van mijn wekelijkse Telex is ;-)
--stop--
werkzekerheid gegarandeerd!!
--stop--
ze zijn er zelfs al aan begonnen
--stop--
overal in het land begint men wegen open te smijten
--stop--
met daarnaast van die gigantische gele borden met wat men precies aan het doen is, hoe lang het in theorie zal duren en hoeveel het kost
--stop--
wat ik me afvraag is hoe die wegen eigenlijk opengelegd worden
--stop--
want ik rij regelmatig voorbij wegenwerken, maar nog nooit heb ik iemand met een spade zien rondlopen, laat staan de grond bewerken
--stop--
en na een paar maanden ligt plotseling die weg weer terug dicht, zonder dat je er ooit een levend wezen hebt bespeurd ... bizar.
--stop--
als kind geloofde ik niet in kabouters
--stop--
maar nu wel hoor ...
--stop--
ook de pre-electorale affichestrijd is weer begonnen
--stop--
vorige maand kregen de werkende Vlamingen alle 6 via een activiteitspremie een gesmaakt belastingsvoordeel
--stop--
kon oplopen tot 300 euro!
--stop--
en vorige week konden we dankzij vele affiches lezen hoe dat komt
--stop--
een greep uit het aanbod, alleen al uit mijn (kleine) gemeente:
--stop--
voordeel tot 300 euro, dankzij de VLD!
--stop--
300 euro: u hebt het verdiend en wij hebben ervoor gezorgd, dixit CD&V
--stop--
de SPa geeft u 300 euro, want u bent het waard ...
--stop--
als elke partij waarvan de afkorting tijdens de laatste 10 jaar al minstens 5 keer van naam is veranderd ons 300 Euro geeft ...
--stop--
dan vraag ik me af waar het resterende saldo van 600 euro blijft ...
--stop--
verder is het ook weer tijd om zendtijd te bemachtigen via het lanceren van idiote en onhaalbare voorstellen
--stop--
de grootste hits van de afgelopen week even op een rijtje:
--stop--
Van Krunkelsven stelde voor om het roken in het bijzijn van kinderen te verbieden
--stop--
nu wil ik wel eens zien hoe ze dat gaan controleren ...
--stop--
bij alle kinderen een rookdetector inplanten?
--stop--
en moet die dan een geluid laten horen als er in hun buurt gerookt wordt, af gaat dat toestel dan gewoon ontploffen?
--stop--
want zo lossen we wel meer zaken op in Vlaanderen ...
--stop--
ouder rookt in de buurt van kind = strafbaar
--stop--
kind ontploft, dus kind weg = niet meer strafbaar
--stop--
als je het gevolg wegneemt dan kan de oorzaak niet zo'n kwaad meer hé
--stop--
de dag dat onze regering gaat beslissen om het kernafvalprobleem aan te pakken vrees ik dat wij wel eens het meest fluorescerende land ter wereld zouden kunnen worden
--stop--
en dan het idiote voorstel om in restaurants enkel nog het betalen via bankkaarten toe te laten
--stop--
je zal maar een bankkaart van een IJslandse bank hebben hé ...
--stop--
plus het feit dat je als restauranthouder uiteindelijk grondwettelijk verplicht bent om alle officiële betaalmiddelen te aanvaarden!
--stop--
maar ja, de grondwet, daar trekken we ons niets van aan
--stop--
kijk maar naar Vandenbroucke, onze geldverbrandende salonsocialist ...
--stop--
die was ook weer in't niews
--stop--
om doodleuk te zeggen dat onze kinderen onvoldoende Frans kennen wanneer ze uit het 6de leerjaar komen
--stop--
hoewel ze de eindtermen wel halen blijkt hun kennis van de 2de landstaal niet grondig genoeg te zijn
--stop--
en wie is er minister van onderwijs, denkt u?
--stop--
juist ja, el socialist del salon himself!
--stop--
zo kan je van alles een thema maken hé ...
--stop--
eerst de eindtermen eigenhandig jarenlang uithollen, de te kennen woordenschat tot het minimum herleiden en een nationaal verbod op het bijbrengen van al wat naar grammatica ruikt afkondigen
--stop--
om dan voor de verkiezingen te komen zeggen dat hij bij herverkiezing de eindtermen gaat aanpassen, met meer aandacht voor woordenschat en grammatica
--stop--
goe bezig, Frankie-boy ... de combinatie Frank en Vandenbroucke staat niet alleen in het wielrennen garant voor een fikse windverplaatsing
--stop--
nog een hilarisch politiek tv-moment
--stop--
Bart Somers die in prime time komt vertellen dat het 'overheidsapparaat dringend moet afslanken'
--stop--
hebben jullie hem al eens goed bekeken, onzen dikke??
--stop--
da's zoiets als Margriet Hermans laten opdraven in een reclamefilmpje voor Sloggy Extra Tight ...
--stop--
het is trouwens 'bewezen' dat het opvoeren van beroemdheden in promofilmpjes eigenlijk niets opbrengt
--stop--
BULLSHIT!
--stop--
ik zal hier vlug eens bewijzen dat het wél zo is!
--stop--
want net als David Beckham kan ik ongelooflijk goed voetballen, ligt m'n haar steeds goed, zijn m'n looks onweerstaanbaar, m'n tattoos inspirerend mooi, hebben m'n kinderen namen die ontleend werden aan een documentaire over buitenaards leven op Mars en staat mijn vrouw zodanig scherp dat alle broden spontaan in sneetjes uit elkaar vallen wanneer ze bij de bakker binnenkomt.
--stop--
waarom is hij dan een beroemd voetballer en ik niet, vraagt u zich af?
--stop--
wel, hij gebruikt AXE for Men, ik deo uit den Aldi, that's it!
--stop--
trouwens, over leven op Mars gesproken ...
--stop--
... in het Verenigd Koninkrijk hebben de parlementsleden een dossier over buitenaards leven gekregen
--stop--
opgesteld naar aanleiding van onderzoek door de staatsveiligheid
--stop--
in het dossier wordt gewag gemaakt van 9 'onverklaarbare' getuigenissen
--stop--
de meest opmerkelijke vind ik persoonlijk die van een vrouw, als ik me niet vergis uit Wales, die op een zonnige dag ('t was dus al niet bij ons ...) aan het wandelen was
--stop--
toen ze plotseling een man uit de bosjes zag komen
--stop--
gekleed in jagerskledij
--stop--
en hij vertelde haar met een Scandinavisch accent dat hij een buitenaards wezen was dat met vriendelijk bedoelingen even de Aarde kwam bezoeken
--stop--
natuurlijk dat ... zééér geloofwaardige getuigenis
--stop--
't is een beetje zoals Anciaux die zegt dat hij socialist is
--stop--
kijk, als ze elke Noorse zalmforelvisser die in Wales gaat wandelen en plotseling overmand door een onweerstaanbare drang efkes in de bossen gaat schijten als alien aanzien wordt ...
--stop--
dan kom je uiteraard snel aan 9 gevallen ...
--stop--
nog in het nieuws: zijn ouderdomsverschijnselen een reden om euthanasie aan te vragen?
--stop--
werd een hot topic omdat een 92-jarige Vlaamse vrouw te kennen gaf dat ze wilde sterven omdat ze helemaal doorleefd was, maar de dokters stonden het niet toe
--stop--
en daarom ging ze in hongerstaking
--stop--
heel 't land op z'n kop, en zowaar een beslissing binnen de 48 uur
--stop--
een antwoord op de crisis komt er niet, want zelfs na 1 jaar heeft niemand binnen onze politieke kaste de vraag begrepen, maar een oude vrouw die halfdood om euthanasie vraagt ... instant succes!
--stop--
en, hoezee, wat blijkt?
--stop--
zij kan wettelijk om euthanasie vragen
--stop--
alles in orde, denk je dan
--stop--
maar nee, nu ze mag sterven besliste onze kranige oma dat ze dan toch maar niet wilde sterven
--stop--
nu kan ik altijd lachen met een goeie grap ...
--stop--
... maar je moet wel voorzichtig blijven hé ...
--stop--
op 1 april om euthanasie vragen zou je wel eens een rotslechte 2 april kunnen opleveren
--stop--
euthanasie heeft onze regering trouwens niet nodig
--stop--
want eigenlijk is ze nog niet eens geboren ... abortus zou dus meer aangewezen zijn
--stop--
reactie van onze regering op de crisis?
--stop--
we doen niets, want ons land leeft van de export en dus is het belangrijker dat we onze buurlanden aanmoedigen om iets te ondernemen ...
--stop--
wie gelooft die mensen eigenlijk nog?
--stop--
toen onze pseudo-premier deze week geconfronteerd werd met sterk negatieve cijfers in verband met de staatsschuld was zijn laksheid zo mogelijk nog schrijnender
--stop--
er is namelijk een rapport van de Hoge Raad voor Financiën, waarin stond dat het 5 voor 12 is willen we ons land niet volledig failliet laten gaan
--stop--
voornaamste reden is niet de crisis maar het feit dat er in ons land eigenlijk al gedurende 2 jaar niet geregeerd wordt in afwezigheid van een regeerakkoord
--stop--
en dus is er onmiddelijke actie nodig
--stop--
de 'Hoge Raad voor Financiën', dat is eigenlijk een amalgaan van mensen die toch wel een beetje verstand van die zaken hebben
--stop--
en dus al per definitie uitgesloten zijn tot deelname aan verkiezingen
--stop--
nu, wat zegt onze eerste minister, geconfronteerd met dit rapport?
--stop--
dat hij inderdaad gaat proberen om de begroting in evenwicht te brengen ...
--stop--
halleluja!
--stop--
maar dan wel de begroting van 2011 ...
--stop--
kan er eens iemand aan onze premier gaan uitleggen wat '5 voor 12' eigenlijk wil zeggen!?
--stop--
of misschien moet Vandenbroucke 'kloklezen' maar terug in de eindtermen van de lagere school laten opnemen ...
--stop--
oei, wat zie ik?
--stop--
zo laat al??
--stop--
dringend tijd om te stoppen!
--full stop--

10:10 Gepost door Geert in Telex van de week | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

24/03/2009

Groene golf

Ik weet niet of het er nu nog staat, maar ik herinner me nog dat er vroeger op de ring rond Brugge een electronisch bord stond dat, telkens wanneer er een wagen aan een snelheid hoger dan 70 kilometer per uur voorbij reed, de volgende tekst deed oplichten, 'Groene golf, 70 km/u'.

Toen ik ooit eens een vriendin met de wagen naar mijn favoriete stad troonde, lichtte dit bord op, nét toen wij passeerden. Zij vroeg verwonderd waarover dit bord het had, doch mijn antwoord bracht al snel licht in de vertroebelde duisternis van haar geest: 'Er is vlak achter ons een groene VW Golf geflitst tegen 70 per uur'.
Zij was gerustgesteld, ik heb binnensmonds goed gelachen en het was mooi weer, enfin, iedereen content.
Het zijn dit soort details die bepaalde momenten met onuitwisbare inkt in je geheugen griffen.

Tegenwoordig is er weeral veel te doen rond die groene golf. Waar vroeger op de diverse autosalons gegooid werd met pk's, gegoocheld met trekkracht en het aantal cilinders voor de man net zo belangrijk was dan de kleur voor de vrouw, wordt de nieuwe geloofsbelijdenis uitgedrukt in CO2.

Beste vrienden, ik doorprik niet graag het balonnetje dat iedereen maar wil oplaten om z'n eigen tekortkomingen te verbergen, maar als ze morgen een wagen uitbrengen die 5 gram CO2 per kilometer kan uitstoten, dan zal 't nog niet genoeg zijn. Hét grote probleem bevindt zich namelijk niet onder de motorkap, maar achter het stuur. Ik krijg gewoonweg iets van die Johnny's die, waarschijnlijk om indruk te maken op hun Marina, hun intellectuele tekortkomingen op succesvolle wijze in de verf willen zetten of een slechts minimale aanwezigheid van libido willen compenseren door met hun belachelijke voet zo hard mogelijk op hun verschroomd stalen gaspedaal te trappen, om 18 meter en 39 centimeter verder hetzelfde te doen met hun al even blinkende rempedaal, want een rood licht is nu eenmaal een bestaand feit op onze wegen.

Onze overheid geeft wel premies voor zogenaamd energiezuinige wagens, maar tegelijkertijd fulmineert ze ook tegen het feit dat de uitstootcijfers en verbruikgetallen per 100 kilometer die autoconstructeurs in hun brochures zetten slechts gebaseerd zijn op computersimulaties en daarom bijna per definitie niet overeenstemmen met de werkelijkheid.

Sta me toe om even 2 voorbeelden te geven om dit te weerleggen.
Zelf rij ik met een Toyota Avensis Verso. Ondertussen wordt deze wagen niet meer geproduceerd, maar ik ben er zeer tevreden over en blijf er nog even mee rondtuffen. Een Avensis Verso is een vrij grote wagen: 7 zitplaatsen en nog ruimte genoeg om de valiezen van mevrouw mee te sleuren. Het officieel gemiddeld verbruik van deze wagen staat op 8,9 liter per 100 kilometer. Welnu, mijn gemiddeld verbruik ligt niet hoger dan 5 liter in de zomer en 5,5 liter in de winter!
Hoe ik dat doe? Door eerst en vooral al niet als een halve zool op te trekken bij het minste groene licht in mijn gezichtsveld. Verder ook door me aan de maximale snelheden te houden, zonder steeds weer toe te geven aan het verborgen verlangen om de maxima binnen de 7 nanoseconden en dan nog liefst aan een zo hoog mogelijk toerental te halen.
En nee, door deze rijstijl heb ik nog nergens een monsterfile achter mij gecreëerd.

priusEen tweede voorbeeld: enkele jaren geleden, bij het lanceren van de 2de generatie Toyota Prius, werd ik in de gelegenheid gesteld om gedurende 2 dagen deze vooralsnog minst milieuonvriendelijke wagen als testrijder te besturen. Gemiddeld voorzien verbruik van deze wagen: 4,3 liter per 100 kilometer. Mijn verbruik? Minder dan 2!
En toch was de voornaamste commentaar (van interne Toyota-mensen dan nog) van alle testpersonen dat de wagen eigenlijk te veel benzine verbruikt. Hoe komt het dat mijn verbruik met deze wagen zo laag was? Wel, kijk naar de voorgaande paragraaf ...

Het is eigenlijk heel simpel: wanneer de mensen niet bereid zijn om hun rijgedrag aan te passen zal geen enkele ingenieur met goede bedoelingen tegemoet kunnen komen aan de steeds belangrijker wordende eisen van het milieu.
Nog een gouden tip: als je even met de wagen aan de kant moet gaan staan omdat je echtgenote plotseling een suikershot nodig heeft en je daarom plotseling een halt toeriep om haar slag in de toonbank van de eerstgeziene bakker te slaan, omdat je net op je gsm die superbelangrijke oproep die over je verdere toekomst zal beslissen binnen kreeg of gewoon om dat lastige vleesvelletje dat reeds dagen je tandvlees plaagde maar nu eindelijk begint los te zitten te verwijderen, zet je motor af!
Ten eerste is dit goed voor je motor, want bij stationair draaien wordt er heel wat meer roet binnenin je motor afgezet en dit is nefast voor de levensduur van alle bewegende onderdelen; vergelijk het met wat teer doet met je longen. Ten tweede is dit ook goed voor je portefeuille, want bij een stilstand met draaiende motor van 10 seconden of meer heb je meer verbruikt dan wat nodig is om de motor terug aan de praat te krijgen. En ten derde is het ook nog eens goed voor het milieu, want je CO2 uitstoot is zo mogelijk nog hoger dan wanneer je rijdt.

Wanneer jullie denken dat al het voorgaande nog niet ver genoeg gaat, laat dan ook nog eens de wagen zoveel mogelijk thuis. Korte verplaatsingen kan je lopend of wandelend doen, en voor middellange afstanden heeft men indertijd de fiets uitgevonden. 't Is ook nog eens goed voor jullie loopfysiek, en zo mint uiteindelijk iedereen.

Met groene groeten,
Green Geert ;-)

09:58 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

23/03/2009

Alles ok?

Om nu te zeggen dat alles weer zoals vanouds is, dat is misschien nog een beetje te snel, maar stilaan komt alles weer in z'n plooi.

Tijdens het afgelopen weekend heb ik voor het eerst sinds m'n kuitblessure 2 maal na elkaar gelopen, en dat viel eigenlijk nogal mee. Slechts een klein beetje stijfheid blijft er in de linkerkuit, maar de rechterkant lijkt vergeten dat ie ooit met haken en ogen aan elkaar hing.
pas op hé, het is nog te vroeg om victorie te kraaien, en zeker nog niet gepast om boute uitspraken met betrekking tot presataties in de nabije toekomst te lanceren, maar stap voor stap lukt het om terug in de juiste richting te kijken.

Afgelopen zaterdag liep ik een kort toertje van net geen 6 kilometer, maar wel met de eerste keer weer een versnelling. Nu ja, voor velen onder jullie is 1 kilometer aan 4' per kilometer geen versnelling maar eerder een cadans tijdens dewelke er nog moeiteloos veters geknoopt, conversaties gepleegd en haren gekamd kunnen worden, voor mij was het een eerste serieuze test om de huidige staat van het kuitspierweefsel te ijken.
Gisteren heb ik dan een dikke 10 kilometer aan de zijde van mijn vrouwtje gelopen. Handig, want zij let er nog meer dan een standaard engelbewaarder op dat ik niet overdrijf.

Ook vandaag plan ik nog een training, want morgenavond zal ik geen tijd hebben. De rest van de week zal ik dan weer voldoende thermische bescherming mogen aantrekken om te gaan trainen, want ik word in het koude Finland verwacht ...

12:01 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

20/03/2009

Telex van de Week (33)

telex--start--
de rode draar van vandaag: alcohol
--stop--
in Anderlecht heeft een gemeenteraadslid erop aangedrongen om de werkdag te laten beginnen met een alcoholtest voor al het personeel
--stop--
want blijkbaar zijn er daar 2 gemeenteraadsleden die dusdanig drinken dat een normale werkdag er voor niemand meer tot de mogelijkheden behoort
--stop--
ik weet niet of ik de brave man wel mag geloven
--stop--
want als voorbeeld haalde hij aan dat, wanneer hij een vraag stelt aan één van zijn 2 geviseerde collega's, deze steevast iets totaal naast de kwestie antwoord
--stop--
in mijn ogen is dat gewoon politicus zijn, en dus geen bewijs van dronkenschap
--stop--
maar, toegegeven, er zijn ook voorbeelden die zijn stelling onderschrijven
--stop--
want in een intervieuw stelde één der 2 drinkebroers 'van niets te weten' ...
--stop--
... moet ik daar nog iets aan toevoegen?
--stop--
hips!
--stop--
gisteren kwam de pers dan weer aandraven met onthutsende cijfers ...
--stop--
in België, je weet wel, de oude staatsstructuur die ooit Vlaanderen en Wallonië aan elkaar gebonden heeft, zouden 500.000 werkende mensen lijden aan drankproblemen die een normaal functioneren op de werkvloer hypotikeren zou
--stop--
500.000 ... da's een half miljoen!!
--stop--
reken dat maar eens na ...
--stop--
België telt, zwaar naar boven afgerond, 11 miljoen inwoners
--stop--
als je hier de jongeren, gepensioneerden en falli sympotica aftrekt kom je tot de beroepsbevolking
--stop--
komt neer op een 7 miljoen
--stop--
hier moet je nog de werkonwilligen, beroepsdoppers en gespeeld onhandige baardapen aftrekken om te komen tot het karige aantal van 6 miljoen hardwerkende mensen die ons sociaal systeem tegen beter weten in trachten in stand te houden
--stop--
en van deze 6 miljoen is dus 1 op de 12 te zat om los te lopen
--stop--
ik ben er niet goed van ...
--stop--
en pas op hé ... veel van die 500.000 mensen zijn dan nog beroemd
--stop--
neem nu Didier Reynders ...
--stop--
je gaat me niet vertellen dat al wat hij de laatste week heeft uitgekraamd normale zaken zijn voor een nuchtere mens
--stop--
je moet dus je belastingsaangifte vroeg genoeg opsturen naar het ontvangstkantoor in Gent, en dit om de 'last minute' aangiftes te vermijden
--stop--
behalve wanneer je lang genoeg wacht
--stop--
want dan mag je nog steeds de aangifte gewoon tot 23u59 in je plaatselijk agentschap gaan posten
--stop--
ja, daarmee ga je het probleem wel aanpakken hoor ...
--stop--
waar gaat hij morgen weer mee afkomen??
--stop--
nog een bende zatlappen: de Fortiscommissie
--stop--
die moest onderzoeken of er in het licht van het Fortis-dossier ongeoorloofde contacten tussen gerecht en politiek geweest zijn
--stop--
voor alle duidelijkheid: het gaat hier over de constitutionele scheiding der machten
--stop--
een premier die een opperrechter binnen draait wordt niet als 'ongeoorloofd contact' bekeken
--stop--
da's meer 'boer zoekt geit'
--stop--
scheiding der machten dus ...
--stop--
en wat was de conclusie?
--stop--
dat er bijna misschien eventueel de mogelijkheid mocht geweest zijn op een gebeurlijk risico tot bijna vorming van iets wat mogelijkerwijze al dan niet zou wel kunnen alhoewel zijn
--stop--
maar ook dat is niet zeker
--stop--
ze hebben er zelfs een nieuw woord voor uitgevonden:
--stop--
een 'knipperlichtcontact'
--stop--
niet te verwarren met een prostitueebezoek in een etablissement waar de ronsende lichtreclame niet altijd even goed werkt ...
--stop--
conclusie: zelfs al heb je in België een drankprobleem of drugsverleden, je kan nog steeds een goeie job vinden, zelfs in tijden van crisis
--stop--
één tip vanwege de Telexredactie:
--stop--
wordt minister of staatssecretaris
--stop--
zelfs als het hoofdstuk over je studies of competenties op je CV compleet blanco is voldoe je nog
--stop--
kijk maar naar onze vriend Vincent Van Quickenborne
--stop--
kijk, persoonlijk zou ik nooit iemand die z'n naam pas voor de eerste keer zonder fouten kon schrijven toen hij reeds menige scheerbeurt achter zich had als Staatssecretaris voor Administratieve Vereenvoudiging benoemen
--stop--
't is vragen voor ongelukken
--stop--
pas op ... hij heeft heel wat formulieren afgeschaft
--stop--
spijtig genoeg moet je voor elk afgeschaft formulier eerst 2 aanvragen indienen
--stop--
doe je dit niet, dan moet je alsnog het formulier invullen
--stop--
behalve als je in een zone voor recreatieve en agrarische doeleinden woont
--stop--
en je gezinshoofd bent met een jaarlijks bruto inkomen dat gelijk ligt aan of hoger is dan het landelijke gemiddelde in de stedelijke en urbanisatiekernen in een straal van 12 kilometer en 800 meter rondom de kerktoren van de dichtsbijgelegen gemeente
--stop--
en je een attest van goed gedrag en losse zeden op basis van artikel 35 bis van de wet van 28 oktober 1976 kan voorleggen
--stop--
in dat geval moet je het formulier ook niet invullen
--stop--
het klinkt misschien absurd, maar zo ongeveer op deze wijze is onze administratie in Vlaanderen vereenvoudigd!
--stop--
maar geen nood, Van Quickenborne, 'Q' voor de vrienden 'Quickie met z'n stickie' voor zij die zijn praktiserend cannabisbeleid nog herinneren, is heden ten dage Federaal Minister voor Ondernemen
--stop--
ten eerste hoop ik dat hij zijn visitekaartjes niet per letter moet betalen
--stop--
en ten tweede heb ik echt schrik voor diene gast in die functie
--stop--
allez, een blowende minister voor ondernemen
--stop--
hij heeft eind vorige week ons land vertegenwoordigd op de meeting van landen die (eventjes nog) een GM vestiging binnen hun landsgrenzen hebben
--stop--
ik zoe het al voor me
--stop--
meneer de minister, meneer de minister, kom vlug ... we moeten dringend iets ondernemen!!
--stop--
'Q' trekt rustig aan zijn frietzak en laat zich genoeglijk in zijn comfortabele bureaustoel onderuit zakken, ondertussen de geinhaleerde rook langs zijn oren een uitweg biedend
--stop--
ho ho hoooo ... cool ... ondernemen ... wauw .. okay
--stop--
maar eerst moet ik iets doen aan mijn interieur
--stop--
ik kan niet meer tegen al die flashy knipperlichten ... aan - uit - aan - uit ... ik word er gek van!
--stop--
nope, volgens mij zal Opel Antwerpen niet lang meer bestaan
--stop--
maar ook voor drinkende Belgen zonder politieke ambities kan je met een gezwollen lever nog aan de slag
--stop--
als cipier bijvoorbeeld
--stop--
die zijn er altijd te kort én zo moeilijk kan dat niet zijn
--stop--
deze week was er wééral een ontsnapping
--stop--
de cipiers zetten de achtervolging in, maar toen de gangsters wegliepen langs de open (!!) poort stopten de bewakers
--stop--
want een open poort is voor een cipier eigenlijk een soort natuurlijke barriere ...
--stop--
want eens voorbij die poort ben je waarschijnlijk véél te ver weg van de gevangenisbar!
--stop--
vorige weel was het nog straffer met een ontsnapping uit de gevangenis van Namen
--stop--
als jullie denken dat je een bom moet maken, een ninja met 25 jaar ervaring moet zijn of het plan van alle gevangenissen van West Europa onder je linker duimnagel moet laten tatoëren ...
--stop--
mis!
--stop--
wacht gewoon tot vrijdag
--stop--
want vrijdag is het in de gevangenis van Namen frietdag
--stop--
en dan laten de cipiers de deuren tussen de keuken en de celblokken open staan
--stop--
anders worden de frietjes koud
--stop--
normaal is dit geen probleem
--stop--
want de open deur wordt dan bewaakt
--stop--
maar dus niet vorige week
--stop--
want de meeste bewakers waren naar Batibouw!!
--stop--
ik verzin dit dus niet hé ... de cipiers waren op uitnodiging naar Batibouw om te gaan bekijken in welke materialen de nieuwe gevangenis van Namen gebouwd zal worden ...
--stop--
onderwijl stond in Namen de deur dus onbewaakt open
--stop--
ik moet wel zeggen dat er geen enkele gevangene is gaan lopen ...
--stop--
't is eigenlijk erger ...
--stop--
ze zijn gaan wandelen!
--stop--
vrijdag frietdag?
--stop--
mijn oor, ja ...
--stop--
vrijdag Bacardidag!
--stop--
nog een bevolkingsgroep die volgens mij te veel drinkt:
--stop--
de joden ...
--stop--
ik weet niet wat voor soort zelfgebrouwen vocht die gasten tegenwoordig in hun slokdarm kletsen, maar 't moet straf spul zijn
--stop--
en je wordt er dus ook agressief van ...
--stop--
nu zijn ze weer kwaad op de VRT
--stop--
want elke zondagochtend wordt op Radio 1 een misviering uitgezonden
--stop--
maar afgelopen zondag ging het, althans volgens onze Joodse vrienden, mis
--stop--
'het ging mis met de mis' ... hoe zat moet je wel niet zijn om het te bedenken?
--stop--
(oei, 'k heb da zelf bedacht ... shit ...)
--stop--
zodanig mis dat de Joodse gemeenschap aandringt op een gesprek met de VRT-top
--stop--
wat was nu het probleem?
--stop--
wel, tijdens de zondagse misviering las de dienstdoende voorganger de volgende passage uit het nieuwe testament:
--stop--
'... en als je een aalmoes geeft, bazuin dit dan niet in het rond, zoals de huichelaars uit de synagoge ...'
--stop--
toegegeven, je komt als Jood niet zo netjes uitdeze tekst, maar om hier nu de VRT verantwoordelijk voor te stellen ...
--stop--
wat denken ze hier mee te bereiken?
--stop--
dat de VRT de bijbel gaat herschrijven?
--stop--
niemand drinkt vandaag de dag genoeg om die boek te herschrijven, dàt kan ik jullie verzekeren
--stop--
nu we toch de religieuze toer op gaan ...
--stop--
de paus heeft volgens mij toch ook een probleem om z'n fikken van de miswijn te houden
--stop--
eerst was er dat geval met die negationistische bisschip
--stop--
nu verkondigd hij weer tijdens een rondrit in donker Afrika dat condooms geen middel zijn tegen aids ...
--stop--
natuurlijk is hij een goed voorbeeld ...
--stop--
hij gebruikt ook geen condooms en toch heeft hij geen aids
--stop--
wat meteen bewijst dat je bij het niet niet gebruiken van condooms een verhoogd risico op seniliteit riskeert
--stop--
de reactie van Spanje vind ik geweldig
--stop--
als statement gaan zij 1 miljoen condooms naar Afrika sturen
--stop--
nog een geluk dat de paus niet verteld heeft dat vorkheftrucks geen afdoende bescherming tegen het aidsvirus garanderen ...
--stop--
want krijg er daar maar eens 1 miljoen van in een container
--stop--
dit was het dan al weer ...
--stop--
goed weekend ...
--stop--
en niet te veel drinken hé ... 500.001 probleemgevallen is té veel!
--full stop--

08:23 Gepost door Geert in Telex van de week | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

19/03/2009

Wie o Wie?

Ik pik hier even in op een bericht dat ik enkele dagen gelezen heb op de blog van Hardloper Hans, een noorderbuur die vaak verrast met een originele en eigen kijk op de dingen. Ik ben dan ook een geregeld lezer en grote fan van zijn schrijfsels.

Waarover had onze vriend Hans het?
Wel, gebiologeerd door de perfecte anatomie van een hem tijdens de CPC-run voorbijsnellende blondine zocht Hans via 's deernes startnummer haar gegevens op.
Uiteraard is het vinden van iemands naam op basis van een borstnummer een koud kunstje, maar Hans stond toch even stil bij de gevolgen van het zomaar te grabbel gooien van persoonlijke info op internet.

Ik had er nog niet van gehoord, maar blijkbaar bestaat er een website, wieowie.nl, waarop je in één handomdraai alle zoekrobots die het internet rijk is naar iemand kan laten zoeken. Ik geef toe dat ik ook al eens iemand zijn naam heb geGoogeld, meer uit nieuwsgierigheid dan vanuit de onomkeerbare drang naar informatie, maar een site als wieowie gaat toch wel verder. Althans, naar eigen zeggen.

Nu mag je van mijn veel slechts zeggen, en het meeste is dan waarschijnlijk nog waar ook, maar niemand zal ooit kunnen aanbrengen dat ik mijn artikels hier niet wetenschappelijk onderbouw. En aldus nam ik de proef op de som en tikte mijn naam in op wieowie.
Tjonge, wat ben ik toch een populaire Hans (ja Hans, in Vlaanderen hebben wij zelfs spreekwoorden waarin jij vermeld wordt ;-) ) ...

Maar zijn al deze 'hits' wel correct? Zo zag ik bijvoorbeeld dat er onder de noemer 'afbeeldingen' 1 resultaat werd gevonden. Niet moeilijk, dacht ik, dat is waarschijnlijk een foto die ik ooit zelf op mijn blog heb gepost, of misschien een afbeelding op de één of andere website van een loopevenement. Maar nee hoor, het betrof een pasfoto aandoende beeltenis van iemand die evenveel met mij te maken heeft als een Waals minister met de liga van geheelonthouders, en dat is zoals geweten vrij weinig.
Ik was al lang blij dat de rubrieken 'youtube' en 'facebook' geen resultaten hebben opgeleverd. Facebook omdat ik er huiverig tegenover blijf staan en Youtube omdat je hierdoor alleen maar in problemen kan komen, zeker wanneer je aspirant wielrenner of Roemeens truckchauffeur van beroep bent.

Even een bloemlezing van de andere bevindingen:

  • blogs: 3 resultaten ... toegegeven, alle 3 relevant;
  • internet tags: 24 resultaten ... meer brol dan iets anders;
  • Yahoo: hou jullie vast, want maar liefst 28743 resultaten ... maar het 2de resultaat sprak al over de Wikipedia pagina over Dries van Agt, en elke kenner van de Nederlandse politieke scene weet dat het dan over de voorganger van Dries van Negen gaat en niet over mij ... brol dus!;
  • zowel bij Hyves als bij Netlog mag ik me verblijden op matches met mijn naam, maar in geen enkele van deze links gaat het om een fanpagina rond mijn manspersoon;
  • Google geeft me 10 resultaten en Windows Live Search 16, allen gaande van 'yep, the one and only' tot 'laat me niet lachen' wanneer we het hebben op de toepasbaarheid naar mij toe.


Wat hebben we dus geleerd uit dit kleine onderzoek?
Wel, ik heb vooral onthouden dat de kans om opgebeld te worden door een blonde voorloopster die in de smaak van Hans valt vrij reëel is, maar evenzo is het meer dan waarschijnlijk dat ze de zin 'oei, excuseer, verkeerd verbonden' ter hand zal nemen ...


Morgen is er weer een telex ... bij deze een oproep aan de heren politici ... kunnen jullie alstublieft stoppen met de idioot uit te hangen? Ik krijg mijn Telex berichtjes niet meer binnen de marge het fatsoenlijke gepropt. Alvast bedankt!

09:02 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

18/03/2009

Groen licht

In tijden van knipperlichtcontacten (voor de Nederlanders: ik zal dit in mijn 's Vrijdagse Telex wel verduidelijken ;-) ) is het goed om af en toe eens getrakteerd te worden op een duidelijke en onveranderlijke kleur. Vooral wanneer dit licht diepgroen is wordt het leuk.

Jawel, Marathon Geert heeft van zijn kiné de toelating gekregen om 4 keer deze week te gaan lopen, nog wel rustig aan maar stilaan mogen de kilometers opgedreven worden.
Deze toestemming kwam er echter niet zomaar, verre van ...
Maandag heb ik me gedurende 2 volle uren afgebeuld om toch maar te bewijzen dat alles in orde aan 't komen is. Ik heb zelf toch wel enige ervaring en expertise in oefeningen om de spiergroei te bevorderen, maar wat mijn kuiten eergisteren allemaal dienden te doorstaan ... jongens, wat was me dat!

Je mag het echt niet onderschatten hoor! Als 'opwarming' was er 20 minuten lopen op de trampoline, ondertussen toch al tegen een fikse hellingsgraad wat meteen bewijst dat de kuitspieren bijna terug hun volledige elasticiteit bereikt hebben. Hierna 5 minuten 'surplacen' op een dikke turnmat, gevolgd door 5 minuten lopen op dezelfde mat, telkens weer in kleine pasjes van links naar rechts. Vergelijk het gerust met het lopen op een ellendig lange en mulle zandduin.
Een mens zou van minder opgewarmd raken.
Na deze rustige inlooppasjes (ahum!) mocht ik dan aan de spierversterkingsoefeningen beginnen. De routine die ik ondertussen reeds uit het hoofd kende is vanaf heden doorbroken en werd vervangen door een nieuwe (lees: zwaardere) oefeningencyclus. Na afloop mocht ik nog even op de loopband.

Wel leuk is dat, hoewel de praktijk van Lieven Demaesschalck druk gefrequenteerd wordt door profsporters, de snelheden die wij marathonlopers als normaal beschouwen (als ik voor mezelf mag spreken: lange duurloop aan 12 per uur, marathontempo net boven de 13 per uur, versnellingen aan 15-16 per uur, ...) zelfs in deze revalidatietempel als 'méér dan behoorlijk' worden omschreven.


bbGisteren heb ik maar meteen de daad bij het woord gevoegd en werd mijn 5k-toeerke met anderhalve kilometer uitgebreid. Vanavond geef ik voetbaltraining aan mijn getalenteerde duiveltjes (afgelopen weekend 4-10 winst en ondertussen toch weeral 6 weken ongeslagen!!), maar morgen probeer ik eens een kilometerke of 9 à 10. De kuiten zijn wel een beetje stijf vandaag, maar de oefeningen van afgelopen maandag, speciaal ontwikkeld voor kale body builders met lange haren en immense onderbenen, zullen daar niet vreemd aan zijn.


De tijd tikt ondertussen door ... nog 186 dagen tot aan het startschot van de Leiemarathon!

07:53 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

17/03/2009

Willen & zullen

Ik had er nog nooit zo over nagedacht, maar toen ik gisteren een reactie kreeg van Koen, aka Dutch Runner, werden m'n ogen geopend en moet ik toegeven dat er een groot verschil is tussen 'willen' en 'zullen'.

Uiteraard is er ook nog de factor 'kunnen', die dan weer nauw verbonden is met 'mogen', 'durven', 'hopen' en 'moeten'.
Dames en heren van de volksjury, vanaf heden is mijn blog veranderd van 'Geert wil sneller lopen' in 'Geert zal sneller lopen!'. (het uitroepteken heb ik zelf gevonden ... knap hé?)


't Zit 'm misschien voor een stuk tussen de oren, maar gelukkig had ik daar nog veel plaats over ;-)

applausMag ik bij deze Koen bedanken voor zijn deelname in het verbeteren van mijn geestelijk welzijn en mijn potentiële prestaties? Misschien even een klein applausje ook voor deze toch wel zeer snelle loper?
Ja?
O, dank u ... oorverdovend gewoon!
Ik denk dat Koen hier wel blij mee zal zijn ... ok, ok, stop maar, 't is goed ... ok ok, genoeg applaus. Hey, komaan hé zeg ... 't wordt genant ... stop maar, 't is goed.

06:00 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

16/03/2009

Lopen?

Sinds vorige week beperken mijn loopschoenen zich niet meer tot het verpesten van de levenslucht in de schoenkast. Reeds 4 keer zijn ze uit de kast gekomen om een toerke te maken.

Nu, stel jullie hier niet te veel bij voor hé ... het vermelde 'oerke' is slechts 5 kilometer en een paar honderd meter lang en wordt gelopen aan een snelheid van maar net iets boven de 0 kilometer per uur.

Maar het voornaamste is dat de kuiten nauwelijks een reactie tonen. Laat ons hopen dat het binnen 2 weken net zo is wanneer ze nog eens uit de pijp mogen komen. Want dat is zo ongeveer het doel dat ik me gesteld heb: binnen dit en 2 weken terug deftig kunnen trainen.
Met deftig bedoel ik dan terug naar 5 trainingsdagen gaan met een weekgemiddelde van tussen de 60 en de 70 kilometer. Voorlopig heb ik steeds een loopdag door een rustdag laten volgen, om niets te forceren. Ook heb ik nog geen enkele versnelling aangedurfd. Gewoon 5 kilometerkes aan hetzelfde slakkegangetje, maar wél genieten van terug buiten te zijn en van terug iets te kunnen doen wat me aan mijn sport doet herinneren.

Deze namiddag ga ik nog eens trainen bij Lieven Demaesschalck ... zulke bezoekjes leren me heel wat over waar ik nu werkelijk sta in mijn revalidatie. Hopelijk wordt het even goed nieuws als de vorige keren! Mijn hoop gaat dus uit naar groen licht om stilaan een beetje langer & sneller te lopen, en hoop doet leven, nietwaar?

Uiteraard kan alles kosteloos en voorzien van details, intervieuws en relevante wetenswaardigheden op deze pagina's op de voet worden gevolgd.
Zeg nu nog eens dat ik geen serieuze berichtjes kan verzinnen ;-)


...

allez, kom, toch één mopje om de maandag goed te beginnen ...

...

een man zette het volgende zoekertje in de krant: 'Ik zoek een vrouw'
Reeds 's anderendaags kreef hij méér dan 5.000 reacties: 'Neem de mijne!'

...

09:03 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

13/03/2009

Telex van de Week (32)

telex--start--
de ganse redactie van de telex wenst zich bij voorbaat te excuseren bij haar lezers die weinig tijd hebben
--stop--
want 't zou wel eens een lange editie kunnen worden
--stop--
er is namelijk nogal veel gebeurd de afgelopen week ...
--stop--
't is de schuld van de pers
--stop--
vooreerst het verschrikkelijke nieuws
--stop--
10 slachtoffers bij een schietpartij in de Verenigde Staten
--stop--
dichter bij huis 15 onschuldigen gedood nabij Stuttgart
--stop--
ik tel bewust de daders niet mee; je kan ze bezwaarlijk slachtoffer noemen
--stop--
als je 't zo allemaal hoort dan moet je nog gaan denken dat Kim De Gelder maar een gematigd monster is ...
--stop--
en telkens gaat het om 'gewone jongens' waarvan niemand dacht dat ze tot zoiets in staat zijn ...
--stop--
anders is het in de zaak van de vermoorde man uit Oudergem
--stop--
hij is teruggevonden, netjes verdeeld over 5 vuilniszakken
--stop--
'in frut vaneen gesneden' noemen ze zoiets bij ons
--stop--
door zijn echtgenote, nu blijkt
--stop--
kijk, Kim De Gelder, Tim Kretschmer en Michael McLendon hebben misschien gemeen dat niemand in hen de duivel heeft herkend
--stop--
bij de echtgenote van onze versneden vriend kon je het wél vermoeden
--stop--
luister gewoon nog maar naar haar naam ...
--stop--
Violante Hochleitner ...
--stop--
'Violante' laat al niet veel aan de verbeelding over
--stop--
en 'Hochleitner' is meer iets voor in een zoveelste holocaust-verfilming
--stop--
'Aufmachen ... schnell ... nog schneller nondedzju, eueueuh ... ich meine Schweinehüder ... ich habe oberhoflinksnechtstzudemroderozenmaarschalk Hochleitner mit mir ...'
--stop--
je zou voor minder gas beginnen snuiven
--stop--
want laat ons wel zijn ... in de 2de wereldoorlog keek men niet naar een gasflesje meer of minder
--stop--
verdrag van Kyoto?
--stop--
was ist das?
--stop--
nee, beste lezers, neem het van mij aan: de wereld is om zeep!
--stop--
als zelfs zijne doorluchtige onfeilbaarheid toegeeft dat hij zich vergist heeft ...
--stop--
ook weer iets hé ... de paus die zegt dat hij mis was in zijn standpunt over de Amerikaanse bisschop Williamson
--stop--
je weet wel, de pipo die de holocaust steevast minimaliseert tot een gezellig weekendje weg onder de vrienden en een origineel douchke achteraf
--stop--
want ne mens wil toch proper thuis komen hé ...
--stop--
nee, de paus kan zich vergissen
--stop--
hij was mis ...
--stop--
onze vriend Benedictus, ooit zelf te bewonderen in versgelooide lederhosen en opgesteven rechterarm, heeft 't zelf toegegeven
--stop--
naar eigen zeggen had hij zich beter moeten informeren
--stop--
'beter moeten informeren'???
--stop--
over wat?
--stop--
over de holocaust of over die bisschop
--stop--
het moet maar eens gedaan zijn om oude seniele paljassen als belangrijkste kerkleider te benoemen
--stop--
onze kerk heeft mannen nodig!
--stop--
meer nog, onze kerk heeft mannen met ballen nodig!!
--stop--
nog meer nog, onze kerk heeft mannen met ballen én met handen die van de kinderen kunnen blijven nodig!!!
--stop--
maar 't zal er wel nooit van komen ...
--stop--
Jezus zelf was al een slecht voorbeeld
--stop--
want geen enkel zichzelf respecterend man noemt zich 'je zus'
--stop--
en daarbij, volgens mij was hij homo
--stop--
zeg nu zelf: onbevlekt geboren worden
--stop--
en daarna 33 jaar aan een stuk het één wonder na het ander verrichten
--stop--
niet iedereen kan zoiets op zijn CV zetten hé ...
--stop--
en wat is het enige wat wij van hem onthouden?
--stop--
zijn kruis!
--stop--
ik zeg het je: hij was homo!
--stop--
als ik het zo allemaal bekijk moeten we dringend op zoek gaan naar goed nieuws
--stop--
iets waar we nog eens goed me kunnen lachen ...
--stop--
een programma zoals 'Beauty and the nerd', maar dan met liekes ...
--stop--
gelukkig is het binnenkort weer het Songfestival ...
--stop--
oef, nét op tijd!
--stop--
en het beloofd weer wat te worden ...
--stop--
in navolging van het Ierse soepkieken van vorig jaar meent nu België dat ze de lachers op hun hand moeten krijgen
--stop--
en dus sturen we een Elvis-imitator
--stop--
met een anti-Elvis tekst weliswaar
--stop--
kijk, met Elvis kan je 2 kanten uit: 50% is voor, 50% tegen
--stop--
in principe krijgen we dus 50% van de stemmen, en da's meer dan genoeg om te winnen
--stop--
maar als je zingt over hoe dik en hoe fake Elvis wel was
--stop--
tja ...
--stop--
ik denk dat we slechts 1 stem gaan krijgen
--stop--
maar wel één die goed is voor 12 punten
--stop--
ik hoor 't al: 'Ladies and gentlemen'
--stop--
'here are the points of the Vaticaanstatian jury'
--stop--
'Belgium, 12 points!'
--stop--
want de paus zal op ons stemmen, zeker weten!
--stop--
in een reactie achteraf zal hij zeggen dat hij Belgien verkoos vanwege die Tanz van der Jungen mit immer wieder die Rechterarm nach oben ... ganz Geil, ja ...
--stop--
pas op hé, ook in andere landen zit 't niet mee ...
--stop--
Georgië mag zijn gekozen nummer niet afvaardigen
--stop--
want als je de titel 'We don't want to put in' snel zingt dan klinkt het meer als 'We don't wanna Poetin'
--stop--
en dus beslist Georgië om niemand af te vaardigen
--stop--
zelfs Elvis niet
--stop--
en dan Rusland zelf
--stop--
het (overigens zeer mooie) nummer dat ze sturen wordt gezongen door een Oekraïnse
--stop--
die eigenlijk in de finale stond van de preselecties in Oekraine
--stop--
en daar gediskwalificeerd werd omdat een stuk van het nummer in het Russissch gezongen wordt
--stop--
en dat mag daar niet
--stop--
en du schreef ze zich maar in in de Russische preselecties
--stop--
die ze met groot overwicht won
--stop--
ik verzeker jullie nu al ... 't gaat plezant worden op 't Eurosongfestival!
--stop--
en ik vergis mij zelden in die zaken
--stop--
spijtig ... ik zal dan ook nooit paus worden ...
--full stop--

07:46 Gepost door Geert in Telex van de week | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12/03/2009

Kruistocht tegen fruitsap

Godsdiensten zijn niet zo mijn ding ... ik heb in principe niks tegen devote dorpsgenoten die op de 7de dag hun God gaan eren en het hiertoe nodig achten om het ganse dorpsplein een hele zondagvoornoen te bezetten. De kerktoren zelf staat ver genoeg van mijn bed zodat een geplande uitslaapochtend nooit door klokkengelui zal gestoord worden. Hetzelfde dient gezegd te worden van moskees, want ik kan jullie verzekeren dat wanneer de één of andere muëzin het ooit in zijn bebaarde kop moest halen om mij om half 4 uit het heimattelijke nest te brullen met een verkeerd geserveerd 'Inch Allah' hij wel eens zeer snel z'n eigen uitvaart zou kunnen gaan organiseren.

Maar niets van dit alles dus, in mijn dorp heerst een volslagen godsdienstvrede. Ik doe zelfs gaarne de deur open voor een gezellig gesprek en een leuke babbel met passerende getuigen van Jehova of een ander ongeval. Geen probleem voor Marathon Geert.
Nu krijg ik wel iets van al die fanatiekelingen die denken dat zij de enige echte waarheid in pacht hebben. Verdomde idioten die iedereen aan dezelfde dogma's willen leren lurken en al wie niet met hen is als 'tegen hen' beschouwd.

Carnavalszotten in lange gewaden en een omgekeerde pispot op hun kop die steevast gevolgd worden door een rits vrouwen in zo mogelijk nog langere gewaden en slechts een doorgeefluikje voor buitenlucht op ooghoogte kunnen absoluut niet op mijn sympathie rekenen, net zo min als adepten van Opus Dei.


Maar gelukkig leven we nu in een betere wereld, zonder godsdiensthaat, vervolgingen gebaseerd op overtuiging of zelfmoordterrorisme. Gedaan zijn de tegenstellingen tussen joden en moslims, weg zijn de problemen tussen oost en west; alles is voortaan peis en vree.

Hoe dit komt?
Wel, uit goede bron heb ik vernomen dat de felste heethoofden onder de fundamentalisten een nieuwe volksvijand nummer 1 gevonden hebben: FRUITSAP!

Begin dit jaar zijn ze een eerste keer op straat gekomen om uiting te geven aan hun ongenoegen, getuige de onderstaande foto.
Muslims

06:30 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

11/03/2009

Batibouw loop

Gisteren heb ik mijn toertje van afgelopen zondag nog eens herhaald: no problemo. Het ging zelfs vlotter dan de vorige keer, enkel de spieren in de kuit zijn een beetje stijf.
Stom om eigenlijk te moeten toegeven dat je stijve spieren krijgt van ocharme 5 kilometer te lopen, maar het is nu zo. De conditie is me dunkt niet onherstelbaar beschadigd, maar m'n benen voelen aan als die van een beginner. Nu ja, 't zal wel normaal zijn na een verplichte rustpauze van 5 weken, veronderstel ik. Ne mens wordt er ook niet jonger op hé ...

batibouw-247-1Maar missschien zijn de stijve spieren ook wel te wijten aan het eindeloos slenteren, stoppen, starten, tenen trappen, schenen schoppen, springen, demareren, inhouden, links inhalen, rechts voorbijsteken, onder de benen door schuiven en over de hoofden springen op Batibouw.
We gingen dus eigenlijk naar deze jaarlijkse hoogmis voor kandidaat bouwers en verbouwers met het oog op het vernieuwen van onze parket (van vernis naar olie) en een vloerke van 2 keer niks voor onze inkomhal, en tegen dat we buiten waren hadden we beslist om héél de living opnieuw te laten bezetten, nieuwe plafonds er in, de hal omtoveren tot een plaats waar je wél trots op kan zijn, de trap te vernieuwen, de verlichting anders te hangen, een leeshoek in te richten en een nieuwe deur tussen living en hal te zetten.

Hopelijk kan ik rekenen op een startpremie bij de volgende wedstrijden waaraan ik zal deelnemen, want anders zie ik slechts de prostitutie om me aan de benodigde fondsen te helpen ...

07:39 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

10/03/2009

Kriebels

Gisteren was het maandag. Je hoeft geen kalendertechnisch wonder te zijn om instemmend het gelijk van deze openingszin toe te geven.

Maandagen markeren voor het gros onder ons het begin van de werkweek, en worden daarom niet meteen bekeken als het meest begeerlijke lid in de line up der weekdagen. En toch heb ik mijn volledige maandag doorgebracht met kriebels in de buik.
Geen lentekriebels, want daarvoor is het nog te vroeg op 't jaar, en dit werd gisterenochtend wel érg duidelijk gemaakt in de vorm van een ongemeen dikke ijslaag op de voorruit van mijn wagen. De voorvechters van de oude familiale waarden hoeven ook niet te vrezen, want het is evenmin een nieuwe liefde die voor het vlindergedartel op halve hoogte heeft gezorgd.

kriebelsWél zat mijn fel geplaagde lichaam boordevol loopkriebels. En ik kan jullie verzekeren: dat kan jeuken. De godganse dag zat ik op mijn bureaustoel heen en weer te schuiven; ik leek wel een loopse teef met lintwormen!
Nu ik weet dat ik stilaan terug de draad van mijn geliefkoosde sport mag oppakken is het moeilijk om me in te houden. De aard van het beestje zeg maar.
Gelukkig moest ik gisteren nog een vriend met computerproblemen depaneren of ik stond niet in voor de gevolgen. Ook de vele reacties met lieve en bestbedoelde wensen (allen verschrikkelijk veel dank hiervoor!) maar tevens aanmaningen om het rustig aan te doen (tiens, heb ik een reputatie of zo? ;-) ) hebben hun steentje bijgedragen, want mijn verstand zegt me uiteraard ook wel dat het niet verstandig zou zijn om nu al meteen 2 dagen na mekaar te gaan lopen.
Maar toch, wat doe je er aan wanneer het hart groter is dan het verstand? (op zich niet moeilijk bij mij ...) Uiteindelijk ben ik wel blij dat de loopmicrobe niet tot emigratie naar de drukbevolkte poolgebieden is overgegaan, wel integendeel. Ik hoop dat ik tegen het begin van volgende maand terug een deftig trainingsregime aankan, zodat ik eerst en vooral mijn 12 uurs team in Den Haag met snelle rondetijden kan bijstaan en, zeker zo belangrijk, de start van mijn volgende marathonvoorbereiding niet in het gedrang komt. Want, net als de kriebels is ook de ambitie niet verdwenen ...

07:29 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

09/03/2009

Een verhaaltje voor het slapengaan

Het aangekondigde gure weer heeft een hele dag alle voorspellingen doen uitkomen. Wind en regen wisselden elkaar af in een ongecontroleerde wedstrijd in een poging te laten zien wie de sterkste is.
Toch was het des avonds, wanneer een donker tapijt de aardkorst bedekt met een membraan dat geen onderscheid tussen de mooiste pasteltinten en de meest ranzige schakerigen van verdorvenheid toelaat, vooral de luwe stilte die opviel.

Haast ongemerkt gaat de deur aan de achterkant van het huis met nummer 36 open. Een man komt buiten, met een reflecterend hesje voorbereid op de donkere nacht. Zijn ooit zo gespierde borst wordt van een flinterdun en comfortabel ademend shirt gescheiden door een al even dunne thermische kledinglaag.
In zijn ogen werkt de onzekerheid als een spiegel op een ziel vol vraagtekens, ja, zelfs angst.
Angst voor wat komen gaat.
Angst vanwege de 5 weken die hij niet gelopen heeft.
Angst voor de reactie na 5 maal 7 dagen verplichte rust, angst vanwege 5 maal 7 maal 24 uur afgunst op elke loper die hij in die tijd heeft gezien, angst voor de blessure die hem 5 maal 7 maal 24 maal 60 minuten het gevoel heeft gegeven dat hij er niet meer bij hoort.

Aarzelend opent hij de zwarte smeedijzeren poort tussen de oprit naast zijn huis en de straat. Al even aarzelend drukt hij het startknopje van zijn loophorloge in. Een korte, vrolijke biep leert hem dat het vernuftig staaltje techniek er helemaal klaar voor is. Het herkenbare geluid brengt dierbare herinneringen van vele kilometers samen op pad terug in het geheugen van de loper. Hierdoor gesterkt lukt hem de eerste pas. En de tweede. Ook de derde, vierde en vijfde.
De loopschoenen zijn haast fluorescerend wit, wijzend op slechts een geringe loopervaring aan de voeten van hun koper. En toch doen zij hun dempende werk met een verbazingwekkend meesterschap. Geen enkel asfaltkorzeltje kan zijn oneffenheid doordrukken tot in de benen van de nog immer voortschrijdende atleet.
Een gevoel van souplesse laat zijn hart een sprongetje maken, maar er is geen ruimte voor euforie, want hij beseft dat hij niet sneller mag lopen dan het trage tempo dat hij momenteel aanhoudt. Dit is geen training die als een legendarische wereldrecordpoging met bloed in het dagboek mag vermeld worden. Integendeel, dit is slechts het derivaat van wat hij een training noemt, een flauw afkooksel van wat hij brengen kan. Maar hij weet dat er een 'slechter' bestaat; dat heeft hij 5 weken lang ondervonden.
Dames en heren, voor wie de hints in het bovenstaande vertelselke niet heeft begrepen ... gisterenavond ben ik gaan lopen!
Jaja, u hoort het goed: gaan LOPEN!!
Nu, stel je bij het vette lettertype en kwistig gebruik van uitroeptekens niet te veel voor, maar het waren wel mijn eerste kilometers sinds mijn blessure. Niet overdreven veel, zelfs niet ten volle 5 kilometer, en dan nog niet eens aan een tempo dat ook maar in de buurt van een aannemelijk marathontempo komt, maar wel gelopen, en dat is toch al iets.

Vandaag wacht ik af wat de reactie van de kuiten zal zijn, maar het gevoel om terug de hartslag op een Garmin af te kunnen lezen, om terug de loophandschoenen uit de kast te nemen en de condensatiedruppels van je eigen ademhaling als een nat gordijn voor je uit te zien stuiven was gisterenavond weer heel eventjes onbetaalbaar.

Wordt hopelijk zeer snel vervolgd ...

08:10 Gepost door Geert in Training | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

06/03/2009

Telex van de Week (31)

telex--start--
vandaag gaat de Telex goed zijn voor hoge kijkcijfers
--stop--
want het zal gaan over ...
--stop--
SEX!
--stop--
hoewel ...
--stop--
er is geen sex, drugs & rock 'n roll meer
--stop--
alleen nog maar drugs & rock 'n roll
--stop--
want:
--stop--
Céline Dion wil opnieuw zwanger worden
--stop--
via kunstmatige insiminatie
--stop--
ook Maryah Carey streeft naar 9 maanden verstoorde eetgewoontes
--stop--
maar zij zou opteren voor in vitro
--stop--
in het geval van Céline kan ik dat nog begrijpen
--stop--
haar man had kanker en had als voorzorg een maandvoorraad aan kwakjes laten invriezen
--stop--
bovendien, over smaak en goesting kan je twisten, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je als man geconfronteerd wordt met de looks van La Céline en het daarbij horende hoge stemgeluid, er een probleem optreedt met het bereiken van een -o ironie- hoogtepunt
--stop--
maar in het geval van Miss Carey had ik me toch een iets meer plastische manier voorgesteld bij het bevruchten van haar eitjes ...
--stop--
bij in vitro wordt de enige mogelijkheid op een plakboel bereikt door het morsen van spoelglansmiddel bij het reinigen van de buisjes
--stop--
als nu ook nog Pamela Anderson haar borsten laat amputeren is de lol er helemaal af in showbizzland
--stop--
dan kan je evengoed vaste kijker van de Evangelische Omroep worden
--stop--
dan kunnen ze daar ineens hun naam veranderen
--stop--
in Evangeilische Omtroep
--stop--
want namen veranderen, dat is hot in de media!
--stop--
Radio Donna is recent omgedoopt tot MNM
--stop--
'smelt niet in de hand maar plakt evenmin aan je oor', als je 't mij vraagt
--stop--
en binnenkort gaat ook 4FM onder een nieuwe benaming door het leven
--stop--
dra noemen ze Joe FM
--stop--
Joe FM?
--stop--
wie bedenkt er nu toch zoiets??
--stop--
ik vind dat zulke drastische beslissingen NIET zouden mogen genomen worden door mensen die constant naar de borsten van Maryah Carey zitten te kijken
--stop--
nog een geluk dat het dan niet 'Joehoe FM' is geworden
--stop--
of 'Joekels FM'
--stop--
en zo zijn we terug bij ons startonderwerp aangekomen
--stop--
'sex' is trouwens veel in het nieuws geweest de afgelopen week
--stop--
en dan vooral door toedoen van die Nederlander die een website is gestart waarop veroordeelde pedofielen met naam, voornaam, adres, leeftijd, foto en favoriete kindsterretje worden vermeld
--stop--
eergisteren was hij te gast in een praatprogramma op TV1
--stop--
trouwens ...
--stop--
TV1 gaat vooralsnog niet van naam veranderen
--stop--
ik hou jullie op de hoogte moest hier verandering in komen
--stop--
maar ... praatprogramma en onze vriend de pedofielenjager dus
--stop--
ik heb die uitzending gezien
--stop--
en blijkt dat de brave man zélf een voormalig slachtoffer van kindermishandeling is
--stop--
en steeds weer wanneer ik zulke mensen zie denk ik hetzelfde:
--stop--
waarom groeien alle misbruikte kinderen op tot zulke lelijke volwassenen?
--stop--
het antwoord op mijn vraag kwam in dezelfde uitzending
--stop--
want ze lieten eveneens een veroordeelde pedofiel aan het woord
--stop--
en die was zo mogelijk nóg lelijker
--stop--
'soort zoekt soort' zeg maar ...
--stop--
en eens het juiste soort gevonden wordt het moeilijk om de poten thuis te houden, zo blijkt
--stop--
maar die pedofiel dus ...
--stop--
man, wat een lelijk mens ...
--stop--
wanneer je als kind zó iemand op 't straat tegenkomt ...
--stop--
dan mag hij nog van je kunnen afblijven ...
--stop--
dan krijg je nóg nachtmerries
--stop--
en die paljas was dan ook nog eens fier op het feit dat hij van het Nederlandse gerecht (hij is een Nederlander, btw ...) slechts een zeer minimale straf heeft gekregen ...
--stop--
want (en ik verzin dit niet!) het feit dat hij wel lief is geweest voor het jongetje dat hij heeft misbruikt werd beschouwd als verzachtende omstandigheid ...
--stop--
de dag dat er eens een rechter een zinnige en niet wereldvreemde uitspraak gaat doen beloof ik die brave man een volledige Telex gewijd aan zijn meerdere eer en glorie ...
--stop--
wat hadden ze verwacht?
--stop--
dat vooraleer je een kind verkracht je er best eerst eens goed met een hamer op klopt?
--stop--
't is in Nederland blijkbaar al even erg gesteld met de rechterlijke macht dan hier in Vlaanderen ...
--stop--
geef mij dan maar de oplossing van die vrouw uit Indië ...
--stop--
die, toen ze de ontrouw van haar man ontdekte, het recht in eigen handen nam ...
--stop--
vrij letterlijk ...
--stop--
en met een bot mes (auw ... pijnlijk detail) het geslacht van haar man af sneed
--stop--
en (hihi ... pikant detail) aan de honden te eten heeft gegeven
--stop--
reactie van de honden: 'woef ... is dat alles?'
--stop--
naar 't schijnt heeft de brave mevrouw aan haar trouwe viervoeters beloofd om bij een volgende gelegenheid soep met ballekes te maken ...
--stop--
maar of dit waar is moet ik nog onderzoeken ...
--stop--
voor de geïnteresseerden:
--stop--
met de man gaat het ondertussen terug goed
--stop--
wél is hij z'n diepe mannenstem kwijt
--stop--
maar als hij een goeie voorraad in de frigo heeft kan hij nog steeds Céline Dion gaan bevruchten ...
--full stop--

08:32 Gepost door Geert in Telex van de week | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

03/03/2009

Vicieuze cirkel

Eerst het goede nieuws: gisteren vond mijn alweer 3de bezoek aan de praktijk van Lieven Maesschalck plaats, en wederom is de vooruitgang die ik heb gemaakt onverhoopt. Mijn kwelgeest Ellen ('kwelgeest' is hier wel met de beste bedoelingen neergeschreven hoor ... ik weet niet wat ik zonder haar zou moeten doen!) had weer een resem nieuwe oefeningen in petto, en de oude werden verzwaard.

Even mocht ik zelfs op een zachte turnmat lopen en na een aarzelend begin (meer uit schrik dan iets anders) kon ik hier 10 minuten op rondhossen. Wel zwaar, vergelijk 't met lopen op mul zand. Deze oefening is meer belastend voor de kuiten dan gewoon lopen, dus als ik dit kan ...
Volgende keer mag ik een eerste keer proberen te lopen op de loopband ... er is licht aan het einde van de tunnel.

Maar al dit positieve is vandaag toch overschaduwd door mijn rug. Man man man, wat heb ik gisterenavond en vandaag afgezien! Ik ben zelfs m'n bed amper uitgeweest, want elke beweging deed me enorm pijn. Acht jaar geleden ben ik aan m'n rug geopereerd, en het is van toen geleden dat ik nog zo een last heb gehad. Volgens mij komt het van het sportreces, ondertussen toch al 5 weken aan de gang. Zo lang ik sport, loop en beweeg heb ik geen last van m'n rug, maar als ik stil zit dan is het alsof het gewricht van de onderrug niet meer gesmeerd wordt en dat voel ik dus meteen.

Nu is het al iets beter, en ik hoop dat ik morgen terug als een normaal mens kan stappen.
Nu ja, als de Grote Blessuregod nog meer van dit in petto heeft, dat hij het dan maar in één keer er door jaagt; dan ben ik er van af hé ...


Dedzju toch ... oud worden is niets, maar dat lelijk blijven hé ;-)

21:09 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

01/03/2009

Terug thuis

'Terug thuis' is bij verre een geliefkoosde titel voor mensen die even van huis zijn geweest. Je kan deze woorden ook verwachten van zij die na een lange tocht in het land der amnesiepatiënten plotseling terug oma's erfstuk op de schoorsteenmantel herkennen, maar tot deze laatste categorie behoor ik vooralsnog niet.

Maar we zijn dus wel weggeweest, meer bepaald naar één van onze meest geliefde plekjes op deze aardbol: Bütgenbach.
De eerste keer dat we er kwamen is ondertussen al 15 jaar geleden. We hadden nog geen kinderen, meer nog: we waren zelfs nog niet getrouwd. En al die 15 jaar zijn we steeds hetzelfde pensionnetje trouw gebleven. Toen we er de laatste keer kwamen, vorig jaar in augustus, waren er volop verbouwingen aan het pension gaande, en dus gingen we nu terug om het nieuwe gedeelte in te wijden. Inwijden, want de nieuwbouwkamers zijn nog maar 3 weken in gebruik.
En of we onder de indruk waren! Met de 8 extra kamers moeten we nu eigenlijk van een hotel spreken, en de aankleding zorgt er zelfs voor dat de term 'charmehotel' niets overdreven is.

Spijtig dat er nog geen beeldmateriaal van de nieuwbouw op de website van Hotel Eifelland beschikbaar is, maar geloof me maar op m'n woord dat het zeker de moeite loont om er eens te passeren. Waarom denken jullie anders dat we er al 15 jaar trouwe klant zijn? Trouwens, alle lopers die eens een leuk parcours zoeken om die ellendige heuveltraining op af te werken ... ga maar eens kijken; ik heb er alvast enkele hellingen ontdekt die bij een aanblik alleen al het melkzuurgehalte in de middelgrote bilspier doet stijgen tot ongekende hoogtes.

Uiteraard ben ik ook begaan met het culturele niveau van mijn lezertjes, en dus hebben we ook deze keer met de kids een museum uitgetest. De keuze viel op het nieuwe (slechts 1 jaar geleden geopend) museum 'Baugnez 44' in Malmedy. Het museum is gewijd aan het Ardennenoffensief uit WO II in het algemeen en het drama van Baugnez in het bijzonder.
Als jullie willen weten wat dit drama precies inhield, awel, ga dan eens een kijkje nemen hé ... ik ga hier niet alles voorkauwen hé!!
Pas op, ik zie jullie al wel denken van 'Weeral een museum over de tweede wereldoorlog!?', maar van alle musea rond dit thema die ik al heb bezocht (en dat zijn er al heel wat) is dit toch veruit het beste en qua opzet vrij uniek in z'n soort.

Tania kon me nog tegenhouden of ik had zowaar de hele museumshop leeggeplunderd. Je kan er immers tal van authentieke souvernirs kopen, zoals helmen van zowat alle deelnemende korpsen. Pikant detail: en Amerikaanse helm heb je voor een goeie 65 Euro, terwijl een Duitse helm minstens 190 Euro kost. En dan te zeggen dat wij zowel de heen- als de terugmatch gewonnen hebben indertijd.
Voor de enkele rusteloze zielen die ik nu nog niet heb overtuigd om het eerstvolgend vrije weekend richting Bütgenbach te stomen nog even de volgende uitsmijter: nergens, maar dan ook nergens ter wereld is het zo zalig om de 'boskakker' uit te hangen, getuige de volgende fotografische impressie van wat waarschijnlijk tegen 2012 een nieuwe Olympische discipline zal zijn:
DSC_0763

20:16 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |